ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Financial Times: Τα προβλήματα παραμένουν στην Ευρωζώνη

Financial Times: Τα προβλήματα παραμένουν στην Ευρωζώνη

Financial Times: Τα προβλήματα παραμένουν στην Ευρωζώνη

Ο συντάκτης των FINANCIAL TIMES, Gideon Rachman, εκτιμά ότι η ευρωζώνη εξακολουθεί να αντιμετωπίζει βαθιά ριζωμένα οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, που δεν είναι σε θέση να ελέγξει η ΕΚΤ (Mario Draghi’s ‘Whatever it takes’ may not be enough for the Euro”).
Οι δηλώσεις του Mario Draghi εξοικονόμησαν χρόνο, με αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά το κόστος δανεισμού για τις Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα και επομένως να μειωθεί η πίεση στις οικονομίες τους και την κυβερνητική διαχείριση του χρηματοπιστωτικού παράγοντα. Ωστόσο, υπάρχει η εκτίμηση ότι η κρίση στην ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει και ότι αντιθέτως μετακινείται από την περιφέρεια στον πυρήνα (ως παραδείγματα αναφέρονται οι Ιταλία και Γαλλία –πτώση βιομηχανικής παραγωγής, ανεργία).
Ένας επιπλέον κίνδυνος αφορά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού από τον κο Draghi και την ΕΚΤ. Ο μεν επικεφαλής της ΕΚΤ προσανατολίζεται προς την τακτική των Αμερικανών (quantitative easing), από πλευράς Γερμανών ωστόσο επικρατεί σκεπτικισμός, με τον Wolfgang Schäuble, να θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αποπληθωρισμού.
Οι αντίρροπες δυνάμεις που επικρατούν, υποδηλώνουν ότι η πολιτική και οικονομική κατάσταση της ευρωζώνης παραμένει ευάλωτη σε ένα μεγάλης έντασης εξωτερικό σοκ (όπως για παράδειγμα η κρίση στην Ουκρανία, που μπορεί να θέσει ζητήματα προμήθειας ενέργειας).
http://www.ft.com/cms/s/0/03b1e368-be3d-11e3-b44a-00144feabdc0.html

ΠΗΓΗ:  http://mignatiou.com

ΑΡΘΡΟ ΠΑΣΣΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ

Ποιοι οι σκοτεινοί μάγειροι της προβοκάτσιας Μπαλτάκου;


Ποιοι οι σκοτεινοί μάγειροι της προβοκάτσιας Μπαλτάκου;
Ποιοι οι σκοτεινοί μάγειροι της προβοκάτσιας Μπαλτάκου;
ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ Παρασκευή, 11 Απριλίου (με την ανεξιχνίαστη προβοκάτσια Μπαλτάκου να πλανάται, παραμονές εξόδου της Ελλάδας στις αγορές), επελαύνει για δεύτερη φορά στην Αθήνα η καγκελάριος Μέρκελ, σαν για να μας υπενθυμίσει ότι είναι το αυταρχικό αλλά και… πονόψυχο αφεντικό μας! Ποιος, όμως, αφελής επέλεξε αυτή την ημερομηνία; Αμείλικτη η ιστορία μας θυμίζει ότι σαν σήμερα, στις 6 Απριλίου του 1941, κάπου 200.000 χιτλερικοί, με 500 άρματα μάχης και 1.000 αεροπλάνα, εισέβαλαν στη ματωμένη Ελλάδα, τη μόνη σύμμαχο της Αγγλίας, αφού η τότε Ευρώπη (σημερινή Ευρωπαϊκή Ενωση) είχε υποκύψει σχεδόν αμαχητί στα νύχια του Χίτλερ...

