ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΦΛΕΡΤ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Εντείνονται οι πληροφορίες ανθρώπων του περιβάλλοντός του ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης βλέπει με θετικό μάτι τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, την οποία μάλιστα ίσως και να ψήφισε στις εκλογές.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, επιμένουν πως από το φλερτ του 2007 οι σχέσεις του Κώστα Σημίτη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο σήμερα είναι από ψυχρές έως… αντιπαραθετικές!

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκανε έστω και τυπικά μια έστω και έμμεση στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του σε αυτές τις εκλογές.

Οι περισσότεροι «άνθρωποί» του δε, φανερά ή λιγότερο φανερά, στηρίζουν - έστω και ως το μη χείρον βέλτιστον κάποιοι εξ αυτών - τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ακόμα και ο Νίκος Χριστοδουλάκης θα ήταν στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος, αν - παρά τις πιέσεις - δεν αντιδρούσε με κάθετο τρόπο ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης.

Ούτε είναι τυχαίο πως στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, σε εκδήλωση του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (του γνωστού ΟΠΕΚ) έγινε κουβέντα για την αναγκαιότητα ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού, την επομένη των εκλογών…

ΠΗΓΗ REAL.GR

ΠΑΛΙ ΑΠΕΙΛΕΣ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ

«Η Ευρωζώνη θέλει να βοηθήσει»

Η Ελλάδα δεν θα λάβει επιπλέον βοήθεια εάν δεν τηρήσει το Μνημόνιο, απειλεί η Φέκτερ

Η Μαρία Φέκτερ με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν
Η Ελλάδα δεν θα λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια εάν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αναδείξουν κυβέρνηση που αρνείται να τηρήσει τους όρους του Μνημονίου, δήλωσε αργά την Δευτέρα η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση είναι η αναρχία», είπε σε δηλώσεις της στην αυστριακή τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters.

«Η Ευρωζώνη έχει τη σταθερή θέληση να βοηθήσει και όχι να οδηγήσει μια χώρα σε πτώχευση», σημείωσε.

Θα ζητήσει βοήθεια και η Ιταλία;

Η Μ. Φέκτερ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο η Ιταλία να ζητήσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της στους ερχόμενους μήνες, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων δανεισμού.

Ερωτηθείς για το αν η Ιταλία θα χρειαστεί να αξιοποιήσει τα κεφάλαια διάσωσης της ΕΕ, δήλωσε:

«Η Ιταλία πρέπει να βγει από το οικονομικό δίλημμα των υψηλών ελλειμμάτων και του χρέους, άλλα ίσως, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων που ήδη καταβάλλει για την αναχρηματοδότηση, θα μπορούσε να χρειαστεί βοήθεια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια η Κύπρος, εκτίμησε ότι αυτό δεν αποτελεί «λόγο ανησυχίας».

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΠΑΛΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ; ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΟ ΡΑΨΟΥΝ.

Ν. Ρουμπινί: Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει

Ν. Ρουμπινί: Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει

«Ή μαζί κολυμπάμε ή μαζί βουλιάζουμε», δηλώνει ο Αμερικανός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild και ζητά να μην σταματήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπει συνολική κατάρρευση της Ευρωζώνης.
Ο κ. Ρουμπινί υποστηρίζει ότι «το τι θα συμβεί αν οι Έλληνες ψηφίσουν εναντίον του ευρώ, εξαρτάται από το πώς θα αντιδράσει η Ευρώπη» ενώ τονίζει ότι εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, οι επενδυτές θα φοβηθούν και στη συνέχεια Πορτογάλοι, Ισπανοί και Ιταλοί θα τρέξουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες». Με άλλα λόγια, επισημαίνει, «όποιος τραβήξει την "πρίζα" στους Έλληνες, θα προκαλέσει την ολική διάλυση της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν δύο επιλογές: είτε η εξασφάλιση χρηματοδότησης για μια ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος, είτε η συνέχιση της χρηματοδότησης, όπως έγινε στην περίπτωση της επανένωσης της Γερμανίας. Υπογραμμίζει δε ότι «και οι δύο εκδοχές είναι πιο οικονομικές για τον Γερμανό φορολογούμενο, από ό,τι η διάλυση της Ευρωζώνης».

Ο Ν. Ρουμπινί αναφέρει ότι χωρίς το ευρώ και τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους, η Γερμανία, ως εξαγωγική χώρα, «θα ήταν οικονομικός και πολιτικός νάνος απέναντι στις ΗΠΑ και την Κίνα» και επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση για την επιμονή στην πολιτική λιτότητας:
«Αυτή η τρέλα με τη λιτότητα πρέπει να σταματήσει. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να μειώσουν τους φόρους και να αυξήσουν τους μισθούς. Η Ευρώπη χρειάζεται ανάπτυξη», δηλώνει και προχωρά ακόμη περισσότερο, προτείνοντας το Βερολίνο να δώσει επιταγή 1.000 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για διακοπές, υπό τον όρο αυτές να γίνουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις σε όσους αγοράζουν εξοχικά στις νότιες χώρες.
O Νουριέλ Ρουμπινί σημειώνει, επίσης, την ανάγκη οι ηγεσίες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ετοιμάσουν έναν οδικό χάρτη με ορίζοντα 5- 10 ετών, με σκοπό τη δημιουργία μιας ένωσης με κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική και κεντρικό έλεγχο των τραπεζών. «Όταν όλα αυτά υλοποιηθούν, τότε μπορεί η Άγγελα Μέρκελ να γίνει πρόεδρος αυτής της ένωσης», αναφέρει.
 
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ  ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΥΦΕΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"