ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΡΙ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Για το διεθνες δικαιο υπαρχουν νησια και νησιδες. Ο ορος βραχονησιδα δεν υφισταται νομικα. Υφισταται ο ορος βραχος που δεν εχει Αοζ και υφαλοκρυπιδα οταν δεν διατηρει αυτόνομη οικονομικη ζωη . Τα Ιμια, η Ρω, η Στρογγυλη ειναι νησιδες. Το Καστελοριζο μικρο νησι. Ανοιξτε κανα βιβλιο στο Μεγαρο Μαξιμου. Ας εξηγησει καποιος στον ελληνα πρωθυπουργο οτι δεν ειναι το Καστελοριζο βραχος αλλα νησι. Ο ορος βραχος δεν συνοδευεται συχνα οταν δεν διατηρει αυτονομη οικονομικη ζωη στο Διεθνες Δικαιο απο αναγνωριση Αοζ και υφαλοκρυπιδας. Να μην πετα κοτσανες αξιοποιησιμες απο τους εχθρους μας.

Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική

Μητσοτάκης: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική



Ξεκάθαρη απάντηση στις κυβερνητικές προθέσεις επιβολής της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έστειλε από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, ώστε να διαλυθεί το βασικό κύτταρο της κοινωνία. Θα γίνουν με τον σημερινό εκλογικό νόμο και με κυβέρνηση ΝΔ. Όχι άλλα παιχνίδια με τους θεσμούς, δεν θα το επιτρέψουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
O πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να πάρει το υπουργείο Εσωτερικών τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. O σκοπός της κυβέρνησης είναι να πληγεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο. Αυτό θέλουν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Με τις κάλπες και τα εκλογικά συστήματα παίζει μόνο όποιος φοβάται την ετυμηγορία του λαού. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και οι καλοί αυτοδιοικητικοί που τιμούν τις θέσεις τους έχουν τέτοιες ανησυχίες. Μόνο ο κ. Τσίπρας.»

ΠΗΓΗ:  http://neodimokratis.gr

Με δύο φρεγάτες ενισχύει η Γαλλία το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Με δύο φρεγάτες ενισχύει η Γαλλία το ελληνικό πολεμικό ναυτικό

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης
Με δύο φρεγάτες ενισχύει η Γαλλία το ελληνικό πολεμικό ναυτικό | in.gr

Δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα ενταχθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, έπειτα από συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Το Παρίσι παραχωρεί τις φρεγάτες αυτές με χρονομίσθωση (leasing), δίνοντας ουσιαστικά ανάσα στο Πολεμικό Ναυτικό.
Όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, οι δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα πλεύσουν σε ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι.
Ο ίδιος σημείωσε ότι σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει και μια ακόμη φρεγάτα τύπου FREMM, καθώς και μία άλλη Belh@rra. H τελευταία, δε, πρόκειται για φρεγάτα υπερσύγχρονης τεχνολογίας.
Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά μπορεί να αναβαθμίσει την αποτρεπτική της δύναμη. «Η αναβάθμιση των μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» είπε.
Σε ό,τι αφορά στις φρεγάτες, τόνισε ότι δεν πρόκειται για «χθεσινή απόφαση».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, έπειτα από τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα παραδοθούν έως τον Αύγουστο στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον πλήρη εξοπλισμό τους.
Η συζήτηση για τις φρεγάτες ξεκίνησε τον Ιανουάριο και είχε θετική κατάληξη.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από την ισχυρότερη στρατιωτικά χώρα της ΕΕ και με ιδιαίτερο νόημα, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.
Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι από το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γάλλος πρόεδρος Μανουέλ Μακρόν προκύπτει πως το Παρίσι αντιλαμβάνεται πλήρως το περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Ελλάδα.
 ΠΗΓΗ: IN.GR

Οι ΗΠΑ απειλούν ευθέως την Αγκυρα: Αν αγοράσετε τους S-400 από την Ρωσία ξεχάστε τα F-35!

Οι ΗΠΑ απειλούν ευθέως την Αγκυρα: Αν αγοράσετε τους S-400 από την Ρωσία ξεχάστε τα F-35!

Ουάσιγκτον, Του Θανάση Κ.Τσίτσα

Ευθεία προειδοποίηση ότι η αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 μπορεί να επιφέρει κυρώσεις και να επηρεάσει δυσμενώς την συμμετοχή της Τουρκίας στην συμπαραγωγή των αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35 προχώρησε για πρώτη φορά δημοσίως η Ουάσιγκτον

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου Βουλής με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική στην Μέση Ανατολή (“U.S. Policy Toward a Turbulent Middle East” April 18, 2018 ) και περιγράφοντας τις κινήσεις της Ρωσίας και της Τουρκίας στην περιοχή, μεταξύ άλλων τόνισε για το συγκεκριμένο θέμα:

 «Η Άγκυρα πρέπει να έχει επίγνωση των κινδύνων κατά τη διεξαγωγή στρατηγικών παραχωρήσεων στη Μόσχα προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της στη Συρία. Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει συμφωνήσει να αγοράσει το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εν δυνάμει κυρώσεις με βάση το άρθρο 231 της CAATSA (ειδικός νόμος για τις κυρώσεις για οι χώρες που αγοράζουν ρωσικό πολεμικό υλικό) και να επηρεάσει δυσμενώς τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35. Είναι προς το αμερικανικό εθνικό συμφέρον να δούμε ότι η Τουρκία παραμένει στρατηγικά και πολιτικά ευθυγραμμισμένη με τη Δύση και πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας» κατέληξε.
ΠΗΓΗ: REAL.GR

Ποιες είναι οι γαλλικές φρεγάτες τελευταίας γενιάς που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό

Ποιες είναι οι γαλλικές φρεγάτες τελευταίας γενιάς που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό

Παράγοντας κυριαρχίας στο Αιγαίο
Ποιες είναι οι γαλλικές φρεγάτες τελευταίας γενιάς που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό | in.gr
Φρεγάτα τύπου Fremm, κατηγορίας stealth
Μετά τις τελευταίες, διαρκώς κλιμακούμενες προκλήσεις από τουρκικής πλευράς στο Αιγαίο αλλά και την κυπριακή ΑΟΖ, η Αθήνα προβαίνει στην παραλαβή υπερσύγχρονων γαλλικών φρεγατών τύπου Fremm (σε πρώτη φάση) και Belh@rra, τελευταίας γενιάς.
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα στρέφεται προς το Παρίσι και τον Εμανουέλ Μακρόν προσωπικά, αποσκοπώντας σε μια στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, όπως την αντιλαμβάνεται και επιχειρεί να την υλοποιήσει ο γάλλος πρόεδρος.
Οι υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους (κατηγορίας stealth) και την ισχύ των οπλικών συστημάτων τους, σηματοδοτούν μια αλλαγή οπτικής από πλευράς του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Και τούτο, διότι τα συγκεκριμένα, υψηλής τεχνολογίας σκάφη δε διαθέτουν απλώς αντιαεροπορικά συστήματα αυτοάμυνας, όπως οι φρεγάτες που διαθέτει τώρα το ΠΝ, αλλά έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν αντιαεροπορική προστασία περιοχής και να αποτελέσουν παράγοντα κυριαρχίας σε ανοιχτή θάλασσα.
Σύμφωνα με τους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές των εν λόγω φρεγατών, πρόκειται για υπερσύγχρονα πολεμικά σκάφη, με εξαιρετικές δυνατότητες στον αντιαεροπορικό αλλά και στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο.
Η Fremm έχει εκτόπισμα 6.000 τόνων και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 27 κόμβων, ενώ το πλήρωμά της ανέρχεται σε 143 άτομα.
Διαθέτει υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα, όπως το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα MBDA SYLVER A43 VLS με 16 πυραύλους Aster-5 και το πυροβόλο Leonardo OTO Melara των 76 χιλιοστών, αλλά και μια πληθώρα πολυβόλων και άλλων φορητών οπλικών συστημάτων.
Ξεχωριστή ισχύ στην Fremm προσδίδουν οι αντιαεροπορικοί πύραυλοι EXOCET, αλλά και οι τορπίλες ΜU 90, που χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Η αντιαεροπορική άμυνα της Fremm βασίζεται στο συνδυασμό βλημάτων μικρού-μέσου βεληνεκούς τύπου Aster-15 και βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς τύπου Aster-30.
Όπως γίνεται αντιληπτό, τα ανωτέρω αποκτούν μεγάλη αξία, εάν ληφθούν υπόψη αφενός η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η ύπαρξη φυσικών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και αφετέρου οι συνομιλίες της Αθήνας με τους γείτονές της για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Οι δύο φρεγάτες τύπου Fremm θα ενταχθούν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και θα πλεύσουν σε ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, που προβλέπει την παραχώρηση των εν λόγω φρεγατών με χρονομίσθωση (leasing).
Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Φώτη Κουβέλη, η Ελλάδα θα αποκτήσει εν ευθέτω χρόνω μία ακόμη φρεγάτα τύπου Fremm, καθώς και μία άλλη τύπου Belh@rra. Αξίζει να προστεθεί ότι ο τελευταίος τύπος βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση της κατασκευής, με την πρώτη εξ αυτών των «ψηφιακών» φρεγατών να αναμένεται να παραδοθεί στο γαλλικό Δημόσιο το 2023.

Οι δηλώσεις Κουβέλη για τις φρεγάτες με τις οποίες θα ενισχυθεί το Πολεμικό Ναυτικό, επιβεβαιώνουν πλήρως αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσίευσαν τα «Νέα Σαββατοκύριακο» στις 10-11 Μαρτίου
 
ΠΗΓΗ:  http://www.in.gr

ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ Η ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ. ΚΡΙΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"