Η «ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» μάς θυμίζει επίσης ότι στις 11 Απριλίου εκείνου του έτους οι Γερμανοί αξιωματικοί χαιρετούσαν ευλαβικά στο Ρούπελ τους πεσόντες γενναίους Ελληνες πολεμιστές. Και ότι λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος ο Χίτλερ δήλωνε επί λέξει στο Ράιχσταγκ ότι «μόνον οι Ελληνες εξ όλων των αντιπάλων μου πολέμησαν με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο»! Τις ίδιες ημέρες, ο έτερος πολέμαρχος της εποχής, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσώρτσιλ, δήλωνε επί λέξει: «Από εδώ και πέρα δεν θα λέμε ότι οι Ελληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες»!..
ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ αυτά γιατί τα παρέλειψε ο πρωθυπουργός στην ομιλία της Τρίτης προς τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σ’ εκείνο το δείπνο με θέα την Ακρόπολη. Ευτυχώς που δεν ξέχασε να πει ότι «δύο παλικάρια» (εννοούσε τον Γλέζο και τον Σάντα) κατέβασαν τη χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη, ανάβοντας έτσι την πρώτη σπίθα της πανευρωπαϊκής αντίστασης στον ναζισμό, που με τη μάχη της Κρήτης άλλαξε η πορεία του πολέμου. Παρέλειψε, όμως, το πιο σπουδαίο: Οτι δύο κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής εκείνης -ο τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Κορυζής και η διάσημη συγγραφεύς Πηνελόπη Δέλτα- έθεσαν τέρμα στη ζωή τους, ο μεν πρώτος στις 18 Απριλίου, όταν κατέρρεε το μέτωπο, δε δεύτερη στις 27 Απριλίου, όταν οι χιτλερικοί κατέλαβαν την αδούλωτη Αθήνα… Τότε όμως υπήρχε πατριωτική ευθιξία, στον υπέρτατο βαθμό. Τότε!.. Τώρα;
ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ όμως στα καθ’ ημάς: Ακολούθησαν, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, τα αθρόα συγκαταβατικά «μπράβο» του Σόιμπλε και των λοιπών βαρόνων της Ε.Ε. για τις επιδόσεις της κυβέρνησης (την ώρα που το αστυνομικό δελτίο κατέγραφε δύο αυτοκτονίες ημερησίως)... Ακολούθησε το «πράσινο φως» για τη δόση των 8,3 δισ. αλλά και μερικά πρόσθετα χαλινάρια για τα απομένοντα δανεικά, ώσπου να αποφασίσουν οι ξένοι αφέντες (εκείνοι που οι πρόγονοί τους ζούσαν σε σπήλαια όταν ο Περικλής έστηνε τον Παρθενώνα) αν θα μας μαντρώσουν και με τρίτο μνημόνιο… 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ θυελλώδεις συνεδριάσεις στη Βουλή με τις αμελέτητες προτάσεις μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και με τα κάτισχνα σε όγκο παραταξιακά συλλαλητήρια, αφού ο μονίμως υπνωτισμένος και ξεστρατισμένος λαός μας (πότε με το λιντσάρισμα του Αλβανού φονιά και πότε με τα βίντεο του Κασιδιάρη, προϊόντα υπόπτων μαγείρων με σκοτεινά σχέδια) δεν εννοεί να επικεντρωθεί ενωμένος στα καυτά εθνικά θέματα. Και πώς να μονιάσει όταν οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τα δύο «μεγάλα κόμματα» ισοδύναμα προς τα κάτω, με άλλα 3-4 να οδεύουν προς το «δεκάρι», όπερ σημαίνειότι βαδίζουμε ολοταχώς για νέο πολυκομματισμό και νέα πολυδιάσπαση προς μεγίστη ικανοποίηση της ξένης κατοχής!.. 
ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ γεγονότα δείχνουν ότι ζούμε κάτω από ένα «νεο-απριλιανό» ολοκληρωτισμό που, αντί για τανκς, χρησιμοποιεί αυτή τη χειρότερη βουλή της νεώτερης ιστορίας ως αυτόματη μηχανή παραγωγής πολυνομοσχεδίων. Η όποια αντίσταση είναι ακίνδυνη, οριακή και καλά χειραγωγημένη. Ο λαός μας, χαμένος μέσα στη μιντιακή ζούγκλα, προσμένει πότε επί τέλους η «μπροστάρικη» μειοψηφία των σκεπτόμενων Ελλήνων θα συσπειρωθεί για να κάνει το ύψιστο ποιοτικό άλμα. Μιλάμε για τους σιωπηλούς ψηφοφόρους (χιλιάδες από αυτούς θα απόσχουν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου) που θα φέρουν τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και θα αφήσουν με το στόμα ανοιχτό τους παραδοσιακούς ηγέτες. Ιδίως τους «μπαγιάτηδες» που συμβουλεύουν, με μουσειακές συνταγές, τον άψητο, παρορμητικό και ενίοτε σαστισμένο (τουλάχιστον όμως άσπιλο και αμόλυντο, προς το παρόν) αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΠΟΜΕΝΕΙ να ιδούμε αν αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός, που με ταχύτητα αστραπής διέγραψε τον Κακλαμάνη, απέλυσε τον Μπαλτάκο, αλλά και έσπευσε πρώτος να συγχαρεί τον Ερντογάν (του οποίου οι πρόγονοί κρέμασαν τέτοιες μέρες το 1821 τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄ και κατέσφαξαν χιλιάδες Ελληνες), αν λοιπόν θα υψώσει ανάστημα στη φράου Μέρκελ. Αν θα της θυμίσει τα πολεμικά χρέη των 90 δισ. Αν θα της ζητήσει τις κλεμμένες αρχαιότητες. Και αν θα απαιτήσει το ψαλίδισμα των δανεικών. Ωστε η δόλια πατρίδα, με το ενάμισι εκατομμύριο ανέργων και με τα δυόμισι εκατομμύρια της φτωχολογιάς, να πάρει ανάσες, να βγει από την κρίση καιυπό νέα ηγεσία να ανεμίσει το εξαπλό λαχείο της, το μοναδικό στον πλανήτη: Δηλαδή τουρισμό, ναυτιλία, υπόγειο πλούτο, πολιτισμό και πανέξυπνο λαό!.. Και τούτο γιατί ένα λαμπρό μέλλον την περιμένει. Που είναι πολύ κοντά!..

ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Τα τελικά κριτήρια

Στα 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά το κοινωνικό μέρισμα

Στα 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά το κοινωνικό μέρισμα


Στα 500 ευρώ ανά άτομο, το οποίο αυξάνεται σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά, ορίζεται το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα, το οποίο θα καταβληθεί εφάπαξ εντός του Μαΐου.

Το επίδομα αφορά σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες, μακροχρόνια άνεργους, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λπ.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι όσα νοικοκυριά έχουν ισοδύναμο εισόδημα (φορολογική δήλωση 2013) έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας (ΦΑΠ) έως 125.000 ευρώ για τον άγαμο ή 250.000 για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού.

Δηλαδή, για μία τετραμελή οικογένεια, το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ.

Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων όλων των μελών του νοικοκυριού που χρησιμοποιείται στη δήλωση Α21 (συμπεριλαμβάνει τόσο πραγματικά όσο και τεκμαρτά εισοδήματα).

Ειδικά, για τους μακροχρόνια άνεργους, που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, το Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει, όταν τα εισοδήματα του μακροχρόνια ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια, μηδενιστούν.

Για να υπολογιστεί το ποσό του βοηθήματος, το οποίο ορίζεται στα 500 ευρώ, υπάρχει οικογενειακή κλίμακα ισοδυναμίας, που κλιμακώνεται από 1 για τον πρώτο ενήλικα, 1/3 για κάθε άλλον ενήλικα και 1/6 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας έως 24 ετών.

Δηλαδή, το ποσό των 500 ευρώ για τον άγαμο προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, ώστε να ανέρχεται τελικά σε 833 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά.

Το βοήθημα θα παρέχεται, μετά από ηλεκτρονική αίτηση του ενδιαφερόμενου και διασταύρωση των στοιχείων του από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Ειδική επιτροπή της κυβέρνησης θα συνεχίσει την επεξεργασία των στοιχείων για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Καντάφι είχε το κεφάλι εχθρού στο ψυγείο

Ο Καντάφι είχε το κεφάλι εχθρού στο ψυγείο

Επί 25 χρόνια ο Μουαμάρ Καντάφι κρατούσε σε ένα ψυγείο το κομμένο κεφάλι ενός από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είχε διατάξει τον αποκεφαλισμό του για να πεισθεί πως είχε δολοφονηθεί, σύμφωνα με τις διαταγές του!
Ο Καντάφι είχε το κεφάλι εχθρού στο ψυγείο
Οι νέες αποκαλύψεις φρίκης για τις αρρωστημένες συνήθειες του επί 42 χρόνια δικτάτορα της Λιβύης έρχονται στο φως μέσα από ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του που φέρει τον τίτλο "Μέσα στον μυστικό κόσμο του Μουαμάρ Καντάφι (Mad Dog: Inside the Secret World of Muammar Gaddafi).
Στο ντοκιμαντέρ μιλά ο αποστάτης πράκτορας της CIA, Frank Terpil, που διοικεί μια ομάδα πληρωμένων δολοφόνων, η οποία πολλές φορές προσέφερε τις υπηρεσίες της στον Μουαμάρ Καντάφι.
Όπως αποκαλύπτει ο Terpil, πληρώθηκε 1 εκατομμύριο δολάρια για να σκοτώσει έναν από τους πολιτικούς αντιπάλους του Καντάφι και να επιστρέψει στη Λιβύη με το κεφάλι του. Και αφού η διαταγή του έγινε πράξη, ο Καντάφι κράτησε το κεφάλι του δολοφονημένου αντιπάλου του σε ένα ψυγείο, μαζί με τα άψυχα σώματα άλλων θυμάτων του!
Ο Καντάφι ζήτησε να του σταλεί στην Τρίπολη το κεφάλι του αντιπάλου του για να πειστεί πως είχε δολοφονηθεί.
Άλλη πηγή αποκάλυψε ότι ο Μουαμάρ Καντάφι συχνά επισκεπτόταν τον ειδικό χώρο όπου κρατούσε τα άψυχα σώματα των αντιπάλων του.
Στο ντοκιμαντέρ γίνεται αναφορά και για την ειδική αίθουσα που είχε φτιάξει ο Λίβυος ηγέτης κάτω από το πανεπιστήμιο της Τρίπολης, όπου συνεχώς βίασε φοιτήτριες (ή ακόμη και φοιτητές), κυρίως όταν πήγαινε για ομιλίες.
Ο χώρος είχε κρεββάτι, τζακούζι και ειδικά όργανα για να εξετάζονται γυναικολογικά τα υποψήφια θύματα προκειμένου οι άνθρωποι του Καντάφι να πιστοποιούν πως δεν είχαν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα! Υπήρχαν επίσης χειρουργικά εργαλεία, λαστιχένιες μάσκες και όργανα για αναισθησία.

