ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ

Γράφει
ο Νίκος Χατζηνικολάου
Το τελευταίο «χαρτί»!
Τα αποτελέσµατα της συνάντησης Σαµαρά - Μέρκελ, αλλά και των διαπραγµατεύσεων κυβέρνησης - τρόικας που θα ακολουθήσουν, θα επηρεάσουν σε σηµαντικό βαθµό την κατεύθυνση και την ταχύτητα των κρίσιµων πολιτικών εξελίξεων των επόµενων έξι µηνών που αποµένουν µέχρι την εκλογή νέου Προέδρου ∆ηµοκρατίας. Και εν πολλοίς θα καθορίσουν το αποτέλεσµα της σχετικής ψηφοφορίας, καθώς είναι περίπου αυτονόητο ότι η πολιτική ατµόσφαιρα που θα επικρατεί τότε θα βαρύνει αποφασιστικά στις τελικές αποφάσεις ικανού αριθµού βουλευτών. Αλλη θα είναι η πολιτική τους στάση και συµπεριφορά αν η κυβέρνηση έχει ως τότε επιτύχει να επιλύσει µε τρόπο µόνιµο και οριστικό το πρόβληµα της βιωσιµότητας του χρέους, να δροµολογήσει µια σειρά φοροελαφρύνσεων και να επανορθώσει ορισµένες από τις αδικίες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια οι ασθενέστερες οικονοµικές τάξεις και άλλη αν συνεχίζεται η ίδια, υπαγορευµένη από τους δανειστές, σκληρή οικονοµική πολιτική.

ΟΣΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ κρατούν ακόµη κλειστά τα χαρτιά τους για το θέµα της προεδρικής εκλογής θα «ζυγίσουν» επίσης την πιθανότητα επανεκλογής τους, που θα είναι σαφώς µεγαλύτερη αν η χώρα βρίσκεται σε συντεταγµένη πορεία σύντοµης εξόδου από το µνηµόνιο και τερµατισµού της παρουσίας της τρόικας. ∆ιαφορετικά, πολλοί από αυτούς θα προτιµήσουν να συµµαχήσουν µε τον ΣΥΡΙΖΑ και να «µπλοκάρουν» την ανάδειξη νέου Προέδρου, οδηγώντας πρόωρα τη χώρα στις κάλπες... Με δεδοµένο µάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, µετά την πρωτιά του στις ευρωεκλογές, εµφανίζεται τώρα ενισχυµένος και σε όλες τις δηµοσκοπήσεις, ανοίγοντας την ψαλίδα της διαφοράς του από τη δεύτερη Ν.∆., όπως θα δείτε και στη µέτρηση της MRB που δηµοσιεύει σήµερα η Realnews, είναι βέβαιο ότι για την αντιστροφή του κλίµατος δεν αρκούν πλέον πολιτικά «µπαλώµατα», ούτε µικροδιορθώσεις της κυβερνητικής πορείας. Απαιτούνται γενναίες και αποτελεσµατικές κινήσεις, που θα φέρουν άµεσα και χειροπιαστά αποτελέσµατα, ανακουφίζοντας οικονοµικά ευρύτατα λαϊκά στρώµατα και δηµιουργώντας τις προϋποθέσεις για µια πραγµατική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονοµίας.

ΑΥΤΑ, όµως, απαιτούν να υπάρξει επιτέλους µια στοιχειωδώς σοβαρή διαπραγµάτευση µε τους δανειστές, οι οποίοι εµφανίζονται για άλλη µια φορά σκληροί και αδιάλλακτοι, υψώνοντας το... «τείχος του Βερολίνου» απέναντι στις ελληνικές διεκδικήσεις τόσο για το χρέος, όσο και για τις φοροελαφρύνσεις. Είναι χαρακτηριστικές οι σηµερινές δηλώσεις του επικεφαλής του ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ στην «R» και στον Θάνο Αθανασίου. «∆εν υπάρχει -λέει- καµµιά πολιτική διάθεση ούτε στην Ε.Ε., ούτε στο ∆ΝΤ για “κούρεµα” του ελληνικού χρέους». Και παρότι δεν αποκλείει άλλες λύσεις, όπως µια επέκταση της ωρίµανσης στα υπάρχοντα δάνεια και µια µικρή µείωση επιτοκίων -µόνο στα διµερή και όχι σε αυτά του EFSF- εντούτοις ξεκαθαρίζει ότι «στο Συµβούλιο δεν υπάρχει καµµιά βιασύνη για κάτι τέτοιο» και ότι «δεν είµαστε καν βέβαιοι ότι υπάρχει όντως ανάγκη ακόµα και γι’ αυτές τις µικρές παρεµβάσεις»...

