ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ο ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ

ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΝΤΗΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΟΣ ΤΗΣ. ΕΙΣΤΕ ΑΔΑΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Μητσοτάκης: «Όχι παιχνίδια με σύνταγμα - εκλογικό νόμο»

Μητσοτάκης: «Όχι παιχνίδια με σύνταγμα - εκλογικό νόμο»


Άλλη μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης εκ μέρους του κ. Τσίπρα βλέπει ο Πρόεδρος της ΝΔ πίσω από τη σπουδή που δείχνει το Μαξίμου να ανοίξει με διαδικασίες fast track θέμα εκλογικού νόμου βάζοντας μόνο ως πρόσχημα «μπροστά» τη συζήτηση περί αναθεώρησης του συντάγματος.

«Η ΝΔ έχει καταθέσει ήδη το προσχέδιο των προτάσεών της για την αναθεώρηση – η τελική πρόταση θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» σημείωνε στο Real.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη εκτιμώντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δε θα διστάσει να «παίξει» ακόμη και με τον καταστατικό χάρτη της χώρας προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά το δύσκολο Φθινόπωρο που έρχεται: με τα μέτρα να έχουν πλέον «κάτσει» στην κοινωνία και την δύσκολη αξιολόγηση του Οκτωβρίου να είναι μπροστά.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης, προβλέποντας εκλογικό βατερλό για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όποτε και αν στηθούν κάλπες, απορρίπτει κάθε συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου με εφαρμογή της απλής αναλογικής – διαφωνώντας και με οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερό εκλογικό κύκλο και ισχυρές κυβερνήσεις» τονίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ προτείνοντας μάλιστα πενταετή κοινοβουλευτική θητεία με απόλυτη αποσύνδεση των πρόωρων εκλογών από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ύποπτες» θεωρούν επίσης στη ΝΔ τις διαρροές – μετά τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής – ότι το μπόνους των εδρών, ακόμη και μειωμένες, θα το πάρει το πρώτο κόμμα ή ο συνασπισμός κομμάτων που θα έχει ποσοστό πάνω από 40%....

«Ο Τσίπρας αφού έσπασε το δικό του Συνασπισμό τώρα θέλει να παίξει με τους συνασπισμούς κομμάτων, ποιος άραγε εκτός τον Καμμένο θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του; » σχολίαζε σκωπτικά η ίδια πηγή στο Real.gr ξεκαθαρίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε τέτοια ιδέα.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του σε οποιαδήποτε αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα παρακάμπτει τη βουλή – αν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έβαλαν το ζήτημα σε δημόσια συζήτηση ζητώντας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση και μάλιστα με νέες και ισχυρότερες αρμοδιότητες.

Και μπορεί ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ με όλες τις παρεμβάσεις του μέχρι σήμερα να έχει θέσει ως καίριο το ζήτημα της συναίνεσης προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση – επικαλούμενος την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της αναθεώρησης του συντάγματος – η ΝΔ ωστόσο δε φαίνεται διατεθειμένη να μπει σε αυτή τη συζήτηση με τους όρους και τις τακτικές του κ. Τσίπρα.

Αντιθέτως, όπως λένε στη Λ. Συγγρού, η ΝΔ που πρώτη άνοιξε το ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος θα βάλει την ατζέντα καλώντας κυβέρνηση και κόμματα να πάρουν ανοιχτά θέση για αυτά που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ουσιαστικά – όπως η αλλαγή του άρθρου 16 για την ανώτατη εκπαίδευση, η κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών.
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR

«Ψήφος» Τσίπρα στην απλή αναλογική

«Ψήφος» Τσίπρα στην απλή αναλογική


Του Βασίλη Σκουρή

Ενίσχυση των δυνάμεων εκείνων που στο εσωτερικό της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής σηματοδοτεί η τοποθέτηση από τον Αλέξη Τσίπρα του Γιώργου Κατρούγκαλου ως επικεφαλής της Επιτροπής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο υπουργός Εργασίας, ως γνωστόν, έχει ταχθεί επανειλημμένως κατά το παρελθόν υπέρ της απλής αναλογικής, κάτι που δεν έπραξε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος αρχικά «χρεώθηκε» από τον πρωθυπουργό να διαμορφώσει πρόταση για τον εκλογικό νόμο. Ο Π. Κουρουμπλής τάσσεται υπέρ της μείωσης του μπόνους από 50 σε 20 έδρες, θέση κοντά στην οποία είναι και ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης δηλαδή υπάρχουν δύο γραμμές που κατ’ ουσίαν έχουν να κάνουν με τη φυσιογνωμία και την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ρόλο που θα διεκδικήσει την επόμενη περίοδο, είτε κερδίσει, είτε χάσει τις επόμενες εκλογές. Στην ίδια γραμμή με τον Γ. Κατρούγκαλο είναι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η Κίνηση των «53» και άλλοι.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, ενώ στις 24 Ιουλίου, ημέρα της Δημοκρατίας, θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό την πρόταση της κυβέρνησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Νωρίτερα θα υπάρξει ευρεία διαβούλευση, όπως θα συμβεί και με το θέμα του εκλογικού νόμου.

Μετά την κατηγορηματική αντίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την καθιέρωση της απλής αναλογικής, η αντιπολίτευση εμφανίζεται διχασμένη. Τα υπόλοιπα κόμματα δείχνουν αποφασισμένα να ψηφίσουν την απλή αναλογική, κάποια εξ αυτών μάλιστα, όπως η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ακόμα και ένα αναλογικότερο εκλογικό σύστημα που θα μειώνει το μπόνους από 50 σε 20 έδρες. Υπενθυμίζεται ότι για να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος από τις προσεχείς εκλογές απαιτείται η συγκέντρωση 200 ψήφων.


ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΝΔ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ.

ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ

ΖΗΛΕΨΕ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΑΛΛΑΞΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΝΤΡΟΠΗ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"