ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Να τα αφήσουν  αυτά, που ξέρουν,  ο Τόμσεν και η Λαγκαρντ, για να δικαιολογήσουν την παταγώδη αποτυχία του προγράμματος, που σχεδίασαν. Λένε, ότι για την ακρίβεια στην Ελλάδα φταίει ο πολυκερματισμός των επαγγελματιών. Ισα ισα όσο περισσότεροι δραστηριοποιούνται, τόσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους. Να κοιτάξουν, πως θα διασπάσουν τα μονοπώλια των δικών τους εταιριών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ασύδοτα, εφαρμόζοντας εναρμονισμένες πρακτικές. Να μα ς εξηγήσει η ευρωπαική επιτροπή,  πως στην Ελλάδα οι δικές τους εταιρίες κερδοσκοπούν ασύδοτα, τιμολογώντας έως και 50% πάνω από τις τιμές στις χώρες τους. Δεν τους βλέπω, να ζητούν την ισχυροποίηση και εντατικοποίηση της δράσης της επιτροπής ανταγωνισμού. Αλλά εκεί σφυρίζουν αδιάφορα. Μόνο τις κουτοπόνηρες επιδιώξεις τους για διάλυση των Ελλήνων αυτοαπασχολουμένων και δημιουργία ισχυρότερων μονοπωλίων ξέρουν, να προωθούν, με το πρόσχημα του πολυκερματισμού, για να εξυπηρετήσουν πάλι τους μεγαλοκαρχαρίες και τις εταιρίες τους, όπως κάνουν με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο. Όσο για την ακρίβεια ας κοιτάξουν την επιρροή στις τιμές της ασύδοτης και άδικης υπερφορολογησης, την οποία εγκληματικά  έχουν επιβάλει και ας  μειώσουν αντί να αυξάνουν  τους φορολογικούς  συντελεστές, που τους πήγαν στο ταβάνι, διαλύοντας την αγορά. Ας δουν και την  θηριώδη αύξηση στην  Δεη, που επέβαλαν εκβιαστικα  με το μνημόνιο, για να εξυπηρετήσουν για ακόμη μία φορά τους καρχαρίες, οι οποίοι θέλουν, να μπουν στην αγορά με συμφέρουσες για αυτούς  τιμές παραγωγής ρεύματος. Άντε που τους έπιασε ο πόνος δήθεν για τον ανταγωνισμό τον φιλελευθερισμό και την ακρίβεια. Άντε γιατί παράγιναν και αυτοί και τα παπαγαλάκια τους...

ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Δεν ξεχωριζω ποτε τις ανθρωπινες σχεσεις με βαση το κομμα η το χρωμα.Εχω φιλους απο ολους τους πολιτικους χωρους. Δεν προκειται ομως ποτε να χαιδεψω τα αυτια κανενος ειδικα των φιλων μου και να πω πραγματα που δεν πιστευω για να γινω αρεστος σε οποιονδηποτε. Δεν αλλαζω τις ιδεες μου για να γινω αρεστος ουτε με ενδιαφερει να με διαβαζουν για να ακουν ψεμματα και ωραια λογια.

ΑΡΘΡΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ:Πολιτική ένδεια!

Πολιτική ένδεια!


Πολιτική ένδεια! 