ΟΣΟ για τις προσδοκώµενες φοροελαφρύνσεις, ο «πάγος» µάς σερβίρεται σήµερα διά χειλέων Ραλφ Μπρινκχάους, αναπληρωτή πρόεδρου της κοινοβουλευτικής οµάδας του κόµµατος της Μέρκελ και εκπροσώπου για θέµατα οικονοµίας. Στη συνέντευξή του που θα διαβάσετε σήµερα στην «R» λέει ότι «όλα πρέπει να είναι εντός των στόχων που έχουν τεθεί από την τρόικα» και µας καλεί να µην παρεκκλίνουµε καθόλου από «τον δύσκολο δρόµο των διαρθρωτικών µεταρρυθµίσεων και της σταθεροποίησης των δηµόσιων οικονοµικών», δηλαδή της αυστηρής λιτότητας, επισηµαίνοντας µάλιστα ότι «ο δρόµος για την Ελλάδα θα είναι µακρύς»...

ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι στη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού µε τη Γερµανίδα καγκελάριο την Τρίτη στο Βερολίνο και στις διαπραγµατεύσεις µε την τρόικα, που θα ακολουθήσουν αµέσως µετά στην Αθήνα, η κυβέρνηση θα παίξει το τελευταίο της χαρτί.Είναι η τελευταία της πολιτική ευκαιρία να διεκδικήσει και να επιτύχει χαλάρωση της ακραίας και αντιλαϊκής λιτότητας, ιδίως για τους οικονοµικά ασθενέστερους συµπολίτες µας και οριστική και µόνιµη λύση στοθέµα του χρέους, που όσο παραµένει στα σηµερινά εξαιρετικά υψηλά επίπεδα προβληµατίζει ή και αποτρέπειτους υποψήφιους επενδυτές. Και βέβαια η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει µε τρόπο πειστικό και ανυποχώρητο τις νέες ακραίες απαιτήσεις της τρόικας για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τους πλειστηριασµούς... ∆ιαφορετικά, ο πολιτικός της χρόνος θα αποδειχθεί πολύ πιο σύντοµος από αυτόν πουσήµερα φαίνεται ότι διαθέτει... Ο δρόµος µέχρι την προεδρική εκλογή είναι µακρύς και δύσβατος...


ΠΗΓΗ: REAL.GR 

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
 

ΟΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

Στρατιές πεινασμένων για εξουσία πολιτικα απαίδευτων και αμόρφωτων στελεχών που ζουν με χίμαιρες ετοιμάζονται ελέω Σύριζα να κυβερνήσουν χάρη στην ανικανότητα της κεντροδεξιάς να ορθώσει ανάστημα στους δανειστές της και να διαπραγματευθεί κούρεμα και άλλη συνταγή για βιώσιμο χρέος και οικονομία.

Ο Νικολά επέστρεψε: Φοροελαφρύνσεις για ανάπτυξη υπόσχεται

Πολιορκώντας ξανά το Μέγαρο των Ηλυσίων

Ο Νικολά επέστρεψε: Φοροελαφρύνσεις για ανάπτυξη υπόσχεται ο Σαρκοζί

Ο Νικολά επέστρεψε: Φοροελαφρύνσεις για ανάπτυξη υπόσχεται ο Σαρκοζί
Ο τέως θέλει να γίνει και ο επόμενος: Σε ολομέτωπη επίθεση για κατάληψη της γαλλικής προεδρίας το 2017 προχωρά ο Νικολά Σαρκοζί, υποσχόμενος φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις για να «δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» σε συνέντευξή του, λέγοντας επίσης πως θα φέρει πίσω στο κεντροδεξιό UMP «έναν έναν» τους ψηφοφόρους που στράφηκαν στην Λεπέν. Ο τέως πρόεδρος διεκδικεί πρώτα την ηγεσία του κόμματος της κεντροδεξιάς και, αμέσως μετά, την ηγεσία της Γαλλίας.

Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή στο France 2, λίγο μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του στην ενεργό πολιτική, ο Σαρκοζί έδειξε ότι προτίθεται να παλέψει μέχρι εσχάτων για να επιστρέψει. Απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες της πολιτικής που θα ακολουθήσει αλλά προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των εταιρειών αλλά και των γάλλων ψηφοφόρων.

