ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Η αγανακτιμένη Ισπανίδα που τα έψαλλε στον Παπανδρέου!


Η αγανακτιμένη Ισπανίδα που τα έψαλλε στον Παπανδρέου!

Η αγανακτιμένη Ισπανίδα που τα έψαλλε στον Παπανδρέου!
Αγανακτιμένη Ισπανίδα τα έψαλλε στον Γιώργο Παπανδρέου όταν πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχασε, όταν η κοπέλα, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, κατήγγειλε την χλιδή στην διαβιούν οι ηγέτες της Σοσιαλιστικής, τη στιγμή που πολλά κράτη της ευρωζώνης «πνίγονται» στη λιτότητα!

Αναφερόμενη στα πεντάστερα, τις λιμουζίνες και τα δείπνα με αστακούς και σαμπάνιες, η Μπεατρίθ Ταλεγόν, τα έψαλλε στους ηγέτες των κομμάτων που αποτελούν τη Διεθνή, και δη στον επικεφαλής της Παπανδρέου!

«Απαιτούμε επιτέλους η Σοσιαλιστική Διεθνής να έχει λόγο ύπαρξης, μην μας κάνετε εμάς τους νέους να ντρεπόμαστε. Να πάψουν να αποτελούν ένα μυστήριο όπως οι πυραμίδες της Αιγύπτου. Μας θέλετε διακοσμητικούς εμάς τους νέους, απλά για να γεμίζουμε τις αίθουσες. Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα... εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας» είπε χαρακτηριστικά η νεαρή Ισπανίδα!

Αμέσως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσπάθησε να υπερασπιστεί τους συμμετέχοντες και τον εαυτό του!!

«Δεν είμαστε το ΔΝΤ ή η Παγκόσμια Τράπεζα. Εμείς που είμαστε εδώ δεν δίνουμε μάχη από ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Δίνουμε μάχη στους δρόμους, στα συνδικάτα, στις χώρες μας» είπε χαρακτηριστικά ο κος Παπανδρέου, αποφεύγοντας ωστόσο να εξηγήσει…  το πως ακριβώς ο ίδιος δίνει αυτή τη μάχη για τη χώρα του, την ανεργία και τη φτώχεια!

Αφού δεν «πολεμά»  από τα πολυτελή ξενοδοχεία, από πού δίνει μάχες για τους έλληνες και τους Ευρωπαίους… από τα ακριβά διαμερίσματα του Μανχάταν ;;; ή από τις πανεπιστημιακές αίθουσες του Χάρβαρντ και του Κολούμπια;;;

«Ας προσπαθήσουμε να δουλέψουμε μαζί» κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός, προσπαθώντας να καλμάρει την Ισπανίδα!

ΠΗΓΗ: http://www.madata.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΙΠΕ Η ΝΕΑΡΗ! ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΕΝΤΑΣΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ.. ΒΡΕ ΟΥΣΤ

ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ε ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΑΡΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

ΦΟΡΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ

Κομισιόν-Στο ταμείο τράπεζες και ασφαλιστικές


Κομισιόν-Στο ταμείο τράπεζες και ασφαλιστικές
Κομισιόν-Στο ταμείο τράπεζες και ασφαλιστικές

Η Κομισιόν καταθέτει σχέδιο φορολόγησης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν τη συμμετοχή των τραπεζών και των επενδυτικών κεφαλαίων στο κόστος της κρίσης.

Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και επενδυτικών κεφαλαίων θα κληθεί από το 2014 να συμμετάσχει ετησίως με 31-35 δισεκατομμύρια ευρώ στο κόστος των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε. Όπως αναφέρει σε πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, αυτό προκύπτει από το αναθεωρημένο σχέδιο για την καθιέρωση ενός φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα η Κομισιόν. Σύμφωνα με το σχέδιο, ο φόρος θα καθιερωθεί αρχικά σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα. Οι υπόλοιπες 16 χώρες της ΕΕ θα αποφασίσουν αργότερα εάν θα τον εισαγάγουν στη νομοθεσία τους.

Από τον φόρο απαλλάσσονται οι συναλλαγές της ΕΚΤ

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την επιβολή ενός ελάχιστου φόρου στις πωλήσεις διαφόρων χρηματιστηριακών προϊόντων, π.χ. μετοχών, τιτλοποιημένων αξιόγραφων, Futures και άλλων παραγώγων. Ο φόρος θα καταβάλλεται όταν ένας εκ των συναλλασσομένων είναι πολίτης μίας εκ των 11 χωρών που θα υιοθετήσουν το μέτρο. Για παράδειγμα, εάν μια βρετανική τράπεζα ενεργεί κατ` εντολή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, τότε επιβάλλεται φόρος, ο οποίος και θα εισπράττεται στη Γερμανία.

Φόρος δεν θα επιβάλλεται κατά την έκδοση νέων κρατικών ομολόγων, κατά την αγορά αυτών από τις κεντρικές τράπεζες ή τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM, στα συμφραζόμενα της κρίσης. Από τον φόρο απαλλάσσονται επίσης οι συναλλαγές της ΕΚΤ.

Το Βερολίνο αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις το χρονοδιάγραμμα

Η Κομισιόν αναφέρει ρητά στο σχέδιο της ότι ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών αποτρέπει τον χρηματοπιστωτικό τομέα από ενδεχόμενες νέες υποτροπές στην «νοοτροπία του τζόγου». Ο χρόνος εφαρμογής της οδηγίας αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των 11 χωρών που έχουν δεσμευθεί να τον καθιερώσουν, ωστόσο θεωρείται εφικτό να έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Όπως σημειώνει η Süddeutsche Zeitung, το Βερολίνο αντιμετωπίζει με επιφυλάξεις το εν λόγω χρονοδιάγραμμα. Κυβερνητικοί κύκλοι παραπέμπουν στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν ακόμη. Χαρακτηριστικά αναφέρεται το παράδειγμα της φορολόγησης των συναλλαγών που διευθετούνται εκτός Ευρώπης. Θα πρέπει επίσης το σχετικό νομοσχέδιο να εγκριθεί από τα δύο νομοθετικά σώματα, Bundestag και Bundesrat.





Πηγή: Deutsche Welle και enikow.gr
Το σχολιο μου: ΣΩΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.

"Καθαρά χέρια" στο δημόσιο

"Καθαρά χέρια" στο δημόσιο



Καθαρά χέρια στο δημόσιο
"Καθαρά χέρια" στο δημόσιο
Σχέδιο κάθαρσης στο δημόσιο βάζει μπροστά η κυβέρνηση, ετοιμάζοντας ακόμη και εφόδους των επιθεωρητών-ελεγκτών σε διάφορους φορείς, αλλά και καμπάνες για όσους προϊσταμένους καλύπτουν τα παραπτώματα υπαλλήλων.
Φύλλο και φτερό θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι προσωπικοί φάκελοι των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου άμεσα να εντοπιστούν όσοι έχουν δηλώσει πλαστά προσόντα για την πρόσληψή τους, καθώς και επίορκοι για τους οποίους δεν έχουν κινηθεί οι σχετικές διαδικασίες.
Στόχος είναι οι υπάλληλοι αυτοί να απομακρυνθούν με ταχείες διαδικασίες στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να κατευνάσει την τρόικα, η οποία είναι έτοιμη να επανέλθει με το τελεσίγραφο των απολύσεων λόγω των καθυστερήσεων στον περιορισμό του προσωπικού των δημόσιων φορέων.

Πηγή: Τα Νέα και Εnikos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΜΙΑ ΚΟΥΦΙΑ ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"