ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συγχώνευση σε 800 Οργανισμούς, ψαλίδι σε 30.000 υπαλλήλους

Συγχώνευση σε 800 Οργανισμούς, ψαλίδι σε 30.000 υπαλλήλους

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ Α.Ε. 
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν περίπου 800 Οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου, με στόχο, ύστερα από αξιολόγηση, να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν -κι αυτό σημαίνει ότι περίπου 25.000 έως 30.000 εργαζόμενοι σε αυτούς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο στην καλύτερη περίπτωση να μπουν στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας-κινητικότητας ή στη χειρότερη να απολυθούν.

Στο στόχαστρο αυτή τη φορά μπαίνουν οι εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου που...

είναι Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου ή Ιδιωτικού Δικαίου ή και ανώνυμες εταιρείες, αρκεί να μην έχουν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ και είναι σίγουρο ότι ορισμένοι υπάλληλοι από αυτούς τους Οργανισμούς θα «καλύψουν» τις μνημονιακές απαιτήσεις των 15.000 απολύσεων το χρονικό διάστημα 2013 και 2014, καθώς και το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνει άλλους 12.500 υπαλλήλους.
Τα υπουργεία
Οι Οργανισμοί αυτοί είναι στην αρμοδιότητα δέκα υπουργείων, τα οποία θα εξεταστούν αρχικώς, με στόχο όταν τελειώσει η αξιολόγηση αυτών να συνεχίσουν και με τα υπόλοιπα υπουργεία.
Τα υπουργεία αυτά είναι:
* Οικονομικών
* Ανάπτυξης
* Παιδείας
* Πολιτισμού
* Διοικητικής Μεταρρύθμισης
* Υγείας
* Εργασίας
* Αγροτικής Ανάπτυξης
* Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
* Περιβάλλοντος

Τα υπουργεία αυτά έχουν αναλάβει την υποχρέωση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους φορείς που έχουν στην αρμοδιότητά τους, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας σε πρώτη φάση αναμένεται τον Απρίλιο του 2014. Την ημερομηνία ορίζει σχετικό έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που φέρει την υπογραφή της αν. υπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και ορίζεται ότι στη συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν περιλαμβάνονται οι δήμοι.

Η αξιολόγηση

Οι βασικοί άξονες της αξιολόγησης θα είναι:

* Καθορισμός στόχων και αρμοδιοτήτων που πρέπει να διατηρηθούν, να καταργηθούν ή να αποκεντρωθούν.

* Ποιοι από αυτούς τους φορείς είναι υπερστελεχωμένοι και ποιοι υποστελεχωμένοι.

* Ποιες δυνατότητες υπάρχουν να γίνει ανακατανομή του προσωπικού είτε μέσα στο φορέα είτε από ένα φορέα σε έναν άλλο.

* Πως θα αξιοποιηθούν πόροι και θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες

Η αξιολόγηση των δομών θα έχει επίσης τους εξής στόχους:

* αναδιοργάνωση των φορέων για να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί,

* αξιοποίηση στελεχών,

* αύξηση παραγωγικότητας και συμμετοχής,

* συντονισμός, έλεγχος και συγκεκριμενοποίηση των στόχων, ανάδειξη ενός νέου μοντέλου οργάνωσης,

* διαμόρφωση των δομών ώστε να επιτευχθεί καλύτερη οργάνωση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Εδώ όλοι οι οργανισμοί:
ΠΗΓΗ:  http://greki-gr.blogspot.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:   
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ. ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ...

