ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Επιορκοι υπαλληλοι οι οποιοι ενω εχουν μαλιστα εξασφαλισει μονιμοτητα και μισθο βρεξει χιονισει εκβιαζουν αντι να εξυπηρετουν τον πολιτη και περνουν φακελακια σαν νταβατζηδες για να κανουν την δουλεια τους οχι μονο πρεπει να απολυονται εν ριπη οφθαλμου αλλα να μην παιρνουν ουτε συνταξη και να αποζημιωνουν το δημοσιο για την ζημια που προκαλεσαν. Αυτη ειναι η αποψη μου. Αξιολογηση δικαιη και ακομματιστη παντου και συνδεση της αμοιβης με την παραγωγικοτητα ή αποδοτικοτητα του καθενος. Αν θελουμε να γινουμε επιτελους σοβαρο κρατος.

Καταρρέουν τα ψέματα της ΠΓΔΜ: «Είμαστε Σλάβοι μετανάστες στο Βυζάντιο και όχι Μακεδόνες»

Καταρρέουν τα ψέματα της ΠΓΔΜ: «Είμαστε Σλάβοι μετανάστες στο Βυζάντιο και όχι Μακεδόνες»

Συγκλονιστική είναι η παραδοχή ιστορικού της ΠΓΔΜ ότι στην πραγματικότητα οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι μετανάστες στο Βυζάντιο και όχι Μακεδόνες, όπως επιμένουν οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας του.
Σύμφωνα με σκοπιανό δημοσίευμα στην express.mk που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο ιστορικός Ντράγκαν Ζαΐκοφσκι, ο οποίος εργάζεται στο Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας των Σκοπίων, λέει ότι η οργάνωση VMRO (στην ελληνική ιστορία γνωστή ως ΕΜΕΟ) ήταν μια βουλγαρική οργάνωση.
Ο ίδιος θα υποστηρίξει σε φόρουμ που έγινε την περασμένη εβδομάδα ότι οι σημαντικότεροι επαναστάτες της Μακεδονίας του Βαρδάρη αισθάνονταν ως Βούλγαροι.
Θα τονίσει ότι «οι δικοί μας μέχρι την διαφυγή του Νίκολα Γκρούεφσκι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι ως έθνος είμαστε αρχαίοι, ότι δεν είμαστε Σλάβοι μετανάστες στο Βυζάντιο, αλλά προερχόμασταν από την Αυτοκρατορία της Αλεξάνδρειας -που ήταν δήθεν μακεδονικό κράτος και όχι ελληνικό, αλλά η ιστορία μας λέει άλλα…»
Στο κείμενο που διαπνέεται από το αίσθημα της αναζήτησης εθνικής ταυτότητας σημειώνεται ότι στη Μακεδονία, στη γεωγραφική Μακεδονία, υπήρχαν διάφοροι λαοί επί οθωμανικής εποχής.
«Ο ‘βούλγαρος’ κατά τον 19ο αιώνα είχε την έννοια του ‘φτωχού’ του απλού ανθρώπου που ήταν χριστιανός. Η λέξη ‘Γκρέκ’ (Έλληνας) σήμαινε τον πλούσιο τον μορφωμένο χριστιανό. Επίσης αποκαλούνταν και ως ‘αρναούτης’ που ήταν ο φτωχός αγρότης που ανήκε σε νομάδες».
Θα αναφέρει κατόπιν το διαχωρισμό των εννοιών Έλληνας και Βούλγαρος κατά την οθωμανική εποχή στη Μακεδονία.
«Στην τουρκική εποχή, ο βούλγαρος χωρικός χαρακτήριζε εκείνους που έμεναν σε πόλεις με τη λέξη «Έλληνες» [„Грк“, ] και την κοσμική ενδυμασία που φορούσαν «ελληνική φορεσιά» [„грчка носија“.]
»Συνήθως οι κάτοικοι των πόλεων αποκαλούσαν τον εαυτό τους «Έλλην» [„Елин“], ενώ οι Σλάβοι της Μακεδονίας αποκαλούνταν συνήθως ‘βούλγαροι’/’бугарски” , δηλαδή κάτοικοι των χωριών- αγρότες, αμόρφωτοι.
Το όνομα ‘Βούλγαρος’ δεν είχε εθνική απήχηση, αλλά είχε την έννοια του χριστιανού πριν από το 1870, πριν τη βουλγαρική Εξαρχία.
Το περιεχόμενο της λέξης βούλγαρος περιελάμβανε την κοινωνική υπόσταση του ατόμου, δηλαδή τον χωριάτη Χριστιανό Ορθόδοξο σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους Οθωμανούς.
»Όταν, μάλιστα, έλεγαν ‘είμαστε Βούλγαροι’ σκέφτονταν όχι εθνικά αλλά ότι ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι. Ο Ρώσος αυτοκράτορας για αυτούς ήταν «Βούλγαρος τσάρος», όχι από άποψη εθνικότητας αλλά ως Ορθόδοξος Χριστιανός» αναφέρει μεταξύ άλλων το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

ΠΗΓΗ:expres.mk
Από
Βήμα Press

Να αφησετε τις κουτοπονηριες με την ταυτοτητα / ιθαγενεια Τσιπρας και Ζαεφ.

Να αφησετε τις κουτοπονηριες Ζαεφ και Τσιπρας στην ακρη με τις δηθεν τροπολογιες που διαχωριζουν την εθνοτητα απο την υπηκοοτητα/ιθαγενεια δεδομενου οτι το προβλημα της ταυτοτητας θα προκυπτει απο την ιθαγενεια ουτως η αλλως. Αν δεν προκυπτει θεμα ταυτοτητας κυριοι τοτε τι τους εμποδιζει να ονομαζονται Σλαβομακεδονες π.χ ή πολιτες της Σλαβομακεδονιας π.χ. δεδομενου οτι αφου οπως λετε δεν προκυπτει ταυτοτητα τοτε δεν βλεπω γιατι οι Αλβανοι να μην δεχθουν τον ορο Σλαβομακεδονια και πολιτες της Σλαβομακεδονιας. Εδω δεν δεχονται να λεγονται σκετο πολιτες της Βορειομακεδονιας οι Σλαβοι ενω τους το ζητανε τωρα μεχρι και οι Αλβανοι. Δεν καταλαβαινετε οτι οι πρωην Γιουγκοσλαβοι σας δουλευουν ακομη στην Αθηνα; Ποτε θα ξυπνησετε επιτελους;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"