ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟ ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ

«ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ»

Η Ντόρα Μπακογιάννη απειλεί με δικαστήρια: Εκτρωμα το υπερ-Ταμείο


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για έκτρωμα έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
«Δεν σας δίνει κανένας το δικαίωμα να υποθηκεύετε για τα επόμενα 90 χρόνια την περιουσία. Αν οι νομικοί σύμβουλοι του Υπουργείου δεν κοιτάξουν το άρθρο και δεν το αλλάξουν κάποιοι θα κάτσουν στο σκαμνί. Το λέμε εμείς οι  φιλελεύθεροι, αφού δεν ντρέπεστε τουλάχιστον να φοβηθείτε» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΟΡΑ! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΚΤΡΩΜΑ! ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΝ.

Bloomberg: Νέο σχέδιο για το ελληνικό χρέος

Bloomberg: Νέο σχέδιο για το ελληνικό χρέος



Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης εξέτασαν χθες τρεις δυνατότητες για την ελάφρυνση του βάρους του ελληνικού χρέους, μεταξύ των οποίων και την αγορά από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) των δανείων που είχε πάρει η Ελλάδα απευθείας από τις χώρες της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών συζήτησαν χθες το βράδυ σε τηλεδιάσκεψη τρόπους για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ύψους 321 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μία επιλογή θα ήταν να αγοράσει ο ESM τα δάνεια που είχαν δώσει οι χώρες της Ευρωζώνης στην Ελλάδα και να μειωθούν οι δαπάνες για τόκους, δήλωσαν οι πηγές. Τα διμερή αυτά δάνεια ανέρχονται σε περίπου 52,9 δισ. ευρώ και δόθηκαν το 2010 και το 2011.

Ο ESM εξετάζει, επίσης, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού πρακορείου, την αγορά των δανείων που έχει δώσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, καθώς οι δικοί του όροι δανεισμού είναι καλύτεροι από του Ταμείου, σύμφωνα με έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που συνέταξαν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί. Η εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ «αντιστοιχεί σε ελάφρυνση χρέους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε συνέδριο της Politico στις Βρυξέλλες.

Μία πηγή δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών εξέτασαν τρεις επιλογές κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης: Την αγορά από τον ESM των διμερών δανείων της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης, την αγορά από τον ESM των δανείων του ΔΝΤ στην Ελλάδα καθώς και την επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικού χρέους και τη μείωση των επιτοκίων.

Η χθεσινή συζήτηση ήταν μία ανταλλαγή απόψεων σε τεχνικό επίπεδο και δεν ελήφθη καμία απόφαση, δήλωσε μία πηγή. Οι αναπληρωτές των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν τις διαθέσιμες επιλογές πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου.
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR

ESMT: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γίνεται ολοένα και πιθανότερη

ESMT: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, γίνεται ολοένα και πιθανότερη

Διεθνη

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα και έχει τεθεί τόσο σαφώς, ώστε θεωρώ απίθανο ότι θα παραμείνει χωρίς να γίνει (ελάφρυνση)», δήλωσε στη Deutsche Welle ο Γιοργκ Ρόχολ, πρόεδρος της ιδιωτικής Σχολής Οικονομίας και Mάνατζεμεντ του Βερολίνου (ESMT). 

Ο Ρόχολ, ο οποίος είναι και σύμβουλος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, στην πρόσφατα δημοσιευθείσα έρευνά του με τον τίτλο «Πού πήγαν τα λεφτά για τη σωτηρία της Ελλάδας;», απέδειξε ότι λιγότερο από το 5% των χρημάτων που δόθηκαν ως βοήθεια στην Ελλάδα κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ σχεδόν το 80% δόθηκε για την εξόφληση οφειλών, την πληρωμή τόκων και την επανακεφαλαιοποίηση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών.
O Γιοργκ Ρόχολ προβλέπει ότι «ο στόχος (των δανειστών) θα είναι να συμφωνηθεί μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με την οποία είτε να μειώνεται το επιτόκιο είτε να επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του ή και τα δύο μαζί». Επισημαίνει όμως, ότι τα αποτελέσματα ενός τέτοιου κουρέματος θα εξανεμισθούν αν η δημόσια διοίκηση δεν γίνει αποτελεσματικότερη και δεν καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, διότι «οι αιτίες του προβλήματος βρίσκονται στην Ελλάδα».
O Γιούργκεν Κάιζερ, συντονιστής της πρωτοβουλίας «Έτος διαγραφής χρεών» («Erlassjahr.de»), επαινεί με δηλώσεις του στη Deutsche Welle το ΔΝΤ, διότι «ανήκει στις φωνές της λογικής στο θέμα της ελληνικής κρίσης». Ο εμπειρογνώμονας για θέματα χρέους, ο οποίος αγωνίζεται από το 2000 για τη διαγραφή των χρεών των φτωχών κρατών παγκοσμίως, λέει επίσης αυτό το οποίο παραδέχονται οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες, δηλαδή ότι «αν οι δανειστές είχαν προβεί σε κούρεμα του χρέους από την αρχή της ελληνικής κρίσης, θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί». Ο Κάιζερ προσθέτει επίσης ότι «οι συνέπειες αυτής της λανθασμένης απόφασης έγιναν ακόμα πιο παράλογες και ακόμα πιο ακριβές».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Ποσα χρονια το υποστηριζω κοντρα στο τοτε κυριαρχο ρευμα; Απο τις αρχες του 2010. Τοτε ελεγαν οτι δεν χρειαζεται και οι ελαχιστοι που τολμησαμε να μιλησουμε για αυτο αντιμετωπιστηκαμε ως αιρετικοι. Τωρα ολοι εγιναν μετα Χριστον προφητες. Ευτυχως υπαρχουν τα κειμενα και οι συνεντευξεις μου να θυμιζουν ορισμενα πραγματα.

Επιλυση της διαφορας για ΑΟΖ με κανονα την αρχη της Μεσης Γραμμης.

 Σε τυχόν συνυποσχετικό για επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης Υφακοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης πρέπει να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"