ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ένα εκατομμύριο περισσότεροι άνεργοι στο τέλος του 2013, εκτιμά ο Γ.Ρωμανιάς

Στοιχεία που σοκάρουν

Ένα εκατομμύριο περισσότεροι άνεργοι στο τέλος του 2013, εκτιμά ο Γ.Ρωμανιάς

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε 2.300.000 ανέργους έως; το τέλος του έτους
Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε 2.300.000 ανέργους έως; το τέλος του έτους  


Το ποσοστό της ανεργίας το 2013 θα ξεπεράσει και το 30% -που υπολογίζει το ΚΕΠΕ- δήλωσε ο  επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς το πρωί της Παρασκευής.
Κατά τις εκτιμήσεις του, έως το τέλος του 2013 θα υπάρχουν 2.300.000 άνεργοι, την ώρα που στα επίσημα στατιστικά στοιχεία για τον Νοέμβριο 2012 καταγράφονται 1.350.181 άνεργοι.
Ο Γ.Ρωμανιάς κατήγγειλε την καταστροφή του παραδοσιακού μοντέλου παραγωγής της Ελλάδας (λιανικό εμπόριο, τουρισμός, οικοδομή), χωρίς να σχεδιάζεται το νέο παραγωγικό μοντέλο.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Παρασκευής, ο επιστημονικός σύμβουλος του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εξήγησε ότι η αυξομείωση της ανεργίας οφείλεται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού και του λιανικού εμπορίου. Εάν οι τομείς αυτοί δεν ενισχυθούν, η ανεργία θα συνεχίσει να καλπάζει.
Ο Γ.Ρωμανιάς τάχθηκε υπέρ της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου της χώρας, αλλά μέχρι τότε «δεν μπορούμε να είμαστε στον αερα, δεν μπορούμε να είμαστε στο κενό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταστρέψουμε το παραδοσιακό μοντέλο πριν καθορίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο».
Μάλιστα, αναφερόμενος σε νέο παραγωγικό μοντέλο, ο Γ.Ρωμανιάς τόνισε: «Ό,τι ακούμε για νέο παραγωγικό μοντέλο είναι ευχολόγιο. Δεν έχει ακουστεί τίποτα το συγκεκριμένο για το ποιο θα είναι το νέο παραγωγικό μοντέλο».
Όπως είπε, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν έως τώρα, τα πραγματικά στοιχεία παραπέμπουν σε δύο εκατομμύρια ανέργους έως το τέλος του 2012, ενώ έως τα τέλη του 2013, οι άνεργοι θα είναι 2.300.000.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΝΩΡΙΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17/8/2012

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αν εφαρμοστουν τα μετρα και οι εκβιασμοι της τροικας για οριζοντιες περικοπες και φορους χωρις ελεος τοτε η υφεση θα κανει νεο ρεκορ θα διατηρηθει ως το 2016 τουλαχιστον και η ανεργια θα φτασει το 2013 στο 30% με το ενδεχομενο κοινωνικης εξεγερσης δεδομενο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 14/1/2013

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΑΝΕΡΓΙΑ 31% ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013

Η τροικα και η κυβερνηση συνεχιζουν σε εγκληματικα λαθος δρομο με αποτυχια ολων των προβλεψεων τους. Αν δεν σταματησουν την αθλια και αποτυχημένη συνταγη, εχω ξαναγραψει, ο,τι η ανεργια στο τέλος του 2013 θα φτασει το 31 % Θα δημιουργησουν κοινωνικα ερειπια.



 ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012


ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2013



Να τα αφήσουν αυτά για το ότι τα 9,3 δις των μαζεμένων από χρόνια οφειλών του δημοσίου θα αναστρέψουν την ύφεση των 9,3 δις νέων μέτρων σε μισθωτούς συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες. Οι οφειλές του δημοσίου θα καταβληθούν εφάπαξ και δεν είναι πάγιο έσοδο ρευστότητας για την οικονομία ενώ τα 9,3 δις φόρων και περικοπών είναι πάγιας και μόνιμης απόδοσης μέτρα που θα συνεχίσουν το υφεσιακό τους  έργο και τα επόμενα χρόνια και σε αυτά θα προστεθούν και τα υπόλοιπα 4,5 δις του 2014 συν τα αλλά 15 δις για το 2015-16. Από που θα εξισορροπήσετε την ύφεση τότε δεδομένου, ότι δεν θα υπάρχουν άλλες οφειλές του δημοσίου; Από το Εσπα και τις τράπεζες; Α καλά. Το ανέκδοτο με τον Τοτό το ξέρετε; Επίσης σημαντικό μέρος των οφειλών θα πάει στα ταμεία ξένων φαρμακευτικών εταιριών,  χώρια που θα πρέπει, να έχουμε κατά νου, πόσα από αυτά θα πάνε σε τράπεζες της Ελβετίας και αλλού από Έλληνες εργολάβους.  Εδώ χρειάζεται σχέδιο Μάρσαλ απο την Ευρώπη άμεσα μαζί με κούρεμα του χρέους, που βρίσκεται στα χέρια του επίσημου τομέα κατα 50%. Αν περιμένετε, να έρθει η ανάπτυξη απο το άνοιγμα του επαγγέλματος του κομμωτή σε 4 χρόνια να μου γράψετε....Κόψτε τα ιδεοληπτικά παραμύθια.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"