ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Η ΝΔ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΛΛΑΓΗ

H NΔ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚ ΘΕΛΕΛΙΩΝ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΦΕΡΟ...

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν θέλει τη δόση των 7 δισ. ευρώ

Στόχος πρωτογενή πλεονάσματα 1%-1,5% του ΑΕΠ

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν θέλει τη δόση των 7 δισ. ευρώ

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα δεν θέλει τη δόση των 7 δισ. ευρώ
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης  


Στην απόφαση της κυβέρνησης να επανεξετάσει συνολικά το οικονομικό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, αλλά και να μη λάβει την εκκρεμούσα  δόση των 7 δισ. ευρώ που κρίνεται απαραίτητη για την καταβολή των υποχρεώσεων της χώρας έως τον Αυγούστου αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times.
Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές της και ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες, αλλά και τη Wall Street.
Όπως ανέφερε το μόνο που ζητάει η νέα κυβέρνηση είναι ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιήσει το κόστος της δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα και θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να αναπνεύσει και πάλι μετά τις πολιτικές των τελευταίων ετών που δημιούργησαν τεράστια κοινωνική διαφθορά.
Στο σχόλιο των New York Times ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και ότι ακόμη και αν η νέα κυβέρνηση δεν θέλει να συμμορφωθεί με τους όρους των συμφωνιών διάσωσης, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να έχει την ανάγκη της εκκρεμούσας δόσης των 7 δισ. ευρώ του προγράμματος, ώστε να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος που καθίσταται ληξιπρόθεσμο έως τον Αύγουστο, ο κ Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν θέλουμε τα 7 δισ. ευρώ» και προσέθεσε:«Θέλουμε να καθίσουμε και να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πρόγραμμα. Στόχος μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση του δανείου», η οποία όπως ανέφερε, θα είναι απλώς μια μετάθεση του προβλήματος.
Υπενθυμίζεται πως η δόση των 7,2 δισ. ευρώ θα έπρεπε κανονικά να εκταμιευθεί το Σεπτέμβριο του 2014 με την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Η δόση αυτή συνδέθηκε από την τρόικα με πολλά προαπαιτούμενα τα οποία περιλαμβάνονταν και στο γνωστό mail- Χαρδούβελη (περικοπές συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, αλλαγές στο ΦΠΑ, κ.α..).
Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε στη δημοσιογράφο των NYT πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να τροφοδοτηθεί με ρευστότητα η οικονομία. Ο ίδιος σημείωσε πως η Ελλάδα βασίζεται στους πιστωτές της ώστε να παράσχουν κάποιας μορφής ελάφρυνση του χρέους, η οποία θα μπορούσε επίσης να απελευθερώσει κεφάλαια. Στη βάση αυτή αποκάλυψε πως θα ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους υπουργούς Οικονομικών ώστε να βρουν τρόπους να μειώσουν το βάρος του χρέους. Αναφορικά δε με το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο οι πιστωτές τοποθετούν στο 4,5% του ΑΕΠ από το 2016 και μετά ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η Αθήνα θα προτείνει να κρατηθεί στο επίπεδο του 1%-1,5% του ΑΕΠ.
Ο κ Βαρουφάκης δεν εξέφρασε ανησυχίες για την ασφάλεια των ελληνικών τραπεζών, παρά τις αναφορές για μεγάλες εκροές καταθέσεων.
«Περιμέναμε ότι τις πρώτες ημέρες της κυβέρνησής μας, τα πράγματα θα ήταν ταραγμένα», είπε και προσέθεσε πως «μόλις οι αγορές δουν ότι οι προτάσεις που προέρχονται από αυτή την κυβέρνηση είναι λογικές, συνεργατικές και θεραπευτικές, αναμένουμε ότι οι τιμές των μετοχών θα ανακάμψουν».
Ανέφερε επίσης ότι δεν θα υπάρξει ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει πως η χώρα γίνεται ένας ελκυστικός προορισμός για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, χωρίς όμως να πουλήσει τα «ασημικά» της οικογένειας.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να επιτρέψει η χώρα να επιστρέψει στις παλιές, κακές συνήθειες και να καταλήξει εκεί που ήταν το 2009.
Θανάσης Κουκάκης

Πηγη: Newsroom ΔΟΛ

Κίνηση αποφυγής «γαλάζιου» διχασμού η στήριξη Αβραμόπουλου

Αλλαγή στάσης από Σαμαρά

Κίνηση αποφυγής «γαλάζιου» διχασμού η στήριξη Αβραμόπουλου για την Προεδρία

Κίνηση αποφυγής «γαλάζιου» διχασμού η στήριξη Αβραμόπουλου για την Προεδρία
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Με κινήσεις που εκπέμπουν σήματα ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκαλεί στο γαλάζιο στερέωμα η επιστροφή στην αντιπολίτευση.