πηγή: newsit.gr και http://www.gazzetta.gr

Διάβασε περισσότερα στο: Ο Καντάφι είχε το κεφάλι εχθρού στο ψυγείο | gazzetta.gr
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Αυτα πως τα βλεπουν οι εγχωριοι υποστηρικτες καθε ανωναλου δικτατορα στον κοσμο απο κοντρα στην Δυση δηλαδή διαφοροι <<προοδευτικοι>> αλλα και ακροδεξιοί επαναστάτες;

Μπαρουταποθήκη το ουκρανικό Ντονέτσκ

Μετά την «κήρυξη ανεξαρτησίας»

Μπαρουταποθήκη το ουκρανικό Ντονέτσκ, κλίμα αστάθειας με «συνταγή» Κριμαίας

Ρωσικές σημαίες ύψωσαν στο Κοινοβούλιο του Ντονέτσκ διαδηλωτές που το κατέλαβαν και κήρυξαν «ανεξαρτησία» από το Κίεβο
Ρωσικές σημαίες ύψωσαν στο Κοινοβούλιο του Ντονέτσκ διαδηλωτές που το κατέλαβαν και κήρυξαν «ανεξαρτησία» από το Κίεβο   (Φωτογραφία:  Reuters )


Κίνδυνος ανάφλεξης σε νέα εστία στην ουκρανική κρίση, αυτή τη φορά με πεδίο την επαρχία του Ντονέτσκ: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατιωτικά μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με τη Ρωσία μετά την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων στο Ντονέτσκ από φιλορώσους διαδηλωτές, οι οποίοι και κήρυξαν «ανεξάρτητη» την επαρχία απευθύνοντας «πρόσκληση» στη Ρωσία. Νεκρός ουκρανός αξιωματικός στην Κριμαία από τα πυρά ρώσου στρατιώτη στην Κριμαία.

Αντεγκλήσεις σε υψηλούς τόνους μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, ενώ μαίνεται ο «πόλεμος πίεσης» με το φυσικό αέριο. Εναντίον της Ρωσίας και ΗΠΑ-ΕΕ, με την Ουάσινγκτον να αφήνει επίσης αιχμές πως οι εξελίξεις υποκινούνται από τη Μόσχα. Την ίδια ώρα, η Μόσχα κάλεσε το Κίεβο να «μην απαντήσει με βία στα νόμιμα αιτήματα των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας».

Τόσο έξω από τα υπό κατάληψη κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ όσο και γύρω από τα κτίρια που έχουν καταληφθεί από φιλορώσους στο Χάρκοβο και το Λουγκάνσκ έχουν στηθεί οδοφράγματα. Οι διαδηλωτές δεν έχουν δείξει πρόθεση να αποχωρήσουν, παρά τις εκκλήσεις από την αστυνομία, ενώ το Κίεβο, διά στόματος του μεταβατικού προέδρου, έχει προειδοποιήσει με «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» τους καταληψίες.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η ουκρανική συνοριοφυλακή ανακοίνωσε ότι αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας στα ανατολικά σύνορα με τη Ρωσία «μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στις ανατολικές περιοχές της χώρας», όπως διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Οι περίπολοι θα ενισχυθούν και σε αυτές θα συμμετέχουν έφεδροι, αστυνομικοί, και στελέχη της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών SBU. Ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ ανέφερε ότι ισχυρές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τη μεθόριο.

Σενάριο Κριμαίας ή κλίμα αποσταθεροποίησης εν όψει των εκλογών;

Εκτός από το Ντονέτσκ, φιλορώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια και στο Χάρκοβο και στο Λουγκάνσκ. Οι τρεις πόλεις είναι οι πρωτεύουσες των τριών ουκρανικών περιφερειών που βρίσκονται πιο κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Οι ουκρανικές αρχές απορρίπτουν όχι μόνο τη νομιμότητα της «κήρυξης ανεξαρτησίας» από τους διαδηλωτές που έχουν καταλάβει τα φιλοκυβερνητικά κτίρια, αλλά μιλούν ευθέως για προβοκάτορες που δρουν «ακολουθώντας ρωσικές εντολές».