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΟΤΕ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
 << Χρειάζεται, να περάσουμε από τα λόγια στα έργα, όσον αφορά το συμμάζεμα των οικονομικών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ειδικά των ΔΕΚΟ, περιορίζοντας την απίστευτη σπατάλη, που γίνεται σε πολλές από αυτές. Δεν είναι δυνατόν σε ελλειμματικές ΔΕΚΟ, να συνεχίζεται το πάρτι μισθών επιδομάτων και υπερωριών, που θα ζήλευαν ακόμη και υπουργοί. Πολλές από αυτές θα έπρεπε, να είχαν αποκρατικοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια απαλλάσσοντας τον έλληνα φορολογούμενο από τα βάρη, που του προσθέτουν καθημερινά. Δυστυχώς ακόμη όμως και τα αυτονόητα σε αυτόν τον τομέα δεν προχωρούν, αφου και οι πολυδιαφημισμένες μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού από τον ΟΣΕ πχ έχουν βαλτώσει κυριολεκτικά. Η κυβέρνηση αδυνατεί, να έρθει σε σύγκρουση με το βαθύ και κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ. Ο ΟΣΕ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος, αφου το συνολικό χρέος του αγγίζει τα 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή το 4% του δημόσιου χρέους). Αντί λοιπόν, να τρέξουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον οργανισμό αυτό με περικοπές στην προκλητική μισθοδοσία και τις προσθετές αποδοχές πολλών από τους εργαζομένους όπως και με μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού και με ιδιωτικοποίηση δραστηριοτήτων του, εφόσον υπάρξει ενδιαφερόμενος, η κυβέρνηση καθυστερεί επικίνδυνα τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις. Επίσης, ενώ θα έπρεπε χιλιάδες άχρηστοι φορείς του δημοσίου, να έχουν κλείσει προ πολλού αντιθέτως αυτοί εξακολουθούν, να υπάρχουν και να συντηρούν αργόμισθους, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνεχώς προαναγγέλλει το κλείσιμο τους χωρίς, να κάνει τίποτα. Δηλωτικό μάλιστα της κατάστασης αποδιοργάνωσης είναι, ότι αυτή τη στιγμή παραμένει η μη αποστολή στοιχείων από αρκετούς φορείς της γενικής κυβέρνησης για την οικονομική τους κατάσταση. Τον Δεκέμβριο του 2010 απέστειλαν τα οικονομικά τους δεδομένα 1.196 φορείς από το σύνολο των 1.601 φορέων.>>  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ/VAGGELIS IOANNIDIS ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ: Η ...

«Μέτωπο» βουλευτών της ΝΔ κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων

Ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών

«Μέτωπο» βουλευτών της ΝΔ κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων

«Μέτωπο» βουλευτών της ΝΔ κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων
Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, κατέθεσαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Iορδάνη Τζαμτζή.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν «άδικη» τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων, όπως αυτή προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου, και μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «η υπερφορολόγηση θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας».

Όπως ενημέρωσε μάλιστα τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο επικεφαλής των ερωτώντων βουλευτών, το πρωί της Τετάρτης ομάδα των βουλευτών θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να του αναπτύξουν διεξοδικά τα προβλήματα που ανακύπτουν από το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτεμαχίων.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησης, δεδομένου ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνσή τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική, και καταθέτουν σειρά παρατηρήσεων και προτάσεων.

Μεταξύ άλλων παραδειγμάτων, ώστε να καταδείξουν την αδικία της ρύθμισης, οι 24 βουλευτές αναφέρουν ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του συντελεστή χρήσης του γηπέδου-αγροτεμαχίου.

«Είναι απαράδεκτο, το μεταλλείο ή το λατομείο, το οποίο αποδίδει στον κάτοχο του μεγάλα κέρδη, να φορολογείται με συντελεστή 1,2, η υπαίθρια έκθεση, οι χώροι στάθμευσης και αναψυχής με 1,5 και οι δενδροκαλλιέργειες και ελαιοκαλλιέργειες με συντελεστές 2,0 και 1,8 αντίστοιχα και οι μονοετείς καλλιέργειες με συντελεστή 1» τονίζουν.

Ζητούν δε, ο συντελεστής χρήσης για τους αγρότες να καταργηθεί ή να είναι χαμηλότερος από τα μεταλλεία και τα λατομεία, σημειώνοντας ότι ακόμη και οι υπαίθριες εκθέσεις, οι χώροι στάθμευσης και αναψυχής έχουν συντελεστή 1,5, δηλαδή χαμηλότερο από τις αγροτικές καλλιέργειες.

Τέλος, ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι προτίθεται να πράξει ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες και ακόμη τι θα κάνει σχετικά με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες δεν αποφέρουν έσοδα στους κατόχους τους.

