Η πιθανότητα να (νομίζουν ότι) μας δουλεύουν είναι μεγάλη.
Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει σε κάθε του ομιλία να λέει με ύφος στοχαστικό και σοβαρό ότι το καλοκαίρι η ελληνική οικονομία ξαναγίνεται αυτοδύναμη, ότι έρχεται η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο και άλλα τέτοια εμπνευσμένα.
Υπάρχει όμως και ο Φίλης. Ο οποίος έρχεται κάθε τόσο και μουτζουρώνει την ζωγραφιά του Τσίπρα.
«Να είμαστε σαφείς: το μνημόνιο έφτιαξε μία πολύ δύσκολη πραγματικότητα για την Ελλάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι βγαίνοντας από τη δανειακή σύμβαση; Γιατί από το μνημόνιο δεν βγαίνουμε, οι 300 τόσοι νόμοι θα υπάρχουν, κάτι μπορούμε να ξηλώσουμε, το παλεύουμε, θα δούμε. Η επιτήρηση δεν θα είναι τόσο σκληρή, αλλά πιο αυστηρή από την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία». Αυτά είπε την Τετάρτη ο πρώην υπουργός.
«Από το μνημόνιο δεν βγαίνουμε»…
Με αυτές τις διαμετρικά αντίθετες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού και του κορυφαίου κομματικού στελέχους, διαμορφώνεται μία άλλη υποψία.
Ότι όσο κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μαξίμου νομίζουν ότι μας δουλεύουν, στην πραγματικότητα δουλεύονται μεταξύ τους.
Ο Φίλης και ο Τσακαλώτος είναι προφανές ότι σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Είναι επίσης σαφές ότι με τις σημερινές τους παρεμβάσεις εμφανίζονται πολύ πιο ρεαλιστές και μετρημένοι από ό,τι ο Πρωθυπουργός.
Το κάνουν για να εγγράψουν εσωκομματικές υποθήκες σοβαρότητας; Ενδεχομένως. Το κάνουν με στόχο να διαμορφώσουν μία επιχειρηματολογία και να έχουν την δυνατότητα να «δείξουν», όταν έλθει η ώρα, τον υπεύθυνο της ήττας και της «αναίρεσης της αριστερής φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ» (Φίλης). Δεν είναι καθόλου απίθανο.
Υπό αυτές τις συνθήκες, φαίνεται πώς η πορεία προς την έξοδο θα έχει αρκετά ευτράπελα.
Ο Τσίπρας θα φωνάζει «βγαίνουμε από το Μνημόνιο». Ο Φίλης θα απαντά «δεν βγαίνουμε» και η περίοδος της πρώτης φοράς Αριστερά θα κλείσει με τους πρωταγωνιστές να παίζουν τις κουμπάρες, όπως είχε πει σε εκείνη την αλησμόνητη δήλωσή του και ο Πρωθυπουργός…

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