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ  συζήτηση στη Βουλή, με θέμα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, όχι μόνο δεν εξωράισε, όπως ορισμένοι ανέμεναν, την ήδη εξαιρετικά φθαρμένη εικόνα του πολιτικού μας προσωπικού και των κοινοβουλευτικών μας διαδικασιών, αλλά αντίθετα την καταρράκωσε πλήρως. Χάθηκε έτσι άλλη μια σημαντική ευκαιρία να «γεφυρωθεί» το ολοένα και διευρυνόμενο τα τελευταία χρόνια χάσμα ανάμεσα στην κοινωνία και στην πολιτική. Μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, η απόσταση ανάμεσα στους πολίτες και τους πολιτικούς, αντί να μειωθεί, μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Οι εντυπώσεις ήταν αλγεινές. Οι παρατάξεις και οι εκπρόσωποί τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έδειξαν για άλλη μια φορά το χειρότερο πρόσωπό τους. Απέδειξαν ότι αδυνατούν να συλλάβουν τα μηνύματα των καιρών. Αδυνατούν να αφουγκρασθούν τον παλμό της κοινωνίας. Ζουν στον μικρόκοσμό τους. Και ενδιαφέρονται μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτικών και ενίοτε των προσωπικών τους συμφερόντων.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ  ότι τα κόμματα αναλώθηκαν την Πέμπτη επί ώρες σε έναν ανούσιο πόλεμο εντυπώσεων, που επανέφερε στη μνήμη τις χειρότερες στιγμές της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ. το 1989. Αποκορύφωμα οι άθλιες μεθοδεύσεις στη διαδικασία και τα φθηνά τερτίπια στην ψηφοφορία, που δημιούργησαν την αίσθηση στημένου παιχνιδιού, με σημαδεμένη τράπουλα. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι η ουσία της υπόθεσης στην πραγματικότητα δεν συζητήθηκε σχεδόν καθόλου στη Βουλή. Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι η μόνη που δεν αξιοποίησε τη λίστα Λαγκάρντ για να αυξήσει τα φορολογικά της έσοδα πέρασε «ντούκου». Οπως επίσης δεν προβλήθηκε και δεν επισημάνθηκε επαρκώς το γεγονός ότι η λίστα αυτή περιλαμβάνει καταθέσεις Ελλήνων σε μία μόνο τράπεζα του εξωτερικού, δηλαδή στην HSBC. Τι έπραξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι υπουργοί Οικονομικών των τελευταίων ετών για να έρθουν στα χέρια τους λίστες και από άλλα μεγάλα ξένα πιστωτικά ιδρύματα; Και ακόμη: Ερεύνησαν βάσει των στοιχείων που διαθέτει η Τράπεζα της Ελλάδος τη ροή του χρήματος από τη χώρα μας προς το εξωτερικό; Ερεύνησαν τη νομιμότητα της απόκτησης των κεφαλαίων που διακινήθηκαν, ιδίως μετά το 2009, που η κρίση και ο φόβος της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη πολλαπλασίασε τις εκροές; Αξιοποίησαν τα στοιχεία αυτά στον υποτιθέμενο πόλεμο που έχουν κηρύξει κατά της φοροδιαφυγής;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ  στα ερωτήματα αυτά, που είναι και τα μόνα σημαντικά, είναι αρνητική. Η θυελλώδης συνεδρίαση του εθνικού μας Κοινοβουλίου την περασμένη Πέμπτη επικεντρώθηκε σε σενάρια συνωμοσίας, σε αστυνομικής φύσεως ερμηνείες για την αλλοίωση της λίστας, σε πολιτικά κουτσομπολιά, σε κωμικοτραγικούς εξυπνακισμούς και σε ύβρεις. Δεν εστίασε στα ουσιώδη ζητήματα της υπόθεσης. Δεν έγινε συζήτηση σε βάθος. Οι πολίτες είχαν την αίσθηση ότι παρακολουθούν ένα σκληρό πολιτικό - τηλεοπτικό reality, που σε ορισμένες στιγμές μάλιστα προσέλαβε έντονο επιθεωρησιακό χαρακτήρα. Για άλλη μια φορά ο πολιτικός μας κόσμος αποδείχθηκε ανίκανος να προστατεύσει το όποιο εναπομείναν κύρος του. Αντί να οργανώσει με συναινετικές, διαφανείς και αμερόληπτες διαδικασίες τη συζήτηση και τη λήψη των αποφάσεων σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η λίστα Λαγκάρντ και η φοροδιαφυγή, απέδειξε για πολλοστή φορά την ανικανότητά του να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις και στα καθήκοντά του. Ποιος πιστεύει ειλικρινά σήμερα ότι οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις της περασμένης Πέμπτης άνοιξαν τον δρόμο για την κάθαρση του δημόσιου βίου και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής; Ποιος πιστεύει ότι η Βουλή ανταποκρίθηκε επαρκώς στον ιστορικό της ρόλο και στην εθνική της αποστολή;

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ  ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σήμερα, εκτός όλων των άλλων, και σοβαρό έλλειμμα ηγεσίας. Η εικόνα της Βουλής είναι απελπιστικά υποβαθμισμένη. Το επίπεδο της πλειονότητας των εκπροσώπων του έθνους δεν είναι αντίστοιχο της κρισιμότητας των περιστάσεων. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε στα αυτονόητα, ούτε στα στοιχειώδη. Ακόμη και στα πιο απλά ζητήματα διαδικασίας δίνουν συχνά την αίσθηση ότι απουσιάζει η κοινή λογική. Και ας μη μιλήσουμε βέβαια για φαντασία, τόλμη, γνώση, πρωτότυπη και καινοτόμο πολιτική σκέψη που η δυσχερής σημερινή συγκυρία απαιτεί, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του λαού και του τόπου. Πολιτική ένδεια. Εικόνα παρακμής, που απαξιώνει ακόμη περισσότερο την πολιτική μας ζωή και απομακρύνει τους ικανούς και επιτυχημένους συμπολίτες μας από αυτήν. Ας ελπίσουμε η θλιβερή κοινοβουλευτική εικόνα της περασμένης Πέμπτης να είναι ζωντανή μπροστά στα μάτια μας την επόμενη φορά που θα ψηφίσουμε... Η σύνθεση και η ποιότητα του πολιτικού μας προσωπικού αποτελεί «καθρέφτη» και βαρόμετρο της πολιτικής μας ωριμότητας. Εχουμε μεγάλη ευθύνη! Θα τους ξαναψηφίσουμε;

 ΠΗΓΗ:http://www.enikos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ....

Le Monde: Κονφερανσιέ ο Παπανδρέου

«Έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας»

Le Monde: Κονφερανσιέ ο Παπανδρέου

 



«Γιώργος Παπανδρέου, παρίας που μετατράπηκε σε λέκτορα... Το όνομα Παπανδρέου κατέστη το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα» γράφει χαρακτηριστικά η γαλλική εφημερίδα Le Monde σε άρθρο της για τον πρώην πρωθυπουργό.

