ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Η ανάγκη ελληνικού κουρέματος «δίχαζε ήδη από το 2010»

To πρώτο πακέτο «έσωζε τους πιστωτές»

Η ανάγκη ελληνικού κουρέματος «δίχαζε ήδη από το 2010» το ΔΝΤ

Η ανάγκη ελληνικού κουρέματος «δίχαζε ήδη από το 2010» το ΔΝΤ
Εσωτερικές διαφωνίες στο συμβούλιο του ΔΝΤ ήδη κατά τις συζητήσεις του 2010 για το πρώτο πακέτο προς την Ελλάδα και την ανάγκη «κουρέματος» δείχνουν έγγραφα που δημοσιεύειη  Wall Street Journal, σύμφωνα με τα οποία αντιπρόσωποι χωρών εκτός Ευρώπης είχαν σοβαρές ενστάσεις για τη βιωσιμότητα του προγράμματος.

Η εφημερίδα επικαλείται την Τρίτη γνώση των απόρρητων ή αυστηρά εμπιστευτικών εισηγήσεων μελών του συμβουλίου από το 2010.

Σύμφωνα με αυτήν, σημαντικό τμήμα των εκπρόσωπων στο συμβούλιο είχε «σημαντικές ενστάσεις» για τον σχεδιασμό του ελληνικού πακέτου, θεωρώντας πως έριχνε υπερβολικό βάρος της επώδυνης εξυγίανσης στους Έλληνες ενώ άφηνε αλώβητους τους ιδιώτες πιστωτές.

Ενδεικτικά, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων χωρών της περιοχής, Νογκέιρα Μπατίστα, φέρεται να ισχυριζόταν ότι το πακέτο κινδύνευε να γίνει «απλά πακέτο διάσωσης των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας, κυρίως των ευρωπαϊκών τραπεζών».

«Η εναλλακτική μίας εκούσιας αναδιάρθρωσης χρέους θα έπρεπε να είχε μπει στο τραπέζι» είχε πει επίσης, σύμφωνα με την WSJ, ο τότε αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Πάμπλο Αντρές Περέιρα (Αργεντινή). Με αυτόν τον τρόπο, ανέφερε, το ταμείο «αναβάλλει, και ίσως επιδεινώνει, το αναπόφευκτό».

Αρκετές ήταν και οι ενστάσεις για τις εκτιμήσεις του προγράμματος, οι οποίες επικρίθηκαν ως υπερβολικά φιλόδοξες, την στιγμή μάλιστα που μικρές αποκλίσεις θα μπορούσαν να είχαν τεράστια επίπτωση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Εκείνες οι ενστάσεις έρχονται στο φως την ώρα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, που η Αθήνα ζητά ελάφρυνση του βάρους του χρέους. Η τωρινή θέση του ΔΝΤ, υποστηρίζεται, πρέπει να ειδωθεί υπό το πρίσμα εκείνων των πρώτων προβληματισμών στο συμβούλιο για την σκοπιμότητα του πακέτου.
Newsroom ΔΟΛ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ακριβως. Αλλα οταν τα λεγαμε λιγοι μας ακουγαν. Τωρα ολοι μιλουν ως μετα Χριστον προφητες


OΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝΤΕΣ


 ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ :

http://2.bp.blogspot.com/-7Twa21QxF9w/UKoKQG01XqI/AAAAAAAAAIQ/hqYufhaRlHM/s72-c/SDC10311.JPG
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 20/11/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2011
ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ 
ΕΔΩ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ:


ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΩΡΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΕΔΩ:  

Πόρισμα: Στον Χριστόφια το λεόντειο μερίδιο ευθύνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πόρισμα: Στον Χριστόφια το λεόντειο μερίδιο ευθύνης

Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να ανάψει το ομόφωνο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, το οποίο θα δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, από τον πρόεδρό της και πρώην πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιώργο Πική. Ωστόσο, το πόρισμα διέρρευσε στον Τύπο, ο οποίος σήμερα κάνει εκτενείς αναφορές σε βασικά σημεία του και το πλήρες κείμενο έχει αναρτηθεί σε σελίδες εφημερίδων στο διαδίκτυο.