«Σήμερα, η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιστρέψει κοντά στο 4%, η Γερμανία ευημερεί, η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση, και όμως συνεχίζουμε να λιμνάζουμε και να έχουμε αυξανόμενη ανεργία. Γιατί; Επειδή το μοντέλο μας πρέπει να αναδιαρθρωθεί πλήρως» είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο France 2.

Ο Σαρκοζί είπε ότι το μόνο ερώτημα που έχει σημασία είναι να βρεθεί ένα φορολογικό σύστημα το οποίο θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, και να σταματήσουν οι νέοι να εγκαταλείπουν τη Γαλλία, επειδή αισθάνονται ότι δεν μπορούν να επιτύχουν μέσα σε αυτή τη χώρα.

«Αν φορολογείτε τους πολίτες και τις εταιρείες στη Γαλλία περισσότερο, πώς να περιμένετε η χώρα να είναι ανταγωνιστική; Αν οι εταιρείες χάνουν το μερίδιο τους στην αγορά, πώς να περιμένετε να μην αυξηθεί η ανεργία; Αυτό είναι το κλειδί», είπε. «Αυτό που έχει σημασία είναι να δοθεί στις επιχειρήσεις μας η ευκαιρία να κερδίσουν μερίδιο στην αγορά» επισήμανε.

Ο Σαρκοζί πρόσθεσε ότι είχε έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα δημοψηφίσματα τακτικά για να δώσουν στους πολίτες ισχυρότερη φωνή και δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει την Μαρίν Λεπέν και το αντι-ευρωπαϊκό Εθνικό Μέτωπο.

Αναφερόμενος στο ρεύμα της Λεπέν, είπε χαρακτηριστικά πως οι ψηφοφόροι της «δεν νομίζω ότι πιστεύουν στην Λεπέν. Νομίζω ότι είναι φοβισμένοι, νομίζω ότι υποφέρουν». Θα τους «αναζητήσει, έναν προς έναν για να τους πείσει» ως προς τη δική του εναλλακτική λύση, είπε.

Ο Σαρκοζί την περασμένη Παρασκευή έβαλε ένα τέρμα στις φήμες μηνών όταν ανακοίνωσε την πολιτική επιστροφή του με ένα μήνυμα στο Facebook, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να ηγηθεί του κόμματος UMP, και ουσιαστικά να ανοίξει το δρόμο για την πιθανή επιστροφή του στα Ηλύσια Πεδία το 2017.

Ο Σαρκοζί, ο εμπνευστής των αλλαγών στις συντάξεις μέτρο που προκάλεσε μαζικές διαδηλώσεις, όταν ήταν πρόεδρος, δεν έχασε χρόνο όλο το Σαββατοκύριακο και πέρασε στην επίθεση εναντίον όλων των πιθανών αντιπάλων του για τις προεδρικές εκλογές του 2017 συμπεριλαμβανομένου και του Φρανσουά Ολάντ.

Ο Σαρκοζί είπε ότι είχε αρχίσει «μια μακρά πορεία» με την οποία δεσμεύεται να αναγεννήσει τη στάσιμη οικονομία της Γαλλίας.

Επιτέθηκε δε στους βασικούς του αντιπάλους για την ηγεσία του UMP, Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ, καθώς και στον πρόεδρο Ολάντ, λέγοντας ότι έχει εντυπωσιαστεί από τις απαντήσεις στο Facebook μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή του στην ενεργό πολιτική αναφέροντας ότι πάνω από «δυόμισι εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη διαβάσει το μήνυμά μου».

Ο Σαρκοζί, ο οποίος ως πρόεδρος αύξησε την ηλικία συνταξιοδότησης στα 62 από τα 60, χαλάρωσε την εβδομάδα 35 ωρών εργασίας και έκανε τις υπερωρίες πιο ελκυστικές μέσω φορολογικών αλλαγών παραμένει ένα πολιτικό πρόσωπο που διχάζει.

Ο πιθανός αντίπαλός του για την ηγεσία του UMP, Φρανσουά Φιγιόν προσπάθησε να προβάλει τον εαυτό του ως μια ενωτική δύναμη, αναρτώντας στο λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή το σχόλιο: «Σήμερα, το ερώτημα δεν είναι να μάθουμε ποιος μπορεί να νικήσει τον Ολάντ Θεωρητικά, ο καθένας μπορεί... Το ερώτημα είναι πώς θα ενώσουμε τους γάλλους ... δεν είμαι υπέρ της λατρείας των σωτήρων, αλλά υπέρ της λατρείας των ιδεών!»