Και συνεχίζει: «Ο πρώην πρωθυπουργός έσπασε όλα τα ρεκόρ αντιδημοφιλίας, όταν έφευγε από την κυβέρνηση το 2011, μεσούσης της κρίσης του ευρώ. Αυτό δεν εμπόδισε την επανεκλογή του ως επικεφαλής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και τις ευάριθμες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι δύο εικόνες μαρτυρούν τη σύγχυση του Παπανδρέου ως πρωθυπουργού: Η τηλεοπτική του εμφάνιση στο Καστελόριζο και η ομιλία του Κοινοβούλιο, όταν ανακοίνωνε το δημοψήφισμα.

Ακολουθούν σύντομες αναφορές γι' αυτά που ακολούθησαν και σημειώνεται ότι, εγκαταλελειμμένος από όλους, ο καπετάνιος εγκατέλειψε το πλοίο το Νοέμβριο του 2011.

«Έκτοτε ο Γιώργος Παπανδρέου ζει μια άλλη οδύσσεια, αυτή που ζουν πολλοί πρώην αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, που οργώνουν τον κόσμο από διάλεξη σε διάλεξη. Το Νοέμβριο ήταν στη Νορβηγία για μια διάλεξη για τη διαφάνεια και τη φοροδιαφυγή, ενώ στην Ελλάδα κορυφωνόταν η πολεμική για τη λίίστα Λαγκάρντ. Αυτή η λίστα με τα 2.000 ονόματα δεν έγινε αντικείμενο καμιάς έρευνας από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου».

»Το τελευταίο τρίμηνο του 2012, σε διάλεξή του στο Χάρβαρντ, με τίτλο "Πώς να επανασχεδιαστεί η Ευρώπη;", έγινε λοταρία για την επιλογή των φοιτητών, τόσο μεγάλη ήταν η ζήτηση. Επίσης, από τη θέση του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει, θέση στην οποία επανεξελέγη πανηγυρικά».

»Είναι αλήθεια ότι έχει μεγαλύτερη επιτυχία σε διεθνές επίπεδο απ' ό,τι στο εσωτερικό, που όλοι θέλουν να τον ξεχάσουν, παρά το γεγονός ότι παραμένει στόχος για την άκρα δεξιά, καθώς και ορισμένες εφημερίδες. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να επανεκλεγεί στην Αχαΐα, εκλογική περιφέρεια της οικογένειας Παπανδρέου. Μετά από μια πολεμική για τις απουσίες του από το Κοινοβούλιο, ζήτησε να μην πληρώνεται, όταν δεν βρίσκεται στην Ελλάδα».

»Στις διαλέξεις του υπερασπίζεται τον αντίπαλό του και παλιό συμφοιτητή του από το Παν/μιο του Amherst της Μασαχουσέτης Αντώνη Σαμαρά. Η κυβέρνηση όμως δεν βασίζεται στη στήριξη από μια προσωπικότητα τόσο αντιδημοφιλή. Το όνομα Παπανδρέου κατέστη το σύμβολο του νεποτισμού μιας πολιτικής ελίτ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την κρίση. Η δυναστεία φαίνεται ότι τελείωσε μια για πάντα».
 
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Αν την κυβερνηση του 1990 -93 την ειχαν αφησει παροτι στηριζοταν σε 152 μονο βουλευτες να κανει το εργο της σημερα η Ελλαδα δεν θα ειχε αυτα τα χαλια. Αλλα τοτε χαλασαν τον κοσμο Πασοκ Αριστερα και πληρωμενοι συνδικαλιστες. Απο το σημειο αυτο ομως μεχρι να βγαινουν σημερα και πισω απο εκεινη την ιστορικη δικαιωση να προσπαθουν να δικαιολογησουν ως επιτυχημενη την πολιτικη που επιβαλει η τροικα και ειναι δηλητηριωδης εγκληματικη αδιεξοδη και με τις υπερφορολογησεις και τις περικοπες συνταξεων και μισθων επι δικαιων και αδικων οδηγει σε συνεχεις αποτυχιες και φαυλο κυκλο χρεους υφεσης ανεργιας και εξαθλιωσης υπαρχει τεραστια αποσταση. Μην καλυπτετε τα σημερινα εγκληματα πισω απο την αναγκη οντως να γινουν αλλαγες και πισω απο την δικαιωση της κυβερνησης Μητσοτακη. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.

ΑΡΘΡΟ ΒΑΞΕΒΑΝΗ: ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Προσπαθώντας να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου


Προσπαθώντας να κρύψουν τον όγκο (ποινικών ευθυνών) Βενιζέλου
ΑΡΘΡΟ του Κώστα Βαξεβάνη

Ένα από τα γνωστά κλισέ της πολιτικής είναι το "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού". Δυστυχώς η τρικομματική κυβέρνηση που αποφάσισε να συντάξει μια γρήγορη πρόταση παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική της Βουλής, ασκεί πλέον την πολιτική ως τέχνη του ανέφικτου. Στην περίπτωση της υπόθεσης "λίστα Λαγκάρντ", το ανέφικτο είναι να αποσιωπηθούν οι ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου. Του υπουργού δηλαδή που δεν αξιοποίησε τη λίστα, στην συνέχεια την αφαίρεσε από το υπουργείο και τη χειρίστηκε ιδιωτικά επί 7 μήνες (πώς αλήθεια;) και στη συνέχεια ανακάλυψε πως υπάρχει.

