ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

«Αφηρημένος» ο Γ. Βαρουφάκης

«Αφηρημένος» ο Γ. Βαρουφάκης

Νέες αποκαλύψεις για το Eurogroup της Ρίγας

Νέες αποκαλύψεις για το Eurogroup της Ρίγας
O πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης   (Φωτογραφία:  Intime )

Στην αποκάλυψη ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετέβη στο κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας χωρίς το φάκελο της διαπραγμάτευσης με τις επίσημες ελληνικές θέσεις προχωρεί σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναχώρησε από την Αθήνα για την πρωτεύουσα της Λετονίας χωρίς τα έγγραφα με τις επεξεργασμένες ελληνικές θέσεις που θα μετέφερε στους ομολόγους του στο Eurogroup.
Αφού ήχησε «κόκκινος» συναγερμός στην Αθήνα τελικά ο φάκελος με τις ελληνικές προτάσεις και θέσεις έφθασε αυθημερόν στη Ρίγα μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Δημοσιεύματα που στηρίζονταν σε διαρροές ανέφεραν ότι στην εν λόγω συνεδρίαση του Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών είχαν επιτεθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντάς τον «τζογαδόρο» και «ερασιτέχνη».
Εκείνος ωστόσο σε ανάρτησή του με τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Ρίγα» έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπέστη καμία επίθεση στο Eurogroup της Λετονίας.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΧΩΡΙΣ ΦΑΚΕΛΟ

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΞΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ. ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ; ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ.

Από Δευτέρα «τα κεφάλια μέσα»!

Από Δευτέρα «τα κεφάλια μέσα»!

Από Δευτέρα «τα κεφάλια μέσα»! - MediaΤην Κυριακή συρόμαστε άβουλοι σχεδόν να ψηφίσουμε για μιαν ακόμη φορά. Ωστόσο, κανείς δεν αναρωτιέται γιατί να ψηφίσουμε για μιαν ακόμη φορά…  Για τον πρωθυπουργό όπως με τόσο προκλητική αναλγησία  προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Το πρόσωπο του πρωθυπουργού έγινε τώρα το πρόβλημα;
Να ψηφίσουμε, τι; Συνεργασίες; Μα δεν θα μπορούσαν αυτές να είχαν πραγματοποιηθεί από τον Αύγουστο με τις διερευνητικές εντολές; Δε μπορούσε τότε να σχηματιστεί μια μεγάλη κυβέρνηση συνεργασίας η οποία θα εφάρμοζε επί τέλους όλα αυτά που υπέγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αποφάσισαν να στηρίξουν από… καθήκον τα περισσότερα κόμματα;
Να ψηφίσουμε, τι;  Προγράμματα  ή ιδεολογίες; Ποιον επιτέλους και ως πότε θα κοροϊδεύουν;  Μα όλοι δεν υπέγραψαν αυτό το περίφημο μνημόνιο με τη ρητή δέσμευση να το εφαρμόσουν ως υποχρέωση της χώρας;
Να ψηφίσουμε, τι; Την δικαίωση του Φλαμπουράρη που εισέπραξε σε χρόνο ρεκόρ (ανεξαρτήτως του σκανδάλου…) το εργολαβικό  έργο τη στιγμή που το δημόσιο χρωστά καθυστερούμενα χρόνων σε όλους τους Έλληνες;
Δηλαδή, τη Δευτέρα τι προσδοκούμε εμείς οι ψηφοφόροι; Να γίνει, τι; Να αλλάξει το μνημόνιο; Να διαφοροποιηθούν οι συσχετισμοί ή να διευθετηθούν για μιαν ακόμα φορά τα εσωκομματικά αδιέξοδα, να καλυφθεί η κυβερνητική ανικανότητα και να επιβραβευθεί ο πολιτικός  νεομακιαβελισμός;
Οδηγούμαστε σε μιαν ακόμη εικονική και δίχως καμιά ουσία εκλογική αναμέτρηση σε βάρος των συμφερόντων της κοινωνίας, του παρόντος μας και του μέλλοντός μας…

