ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΟΛΙ ΡΕΝ: ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Το καλοκαίρι θα εξετασθεί το χρέος

Σε καθεστώς επιτήρησης η Ελλάδα και μετά τα μνημόνια, επιβεβαιώνει ο Ρεν

Σε καθεστώς επιτήρησης η Ελλάδα και μετά τα μνημόνια, επιβεβαιώνει ο Ρεν
Σε καθεστώς πολυετούς αυξημένης δημοσιονομικής επιτήρησης θα παραμείνει η Ελλάδα έως ότου αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την Ευρωζώνη και τον Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ξεκαθάρισε ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις κ. Όλι Ρεν.
  Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάντιας Βαλαβάνη για το μεταμνημονιακό καθεστώς «ενισχυμένης επιτήρησης» των κρατών-μελών της Ευρωζώνης ο κ. Ρεν τόνισε πως σύμφωνα η Συνθήκη για τον ESM, η οποία αποτελεί Διακυβερνητική Συνθήκη που έχει συμφωνηθεί από τα 17 κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ, προβλέπει την συνέχιση της δημοσιονομικής επιτήρησης και μετά το τέλος του προγράμματος και έως ότου αποπληρωθεί το 75% των δανείων που έχει λάβει η χώρα από την ΕΕ.
«Το πόσο ακόμα χρόνο (επιτήρηση) θα σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι ολοφάνερα ακόμα νωρίς και πρόωρο για να λεχθεί», τόνισε ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.
«Μέχρι τον Ιανουάριο κληρώνει για χρηματοδοτικό κενό»
Ο Επίτροπος είπε πως μέσα στους επόμενους μήνες και μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή επιθεώρησης θα αξιολογηθεί η κατάσταση της Ελλάδας, ενώ το Eurogroup θα λάβει τις αποφάσεις του για τα «μάλλον επείγοντα» δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά θέματα το Δεκέμβριο-Ιανουάριο.
«Έχουμε καιρό τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου, ώστε το Eurogroup να πάρει τις αποφάσεις του για δημοσιονομικά και χρηματοδοτικά θέματα το Δεκέμβριο-Ιανουάριο, επειδή αυτά τα θέματα είναι μάλλον επείγοντα» είπε ο Ρεν.
«Το καλοκαίρι οι αποφάσεις για το χρέος»
Αναφερόμενος στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους ο Επίτροπος Ρεν τόνισε πως η ζώνη του ευρώ θα ασχοληθεί «κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι» με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της.
Όπως είπε ο κ. Ρεν «το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να περιμένει λίγο ακόμα», διότι βάσει της συμφωνίας του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα προτού τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης αρχίσουν να συζητούν για περαιτέρω μέσα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
«Από τη στιγμή που η Eurostat θα πιστοποιήσει τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δηλαδή εάν έχει πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά της, θα έχουμε άλλη μία αποστολή επιθεώρησης και κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα ασχοληθούμε με το θέμα της επιπλέον βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», ξεκαθάρισε ο Φιλανδός Επίτροπος.
«Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύουμε και αυτό έχει απαντηθεί και συζητηθεί διεξοδικά στο Eurogroup που είχαμε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο», κατέληξε ο Επίτροπος.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"