Μπροστά στο ενδεχόμενο ενός γαλάζιου διχασμού επανεξέτασε τη στάση του κόμματος στην προεδρική εκλογή και αποδέχεται πλέον να στηρίξει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν Τα Νέα, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ και ο κοινοτικός επίτροπος, ο οποίος από την πλευρά του φέρεται ότι γνωστοποίησε στον κ. Σαμαρά ότι θα αποδεχθεί μια πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, όταν επισημοποιηθεί.

Έτσι προεξοφλείται η εκλογή του κ. Αβραμόπουλου στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα από την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή, κατά την οποία απαιτούνται 180 ψήφοι, ενώ αποφεύγονται μείζονες εσωκομματικές ρήξεις, στις οποίες θα οδηγούσε μια απόφαση της γαλάζιας ηγεσίας για αποχή από την ψηφοφορία.

Το ενδεχόμενο αυτό, για το οποίο είχαν προετοιμαστεί τις προηγούμενες ημέρες τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος που συνομίλησαν με τον πρώην πρωθυπουργό, είχε προκαλέσει βραχυκύκλωμα στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Η κομματική ηγεσία, μάλιστα, είχε προειδοποιηθεί ακόμη και δημόσια από βουλευτές για διαμελισμό της ΚΟ στη Βουλή εάν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης, αφού δεκάδες βουλευτές της ΝΔ θα υπερψήφιζαν τον κοινοτικό επίτροπο. Μέσα σε αυτό το κλίμα, από τον κ. Σαμαρά εκτιμήθηκε ότι η στήριξη μιας υποψηφιότητας του κ. Αβραμόπουλου αποτελούσε μονόδρομο.

  • Σαμαράς: Η δικαίωση της ΝΔ δεν θα αργήσει
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος σχεδιασμός της Λεωφόρου Συγγρού προβλέπει ότι με την ανακοίνωση της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για υποψηφιότητα του κ. Αβραμόπουλου θα ακολουθήσει δήλωση του ετέρου αντιπροέδρου του κόμματος Σταύρου Δήμα ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος και στη νέα κοινοβουλευτική διαδικασία για την προεδρική εκλογή και κατόπιν η ΝΔ θα επισημοποιήσει τη δική της σύμπλευση με την επιλογή του κοινοτικού επιτρόπου.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε ανοίγματα προς κορυφαία στελέχη που μέχρι πρότινος δεν ανήκαν στο στενό κύκλο των συνομιλητών του. Συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νικήτας Κακλαμάνης τοποθετούνται με απόφασή του σε κρίσιμες κομματικές θέσεις.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής θα μετάσχει στο άτυπο πολιτικό συμβούλιο που συγκροτείται, ο πρώην υπουργός ανέλαβε τη θέση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων θα προταθεί από τη ΝΔ για τη θέση του τρίτου αντιπροέδρου της Βουλής.

Τον κρισιμότερο, ωστόσο, ρόλο στις εσωκομματικές διεργασίες θα κληθεί να παίξει ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συναντάται εντός της ημέρας με την Ντόρα Μπακογιάννη στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Φ.Γεννηματά: Πρώτα εκλογή νέου προέδρου

Διαφωνεί με τη διαδικασία

Φ.Γεννηματά: Πρώτα εκλογή νέου προέδρου και μετά συνέδριο

Φ.Γεννηματά: Πρώτα εκλογή νέου προέδρου και μετά συνέδριο
Την εκλογή νέου προέδρου πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για τον Μάιο, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά -ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Αυτή είναι η διαδικασία που θα εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια και τη συλλογικότητα. Να ακολουθήσουμε τις καταστατικές διαδικασίες, πρώτα ηγεσία, μετά συνέδριο» είπε, απευθυνόμενη στον Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Γιάννης Τούντας, από τους συνεργαζόμενους της Δημοκρατικής Παράταξης, υποστήριξε την ανάγκη ενός συνεδρίου επανίδρυσης και ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των συμβόλων και των τίτλων. Σχολίασε, δε, ότι η εκλογή ηγεσίας θα πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με τις αποφάσεις του συνεδρίου.

Επίσης, ο Νίκος Μπίστης ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται απεγνωσμένα ένα νέο ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που στα θεμέλιά του θα είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλες δυνάμεις του κατακερματισμένου σήμερα χώρου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη που θα διεκδικήσουν την προεδρία να καταθέσουν εγκαίρως απόψεις και προτάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Έθνος, ο Ευ.Βενιζέλος άφησε αιχμές τόσο προς τους «δελφίνους» όσο και προς τον Γ.Παπανδρέου, λέγοντας: «Δεν σημαίνει ότι ο επόμενος αρχηγός παίρνει αυτομάτως τα προσόντα του προηγούμενου. Για φανταστείτε να είχα και εγώ τα προσόντα του προηγούμενου».

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ Η ΝΔ

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ Η ΝΔ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"