ΠΗΓΗ: http://www.topontiki.gr

Ο Τσίπρας πάει σχολείο

Ο Τσίπρας πάει σχολείο


 
Για να δούμε τι χρειάζεται ένας πολιτικός αρχηγός για να προκόψει. Θέλει έναν καλό ράφτη. Θέλει έναν λογογράφο για να τα λέει όλα στρογγυλά. Θέλει και μερικά παιδάκια για να φωτογραφίζεται μαζί τους και να συγκινεί. Το κάνουν όλοι. Το κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Πάει στις σχολικές αυλές με δεκάδες κάμερες, φωτογραφικές και τηλεοπτικές και νά τα φλας και νά τα πλάνα και νά οι πόζες. Στο κάδρο μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και τα παιδιά. Για περισσότερη συγκίνηση φωτογραφήθηκε και με ορφανά. Ωραία εικόνα, δυνατή: εκείνος χαμογελά και τα ορφανά έχουν στα πρόσωπα τη χαρμολύπη. 
Η οικογένεια Τσίπρα εξανέστη με φωτογράφηση που έγινε στον αγιασμό του δικού τους παιδιού στη σχολή Χιλλ. Δημοσιεύτηκε εικόνα της Μπέττυς Μπαζιάνα με επικρίσεις για την επιλογή ιδιωτικού σχολείου από τον πρωθυπουργό της πρώτης φοράς Αριστερά. Το ζήτημα θα μπορούσε να μείνει εκεί: οι εφημερίδες είναι εφήμερες και το θέμα θα είχε απορροφηθεί από την επικαιρότητα. Όχι όμως. Η κυρία πρωθυπουργού έκανε τα πάντα για να υπάρξει συνέχεια. Πήγε στο σχολείο ξανά και ξανά επιμένοντας «μα δεν θα υπάρξει τιμωρία;»
Παρένθεση: κι άλλοι γονείς αναστατώθηκαν από τη δημοσιότητα και θέλουν να διαφυλάξουν έναν ιδιωτικό χαρακτήρα σε τέτοιες συναθροίσεις. Καλά κάνουν. Η οικογένεια Τσίπρα όμως δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλά για προσωπικές στιγμές εφόσον ο πολιτικός άνδρας χρησιμοποιεί τα παιδιά των άλλων μέσα στα σχολεία για την προβολή του. Χωρίς να παίρνει άδεια από τους κηδεμόνες.
Κάπου εδώ καλείται ο Ηρακλής Πουαρό να εντοπίσει τον προδότη. Ποιος τόλμησε να φωτογραφήσει την κυρία πρωθυπουργού; Ποιος τόλμησε να δώσει τις φωτογραφίες; Η Μπέττυ Μπαζιάνα θεωρεί ότι οι φωτογραφίες πωλήθηκαν και μάλιστα ακριβά. Κοστολόγησε τις εικόνες για χιλιάδες ευρώ. Πιθανοί δράστες είναι όλοι οι γονείς που είχαν μαζί τους κινητό. Στον αγιασμό η πλειονότητα φωτογραφίζει το παιδί, την παρέα του παιδιού, τους φίλους. Ο Ηρακλής Πουαρό παραιτήθηκε: ο αριθμός των υπόπτων δεν επιτρέπει ανάπτυξη αφηγήματος. Δεν έγινε έρευνα, δεν ζητήθηκε από τους υπόπτους να απολογηθούν εντούτοις η Χιλλ έστειλε απευθείας εξώδικο σε πατέρα επαγγελματία φωτογράφο. Γράφουν ότι «τυχόν επανάληψη αντίστοιχου συμβάντος θα καθιστούσε επισφαλή την όποια συνεργασία μαζί σας», το οποίο μεταφράζεται «αν τσαντιστεί ξανά η μάνταμ Μπέττυ, θα διώξουμε την επτάχρονη κόρη σας».
Ολη αυτή η ιστορία είναι παρελκυστική. Ασχολούμαστε με μια φωτογραφία, μιας ενήλικης γυναίκας, στην οποία δεν καταγράφεται τίποτε μεμπτό και σύμφωνα με τα ήθη της δικής της οικογένειας, τίποτε ιδιωτικό. Παραμένει το πολιτικό ερώτημα: γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν έστειλε το παιδί του στο δημόσιο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης; Επειδή διέλυσε τη δημόσια εκπαίδευση. Κατάργησε τα ολοήμερα σχολεία όπερ σημαίνει ότι όσοι έχουν πρωτάκια, τα παραλαμβάνουν στις δωδεκάμιση το μεσημέρι. Είναι βεβαίως πιθανό το παιδί να πάει σχολείο και να μην έχει δάσκαλο. Είναι χιλιάδες τα κενά. Κι όταν μεγαλώσει και πάει στο δημόσιο γυμνάσιο, θα βρεθεί ένας επαναστάτης να κάνει κατάληψη και να ακυρώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, έτσι, για την επανάσταση.
Κάτι ακόμη. Η συζήτηση που προέκυψε από την επιβολή ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία (μια επιβάρυνση που ήταν επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ παρά την αντίθετη οδηγία της Κομισιόν) δημιουργεί στρεβλές εντυπώσεις. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ο όρος «σχολεία πλουσίων», όρος που δημιουργεί εντάσεις χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν ήθελε να αποφύγει τη δημοσιότητα από τον αγιασμό για πολιτικούς λόγους, για να μην γίνει γνωστό ότι επιλέγει το ιδιωτικό έχοντας διαλύσει το δημόσιο. Ηθελε ομερτά για τον συναγελασμό του με όσους διαπόμπευσε ως «πλούσιους».  
Κάτι τελευταίο. Η σχολή Χιλλ λειτουργεί κοντά δυο αιώνες και έχουν φοιτήσει στις τάξεις της εκατοντάδες παιδιά πολιτικών. Πάντα χαμηλόφωνα, πάντα διακριτικά. Αυτό που συμβαίνει λοιπόν είναι το «πρώτη φορά αριστερά» να τροποποιείται σε «πρώτη φορά κακός χαμός».