Οι λόγοι που γίνεται έντονη προσπάθεια να "βγει από το κάδρο" των ευθυνών ο Βενιζέλος είναι μάλλον απλοί. Ο Βενιζέλος αν παραπεμφθεί θα ρίξει την τρικομματική κυβέρνηση. Όχι δεν θα ζητήσει δηλαδή να ερευνηθούν οι κατηγορίες ευθυνών του, όπως θα έκανε οποιοσδήποτε αξιοπρεπής πολιτικός που δεν θέλει να υπάρχουν σκιές εναντίον του. Ο δεύτερος λόγος είναι πως με την θυσία Παπακωνσταντίνου μπορούν να προφασίζονται "καθαρση" και "τιμωρία" καλύπτοντας όσα πραγματικά έχουν γίνει με την λίστα, που όπως διαβάζετε σε αυτό το τεύχος, είναι πέρα από όσα έχουν παραδεχθεί και δηλώσει δημόσια.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2012, στις 10:40 το πρωί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πέρασε την πόρτα του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Μετά τις αμοιβαίες τυπικότητες αλλά και φιλοφρονήσεις που υπήρξαν από τις δύο πλευρές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, άρχισε να καταθέτει στον Εισαγγελέα, για την υπόθεση Λαγκάρντ. Είχε επιλεγεί το πρωί της Κυριακής, για να καταθέσουν μυστικά για την υπόθεση, τόσο ο Βενιζέλος όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, στην έρευνά τους αναζητούσαν τις ευθύνες για την μη αξιοποίηση της λίστας από υπουργούς αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στις 26 Νοεμβρίου, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαβίβασε στην Βουλή τη δικογραφία για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Η διαβίβαση στη Βουλή σήμαινε πολύ απλά, πως οι Εισαγγελείς είχαν εντοπίσει πιθανές ευθύνες υπουργών στην υπόθεση και με βάση το νόμο (του ίδιου του Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών) έπρεπε να διαβιβάσουν στη Βουλή η οποία είχε την ευθύνη να διερευνήσει την ευθύνη των υπουργών.

Από τις 26 Νοεμβρίου η δικογραφία θάφτηκε. Τα τρία κυβερνητικά κόμματα τα οποία στις 31 Δεκεμβρίου κατέθεσαν πρόταση για να παραπεμφθεί ο Παπακωνσταντίνου για πιθανή αλλοίωση της λίστας, δεν ανέφεραν το παραμικρό για τις ευθύνες της μη αξιοποίησης. Για την μη είσπραξη δηλαδή φόρων από τους φοροφυγάδες της λίστας. Είναι προφανές. Το "κατηγορητήριο" κατά του Παπακωνσταντίνου απαλλάσει πλήρως τον Βενιζέλο εξετάζοντας μόνο την αλλοίωση. Ακόμη όμως και στο θέμα της αλλοίωσης, πρέπει η Προανακριτική της Βουλής να εξετάσει τις ευθύνες Βενιζέλου αφού υπήρξε ένας από αυτούς που χειρίστηκαν τη λίστα, θα μπορούσε δηλαδή να την αλλοιώσει. Όχι μόνο δεν τον οδηγεί στην Προανακριτική για να εξεταστούν οι ευθύνες του αλλά είναι χαρακτηριστικό πως στο ιστορικό της υπόθεσης όπως καταγράφεται από τα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που παραπέμπουν τον Παπακωνσταντίνου, για τον Βενιζέλο ο οποίος κράτησε τη λίστα 14 μήνες από τους οποίους τους 7 παράνομα, υπάρχει μια πρόταση "ο κ. Βενιζέλος απέστειλε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, κου Αντώνη Σαμαρά το παραπάνω USB".

Ενώ για όλους τους εμπλεκόμενους αναφέρει τι έκαναν με αυτό το USB, για τον Βενιζέλο δεν αναφέρει απολύτως τίποτα. Πώς το χειρίστηκε ως υπουργός, γιατί δεν το παρέδωσε στο Υπουργείο όταν έφυγε, πώς το χειρίστηκε ιδιωτικά; Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν αποτελούν το πλαίσιο της φυσικής περιέργειας αλλά και της ποινικής ευθύνης για τον Βενιζέλο. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ελεγχθεί για σοβαρές ποινικές ευθύνες που είναι πιθανόν να έχει αφού:

Δεν έδωσε εντολή ελέγχου

Δεν έδωσε καμιά εντολή στα όργανα του Υπουργείου και τις ελεγκτικές αρχές να πραγματοποιήσουν ελέγχους για τη λίστα. Το κυριότερο είναι ότι όπως και ο Παπακωνσταντίνου δεν παρέδωσε τη λίστα στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Αυτός ήταν ο μόνος ο οποίος μπορούσε να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή όχι του υλικού και όχι ο Υπουργός ή οποιοσδήποτε υπηρεσιακός παράγοντας. Οι δύο υπουργοί θα μπορουσαν ακόμη να νομοθετήσουν για την αξιοποίηση του υλικού,όπως έκαναν για δεκάδες ακόμη περιπτώσεις. Με τον ίδιο τρόπο που ο Βενιζέλος θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για τον εαυτό του στους χειρισμούς που έκανε στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη, θα μπορούσε να θεσμοθετήσει και την έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, λίστα μπορούσε να αξιοποιηθεί χωρίς νομικό υπόβαθρο, όπως γίνεται με χιλιάδες ανώνυμες καταγγελίες που φτάνουν στις ελεγκτικές αρχές και το ΣΔΟΕ. Ο Βενιζέλος με το πρόσχημα της «παρανόμως κτηθείσας» λίστας, σταμάτησε κάθε έρευνα από το ΣΔΟΕ. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Διώτης «αν ο κ. Βενιζέλος είχε δώσει εντολή ελέγχου θα προχωρούσα». Με τον τρόπο αυτό ο Βενιζέλος έκανε παράβαση καθήκοντος.

