ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μα καλά Γερούν, τη Μπαζιάνα δεν την σκέφτεσαι;

Μα καλά Γερούν, τη Μπαζιάνα δεν την σκέφτεσαι;

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 14 Ιανουαριου 2018
Ηταν απλώς μία ακόμη επιβεβαίωση. Αφότου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μας είχε ενημερώσει, πριν από μερικούς μήνες, για το πόσο καλά συνεργάστηκε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ήλθε τώρα και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ να το κάνει πιο ξεκάθαρο:
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, έχουν ολοκληρωτικά αλλάξει την σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα από τότε… Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση», είπε ο Ολλανδός στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στους Financial Times.
Λίγο νωρίτερα δε, μιλώντας σε εκδήλωση στη London School of Economics είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο κ. Τσίπρας, ενόσω έκανε τον σκληρό στους Ευρωπαίους και τίναζε την μπάνκα στον αέρα, υπάκουσε στις υποδείξεις του προέδρου του Eurogroup και απέλυσε τον ταραξία Βαρουφάκη.
Αναφερόμενος στην επεισοδιακή εκείνη σύνοδο της Ρίγας, τον Απρίλιο του 2015, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε: «Μετά από την Σύνοδο τηλεφώνησα στον Αλέξη Τσίπρα και του εξήγησα πώς είχε η κατάσταση μεταξύ των υπουργών και του υπουργού του, ότι δεν έβλεπα πώς μπορούσα να περάσω μια συμφωνία και να πετύχω έναν συμβιβασμό. Και του ζήτησα αν μπορούσε να κοιτάξει αυτό το θέμα, και το κοίταξε». Σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, η τελευταία φράση συνοδεύτηκε από ένα ειρωνικό χαμόγελο.
Ηταν η εποχη που καθαρογραφόταν η συμφωνία και που είχαμε δήθεν φτάσει στα πρόθυρα της κατατρόπωσης του παγκόσμιου καπιταλισμού, ενώ – φυσικά – θα αλλάζαμε και την Ευρώπη.
Τι μας αποκαλύπτει όμως ο κ. Ντάισελμπλουμ με αυτές τις τελευταίες του παρεμβάσεις:
Κατ’ αρχάς, ότι ο κ. Τσίπρας δούλευε τους πάντες (στο εσωτερικό) ψιλό γαζί. Προφανώς ακόμη και την Περιστέρα, η οποία έφριττε με τους σκληρούς και απάνθρωπους δανειστές με τη φασιστική μπότα, ενώ ο σύντροφός της υπάκουε στις υποδείξεις τους.
Με τις αποκαλύψεις του Ντάισελμπλουμ μάς τελείωσε άλλο ένα παραμύθι: αυτό της σκληρής διαπραγμάτευσης, από την οποία η χώρα βγήκε θριαμβεύτρια και ο Αλέξης Τσίπρας τροπαιοφόρος.
Μαζί καταρρέει και ο μύθος της επόμενης σκληρής διαπραγμάτευσης, του  Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την τρίτη αξιολόγηση, που καταλήγει στην ψήφιση του «νομοσχεδίου Φρανκενστάιν» την ερχόμενη Δευτέρα.
Τσίπρας, Τσακαλώτος και οι βουλευτές ακόλουθοί τους διακήρυτταν επί μήνες ότι διαπραγματεύονται, ενώ στην πραγματικότητα κορόιδευαν και έκαναν «τα πάντα ευκολότερα», όπως λέει ο Ντάισελμπλουμ. Ούτε τον διέψευσαν, ούτε τον σχολίασαν από το Μαξίμου. Συνεπώς τους άρεσαν αυτά που είπε και τα εξέλαβαν ως «εύσημα».
Το μόνο κρίμα είναι ότι τζάμπα θα κυλούν τα διάκρυα της  κυρίας Μπαζιάνα και στην εφετινή 5η Ιουλίου…

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"