Την ερώτηση υπογράφουν ακόμη οι βουλευτές: Π.Βογιατζής, Δ.Κυριαζίδης, Μαρία Αντωνίου, Αθ.Νταβλούρος, Κ.Κόλλιας, Ιω.Λαμπρόπουλος, Γ.Κωνσταντόπουλος, Ευ.Κωνσταντινίδης, Σπ.Ταλιαδούρος, Ιω.Ιωαννίδης, Κ.Κουκοδήμος, Λ.Τσαβδαρίδης, Ηλ.Βλαχογιάννης, Γ.Στύλιος, Α.Μαρίνος, Κ.Κλειτσιώτης, Ιω.Πασχαλίδης, Ασημίνα Σκόνδρα, Μ.Βλάχβεης, Δ.Σαμπαζιώτης, Α.Κουτσούμπας, Ευ.Αυγενάρης και Β.Υψηλάντης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΙ

Η ΕΕ υπέρ της καταβολής συντάξεων στους άγαμους άνδρες

Η ΕΕ υπέρ της καταβολής συντάξεων στους άγαμους άνδρες

Ανησυχία φαίνεται να προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της καταβολής συντάξεων στις άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του δημοσίου. Αυτή τη φορά όμως το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν εστιάζεται στο αν πρέπει να καταβάλλεται η σύνταξη αυτή αλλά στο γιατί δεν καταβάλλεται και στους ενήλικους άγαμους άρρενες!

Οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκαλύπτονται σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι άγαμοι άρρενες». Ο κ. Σταϊκούρας σπεύδει δε να επισημάνει στους βουλευτές ότι «εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η Χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών».
 
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ;

Στο μικροσκόπιο οι μισθοί σε 150 ΔΕΚΟ

Έλεγχοι-εξπρές

Στο μικροσκόπιο οι μισθοί σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημόσιου

Στο μικροσκόπιο οι μισθοί σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημόσιου
Ελέγχους-εξπρές σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα πραγματοποιεί αυτή την περίοδο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να διαπιστώσει σε ποιους από αυτούς δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Από τα πρώτα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών προκύπτουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των μισθών στις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων και σε αυτούς που λαμβάνουν υπάλληλοι σε δημόσιους οργανισμούς.

Σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία που παρουσιάζει το «Εθνος» οι αποκλίσεις στις μεικτές αποδοχές φθάνουν ακόμη και το 45% και «αγγίζουν» τα 1.320 ευρώ.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εφαρμοστεί παντού το ενιαίο μισθολόγιο και μπει τέλος στο καθεστώς των υπαλλήλων δύο «ταχυτήτων».
Newsroom ΔΟΛ


ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Το «ΟΧΙ» στην τρόικα δεν αρκεί...

Το «ΟΧΙ» στην τρόικα δεν αρκεί...