Ουκρανοί βουλευτές ανέφεραν ακόμη και ότι οι καταληψίες πληρώνονται από τη Μόσχα (δίνοντας και «τιμή» τα 500 δολάρια για κατάληψη κτιρίων στο Λουγκάνσκ) ενώ αναφορές υποστηρίζουν στο Χάρκοβο επίδοξοι καταληψίες του δημαρχείου φέρονται πρώτα να εισέβαλαν, κατά λάθος, στο κτίριο της όπερας -κάτι που οι αρχές του Κίεβου αναφέρουν ως απόδειξη ότι δεν έχουν σχέση με την περιοχή.

Ωστόσο, αν και οι ομοιότητες με την Κριμαία -οι φιλορώσοι ζήτησαν δημοψήφισμα μέχρι τις 11 Μαΐου- είναι αρκετές, ορισμένες απόψεις επισημαίνουν τις καίριες διαφορές και υποστηρίζουν ότι το επιδιωκόμενο δεν είναι η απόσχιση και τελική προσάρτηση στη Ρωσία, αλλά η καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης στην Ουκρανία, εν όψει και των προεδρικών εκλογών του Μαΐου.

Ενδεικτικά, ο Πέτρο Ποροσένκο -πολυεκατομμυριούχος ουκρανός επιχειρηματίας που διεκδικεί την προεδρία- υποστήριξε αυτή την εκδοχή, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε πολωνική εφημερίδα. Βασικότερο επιχείρημά του, το οποίο και επισημαίνουν -ασχέτως της ερμηνείας που δίνουν στις τρέχουσες εξελίξεις- και αρκετά διεθνή ΜΜΕ είναι η μία καθοριστική διαφορά με την περίπτωση της Κριμαίας: Στο Ντονέτσκ δεν σταθμεύουν ισχυρές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως γινόταν στη Σεβαστούπολη.

Τη Ρωσία δείχνει το Κίεβο - «νόμιμα τα αιτήματα των πολιτών» λέει η Μόσχα


Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί ανοικτά τη Μόσχα πως υποκινεί τις ταραχές, με στόχο να στήσει «νέα Κριμαία». Η Μόσχα περιορίζεται στο ότι «αυτοί που αποκαλούνται κυβέρνηση στο Κίεβο πρέπει να σταματήσουν να ρίχνουν τα προβλήματά τους στη Ρωσία».

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ είπε πως «το σχέδιο είναι να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση, να περάσουν τα σύνορα οι ρώσοι στρατιώτες και να πάρουν ουκρανικά εδάφη, πράγμα που δεν θα επιτρέψουμε».

Ο ίδιος είπε ανοικτά ότι όσοι πρωτοστατούν στα γεγονότα έχουν «σαφώς ρωσική προφορά». Ανάλογες κατηγορίες εξαπέλυσε και η Γιούλια Τιμοσένκο, υποψήφια για την προεδρία, που πήγε τη Δευτέρα στο Ντοντέτσκ πριν συνεχίσει για το Λουγκάνσκ.

Η απάντηση της Μόσχας ήρθε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών: «Σταματήστε να δείχνετε συνεχώς τη Ρωσία, και να ρίχνετε όλα τα προβλήματα της Ουκρανίας πάνω της» ανέφερε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

«Εάν εκείνοι που αυτοαποκαλούνται κυβέρνηση της Ουκρανίας συνεχίσουν την ανεύθυνη στάση τους απέναντι στη μοίρα της χώρας και του λαού της, η Ουκρανία θα βρεθεί αναπόφευκτα ενώπιον νέων δυσκολιών και κρίσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ρωσική ανακοίνωση.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, ο Λαβρόφ ανέφερε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον ουκρανό ΥΠΕΞ Αντρέι Ντεστσούτσα πως θα είναι «απαράδεκτη η χρήση βίας εναντίον διαδηλωτών στη νοτιοανατολική Ουκρναία».

Στη συνομιλία, ανέφερε η Μόσχα, «υπογράμμιστηκε η ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι επιθυμίες των κατοίκων της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και το απαράδεκτο της χρήσης βίας ως απάντηση στα νόμιμα αιτήματα για προστασία της γλώσσας, του πολιτισμού και των κοινωνικο-οικονομικών δικαιωμάτων τους».

Η Μόσχα επανέλαβε επίσης πως το Κίεβο πρέπει να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση που θα δίνει μεγαλύτερη αυτονομία στις περιφέρειες και θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών της.

Μάλιστα, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ο Λαβρόφ εξέφρασε την θέση πως η Ουκρανία «χρειάζεται διεθνή βοήθεια για να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν εθνικό διάλογο για συνταγματική αναθεώρηση».

Σαφείς υπαινιγμοί και από τις ΗΠΑ πως η Ρωσία υποκινεί τα γεγονότα

Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, σε τηλεφωνική συνομιλία συνομιλία του με τον Λαβρόφ, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι σημείωσε πως η Ουάσινγκτον παρακολουθεί με «μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις» και άφησε σαφέστατους υπαινιγμούς πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις.