Τα μυστικά του εκλογικού χάρτη

Τα μυστικά του εκλογικού χάρτη



Καθοριστικές για το ποιος από τους δύο μονομάχους θα κόψει πρώτος το νήμα της κάλπης της 20ής Σεπτεμβρίου είναι οι Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου Αττικής, της Κρήτης και της Θεσσαλίας.
Tο Λεκανοπέδιο Αττικής, η Κρήτη και η Θεσσαλία αποτελούν τις περιφέρειες που θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη καθώς -όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές- οι αγρότες, οι αναποφάσιστες γυναίκες αλλά και οι συσπειρώσεις των κομμάτων θα καθορίσουν ποιος από τους δύο μονομάχους, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα κόψει πρώτος το νήμα της κάλπης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει τις αντοχές των ψηφοφόρων του στις κρίσιμες περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Κρήτης και της Αττικής, ενώ η ΝΔ θα επιδιώξει να καταγράψει νίκες κόντρα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αξιοποιώντας την αύξηση της συσπείρωσης των στελεχών και των ψηφοφόρων. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μεϊμαράκης έχουν επιλέξει να είναι υποψήφιοι στον νομό Ηρακλείου, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος και στη Λάρισα και ο πρόεδρος της ΝΔ στη Β' Αθηνών, που είναι η εκλογική περιφέρεια όπου εκλεγόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας.
Για την ψήφο των αγροτών
Στη Θεσσαλία οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και στους τέσσερις νομούς με διαφορά από 4-16 μονάδες από τη ΝΔ σε κάθε νομό. Η απογοήτευση τμημάτων των αγροτικών πληθυσμών από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και η πρόβλεψη για επιβάρυνση στη φορολογία των αγροτών οδήγησαν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων αρκετούς αγρότες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο.
Οι παρεμβάσεις του Ευ. Μεϊμαράκη για το αγροτικό, όπου φάνηκε πως η ΝΔ θα παλέψει για να αλλάξουν οι παράμετροι του νέου φορολογικού για τους αγρότες, έχουν διαμορφώσει μία δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές περιοχές, που φτάνει το 8%.
Για τον λόγο αυτό ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, όπου περιλαμβάνονται αλλαγές στα μέτρα φορολόγησης που προβλέπει η συμφωνία.
Οι αναποφάσιστοι της Αττικής
Σκληρή μάχη θα δοθεί στο Λεκανοπέδιο, όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα τα δώσουν όλα για όλα με στόχο τη νίκη στις 20 Σεπτέμβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τοποθετήσει στα ψηφοδέλτια της Αττικής τα δημοφιλή υπουργικά στελέχη προσπαθώντας να αυξήσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του κόμματος.
Σε όλα τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις σημαντικές «απώλειες» και τον θυμό που έχει προκαλέσει σε διάφορες επαγγελματικές ομάδες και στους ανέργους διατηρεί σημαντικές δυνάμεις στους εργαζόμενους στο Δημόσιο αλλά και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι ανησυχούν για την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να πάρει ψήφο... δεύτερης ευκαιρίας από ψηφοφόρους που θα επανακάμψουν την τελευταία στιγμή.
