ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«Ο Ερντογάν βάζει τις φωνές και ο Τσίπρας πάει πάσο»

in.gr | Deutsche Welle

«Ο Ερντογάν βάζει τις φωνές και ο Τσίπρας πάει πάσο»

«Ο Ερντογάν βάζει τις φωνές και ο Τσίπρας πάει πάσο»
Ένα ιδιαίτερα επικριτικό άρθρο για την κυβέρνηση και τον έλληνα πρωθυπουργό ειδικότερα με αφορμή την υπόθεση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Όταν η εύνοια του Ερντογάν είναι πιο σημαντική από τα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι ο τίτλος ιδιαίτερα καυστικού για τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση εν γένει άρθρου του Spiegel με αφορμή την υπόθεση των «8». Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό: «Με όλα τα μέσα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αρνηθεί σε τούρκους στρατιωτικούς την παροχή ασύλου. Προφανώς πρέπει να θυσιαστούν τα δικαιώματά τους για να κατευναστεί ο Ερντογάν».

Επί της ουσίας το εκτενέστατο άρθρο υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υποτάσσεται στις επιταγές της Άγκυρας: «Ο Ερντογάν βάζει τις φωνές και ο Τσίπρας πάει πάσο», γράφει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό, υπενθυμίζοντας ότι η Άγκυρα έχει ζητήσει επανειλημμένως την έκδοση των στρατιωτικών με την κατηγορία ότι είναι προδότες και πραξικοπηματίες. «Η Ελλάδα διαβεβαίωσε την τουρκική κυβέρνηση ότι θα συνεργαστεί μαζί της στην υπόθεση. Η Αθήνα χρειάζεται την Άγκυρα ως αξιόπιστο εταίρο, κυρίως δεδομένης της προσφυγικής κρίσης και της προσπάθειας να διατηρηθεί στο Αιγαίο η ηρεμία. Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει ότι Τούρκοι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα του. Πλέον όμως, και με δεδομένη την καταρχήν αναίρεση της απόφασης για το άσυλο, η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να εξαντλεί όλες τις νομικές της δυνατότητες προκειμένου να τους αρθεί το δικαίωμα παραμονής».

Η Αθήνα υιοθετεί τα τουρκικά επιχειρήματα

Σύμφωνα με το Spiegel η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ακόμη και να υιοθετεί τα επιχειρήματα των τουρκικών αρχών κατά των «8». Στη σχετική αίτηση για την ακύρωση του ασύλου επαναλαμβάνεται η κατηγορία της Άγκυρας ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες ενώ υπάρχει παραπομπή και στις υποτιθέμενες αποδείξεις τις οποίες έχει κρίνει ήδη ως ανεπαρκείς ο Άρειος Πάγος. «Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες», είπε το βράδυ της Τρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική υπουργός Γιάννης Μουζάλας. Ξαφνικά, επισημαίνει το Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πιστέψει ακόμη και τις υποσχέσεις του Ερντογάν ότι οι στρατιωτικοί θα τύχουν δίκαιης δίκης στην Τουρκία, και αυτό παρότι η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταλήξει ήδη στο αντίθετο συμπέρασμα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει την κατακραυγή του δικηγορικού κόσμου, οργανώσεων αρωγής, διανοούμενων αλλά και της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, γράφει το Spiegel, επισημαίνοντας ότι «οι δικηγόροι των στρατιωτικών εκφράζουν φόβους ότι θυσιάζονται τα δικαιώματα των Τούρκων για να μετριαστεί η οργή του Ερντογάν. ‘Η ελληνική κυβέρνηση υφίσταται μόμπινγκ από την Άγκυρα’, αναφέρει στο Spiegel Online ο Όμηρος Ζέλιος, ένας εκ των δικηγόρων των "8"». Κατά την ανάγνωση του Θάνου Ντόκου από το ΕΛΙΑΜΕΠ, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με μια αδέξια αντίδραση να διορθώσει ένα λάθος με ένα καινούριο λάθος. «Εάν η κυβέρνηση ανησυχεί τόσο πολύ για τις συνέπειες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προσφυγική κρίση, τότε θα μπορούσε να στείλει τους "8" πίσω στην Τουρκία αμέσως μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα και μάλιστα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας». Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας ενεργεί με αυτό τον τρόπο μόνο και μόνο για να πει στο τέλος στον Ερντογάν ότι έκανε ό,τι μπορούσε στο πλαίσιο της διάκρισης των εξουσιών. «Το παρελθόν όμως έχει δείξει ότι ο Ερντογάν δεν συμβιβάζεται με το επιχείρημα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης», σχολιάζει το Spiegel.