Τα γεγονότα στην ανατολική Ουκρανία «δεν φαίνεται να είναι αυθόρμητα», είπε ο Τζον Κέρι στον Λαβρόφ, όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ «σημείωσε» επίσης, συμπληρώνει με νόημα η ανακοίνωση, τη σύλληψη στελεχών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία.

Ο Κέρι «κατέστησε σαφές πως περαιτέρω απόπειρες της Ρωσίας να αποσταθεροποιηθεί η Ουκρανία θα έχουν κόστος για τη Ρωσία», συνεχίζει η αμερικανική ανακοίνωση, καλώντας εκ νέου τη Μόσχα σε κινήσεις αποκλιμάκωσης.

Οι δύο πλευρές, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, συζήτησαν τη σύγκληση άμεσων συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας, ΗΠΑ και ΕΕ εντός δεκαημέρου για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Χαμος. Ερχονται θυελλες!

Συνομιλίες με βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται Κασιδιάρης - Παναγιώταρος

Συνομιλίες με βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται Κασιδιάρης - Παναγιώταρος

Συνομιλίες με βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται Κασιδιάρης - Παναγιώταρος
 
Με νέες αποκαλύψεις «την κατάλληλη χρονική στιγμή» απειλεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι τα ίδια που έλεγε ο Τ.Μπαλτάκος τού τα έχουν πει και άλλοι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει εάν οι συνομιλίες είναι βιντεοσκοπημένες.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι σε λίγη ώρα στη Βουλή θα δώσει στοιχεία για παρεμβάσεις του Αντ.Σαμαρά στη Δικαιοσύνη.

Προς την ίδια κατεύθυνση, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ισχυρίστηκε ότι έχει ηχογραφημένη συνομιλία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ, ο Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε πως έχει ηχογραφήσει και τον Νίκο Βούτση.

Τους ισχυρισμούς Παναγιώταρου διέψευσε από την Βουλή ο Νίκος Βούτσης δηλώνοντας πως οι θέσεις του για τη ΧΑ είναι γνωστές.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, o βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης λέει ότι αυτά που έλεγε ο πρώην γγ της κυβέρνησης τα έχουν πει πάρα πολλοί βουλευτές της ΝΔ και της αντιπολίτευσης.

«Από την ημέρα που ασκήθηκε αυτή η άθλια δίωξη εις βάρος μας μίλησα με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους που έχουν πάρει θέση υπέρ της αλήθειας. Ο κ. Μπαλτάκος είναι ένας από αυτούς. Και ο κ. Βούτσης είναι ένας από αυτούς κι έχω μιλήσει και με τον κ. Παναγούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στ.Παναγούλη να προσέλθει στη δίκη ως μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά ο κ. Παναγούλης είπε ότι δέχεται κομματικές πιέσεις και αρνήθηκε. Για τον Ν.Βούτση ανέφερε ότι δημοσίως έχει μιλήσει για μεθόδευση, στην υπόθεση της ΧΑ.
Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές της ΝΔ, ο Ηλιάς Κασιδιάρης είπε ότι ενώπιον μαρτύρων «βουλευτές της ΝΔ μού έχουν πει βαρύτερα πράγματα».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν μαγνητοσκοπημένες οι συνομιλίες, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΧΑ τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει καταγράψει κανέναν, αλλά υπάρχει ένα βίντεο στο διαδίκτυο.
Πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις «την κατάλληλη στιγμή». Όπως σημείωσε: «Είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για τις δήθεν καταγραφές. Ό,τι έχω να πω θα το πω στη Δικαιοσύνη. Κι αν έλθουν κι άλλα στοιχεία στο φως, ή καταθέσω άλλους διαλόγους ως μάρτυρας, θα γίνει τη στιγμή που πρέπει».
Απαντώντας στις αιχμές που έχει δεχθεί ότι αξιοποίησε το βίντεο, κάνοντας προσωπικό παιχνίδι, επειδή υπήρχε το αίτημα για άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια, κι όχι για να βοηθήσει τον προφυλακισμένο αρχηγό Ν.Μιχαλολιάκο, ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι αυτές τις ημέρες συζητείται η παράταση ή μη της προφυλάκισης του κ. Μιχαλολιάκου, κι άρα η στιγμή ήταν κρίσιμη.
Ανέφερε, δε, ότι μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις «η παράταση της προφυλάκισης του κ. Μιχαλολιάκου θα είναι απόδειξη ότι η δικαιοσύνη ποδηγετείται.
Παράλληλα, προανήγγειλε αποκαλύψεις για τον πρωθυπουργό. Όπως είπε, θα δώσει στοιχεία για προσωπικές παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα σε εισαγγελείς.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Αυτόφωρο για όσους κατέχουν παράνομα βίντεο