Στέρησε έσοδα από το Δημόσιο

Η παρεμπόδιση του ελέγχουν δεν είχε ως αποτέλεσμα μόνο την «προστασία» εκδοτών, υπουργών, επιχειρηματιών που τα ονόματά τους υπήρχαν στη λίστα, αλλά στέρησε από το Δημόσιο έσοδα από είσπραξη φόρων. Η είσπραξη αυτή μπορούσε να γίνει με εντολή να ελεγχθούν τα ονόματα της λίστας, χωρίς να χρειαστεί να γίνει ποτέ αναφορά σε αυτή. Και όλα αυτά την περίοδο που ο Βενιζέλος νομοθετούσε εισπρακτικά μέτρα κατ αποκλειστικότητα για τα χαμηλά εισοδήματα. Συνεπώς ο Βενιζέλος είναι ελέγξιμος για το αδίκημα της απιστίας («απιστία διαπράττει όποιος, εν γνώσει του, ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας (περιουσίας) έχει τη διαχείριση ή την επιμέλεια, βάσει Νόμου ή βάσει δικαιοπραξίας" άρθρο 390 Π.Κ)

Αφαίρεσε έγγραφα του Υπουργείου

Αφού επί 7 μήνες που κατείχε τη λίστα ως υπουργός ο Βενιζέλος την καταχώνιασε, στη συνέχεια όταν έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών (21 Μαρτίου), δεν την παρέδωσε στον επόμενο υπουργό αλλά την πήρε μαζί του. Έκανε δηλαδή υπεξαγωγή εγγράφου. Σύμφωνα με το άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα το οποία χρησιμοποιούν για να παραπέμψουν τον Παπακωνσταντίνου «με την ίδια ποινή τιμωρείται ο υπάλληλος (σ.σ. ο υπουργός θεωρείται δημόσιος υπάλληλος) ο οποίος με πρόθεση νοθεύει, καταστρέφει, βλάπτει ή υπεξάγει έγγραφο». Πώς τα κόμματα που παραπέμπουν τον Παπακωνσταντίνου για νόθευση, δεν παραπέμπουν τον Βενιζέλο για υπεξαγωγή; Αν γίνει αποδεκτή η επιχειρηματολογία Βενιζέλου ότι η λίστα δεν ήταν νομίμως κτηθείσα, τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ο ίδιος είχε στην κατοχή του, εξωυπηρεσιακά παράνομο υλικό. Πρέπει επίσης να διερευνηθεί τι έκανε ο Βενιζέλος με την λίστα στο σπίτι ή στην τσέπη του επί μήνες. Τι είδους χρήση; Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως στις 3 Οκτωβρίου, όταν ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times πως δεν παρέλαβε καμία λίστα από τον προκάτοχό του, ο Βενιζέλος εμφανίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και παρέδωσε τη λίστα. Έκανε δηλαδή και αυτόν αποδέκτη προϊόντων εγκλήματος.

Είναι προφανές πως η μη παραπομπή Βενιζέλου και μάλιστα με την δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 26 Νοεμβρίου, δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τους νόμους αλλά με εξωθεσμικές λειτουργίες και συμφωνίες. Ακόμη και ο νόμος που έκανε ο Βενιζέλος για να προστατεύει τους Υπουργούς από την τιμωρία (να είχε στο μυαλό του άραγε πως θα είναι ένας από αυτούς) δεν μπορεί αυτή τη φορά να τον προστατεύσει. Όποιος λοιπόν αναλάβει να το κάνει, συνεχίζει προφανώς μια παραθεσμική μεθόδευση.

Πηγή - Hot Dog + KoutiPandoras.gr

Αντώναρος: Τι λέει ο Βενιζέλος για Λοβέρδο;

Αντώναρος: Τι λέει ο Βενιζέλος για τις δηλώσεις Λοβέρδου;


Αντώναρος: Τι λέει ο Βενιζέλος για τις δηλώσεις Λοβέρδου;
«Ότι κι αν λέει ο ΓΑΠ -οι ποικίλες ευθύνες του για την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ είναι τεράστιες», ανέφερε νωρίτερα ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει, επιπλέον, ότι:
«Τι λέει ο Βενιζέλος δηλαδή το επίσημο ΠΑΣΟΚ για όσα δήλωσε σήμερα ο Λοβερδος; Μέχρι στιγμής σιγή ιχθύος...».

