ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την εκλογή των μουφτήδων

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την εκλογή των μουφτήδων: Η Ελλάδα δεν παίρνει το μάθημά της


Σε ανακοίνωσή του σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί και αφορά στα οικογενειακά και κληρονομικά δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, εγκαλεί την Ελλάδα στο θέμα των μουφτήδων, λέγοντας ότι δεν "παίρνει το μάθημά της" ώστε να προβεί και σε αλλαγές στο θέμα της εκλογής των μουφτήδων, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική βουλή στις 9 Ιανουαρίου έκανε αποδεκτό ένα νόμο που επιτρέπει την εφαρμογή του Αστικού Δικαίου σε ένα ζήτημα που προκαλούσε διαφωνίες μεταξύ των πλευρών, θέτοντας ως προαιρετική τη χρήση του ισλαμικού νόμου για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, (όπως αποκαλεί την μουσουλμανική μειονότητα).

Οι αρχές της Ελλάδας, όπως έκαναν και σε άλλα ζητήματα που αφορούσαν στα καθήκοντα των εκλεγμένων μουφτήδων, δεν διαβουλεύτηκαν με τους εκλεγμένους μουφτήδες, ούτε και γι’ αυτή τη νομοθετική εργασία.

Το εν λόγω νομοθέτημα ετοιμάστηκε όταν μίας ομογενής μας της Δυτικής Θράκης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προσδοκούμε η Ελλάδα να προβεί στην εφαρμογή και των άλλων αποφάσεων του ΕΔΑΔ χωρίς διακρίσεις και να καταγράψει τις κοινωνικές οργανώσεις της μειονότητας χωρίς να βρίσκει δικαιολογία στην ονομασία τους.

Παρακολουθούμε με θλίψη την τελευταία περίοδο την Ελλάδα, η οποία δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, να ασκεί πιέσεις μέσω ποινικών διώξεων στους εκλεγμένους μουφτήδες.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν σε δίκες του ΕΔΑΔ η Ελλάδα καταδικάστηκε πέντε φορές με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας όσον αφορά στην εκλογή των μουφτήδων. Γι’ αυτό το λόγο αναμένουμε η Ελλάδα να πάρει το μάθημά της από το παρελθόν και να δώσει τέλος στις νομικές διώξεις που ασκεί εναντίον των εκλεγμένων μουφτήδων».


ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ ΘΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΘΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΕ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΔΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα κύριε Τσίπρα

Σφοδρη επιθεση στην κυβερνηση Μητσοτάκης στη Βουλή: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα κύριε Τσίπρα ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"