Διαβιβάστηκε η αναφορά Δένδια

Αυτόφωρο για όσους κατέχουν παράνομα βίντεο ζητεί η εισαγγελέας ΑΠ

Αυτόφωρο για όσους κατέχουν παράνομα βίντεο ζητεί η εισαγγελέας ΑΠ
Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναφορά του Νίκου Δένδια μαζί με σχετικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της Χρυσής Αυγής οπτικοακουστικού υλικού.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, διαβίβασε τον φάκελο στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και στο έγγραφό της ζητεί ο φάκελος να συσχετιστεί με την υπάρχουσα δικογραφία για την οποία εξετάστηκε ως μάρτυρας ο Π.Μπαλτάκος, να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλόμενων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.

Ζητείται επίσης η ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παραγγέλλεται πως «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ως φιλελευθερος δημοκρατικος πολιτης θεωρω τετοιες αποφασεις απαραδεκτες που θιγουν την ελευθεροτυπια και την ενημερωση των πολιτων προσιδιαζουν σε αυταρχικα καθεστωτα θυμιζουν τις γραφικες και ολοκληρωτικες πρακτικες του Ερντογαν στην Τουρκια υπονομευουν τον πυρηνα του δημοκρατικου πολιτευματος και αντι να αντιμετωπιζουν τα ακρα ριχνουν νερο στον μυλο τους. Η δημοκρατια μονο με δημοκρατικη λειτουργια ενισχυεται και δεν δειχνει φοβο.

Συστάσεις ΕΚΤ σε Ελλάδα για τις διαρθρωτικές δυσκαμψίες


Προειδοποιεί για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Συστάσεις ΕΚΤ σε Ελλάδα για τις διαρθρωτικές δυσκαμψίες

Συστάσεις ΕΚΤ σε Ελλάδα για τις διαρθρωτικές δυσκαμψίες
Συστάσεις για την αντιμετώπιση των χρόνιων διαρθρωτικών δυσκαμψιών, αλλά και των κινδύνων που ελλοχεύουν από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ετήσια έκθεσή της για το 2013 που δόθηκε σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Στην έκθεση τονίζεται πως το 2013 η Ελλάδα σημείωσε περαιτέρω πρόοδο ως προς την αποκατάσταση της διατηρησιμότητας των δημόσιων οικονομικών της και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και η οικονομία άρχισε να σταθεροποιείται το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μετά από βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, οι εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που εφαρμόστηκαν το 2012 αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, καθώς τα στοιχεία για τις καθαρές προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα είναι ενθαρρυντικά.

Ενώ οι τιμές άργησαν να ανταποκριθούν στην υποχώρηση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, η διαδικασία μείωσης των τιμών έχει ενισχυθεί το 2013 και αναμένεται να στηρίξει επίσης και τη διαρκή βελτίωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

«Μετά από τις εντατικότατες προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής το διάστημα 2010- 2013, εκτιμάται ότι επιτεύχθηκε αξιόλογο πρωτογενές πλεόνασμα το 2013. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο σε σχέση με τον στόχο του προγράμματος για σοσκελισμένο προϋπολογισμό σε όρους πρωτογενούς αποτελέσματος, κυρίως λόγω της μείωσης των δαπανών» σημειώνεται στην έκθεση.

Αναφορικά με τις οικονομικές προοπτικές τονίζεται πως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής προβλέπει άνοδο του λόγου του πρωτογενούς πλεονάσματος προς το ΑΕΠ, με στόχο 1,5% το 2014, 3% το 2015 και 4,5% το 2016.

Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν πως παρά την πρόοδο που έχει πραγματοποιηθεί στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα χρειαστεί να αντιμετωπιστούν πιο δυναμικά οι εναπομένουσες χρόνιες διαρθρωτικές δυσκαμψίες, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για διατηρήσιμη οικονομική ανάπτυξη και ημιουργία θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά στο μέλλον, υπογραμμίζεται πως το κρίσιμο ζητούμενο είναι η πολιτική δέσμευση για την απαραίτητη διεύρυνση και βάθυνση του προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αναφέρει πως πρέπει να ενταθούν οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών και οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις.

Για τον χρηματοπιστωτικό τομέα η ΕΚΤ σημειώνει πως ενισχύθηκε από την ανακεφαλαιοποίηση το 2012-13, ωστόσο η ποιότητα του χαρτοφυλακίου των τραπεζών επιδεινώθηκε περαιτέρω, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υπερέβησαν το 30%.