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr

ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΓΡΑΦΙΔΕΣ;

Που θα κρυφτουν οι μνημονιακες γραφιδες τωρα μετα την δηλωση Λοβερδου; Που θα πανε οσοι ελεγαν οτι κατι τετοιο αποτελουσε σεναριο συνωμοσιας γραφικων πολιτικων; Εκεινη η εξεταστικη που λεγατε κυριε πρωθυπουργε θα παει στο χρονοντουλαπο της πολιτικης σας; Ξυπνηστε. Ηρθε η ωρα των πολλων.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Ο Παπανδρέου σχεδίασε την προσφυγή στο ΔΝΤ

Δήλωση-«βόμβα» Λοβέρδου: Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχεδιάσει την προσφυγή στο ΔΝΤ

Δήλωση-«βόμβα» Λοβέρδου: Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν σχεδιάσει την προσφυγή στο ΔΝΤ



Mια ιδιαίτερη αποκάλυψη έκανε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη ΝΕΤ. Οπως είπε, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχαν σχέδιο και μας πήγαν με το ζόρι στο ΔΝΤ.


Μιλώντας στην εκπομπή «Η άλλη όψη» ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου και η πρώην υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη ήταν οι υπαίτιοι που μπήκε η χώρα στο ΔΝΤ.


Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρχε σχέδιο του κ. Παπανδρέου προκειμένου η χώρα να εισέλθει με το ζόρι στο πρόγραμμα στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.


Μάλιστα, τόνισε πως στο σχέδιο αυτό αντέδρασαν τόσο ο ίδιος όσο και οι πρώην υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης και Αννα Διαμαντοπούλου.


Πηγή: iefimerida.gr
 epikaira.gr
 http://www.tsantiri.gr

Το σχολιο μου  
Τωρα θα φταινε οσοι ζητησουν ειδικο δικαστηριο εδω και τωρα;

ΤΟΜΣΕΝ: ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ

Νέο κούρεμα του χρέους δείχνει ο Τόμσεν
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ προσδιόρισε το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2015-2016 σε 5,5-9,5 δισ. ευρώ
Picture 0 for Νέο κούρεμα του χρέους δείχνει ο Τόμσεν
H Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο τόσο στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας όσο και στο δημοσιονομικό, υπογράμμισε ο Πολ Τόμσεν σε τηλεδιάσκεψη μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης από το ΔΝΤ.
Όπως είπε, το ελληνικό πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί κάποια στιγμή το 2012, αλλά η νέα κυβέρνηση εργάστηκε εντατικά για να βάλει το πρόγραμμα πάλι σε τροχιά. «Τώρα είναι σε σωστό δρόμο», τόνισε.
Κλειδί για την επιστροφή στην ανάπτυξη μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με τον κ. Τόμσεν, είναι το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η περαιτέρω απελευθέρωση της οικονομίας, ιδίως στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.
Σε σχέση με την ανταγωνιστικότητα, υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος της "ψαλίδας" έχει καλυφθεί και το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει αναπροσαρμοστεί. Υπογράμμισε ωστόσο ότι η μείωση απολαβών που έχει συντελεστεί δεν έχει ακολουθηθεί από μείωση των τιμών, λόγω της κατακερματισμένης ελληνικής αγοράς, "και αυτό είναι πρόβλημα", τόνισε.
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα έθεσε ζήτημα νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για την περίοδο 2015-2016, που το υπολόγισε μεταξύ 5,5 και 9,5 δισ. ευρώ. «Οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν πως υπάρχει κενό και, ό,τι κενό υπάρχει, θα πρέπει να το καλύψουν. Δεν έχουν πει πώς θα το κάνουν, μπορούν να μειώσουν τα επιτόκια στα διακρατικά δάνεια, μπορούν να χορηγήσουν νέα κεφάλαια στην Ελλάδα», είπε.

ΠΗΓΗ:http://voria.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Το μόνο σωστο που ειπε.Ποσο καιρο λεω οτι το προγραμμα δεν βγαινει με τιποτα; Ποσο καιρο γραφω οτι χρειαζεται κουρεμα και του χρεους που βρισκεται στον επισημο τομεα;Επρεπε να το παραδεχθει μεχρι και ο Τομσεν για να το καταλαβετε ορισμενοι;



ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Πρεπει οχι να αλλαξει αλλα να καταργηθει ο νομος περι ευθυνης υπουργων. Οι υπουργοι θα πρεπει να παραπεμπονται στην δικαιοσυνη για ολα τα θεματα με απλη αδεια της βουλης χωρις να ισχυουν ειδικες παραγραφες για κανεναν. Η ιδια διαδικασια που ακολουθειται για τους βουλευτες.Την ανακριση μονο η δικαιοσυνη πρεπει να την διενεργει οχι οι βουλευτες.

ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Απο ποτε οι γραφιδες της διαπλοκης και οι εφημεριδες τους θεωρουνται εντιμες εγκυρες και συνεπεις; Στην Ελλαδα ομως εισαι οτι δηλωσεις....Ετσι μπορεις να ριξεις τον Μητσοτακη οταν δεν σου κανει μετα να υποστηριζεις το Πασοκ μετα να τα βαζεις με τον Σαμαρα οσο μιλα θεωρητικα κατα του μνημονιου και μετα να τον αποθεωνεις ως μαχητη πρωθυπουργο που αποκαθιστα την θεση της χωρας. Τελικα εχουμε αξιολογη ενημερωση στην χωρα. Βρε ουστ.... Ολος ο εσμος της παρασιτικης και διεφθαρμενης δηθεν ελιτ θα παρει ποδι οτι και να κανουν τα παπαγαλακια του.

