ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΦΟΔΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


ΠΗΓΗ  ΕΙΚΟΝΑΣ NEWSBOMB

Η διαφθορά στους δήμους μπαίνει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μετά τις αποκαλύψεις στη Θεσσαλονίκη και την φυλάκιση Παπαγεωργόπουλου.

Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγάλες εστίες διαφθοράς και σε άλλους δήμους σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Ήδη, υπάρχουν παρόμοιες υποθέσεις οι οποίες εξετάζονται και το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει το άνοιγμα 400 τραπεζικών λογαριασμών δημάρχων και υπαλλήλων σε ΟΤΑ.

Με εντολή εισαγγελέα, οι επιθεωρητές ψάχνουν τα οικονομικά στοιχεία πολλών δήμων αλλά και Πειφερερειών. Ενδεικτικό είναι πως από τους 5.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει ζητήσει να ανοιχθούν, οι 400 ανήκουν σε αιρετούς άρχοντες και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και σε σχετικό του ρεπορτάζ το Mega, πρώην αντιδήμαρχος μεγάλου δήμου της χώρας, υπεύθυνος για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ελέγχεται επειδή επί των ημερών του, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου κόστισαν 2,5 εκ. ευρώ και υπάρχουν ενδείξεις ότι έγιναν υπερκοστολογήσεις και σπατάλες.

Σε άλλη περίπτωση, αντιδήμαρχος σε δήμο της Στερεάς Ελλάδας, ελέγχεται γιατί ενώ χάριζε τον μισθό του στο δήμο και δούλευε αμισθί, είχε τεχνική εταιρεία μέσω της οποίας έπαιρνε εργολαβίες από το δήμο. Σε νησιωτικό δήμο, δημοτικός σύμβουλος, που είχε την ευθύνη για τη διαφήμιση του δήμου, πλήρωσε 160.000 ευρώ για διαφημιστικές δαπάνες και αφίσες. Ελέγχεται για εικονικές συναλλαγές, μιας και το διαφημιστικό υλικό δεν παραλείφθηκε ποτέ και διαπιστώθηκε ότι ο διαφημιστής-προμηθευτής ήταν έγκλειστος σε φυλακές.

Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ελέγχει οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται διαχειριστικός έλεγχος σε δήμο της Μακεδονίας όπου διαπιστώθηκε υπεξαίρεση ύψους 1.371.124 ευρώ. Σε νησιωτικό δήμο εντοπίστηκε «μαύρη τρύπα» 570.000 ευρώ αλλά και σε περιφερειακή ενότητα νησιού του Ιουνίου, διαπιστώθηκε ότι υπάλληλοι υπεξαίρεσαν 602.000 ευρώ χρησιμοποιώντας 458 πλαστές επιταγές.

ΠΗΓΗ: REAL.GR
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΕΥΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.. ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΠΙΑ. ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΤΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΩΣ ΕΔΩ.


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"