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ, μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς iTele και Europe 1 την Κυριακή εμφανώς απογοητευμένος από τις επανειλημμένες ερωτήσεις σχετικά με τον Σαρκοζί, αναγνώρισε ότι «ο αγώνας έχει ξεκινήσει».

Όσον αφορά τον νυν πρόεδρο της Γαλλίας, σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ ο οποίος νίκησε τον Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012, βλέπει εσχάτως την δημοτικότητά του να κατρακυλά στο 13 % που είναι το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας για εν ενεργεία πρόεδρο στη μεταπολεμική Γαλλία. Ο Ολάντ έχει αποτύχει να επανακινήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, η οποία παραμένει στάσιμη με την ανεργία να βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ για τη Γαλλία πάνω από το 10%.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΝΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΑ ΣΟΣΙΑΛΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΣΕ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΑΡΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΚΟΥΝΕ ΕΔΩ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ; ΟΜΩΣ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ 2011 ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Ε;

Γερμανικό «μπλόκο» για χρέος και παροχές

Γερμανικό «μπλόκο» για χρέος και παροχές


Δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση της λιτότητας στην Ελλάδα ο Ραλφ Μπρινκχάους, στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ. Μιλώντας στη Realnews, ο αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) και εκπρόσωπος για θέματα οικονομίας τονίζει ότι «πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό πληθυσμό ότι αξίζει να ακολουθήσει η χώρα τον δύσκολο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών» και προσθέτει ότι «ο δρόμος για την Ελλάδα είναι μακρύς».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews ο Ραλφ Μπρινκχάους

              

«Οχι στο “κούρεμα” του χρέους»

Κατηγορηματικά απέρριψε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως αυτές που έχουν συμβεί στo παρελθόν, ο επικεφαλής του μηχανισμού στήριξης ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ και μαζί του συμφωνεί το σύνολο των εταίρων και το ΔΝΤ.

Το τελειωτικό χτύπημα στο αίτημα για ουσιαστική ελάφρυνση θα δοθεί σε λίγες εβδομάδες με τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA). Ο Κλάους Ρέγκλινγκ κατά τη διάρκεια κλειστής ενημέρωσης, στην οποία έλαβε μέρος η Realnews στο Λουξεμβούργο αποκάλυψε ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση ούτε στην Ε.Ε. ούτε στο ΔΝΤ για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews
 
              ΠΗΓΗ REAL

 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
 ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Για μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού μιλά ο Ποροσένκο

Μετά την έκκληση στις ΗΠΑ για όπλα

Για μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού μιλά ο Ποροσένκο

Για μεγάλες ζημιές στον εξοπλισμό του ουκρανικού στρατού μιλά ο Ποροσένκο
Κατεστραμένο σύστημα Grad στην Ντμουτρίβκα της ανατολικής Ουκρανίας: «Δεν μπορούμε να νικήσουμε με αμιγώς στρατιωτικά μέσα», λέει το Κίεβο   (Φωτογραφία:  Reuters )


Με μελανά χρώματα περιγράφει ο ουκρανός πρόεδρος την κατάσταση στις αποθήκες και τους όρχους του στρατού: «Το 60 με 65% του στρατιωτικού εξοπλισμού στην πρώτη γραμμή έχει καταστραφεί» λέει, επιμένοντας τόσο στο ειρηνευτικό σχέδιο αλλά και στην «ανάγκη ετοιμότητας» σε περίπτωση που αυτό δεν ευοδώσει.

Υπερασπιζόμενος το σχέδιο για ειρηνευτική συμφωνίας, ο Π.Ποροσένκο ανέφερε πως «δεν μπορεί να υπάρξει νίκη με αμιγώς στρατιωτικά μέσα». 

Ο ουκρανός πρόεδρος τόνισε πως «όσο περισσότεροι ουκρανοί στρατιώτες αναπτύσσονται, τόσο πληθαίνουν οι στρατιώτες από τη Ρωσία». Η Μόσχα αρνείται ότι έχει κινητοποιήσει δυνάμεις της στην ανατοιλκή Ουκρανία.

Ο ουκρανός πρόεδρος μίλησε σε συνέντευξη Τύπου μετά την επιστροφή του από την Ουάσινγκτον. Ο Ποροσένκο είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ παροχή οπλισμού στις ουκρανικές δυνάμεις, αίτημα όπως που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ικανοποίησε.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"