Το «ΟΧΙ» στην τρόικα δεν αρκεί...
Το «ΟΧΙ» στην τρόικα δεν αρκεί...
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορτασθεί τη Δευτέρα μέσα σε ένα κλίμα εθνικής κατάθλιψης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γενικευμένης κατήφειας. Οι Ελληνες δεν νοιώθουν σήμερα εθνική ανάταση, όπως άλλοτε. Δεν νοιώθουν υπερήφανοι για την εικόνα της χώρας τους. Αντίθετα, αισθάνονται καταπτοημένοι από τις συνεχείς αποτυχίες του πολιτικού μας συστήματος, που εξακολουθεί σήμερα -τρία και πλέον χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο- να εμφανίζεται παντελώς ανίκανο να επεξεργασθεί και να συγκροτήσει ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, παντελώς ανίκανο δηλαδή να δώσει στην ελληνική κοινωνία ελπίδα και προοπτική για την επόμενη μέρα. Οι πολίτες ασφυκτιούν καθώς βλέπουν τα εισοδήματά τους και την ποιότητα της ζωής τους να καταρρέουν και την ίδια στιγμή ακούν τους πολιτικούς τους ταγούς όχι μόνο να περιγράφουν με τις καθημερινές τους δηλώσεις μια εικονική πραγματικότητα, ένα ανύπαρκτο success story, αλλά και να... διανέμουν «μέρισμα» από ένα εξίσου εικονικό πλεόνασμα!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πολιτική μας ζωή έχει εισέλθει εδώ και καιρό στην επικίνδυνη φάση ενός ιδιότυπου «αυτισμού». Κινείται σε ένα δικό της... παράλληλο σύμπαν. Δεν έχει καμμιά επαφή με όσα συμβαίνουν στην αληθινή ζωή, καμμιά σχέση με την κοινωνία και τα προβλήματά της. Το πολιτικό μας σύστημα ζει σε έναν μικρόκοσμο ξεπερασμένων κομματικών προτεραιοτήτων και αντιπαραθέσεων, πλήρως αποκομμένο από την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη άνοιξη μας έλεγαν πως αν περνούσαμε το δύσκολο καλοκαίρι που ήταν μπροστά μας στη συνέχεια θα... απογειωνόμασταν και πως μετά τις γερμανικές εκλογές όλα θα άλλαζαν! Και βέβαια ακόμη και τώρα υπόσχονται έξοδο από το μνημόνιο σε λίγους μήνες, τη στιγμή που η τρόικα πιέζει ασφυκτικά για νέα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ την επόμενη χρονιά. Και δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που κάθε τόσο «εμβολιάζει» με αισιοδοξία την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας μια εντελώς πλασματική εικόνα για τις μελλοντικές εξελίξεις. Είναι και η αντιπολίτευση που καθημερινά συντηρεί τον μύθο ότι η χώρα μπορεί να συνεχίσει να δανείζεται με τον ίδιο τρόπο που το πράττει σήμερα, χωρίς μνημόνιο! Τον μύθο δηλαδή ότι θα επαναδιαπραγματευθεί μεν τη δανειακή σύμβαση, αλλά θα πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις διασφαλίσεις των δανειστών για την έντοκη επιστροφή των χρημάτων τους...
ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΟΥ φαεινότερον ότι όσο το υπέρογκο χρέος μας δεν κουρεύεται και όσο η πίτα του εθνικού μας εισοδήματος δεν μεγαλώνει, η χώρα θα εξακολουθεί να στροβιλίζεται στον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Και βέβαια θα εξακολουθεί να παραμένει υπό την αυστηρή εποπτεία της τρόικας. Αλλωστε αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα: Ποιος θα επενδύσει σε μια χώρα για την οποία όλοι αναρωτιούνται αν και για πόσο ακόμη θα αντέχει να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος της; Πώς μπορεί να γίνεται στα σοβαρά λόγος για ανάπτυξη όταν η όποια ελάχιστη ρευστότητα υπάρχει ακόμη στην ελληνική οικονομία στραγγίζεται συστηματικά από τους δανειστές μας; Και ποια κεφάλαια μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα κατευθυνθούν προς μια αγορά που υπερφορολογεί ή μάλλον στην ουσία «δημεύει» όχι μόνον τα κέρδη των λιγοστών επιχειρήσεων που παραμένουν όρθιες, αλλά και ό,τι έχει απομείνει στις τσέπες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών; Και ακόμη: Ποιος θα εμπιστευθεί ένα πολιτικό σύστημα που τρία χρόνια τώρα δεν έχει κάνει στην πραγματικότητα τίποτε σημαντικό για να διορθώσει τα κακώς κείμενα του εξόχως διεφθαρμένου και αγρίως αγκυλωμένου κρατικού τομέα, αφήνοντας τον ιδιωτικό να πληρώνει δυσανάλογα μεγάλο τίμημα στον βωμό της κρίσης;
Η ΧΩΡΑ χρειάζεται επειγόντως αναπτυξιακό «χάρτη» προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητές της. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο που θα καταρτίσουν Ελληνες για την Ελλάδα. Και βέβαια στη συνέχεια απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και ευρεία συναίνεση για την εφαρμογή του. Αναγκαία προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να συνειδητοποιήσει έστω και τώρα η πολιτική μας ηγεσία τα δικά της λάθη, τις δικές της παραλείψεις και αστοχίες που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Και να συνεννοηθεί για να χαράξει νέα πορεία. Αν δεν μπορεί, πρέπει -επιτέλους- να την αλλάξουμε. Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη νέων «οριζόντιων» μέτρων. Δηλαδή; Αν τα αποφύγουμε, η χώρα έλυσε το πρόβλημά της; Είναι έτοιμη να βαδίσει στη λεωφόρο της ανάπτυξης και της προόδου; Η οικονομία θα ανακάμψει και η κοινωνία θα αναπνεύσει; Αν αύριο απαντήσουν οι δανειστές ότι δέχονται τελικά όλους τους «όρους» της ελληνικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό του 2014, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πορεία του... θριάμβου; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό οδηγεί στη διάγνωση του πραγματικού προβλήματος...
 
ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΟΣ.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΠΗΓΗ: YAHOO

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"