Κώστας Συμεωνίδης

Deutsche Welle 

ΠΗΓΗ: 

in.gr | Deutsche Welle

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την εκλογή των μουφτήδων

Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την εκλογή των μουφτήδων: Η Ελλάδα δεν παίρνει το μάθημά της


Σε ανακοίνωσή του σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το νόμο που αναμένεται να ψηφιστεί και αφορά στα οικογενειακά και κληρονομικά δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης, εγκαλεί την Ελλάδα στο θέμα των μουφτήδων, λέγοντας ότι δεν "παίρνει το μάθημά της" ώστε να προβεί και σε αλλαγές στο θέμα της εκλογής των μουφτήδων, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Η ελληνική βουλή στις 9 Ιανουαρίου έκανε αποδεκτό ένα νόμο που επιτρέπει την εφαρμογή του Αστικού Δικαίου σε ένα ζήτημα που προκαλούσε διαφωνίες μεταξύ των πλευρών, θέτοντας ως προαιρετική τη χρήση του ισλαμικού νόμου για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, (όπως αποκαλεί την μουσουλμανική μειονότητα).

Οι αρχές της Ελλάδας, όπως έκαναν και σε άλλα ζητήματα που αφορούσαν στα καθήκοντα των εκλεγμένων μουφτήδων, δεν διαβουλεύτηκαν με τους εκλεγμένους μουφτήδες, ούτε και γι’ αυτή τη νομοθετική εργασία.

Το εν λόγω νομοθέτημα ετοιμάστηκε όταν μίας ομογενής μας της Δυτικής Θράκης προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προσδοκούμε η Ελλάδα να προβεί στην εφαρμογή και των άλλων αποφάσεων του ΕΔΑΔ χωρίς διακρίσεις και να καταγράψει τις κοινωνικές οργανώσεις της μειονότητας χωρίς να βρίσκει δικαιολογία στην ονομασία τους.

Παρακολουθούμε με θλίψη την τελευταία περίοδο την Ελλάδα, η οποία δεν αναγνωρίζει τους εκλεγμένους μουφτήδες της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, να ασκεί πιέσεις μέσω ποινικών διώξεων στους εκλεγμένους μουφτήδες.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στο παρελθόν σε δίκες του ΕΔΑΔ η Ελλάδα καταδικάστηκε πέντε φορές με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας όσον αφορά στην εκλογή των μουφτήδων. Γι’ αυτό το λόγο αναμένουμε η Ελλάδα να πάρει το μάθημά της από το παρελθόν και να δώσει τέλος στις νομικές διώξεις που ασκεί εναντίον των εκλεγμένων μουφτήδων».


ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΓΙΑ ΘΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΜΟΥΦΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. ΓΙΑ ΘΥΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΩΖΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 14 ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΑΥΤΟΙ ΕΚΔΙΩΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΕ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΝΕΔΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

ΑΘΛΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΥΧΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΗΠΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΝΤΖΕΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΟΗΤΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.


Άναψε φωτιές το «όχι» της Εκκλησίας στον όρο «Μακεδονία» - ΥΠΕΞ: Συμπορεύεστε με τη Χρυσή Αυγή; - Οργή από τον Μητροπολίτη Σιατίστης


Βαθύ ρήγμα στις σχέσεις κυβέρνησης - Εκκλησίας προκαλούν οι διεργασίες για το Σκοπιανό.

Χθες, η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τον όρο «Μακεδονία» ή παραγώγου του στην ονομασία του γειτονικού κράτους, εγείροντας την εντονότατη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που την επέκρινε μεταξύ άλλων ότι συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Ιερώνυμος τάχθηκε κατά της συμμετοχής-στήριξης της Εκκλησίας σε τυχόν συλλαλητήρια. Ηδη, προγραμματίζονται δύο, στις 28/1 και 4/2 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου στον ΑΝΤ1: «Ιερό» όχι στον όρο «Μακεδονία», όχι στα συλλαλητήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ειδικότερα, η 12μελής Διαρκής Ιερά Σύνοδος σε ομόφωνη απόφασή της ανέφερε ότι «δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της “Μακεδονίας”».

«Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων», τόνισε η ΔΙΣ, καλώντας την κυβέρνηση «να κατανοήσει την ανησυχία της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού ελληνισμού». Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του ανέφερε ότι «η Εκκλησία έχει κάθε δικαιολογία να ενδιαφερθεί γι’ αυτό το θέμα, γιατί όπως ξέρουμε δεν είναι μόνο θέμα πολιτικό, εθνικό, είναι και θέμα εκκλησιαστικό».

Λίγες ώρες αργότερα, πηγές του ΥΠΕΞ σχολίασαν με οξύτητα την απόφαση της Εκκλησίας, θέτοντας πέντε θέματα.

Πρώτον, ρωτούσαν σκωπτικά «άραγε η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;».
Δεύτερον, εξέφραζαν απορία αν η ηγεσία της Εκκλησίας «αποφάσισε να κάνει ανοικτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας», και πρόσθεταν ότι καθώς ήδη με την κριτική της έχει ξεπεράσει τα όρια των «αρμοδιοτήτων» της, «μήπως να μας πει κιόλας η Εκκλησία και ποιο όνομα θέλει, για να το διαπραγματευτεί η κυβέρνηση με τα Σκόπια;».