Στη Συγγρού εστιάζουν στις παρεμβάσεις στο Λεκανοπέδιο αναμένοντας τον επαναπατρισμό ψηφοφόρων που τον Γενάρη αποχώρησαν λόγω ΕΝΦΙΑ, και όχι μόνο, «απογοητευμένοι», προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η μάχη της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο ξεκινά από την Α' Αθήνας, όπου κεντρικό ρόλο έχουν αναλάβει κορυφαία στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ συνεχίζεται στη Β' Αθήνας και σε δήμους όπως το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή όπου το «ναι» στο δημοψήφισμα αποδείχτηκε ισχυρό.
Με δεδομένο ότι η συσπείρωση της ΝΔ έχει φτάσει σχεδόν στο «ρετιρέ», το «γαλάζιο» επιτελείο αντιμετωπίζει το Λεκανοπέδιο ως τη βασική δεξαμενή ψηφοφόρων, σημαντικό μέρος των οποίων απαντούν με αυστηρή κριτική και με οργή στα ερωτήματα των γκάλοπ για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η μάχη της Κρήτης
Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει τα υψηλότερα ποσοστά που είχε πάρει ποτέ στη Μεγαλόνησο στις εκλογές του Ιανουαρίου.
Η απογοήτευση όμως των πολιτών από τη συμφωνία, η αποχώρηση στελεχών του κόμματος που κατευθύνθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα όπως ο βουλευτής Λασιθίου Κ. Δερμιτζάκης, αλλά και η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ, προκάλεσαν απώλειες στον ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες θα προσπαθήσει να καλύψει με τη σημερινή ομιλία του στο Ηράκλειο ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγράψει διαφορές από τη ΝΔ 29 μονάδων στο Ηράκλειο, 24 μονάδων στον νομό Χανίων, 19 μονάδων στο Λασίθι και 15 μονάδων στο Ρέθυμνο.
Από την άλλη πλευρά η ΝΔ επενδύει στην Κρήτη κυρίως στην επανασυσπείρωση των στελεχών του κόμματος αλλά και στον Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος κατάγεται από το Ηρακλειο και θα είναι υποψήφιος στον νομό.
Ο Ευ. Μεϊμαράκης έχει αναδειχτεί σε όπλο της Συγγρού, αφού με παρεμβάσεις του κατάφερε και αύξησε τη συσπείρωση του κόμματος που ξεπέρασε το 80% την ίδια στιγμή που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αγγίξει το 63%.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ αναμένει αύξηση των ποσοστών του κόμματος στον Νομό Χανίων, όπου η οικογένεια Μητσοτάκη θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο με την επαναδραστηριοποίηση κοινωνικών δυνάμεων του νομού υπέρ της ΝΔ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες εκλογές στον Νομό Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 43%, η ΝΔ 19,81% και το Ποτάμι 12,16%, το υψηλότερο ποσοστό στην επικράτεια και ακολουθούσαν οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ.
ΠΗΓΗ: EΘΝΟΣ (ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ) ΚΑΙ http://www.thessalianews.gr

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ

ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ.

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Ε οχι και η αριστερα δεν εχει ευθυνη για τα 40 χρονια κακοδιοικησης και διαλυσης της χωρας. Τυπικα ο Συριζα μπορει να πηρε την εξουσια τον Ιανουαριο αλλα η Αριστερα στην Ελλαδα κυριαρχουσε συνδικαλιστικα εκλεινε επχειρησεις με συνεχεις απεργιες εξεθρεψε μαζι με το Πασοκ λαμογια συνδικαλιστες εργατοπατερες μηδεποτε εργασθεντες εδιωξε επενδυτες αρνηθηκε καθε μεταρρυθμιση στην παιδεια και την δημοσια διοικηση κυριαρχησε στα πανεπισημια τα οποια τα απαξιωσε κερδισε δημους στην τοπικη αυτοδιοικηση τους οποιους καταχρεωσε και πολλα αλλα δηθεν προοδευτικα....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"