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση πιστωτικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, η ΕΚΤ αναφέρει πως υπήρξαν δύο σαφείς και σημαντικές περιπτώσεις μη συμμόρφωσης όπου δεν ζητήθηκε η γνώμη της ΕΚΤ από την Ελλάδα. Αυτές αφορούσαν σε τροποποιήσεις νομοθετικών διατάξεων με στόχο να ενισχυθεί η διοικητική δομή και η ανεξαρτησία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, αν και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ζήτησε τη γνώμη της ΕΚΤ επί των αντίστοιχων σχεδίων νόμου, και τα δύο ψηφίστηκαν πολύ σύντομα και πάντως πριν εκδοθεί η γνώμη της ΕΚΤ επ' αυτών. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, «αμφότερες αποτελούν σημαντικές περιπτώσεις, καθώς έχουν γενικότερη σημασία για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών λόγω της σπουδαιότητάς τους για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Newsroom ΔΟΛ

Γ. Παπανδρέου: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση»!

Γ. Παπανδρέου: «Να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση»!

Στην ουσία ζητάει να πέσει η κυβέρνηση

Φαίνεται πως η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να διαφοροποιηθεί κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να καταψηφίσει το άρθρο 2 (για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών) ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου...


... στον εσωκομματικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και μοιραία επηρεάζει και την μοίρα της κυβέρνησης.

Με μια σκληρή ανακοίνωση τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο πρώην πρωθυπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να πάρει το κόμμα και να φύγει από τον κυβερνητικό συνασπισμό! Επί της ουσίας δηλαδή, ζητάει να πέσει η κυβέρνηση!

Μετά το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Αντώνης Σαμαράς διέγραψε τον Νικήτα Κακλαμάνη για το "παρών" στο άρθρο 1 του πολυνομοσχεδίου, η κυβέρνηση έμεινε να... απολαμβάνει τη "στήριξη" 152 βουλευτών.

Γνωρίζοντας πως οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές πια και το "ατύχημα" πολύ πιο εύκολο να συμβεί, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να παίξει το δικό του παιχνίδι. Και με τον τρόπο που, μέσω της ανακοίνωσής του, θέτει το θέμα, "φωνάζει" πως τη Χαριλάου Τρικούπη πως πλέον δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την κυβέρνηση πως με την πολιτική της εξέθρεψε παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές, σε μια «εθνικά κρίσιμη στιγμή» και έθεσε σε αμφισβήτηση της ίδιας δημοκρατικής της λειτουργίας, αλλά και των θεσμών της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση «έπρεπε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να ανατρέψει αρνητικές πελατειακές, ακόμη και παρακρατικές πρακτικές του παρελθόντος», αλλά «το αντίθετο συνέβη».

«Η υπόθεση Μπαλτάκου, αποδεικνύει ότι, η σημερινή Κυβέρνηση αντί να χτυπήσει την ρίζα του κακού, υιοθέτησε και εξέθρεψε αντιλήψεις και συμπεριφορές, που αποτελούν και την αιτία της ίδιας της κρίσης», τονίζει και κατηγορεί την κυβέρνηση πως δε... στήριξε τις μεταρρυθμίσεις της δικής του κυβέρνησης!

«Έθεσε σε αμφισβήτηση στα μάτια των Ελλήνων, τη δημοκρατική λειτουργία της κυβέρνησης και των θεσμών της πολιτείας», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη φράση «πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, η κυβερνητική συνεργασία να λειτουργεί επ’ ωφελεία της χώρας και των Ελλήνων;», ουσιαστικά ζητά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρίσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και άρα να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.



ΝΑ ΜΙΛΑ Ο ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΕΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΤ ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

ΑΠΟ ΤΟ <<ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΩ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ>> ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΤΙ <<ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ>> ΠΟΣΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΩΝΗ; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

ΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ

Εχετε κατα νου πως διαφοροι ηγετισκοι επιθυμουν ελεγχομενους ανευ κρισεως και δυναμισμου ως μελη συνδυασμων τους και χωρις βεβαια καμια πολιτικη αντιληψη παιδεια και αποψη ερμαια των διαθεσεων τους για να παιζουν τα παιχνιδια τους.

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ

Θα ξυπνησετε πολυ ασχημα ορισμενοι στις 19 Μαιου Δευτερα μετα τις εκλογες και θα το φυσατε και δεν θα κρυωνει. Ειδικα ορισμενοι μονιμοι αρλεκινοι υποψηφιοι και εν ενεργεια τοπαρχες δεν θα μπορειτε να βγειτε εξω απο την κοροιδια και το μαυρισμα. Περιμενετε και θα δειτε. Αντε γιατι παραγινε το θεαμα συνδυασμων Μαπετ σουου η Τσιρκο Μεντρανο....Λιγη αυτογνωσια απο ορισμενους που βαζετε υποψηφιοτητα δεν θα εβλαπτε. Γελαει ο κοσμος μολις γυρνατε την πλατη.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"