Τρίτον, από το ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι η ηγεσία της Εκκλησίας δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει την κυβέρνηση και να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τέταρτον, η ηγεσία της Εκκλησίας εγκαλείται διότι «εμπλέκεται σε κρατικές και διπλωματικές υποθέσεις» και μάλιστα «σε τέτοια, τόσο σοβαρά εθνικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», ενώ η ίδια «δεν θέλει να εμπλέκεται το κράτος στις ιερές υποθέσεις της».

Τέλος, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η ηγεσία της Εκκλησίας η οποία δηλώνει ότι κόπτεται για τα εθνικά θέματα, επιβάλλεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να εστιάζει στο εθνικό συμφέρον και όχι στην εξυπηρέτηση των ιδιωτικών συμφερόντων ιεραρχών, και, πολύ πιθανώς, των προσωπικών πολιτικών “συγγενειών” τους, με πρόσχημα δήθεν τις ανησυχίες του “ποιμνίου” τους για το ονοματολογικό».

Μητροπολίτης Σισανίου-Σιατίστης: Τραγικό να χαρίζουν τον λαό στη Χρυσή Αυγή

"Είναι τραγικό εκείνοι που έβγαλαν αυτή την ανακοίνωση να χαρίζουν τον λαό στη Χρυσή Αυγή. Αυτό κάνουν στην πραγματικότητα" είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

"Η Εκκλησία με μετριοπάθεια και έχοντας πίσω της τη μαρτυρία και του λόγου και των αιμάτων που χύθηκαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατέθεσε την τοποθέτηση της, αυτή την οποία ζητούν από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης όλες οι μακεδονικές ενώσεις... Η ιστορία της Εκκλησίας μας, δεν είναι η ιστορία της σιωπής και μουγκαμάρας αλλά είναι ιστορία συμπαραστάσεως του λαού. Μήπως θα ήθελαν να μας πουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκείνη που σιτίζει σήμερα ένα μεγάλο μέρος του λαού μας; Νομίζω ότι μία τέτοια δήλωση είναι το λιγότερο ντροπή και θα έπρεπε να την αποφύγει εκείνος που την έκανε" σημείωσε ο ιεράρχης μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη.



Μέλος της Ιεραρχίας μιλώντας στην «Καθημερινή», χαρακτήρισε τα περί συμπόρευσης της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, «χυδαιότητες ανάξιες που μόνο τιμή δεν περιποιούν σε όποιον ανιστόρητο τις εκφράζει».

Την ίδια στιγμή, απέδωσε το ενδιαφέρον της Εκκλησίας για τις διεργασίες στο Σκοπιανό όχι μόνο στο εθνικό αλλά και στο εκκλησιαστικό σκέλος της υπόθεσης. «Η Εκκλησία σέβεται απόλυτα τους διακριτούς ρόλους στη σχέση της με την πολιτεία, όπως αυτοί οριοθετούνται από το Σύνταγμα, και ουδέποτε παρεμβαίνει στην πολιτική διαδικασία, καθώς δεν πολιτεύεται.

Αυτό όμως δεν της στερεί το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη της, αφουγκραζόμενη τις αγωνίες του ελληνικού λαού», ανέφερε και πρόσθεσε με νόημα: «Επειδή το ζήτημα, πέρα από εθνικό και πολιτικό, είναι και εκκλησιαστικό, το ΥΠΕΞ ας απευθύνει τα ερωτήματα στην πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλο τα θέματα που αφορούν στη σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που αυτοαποκαλείται “Μακεδονική”».

Κουμουτσάκος: Να ανακαλέσει ο Κοτζιάς τις δηλώσεις για την Εκκλησία

Να ανακαλέσει τις δηλώσεις που έκανε για την Εκκλησία, καλεί τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγο για «ατόπημα» και ζητεί από τον κ. Κοτζιά να το διορθώσει.

«Ακούμε με προσοχή και σεβόμαστε τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Σκοπιανό, η οποία άλλωστε είναι λογικό να έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και να ενδιαφέρεται και για την έντονη εκκλησιαστική διάσταση του θέματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις την αποκλειστική ευθύνη των διαπραγματεύσεων, όπως πάντα, την έχουν οι κυβερνήσεις, οι οποίες και γνωρίζουν όλες τις πτυχές των σύνθετων ζητημάτων της εξωτερικής πολιτικής. Είναι όμως απολύτως απαράδεκτο και προσβλητικό να ταυτίζει η ηγεσία του υπουργείου των Εξωτερικών τις εθνικές ευαισθησίες και τον πατριωτισμό με τον εξτρεμιστικό εθνικισμό της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Κοτζιάς διέπραξε ένα τεράστιο ατόπημα που οφείλει να διορθώσει άμεσα» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"