Πόρισμα: Στον Χριστόφια το λεόντειο μερίδιο ευθύνης
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται σήμερα στον Τύπο, με το αποτελούμενο από 180 σελίδες πόρισμα, το οποίο παραδόθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, υποδεικνύεται ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ως ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Κύπρος. Στο πόρισμά της η Επιτροπή εστιάζει ιδιαίτερα «στην εμμονή του κ. Χριστόφια να χαράζει πολιτική και να παίρνει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παραινέσεις και συμβουλές των ειδημόνων».
«Εύλογα συνάγεται ότι ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση, λειτουργούσαν κάτω από το πλέγμα- Εγώ κυβερνώ, κάνω ό,τι θέλω», αναφέρεται κατά λέξη στο πόρισμα. «Αυτός καθόριζε την οικονομική πολιτική του κράτους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της πολιτικής του στα δημοσιονομικά της χώρας και σε κάθε πτυχή της οικονομίας», προστίθεται.
Η Επιτροπή ρίχνει βαριές ευθύνες και στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ήταν ένα σώμα στην ουσία ανύπαρκτο. Τα μέλη του, για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, αναφέρεται, «είχαν την ευχέρεια να απορρίψουν προτάσεις και νομοσχέδια σχετικά με την οικονομία, πράγμα που δεν έπραξαν».
Στον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, καταλογίζεται ευθύνη, επειδή προσήλθε στις συνεδριάσεις του Eurogroup «απροετοίμαστος σε ό,τι αφορά το κούρεμα καταθέσεων». Σημειώνεται ότι θα έπρεπε προτού το αποδεχθεί, να το αμφισβητήσει νομικά καθώς προσκρούει στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
Ιδιαίτερες ευθύνες καταλογίζονται και στον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη για το ELA στη Λαϊκή ύψους 9 δισ. ευρώ. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι η Κύπρος εξαιτίας του ELA βρέθηκε εγκλωβισμένη και ήταν ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να αποδεχθεί τις οδυνηρές αποφάσεις του Eurogroup.
Για τον τέως Πρόεδρο επισημαίνεται ότι αγνοούσε τις προειδοποιήσεις των ειδημόνων και του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιου Ορφανίδη. Στον κ. Ορφανίδη επιρρίπτονται ευθύνες, γιατί δεν δημοσιοποίησε επιστολή που παρομοίαζε την καταστροφή από την έκρηξη στο Μαρί με το πλήγμα από την τουρκική εισβολή.
Τα συμπεράσματα δίνουν κυρίως έμφαση στο δημοσιονομικό σκέλος της κρίσης, τονίζοντας πως η οικονομία των χαμηλών ελλειμμάτων και χρεών κατέληξε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. «Κοινή είναι η θέση ότι η ανισορροπία μεταξύ εσόδων και δαπανών του κράτους, ήταν ο κύριος λόγος της πτώσης της κυπριακής οικονομίας», αναφέρεται από το πόρισμα, το οποίο προσυπογράφουν τα μέλη της επιτροπής Γιώργος Πικής, Ανδρέας Κραμβής και Ηλιάνα Νικολάου.
«Η ασύμμετρη αύξηση των δαπανών σε συσχετισμό προς τα έσοδα του κράτους, ήταν ο βασικός λόγος της κατάρρευσης της κυπριακής οικονομίας», τονίζεται.
Το πόρισμα υποστηρίζει ότι η Κύπρος όφειλε να υποβάλει αίτηση ένταξης στον μηχανισμό στήριξης από τη στιγμή που αποκλείστηκε από τις αγορές, δηλαδή στα μέσα του 2011.
Για τις τράπεζες και τους τραπεζικούς, το πόρισμα αναφέρεται σε χαλάρωση του εξουσιαστικού ρόλου, όπως χαρακτηρίζεται, του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, σε μεγάλους μισθούς και οφελήματα και στη χορήγηση δανείων χωρίς δέουσα έρευνα για αποπληρωμή.
Για τη Λαϊκή διερευνήθηκε μόνο το θέμα της εξαγοράς τού μεριδίου τής HSBC από τη Marfin και η επιτροπή συμπεραίνει ότι δεν διερευνήθηκε η σχέση της τελευταίας με το Tosca Fund το 2006. «Ο εποπτικός ρόλος της Κεντρικής Τράπεζας ως προς την απόκτηση και κατοχή ελληνικών ομολόγων από τις κυπριακές τράπεζες, υπήρξε χαλαρός. Ένδειξη αποτελεί η προειδοποιητική επιστολή της 01/03/2010 χωρίς να υπάρξει συνέχεια στο θέμα», αναφέρεται.
Στο πόρισμα καταγράφονται επίσης πολιτικές ευθύνες στα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και στους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου. «Μπορεί ακόμα να λεχθεί ότι υπήρχαν ενδεχομένως και αλλότρια κίνητρα χωρών της Ευρωζώνης να προσελκύσουν προς ίδιο όφελος καταθέσεις μη Κυπρίων στις κυπριακές τράπεζες», υπογραμμίζεται.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΚΑΙ http://www.ethnos.gr
Διαβάστε το πόρισμα εδώ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ;

ΟΧΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ

Προσεξτε τις νομικες ακροβασιες. Η δημοκρατια προστατευεται μονο με την τηρηση του Συνταγματος των νομων και του κωδικα ποινικης δικονομιας. Σταματηστε την περιφορα των δικογραφιων στα καναλια με τους αγραμματους δικηγορους.

Βόμβες Ρουπακιώτη

 Βόμβες Ρουπακιώτη: Με υπόδειξη από ΗΠΑ, Κομισιόν και εβραϊκές οργανώσεις έγιναν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής
Απίστευτες καταγγελίες εκστόμισε σήμερα ο πρώην υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης. Υποστήριξε πώς οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής υπαγορεύτηκαν από τις ΗΠΑ και την Κομισιόν, ενώ εμμέσως πλην σαφώς μίλησε για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, λέγοντας πώς «επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο».

«Αμερικανοεβραικές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή. Σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό στις εξελίξεις. Σαφώς ο πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι», επισήμανε ο κ. Ρουπακιώτης, μιλώντας στο «Σκάι». Θυμίζεται πώς ήταν υπουργός Δικαιοσύνης επι της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και η Ν.Δ. είχε στρέψει τα βέλη εναντίον του λόγω του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.
Ο κ. Ρουπακιώτης είπε επί της ουσίας πώς όλη η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, με τις πολιτικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών της, στήθηκε εν' όψει του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.
«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ε.Ε. και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν για τη Χρυσή Αυγή. Οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν, ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;», συνέχισε την ανάλυσή του ο κ. Ρουπακιώτης.
Αναφέρθηκε και στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης λέγοντας πώς «από την 1η Ιανουαρίου 2014 θα πληρώνουμε ως χώρα πρόστιμο επειδή δεν κατατέθηκε».
Είναι το νομοσχέδιο που «τρέχει» τώρα να καταθέσει η κυβέρνηση προφανώς και αυτό με εντολή απ' έξω.
Ο κ. Ρουπακιώτης όμως είπε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πάγωσε γιατί η κυβέρνηση δεν ήθελε να πολώσει το κλίμα με τη Χρυσή Αυγή. «Πίστευε η κυβέρνηση πώς έπρεπε να έχει διάδρομο ανοιχτό για να ξαναφέρει τους ψηφοφόρους πίσω».

Πηγή: Βόμβες Ρουπακιώτη: Με υπόδειξη από ΗΠΑ, Κομισιόν και εβραϊκές οργανώσεις έγιναν οι διώξεις κατά Χρυσής Αυγής | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/124731#ixzz2h7nmV3nW
http://www.iefimerida.gr

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΤRΟΜΑΚΤΙΚΟ.GR

Δεύτερο κόμμα η Χρυσή Αυγή σε δημοσκόπηση από το tromaktiko


Στην ιστοσελίδα tromaktiko, δημοσιοποιήθηκε δημοσκόπηση, στην οποία η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται δεύτερο κόμμα με 18,9%, καταρρίπτοντας έτσι τις θεωρίες για πτώση της εκλογικής της δύναμης.

Να σημειώσουμε πως η δημοσκόπηση του tromaktiko ήταν η μόνη που πλησίαζε τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012.
Συγκεκριμένα, στο αστάθμιστο δείγμα με βάση 43.564 συμμετεχόντων τα κόμματα λαμβάνουν:
Σύριζα 29,7%
Χρυσή Αυγή 18,9%
Νέα Δημοκρατία 18%
Πασόκ 8,7%
ΚΚΕ 6,6%
ΑΝΕΛ 5%
Δημάρ 3%
Από εκεί και πέρα, στο σταθμισμένο δείγμα που λαμβάνει υπόψη γεωγραφικά και ηλικιακά χαρακτηριστικά, η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτη πολιτική δύναμη. Συγκεκριμένα τα κόμματα λαμβάνουν:
Σύριζα 26,6%
Νέα Δημοκρατία 25,7%
Χρυσή Αυγή 14,4%
Πασόκ 7,1%
ΚΚΕ 6,3%
ΑΝΕΛ 6,1%
Δημάρ 3,9%
 
ΠΗΓΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ TRAGIKO.GR

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΡΑΚΗ

Και στο βάθος «ανταλλάγματα» για τη Χάλκη

Επιμένει να θέτει θέμα μειονότητας σε Θράκη και Δωδεκάνησα η Αγκυρα

Επιμένει να θέτει θέμα μειονότητας σε Θράκη και Δωδεκάνησα η Αγκυρα
 
Την αντίδραση της Αθήνας προκάλεσε η προσπάθεια του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να συνδέσει τα δικαιώματα της ελληνικής κοινότητας στην Τουρκία με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Μια απλή σύγκριση αρκεί για να κατανοήσει ο οποιοσδήποτε τα αυτονόητα, είναι η πάγια θέση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επανέλαβε ο εκπρόσωπός του Κωνσταντίνος Κούτρας.

«Οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και σημαίνουν πολλά για την κατάσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και της Ελληνικής Ορθόδοξης μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Ο καθένας μπορεί να κρίνει ποια μειονότητα ακμάζει και ποια έχει συρρικνωθεί» ανέφερε.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα είναι ήδη από το 1981 κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Τουρκία επιδιώκει -με τη στήριξη της Ελλάδος»- την ένταξή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Αυτό όμως προϋποθέτει το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όλου του κοινοτικού κεκτημένου, κάτι που συνεπάγεται αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών υποστήριξε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Τουρκία είναι ευρύτερα γνωστή και αποδεκτή, προσθέτοντας ότι «θα βοηθούσε αν και η Αθήνα προχωρούσε προς την ίδια κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον Τούρκο εκπρόσωπο, η θέση των μελών της ελληνικής μειονότητας στη χώρα του, μετά από τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις, «είναι πολύ πιο μπροστά από τη θέση των ομογενών μας στην Ελλάδα», και επανέφερε εκ νέου το θέμα της εκλογής μουφτήδων.

Έθεσε επίσης θέμα τουρκικής μειονότητας στη Δωδεκάνησο, υποστηρίζοντας πως «οι ομογενείς μας στα Δωδεκάνησα, παρεμποδίζονται εδώ και 40 χρόνια να εκπαιδευθούν στην τουρκική και να εκλέγουν και αυτοί τους θρησκευτικούς τους ηγέτες».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι η Αγκυρα αναμένει μια αμοιβαία κίνηση από την Ελλάδα, όπως η εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως είπε, η τουρκική κυβέρνηση δεν διορίζει τον ελληνο-ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη. «Γιατί λοιπόν θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίσει για το θρησκευτικό ηγέτη της τουρκικής κοινότητας στη δυτική Θράκη;» σχολίασε.

Τέλος, ζήτησε από την ελληνική πλευρά να ανοίξει ως λατρευτικούς χώρους δύο οθωμανικά τεμένη που βρίσκονται στην Αθήνα. «Είπαμε στην Ελλάδα, επιτρέψτε να φτιάξουμε τα τεμένη αυτά, δώστε άδεια για την επιδιόρθωση του τεμένους Φετχιγέ και εμείς μπορούμε να ανοίξουμε σε ένα λεπτό τη Θεολογική Σχολή» κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Γ.Μανδαλίδης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Εξαφανισαν στην ουσια με απιστευτους διωγμους την ελληνικη κοινοτητα της Κων/πολης και της Ιμβρου και τωρα κανουν και παζαρια απο πανω. Μια απλη συγκριση αρκει. Να θεσει η κυβερνηση αφου θελουν τετοια οι γειτονες θεμα αμεσης επανενεργοποιησης του προβλεπομενου καθεστωτος Αυτονομιας των νησιων Ιμβρου και Τενεδου με επιστροφη των Ελληνων κατοικων τους ακωλυτως και θεμα επιστροφης στην αρχικη της λειτουργια ως Ορθοδοξου Ναου της Αγ Σοφιας με δικα μας εξοδα. Αρκετα με τις ανατολιτικες κουτοπονηριες.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ

Οι ποινές στην πολύκροτη υπόθεση

Στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη

 Στη φυλακή ο Ακης Τσοχατζόπουλος, καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη


Ποινή κάθειρξης των 20 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Ακη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών. Κάθειρξη 12 ετών στη σύζυγο του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη και στην κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου. Οι τρεις, μαζί με άλλους τρεις συγκατηγορούμενούς τους, δεν πήραν αναστολή και θα παραμείνουν στη φυλακή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:

Ακης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών.
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών (εισαγγελική πρόταση για 10ετή κάθειρξη)
Βίκυ Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών

Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.
Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ' επάγγελμα.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι ήδη προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση, Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος και Αρετή Τσοχατζοπούλου θα παραμείνουν στη φυλακή μετά τις ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν.
Να σημειωθεί ότι στην πρόταση επί των αναστολών ζητήθηκε να αφεθεί ελεύθερη η Αρετή Τσοχατζοπούλου τονίζοντας ότι πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά και ότι η μητέρα της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου είναι σοβαρά άρρωστη και δεν μπορεί να τα φροντίζει.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέσπασε για την απόφαση να μην δοθεί αναστολή εκτέλεσης στην έκτιση ποινής για την σύζυγο και την κόρη του:
«Δίνετε αναστολή σε όλους και καλά κάνατε. Βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη θέση. Δεν δώσατε στη γυναίκα μου και την κόρη μου. Γιατί; Επειδή φέρουν το όνομα Τσοχατζόπουλος; Αυτός είναι ο λόγος; Προχωρήσατε σε μια απόφαση για δήθεν δωροδοκία με βάση ένα ψευδέστατο κείμενο που δεν ξέρω ποιος σας το έδωσε. Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει τις τραγικές συνέπειες για τις οικογένειες της συζύγου και της κόρης μου. Πιστεύω ότι έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας. Ζητώ να δώσετε αναστολή στη σύζυγο και στην κόρη μου. Υποβάλλω επίσημο αίτημα και περιμένω την αιτιολογημένη απόφαση σας».
Ο μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενος Αστέριος Οικονομίδης θα αφεθεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του με την επιβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Αναστολή δόθηκε επίσης και στον μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενο εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα.
Για όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που ήταν ήδη προσωρινά ελεύθεροι το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
Σε όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Το δικαστήριο διέταξε επίσης να προχωρήσουν σε δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων όπως ορίσθηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.
Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:
Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει 1 εκατ. ευρώ , ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος πλην των Π. Σταμάτη , Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά οι οποίοι το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ορίζεται στα 50.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.  Ένοχοι κρίθηκαν επίσης όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου, που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Σε τρια χρονια θα ειναι εξω λογω ηλικιας δυστυχώς οπότε θα μπορεί να ξοδέψει όσα κατα την διαδικασία όπως λένε οι εισαγγελείς δεν βρέθηκαν.

Η ΚΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ ΤΑ ΑΚΡΑ

Τα ακρα θα φουντωσουν και η δημοκρατια μας απειλειται και απο το επιπεδο δημοσιογραφιας στα μεγαλα ΜΜΕ. Οταν εκστομιζονται επιπολαια μεχρι και απειλες κατα της δικαιοσυνης τοτε θεριζονται θυελλες.

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr


Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr
Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr

Οριακό προβάδισμα 0,6 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον ενικό» .
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 21,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 21,2%. Η Χρυσή Αυγή, παρά το γεγονός ότι εμφανίζει πτώση στα ποσοστά της σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, παραμένει τρίτο κόμμα με 6,9%. Σημειώνεται ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 1-3 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά την σύλληψη του αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 5,2%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με  4,8% και η ΔΗΜΑΡ με 3,6%. Το 7% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα,  ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 23,5% .
Στην εκτίμηση ψήφου εκλογών (έχει γίνει ποσοστοποίηση στο συνολικό ποσοστό των ερωτώμενων που δηλώνουν συγκεκριμένο κόμμα δηλαδή στην διευκρινισμένη ψήφο)  η «ψαλίδα» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 0,8%.
Αναλυτικά τα ποσοστά:
ΝΔ:28,5%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,7%
Χρυσή Αυγή:9%
ΠΑΣΟΚ :6,8%
ΚΚΕ: 6,5%
ΑΝ.ΕΛ. : 6,3%
ΔΗΜΑΡ:4,7%
Οικολόγοι πράσινοι:1,3%
Άλλο κόμμα:9,2%
Σημαντικό είναι το στοιχείο των συσπειρώσεων που παρουσιάζουν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων προς αυτά τα κόμματα. Συγκεκριμένα, το ποσοστό συσπείρωσης της Ν.Δ. είναι στο 73,8%, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 72,1%.