"Μύθος" η υπερσυνταγογράφηση στην Ελλάδα;;;

"Μύθος" η υπερσυνταγογράφηση στην Ελλάδα
 
Ο αριθμός συνταγών που αναλογεί στον μέσο Έλληνα γιατρό δεν είναι μεγάλος σε σχέση με άλλες χώρες, δείχνει μελέτη εταιρείας ερευνών, την οποία επικαλείται η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με στοιχεία της LeadPhysician, μιας εταιρείας που πραγματοποιεί διαδικτυακές δημοσκοπήσεις μεταξύ γιατρών, οι Έλληνες γιατροί έρχονται έβδομοι από το τέλος σε μέσο όρο συνταγών (210 τον μήνα) μεταξύ 29 χωρών.
Στη Γερμανία αναλογούν 250 συνταγές ανά γιατρό ανά μήνα, στην Τσεχία 500, στην Ουγγαρία 550, στο Βέλγιο 280, στην Αυστρία 220, στην Ιταλία (250) και την Πορτογαλία (250).
Πάντως, ο μέσος αριθμός συνταγών ανά γιατρό πιθανώς εξαρτάται και από τον αριθμό των γιατρών σε κάθε χώρα: όσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία των γιατρών στο γενικό πληθυσμό, τόσο λιγότερες πρέπει να είναι οι συνταγές που εκδίδει ο καθένας.
Παραμένει επομένως ασαφές αν η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη όσον αφορά τον αριθμό των συνταγών ανά ασθενή.
Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καλεί πάντως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας "να αναζητήσει αλλού τις αιτίες της υπέρογκης φαρμακευτικής δαπάνης που κατατρώει το 64% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ -γεγονός που αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως- και να εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες πολιτικές για την πάταξη του φαινομένου, καθώς επίσης και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους υπευθύνους".

ΠΗΓΗ  http://m.news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Πρεπει ομως να δουμε και ποσοι γιατροι αναλογουν σε καθε χωρα για να διαπιστωσουμε κατι τετοιο

ΑΣΧΕΤΟΙ ΟΣΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηθελα να ηξερα αν εχουν συνειδηση οσοι αποφασισαν με το νεο φορολογικο να φορολογουνται απο το πρωτο ευρω ακομη και επαγγελματιες που ειναι οντως στο αφορολογητο και απο την αλλη να μειωνεται η φορολογια στους ελ επαγγελματιες που βγαζουν 150.000 ευρω, να απαλλασονται απο φορο οι σκαφατοι, να μειωνονται οι φοροι στα ενοικια για ιδιοκτητες αλλα να καταργουνται οι φοροαπαλλαγες σε ενοικιαστες, να αυξανονται οι φοροι στα μη διανεμομενα κερδη των επιχειρησεων που προοριζονται για επενδυσεις και ταυτοχρονα χωρις λογικη να μειωνονται οι φοροι προκλητικα για τα κερδη που διανεμονται στους μετοχους. Ειναι ντροπη αυτο που συμβαινει.

ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Γιατι ο Συριζα δεν ζητησε την παραπομπη σε επιτροπη και του Παπανδρεου που ως πρωθυπουργος γνωριζε τα παντα για την λιστα; Δεν ειδε παραβαση καθηκοντος εκει και συνεργεια σε υπεξαγωγη εγγραφου; Εκλεκτικες συγγενειες για την διαδοχη στον χωρο;;Τα πολιτικα παιχνιδια ειναι ευκολα αντιληπτα. Δεν μπορει να ζητας ορθα την παραπομπη Βενιζελου και να μην ζητας την παραπομπη σε επιτροπη του Παπανδρεου.

ΙΕΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΣΑ. ΣΩΣΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ


alexΈκκληση στο εκκλησίασμα απηύθυνε ο μητροπολίτης Άνθιμος καλώντας όσους τους πιστούς έχουν πνευματικά και ψυχικά προσόντα να γίνουν ιερείς χωρίς αμοιβή από το Δημόσιο και χωρίς να φοράνε ράσα εκτός εκκλησίας.
Παπάδες που θα ιερουργούν χωρίς αμοιβή από το Δημόσιο και δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν ράσα στην καθημερινή ζωή τους, αναζητά ανάμεσα στους πιστούς η Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.
Η οικονομική κρίση και η αδυναμία προσλήψεων ιερέων λόγω και των δεσμεύσεων του Μνημονίου δημιουργεί εφημεριακά κενά σε πολλές μητροπόλεις της περιφέρειας και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος ανέλαβε πρωτοβουλία να ζητήσει την εθελοντική επιστράτευση λαϊκών για την κάλυψή τους.
Ο ίδιος, μάλιστα έχει ήδη χειροτονήσει ιερέα . .. . έναν δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος φοράει πολιτικά ρούχα στην υπηρεσία του στα δικαστήρια και ιερατικά άμφια όταν λειτουργεί σε ακριτική ενορία της μητρόπολης.
Σε πρόσφατο κήρυγμάτου, από τον άμβωνα του 1. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ακριτική πόλη, με την ευκαιρία της χειροτόνησης ενός άγαμου ιεροδιακόνου, ο μητροπολίτης Ανθιμος απηύθυνε δημόσια έκκληση στο εκκλησίασμα, καλώντας όσους λαϊκούς έχουν τα πνευματικά και ψυχικά προσόντα να γίνουν ιερείς, χωρίς μάλιστα να φορούν ράσα, επικαλούμενος τη λαϊκή παροιμία ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Καταφύγαμε σε μια παρόμοια έκκληση για να μην ερημώσουν οι εφημεριακές θέσεις στα χωριά μας με δεδομένη και την απαγόρευση διορισμού. Ηδη διαφαίνονται στη μητρόπολή μου κάποια εφημεριακά κενά για το έτος 2012, είπε ο κ. Ανθιμος μιλώντας στο Εθνος.
Ο Ανθιμος στο κήρυγμα του κάλεσε τους λαϊκούς να γίνουν ιερείς επικαλέστηκε στην έκκλησή του, εξήγησε πως για τα πρώτα, που είναι και τα πιο σημαντικά πέραν των τυπικών, θα κληθεί να αποφανθεί ο εξομολόγος του κάθε υποψηφίου.
Εχουν να κάνουν με την πνευματική του κατάρτιση, με την τήρηση κάποιων ηθικών προϋποθέσεων κλπ. , είπε.
Για τα δε ψυχικά προσόντα προσέθεσε πως φανερώνουν τις αντοχές, τις δυνατότητες του υποψηφίου να επικοινωνεί, να συνδιαλέγεται, να συναναστρέφεται τους ανθρώπους κλπ.
Κάθε εποχή "γεννά" και τους ιερείς της, ανάλογα με τις ανάγκες των πιστών. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, δήλωσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως.
Ποιο είναι, όμως, το κανονιστικό πλαίσιο που επιτρέπει σε λαϊκούς να χειροτονούνται εθελοντές ιερείς.
Παρότι δεν υπάρχει ανάλογη ρητή πρόβλεψη στον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, σύμφωνα με τον λέκτορα του Τμήματος θεολογίας του ΑΠΘ κ. Νικόλαο Μαγγιώρο, που διδάσκει Κανονικό και Εκκλησιαστικό Δίκαιο, είναι κάτι που εφαρμόζεται από ορισμένες μητροπόλεις, οι οποίες παρέχουν αυτή τη δυνατότητα για να καλύψουν τα κενά.
Για τους εθελοντές δεν προβλέπεται μισθός από το Δημόσιο, αλλά μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί ή να αμείβονται εσωτερικά από άλλες πηγές των μητροπόλεων, ενώ κατ' εξαίρεση γι' αυτούς επιτρέπεται να μη φορούν τα ράσα όταν βρίσκονται στις κύριες εργασίες τους.
Αυτό έχει συμβεί ήδη στην Αλεξανδρούπολη, με έναν δικαστικό επιμελητή, έγγαμο, ο οποίος έχει χειροτονηθεί ιερέας από τον μητροπολίτη Ανθιμο.
Φοράει πολιτικά στην εργασία του το πρωί και φέρει κανονικά το ιερατικό σχήμα στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας.
Είχα κάνει ερώτημα στο υπουργείο που υπάγεται η υπηρεσία του και μου απάντησαν με εξαιρετική ακρίβεια να επιτρέψω να φέρει λαϊκή περιβολή κατά τη διάρκεια της εργασίας του ώστε να μη δίνεται αφορμή μομφής ή ενστάσεων, εξήγησε ο κ. Ανθιμος και πρόσθεσε: Θυμηθείτε και την παλιά παροιμία "τα ράσα δεν κάνουν τον παπά".
Οταν ο ιερέας ξέρει να "σταθεί", εμπνέει σεβασμό και ιεροπρέπεια ανεξάρτητα από την αμφίεσή του.
Μην ξεχνάτε ότι τα ράσα στη νεότητά μας ωφελούν την Εκκλησία, το πλήρωμα των πιστών. Μόνο στα γεράματα μας εξυπηρετούν εμάς που τα φοράμε .

ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ. ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.  ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ. ΤΑ ΡΑΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

Αντώναρος: Θυμόμαστε τον ρόλο Στουρνάρα

Αντώναρος: Θυμόμαστε τον ρόλο Στουρνάρα


Αντώναρος: Θυμόμαστε τον ρόλο Στουρνάρα 

«Ας υπάρχει και λίγο περισσότερη σεμνότητα. Εγώ θεωρώ ότι οι κυβερνήσεις Καραμανλή έκαναν το καθήκον τους στο ακέραιο» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ αφήνοντας αιχμές για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για τα οικονομικά στοιχεία της διακυβέρνησης Καραμανλή.
«Θυμόμαστε ποιος ήταν ο ρόλος του κ. Στουρνάρα στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη, τις οποίες προσπαθεί να εξαγνίσει. Όταν αναλάβαμε το 2004, οπότε και διεκόπη ο ρόλος που είχε στις κυβερνήσεις Σημίτη ο σημερινός υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να θυμούνται όλοι ότι είχαν αποσταλεί πολλές προειδοποιητικές επιστολές της EUROSTAT για μαγειρεμένα στατιστικά στοιχεία» συνέχισε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις κυβερνήσεις. Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τον ρόλο του δίπλα στον κ. Σημίτη, στον κ. Παπαντωνίου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"