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της έρευνας που αποτυπώνουν την δημοσκοπική πορεία της Χρυσής Αυγής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε δημοσκόπηση της ΜRB τον προηγούμενο Ιανουάριο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην πρόθεση ψήφου ήταν 9,2%, ενώ το υψηλότερο της ποσοστό καταγράφηκε σε μέτρηση στις 5-6 Ιουνίου (10,6%). Στην τελευταία μέτρηση της εταιρείας για τη Realnews που πραγματοποιήθηκε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 24-26 Σεπτεμβρίου η Χρυσή Αυγή εμφάνισε μεγάλη πτώση στα ποσοστά της,πέφτοντας στο 6,8%. Ωστόσο, παρότι κανείς θα περίμενε νέα μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής μετά τη σύλληψη των βουλευτών της, δεν έχει περαιτέρω απώλειες, αντίθετα εμφανίζει ελαφρά άνοδο της τάξεως του 0,1% .  




Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το 76,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τίποτα δεν θα αλλάξει στην σημερινή πολιτική ζωή γιατί ακόμα και αν το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξαφανιστεί, οι βασικές αιτίες που προκάλεσαν την άνοδό του παραμένουν. Ενώ, το 63,5% θεωρεί ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής έγιναν για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας.
Σχετικά με τους λόγους που βοήθησαν την άνοδο της Χρυσής Αυγής, το 48% απαντά ότι υπεύθυνη είναι η οικονομική κρίση και το αίσθημα κοινωνικού αποκλεισμού . Το 38,5% θεωρεί ότι συνέβαλε η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη για παρελθόν, το 29,8% το θέμα των παρανόμων μεταναστών, και το 22,6% η υψηλή εγκληματικότητα.
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Σαμαράς
Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στην ερώτηση εάν την επόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές ποιο κόμμα θα τις κέρδιζε, η ΝΔ προηγείται με 42,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 29,1%.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται καταλληλότερος Πρωθυπουργός, με 36,6% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 25,1%, ενώ το 34,8 % απαντά «κανένας από τους δύο».
«Κερδισμένος» σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της MRB είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ποσοστά του αυξάνονται κατά 1,8% (από 23,3% σε 25,1%) ενώ του κ. Σαμαρά κατά 0,4% (από 36,2% σε 36,6%).

Η δημοσκόπηση της MRB καταγράφει για ακόμα μια φορά τη δυσφορία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς, όπως φαίνεται στα ευρήματα για την εικόνα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρνητικές κρίσεις σε όλους τους πολιτικούς είναι περισσότερες από τις θετικές γνώμες.

Ενδεικτικός είναι επίσης ο δείκτης αισιοδοξίας, καθώς το 83,2% των πολιτών δηλώνει ότι τα πράγματα θα πάνε αρκετά έως πολύ άσχημα. Μόνο το 4,2% απαντά ότι τα πράγματα θα πάνε αρκετά έως πολύ καλά.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικότερα τα προβλήματα της χώρας, το 37,4% προκρίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά ενώ το 33,5% μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.
Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου η ΝΔ προηγείται με 32,7 % με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό 24,2%. Επισημαίνεται ότι το 37,4% απαντά ότι κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχουν αυτή την ικανότητα διακυβέρνησης. Και τα δύο πάντως κόμματα εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά στην ικανότητα διακυβέρνησης σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Δεν θέλουν πρόωρες εκλογές

Αδιέξοδη θεωρούν οι πολίτες τόσο την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση η πλειοψηφία των πολιτών, όσο και την οικονομική πολιτική που επαγγέλλεται η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ειδικότερα, συνολικά το 71,2% των πολιτών στην ερώτηση «αν η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση μπορεί να  βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση και να την οδηγήσει στην ανάπτυξη», απαντά «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι» . Στην αντίστοιχη ερώτηση για την οικονομική πολιτική που υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό εκείνων που απαντούν «μάλλον όχι» και «σίγουρα όχι» φτάνει το 69,3% .
Ωστόσο, παρά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια που καταγράφεται, το 67% δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και το 63%  δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή αναπληρωματικών εκλογών σε 15 περιφέρειες της χώρας.
ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"