ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS

Καμία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση

«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS

«Άδειασμα» της Μόσχας στην Αθήνα για την τράπεζα BRICS

Η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε καμία προσφορά προς την ελληνική κυβέρνηση για να γίνει μέλος στη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, γνωστή ευρύτερα και ως «τράπεζα των BRICS». Αυτό είπε ξεκάθαρα σήμερα ο ρώσος υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η δήλωση Σιλουάνοφ έρχεται σε μία στιγμή που διάφορα στελέχη της κυβέρνησης Τσίπρα εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης και αφήνουν υπονοούμενα για «Σχέδιο Β'» σε περίπτωση που υπερισχύσει το «Όχι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και από την επομένη οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και πιστωτές λάβουν ακόμη πιο αρνητική τροπή. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είχε διαφημίσει την πιθανή συμμετοχή της στην τράπεζα, αλλά αυτό το παράθυρο μοιάζει να κλείνει με ηχηρό τρόπο.

Σύμφωνα με το Reuters, τον περασμένο Μάιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ εφέρετο, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, να είχε προτείνει στην Ελλάδα να γίνει το έκτο μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας μετά από τις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική.

Οι ηγέτες των χωρών BRICS συναντώνται στην ετήσια Σύνοδό τους την επόμενη εβδομάδα η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα. Σε αυτή τη Σύνοδο αναμένεται να κηρύξουν επισήμως την έναρξη λειτουργίας της τράπεζας και τη δημιουργία ενός κοινού αποθεματικού ταμείου. Οι χώρες BRICS αναμένεται να καταθέσουν ως αρχικό κεφάλαιο 50 δισεκατομμύρια δολάρια, με κάθε χώρα να συνεισφέρει 10 δισ. δολάρια. Ο επόμενος στόχος τους θα είναι να αυξηθεί το κεφάλαιο αυτό στα 100 δισ. δολάρια.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΥΚΟΛΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ κ ΛΑΦΑΖΑΝΗ.

O Μπέρνι Σάντερς «πυροβολεί» τους δανειστές της Ελλάδας

O Μπέρνι Σάντερς «πυροβολεί» τους δανειστές της Ελλάδας

BERNIE SANDERS
Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς επιτέθηκε στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς την Τετάρτη επειδή επέβαλαν αυτό που αποκάλεσε «υπερβολικά μέτρα λιτότητας» στην Ελλάδα κατά τις διαπραγματεύσεις για την πληρωμή του χρέους της χώρας.
«Είναι απαράδεκτο που το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι φορείς χάραξης πολιτικής αρνήθηκαν να συνεργαστούν με την Ελληνική κυβέρνηση σε ένα λογικό σχέδιο βελτίωσης της οικονομίας τους, και αποπληρωμής του χρέους τους», είπε ο Σάντερς σε αποκλειστική δήλωση στη Huffington Post. «Σε μια περίοδο απίστευτης ανισότητας στον πλούτο, οι συντάξεις των ανθρώπων στην Ελλάδα δεν πρέπει να κοπούν περαιτέρω για να πληρωθούν μερικές από τις πιο μεγάλες τράπεζες και μερικοί από τους πιο πλούσιους χρηματιστές παγκοσμίως».
Ο Σάντερς, ένας υποψήφιος για την προεδρία του 2016 με τους Δημοκρατικούς και έμπειρος προοδευτικός νομοθέτης, χαρακτήρισε σαν «αβυσσαλέα αποτυχία» τα δάνεια που επέβαλαν στην Ελλάδα το ΔΝΤ και τα κράτη της Ευρωζώνης για τις πολιτικές λιτότητας, και απαίτησε από τις ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες δυνάμεις να δώσουν στην Ελλάδα νέους όρους αποπληρωμής του χρέους, που θα επιτρέψουν στην οικονομία της να ανακάμψει από τη βλάβη που έχει υποστεί από το 2008.
«Αντί να προσπαθούν να επιβάλλουν στην Ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες ακόμα μεγαλύτερη οικονομική πίεση και δυστυχία, οι παγκόσμιοι ηγέτες -συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ- θα έπρεπε να επιτρέψουν στην Ελλάδα να θεσπίσει πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης, που θα βελτιώσουν τις ζωές όλων των ανθρώπων, όχι μόνο μερικών πλουσίων», είπε ο Σάντερς.
Ο Σάντερς φάνηκε να ξεχωρίζει το ΔΝΤ, το δανειστή πάνω στον οποίο οι ΗΠΑ έχουν τη μεγαλύτερη άμεση επίδραση. Οι ΗΠΑ ελέγχουν περισσότερες ψήφους στις αποφάσεις του ΔΝΤ από οποιαδήποτε άλλη χώρα.
«Αν θέλουμε να επιτύχει η οικονομία της Ελλάδας, οι πολιτικές λιτότητας πρέπει να τερματιστούν», είπε ο Σάντερς. «Το ΔΝΤ πρέπει να δώσει στην Ελληνική κυβέρνηση την ευελιξία και το χρόνο που χρειάζεται να αναπτύξει την οικονομία της με δίκαιο τρόπο».
Ο Σάντερς εδώ και τέσσερις μήνες πιέζει τις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να διασφαλιστούν καλύτεροι όροι για την Ελλάδα. Το Φεβρουάριο, όταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους αποκαλούμενους δανειστές της Τρόικα - το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εκπροσωπούν τα κράτη της Ευρωζώνης - είχαν «βαλτώσει», ο Σάντερς ζήτησε από το Ομοσπονδιακό αποθεματικό των ΗΠΑ (Federal Reserve) να αυξήσει την οικονομική υποστήριξη στην ΕΚΤ στη διάρκεια της κρίσης του 2008, για να κάνει την Κεντρική Τράπεζα να μειώσει λίγο την πίεση στην Ελλάδα. Στο σημείο εκείνο, ο Σάντερς κατηγόρησε τους δανειστές της Ελλάδας ότι ισχυροποιούν την Κυβέρνηση Σύριζα, σε μια προσπάθεια να φέρουν μια πιο φιλική κυβέρνηση στην εξουσία. Ο Σύριζα, ένα αριστερό λαϊκίστικο κόμμα, κέρδισε τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου με την υπόσχεση ότι θα εξασφάλιζε μια ανακούφιση από τη λιτότητα, στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδας.
Η τελευταία έκκληση του Σάντερς ήρθε σε μια πιο επείγουσα στιγμή για την Ελλάδα, με την ιδιότητα της χώρας σαν μέλος της Ευρωζώνης να απειλείται ακόμη πιο πολύ από πριν. Την Τρίτη, έχασε την προθεσμία να αποπληρώσει αξία 1.6 δισ. Ευρώ χρέους στο ΔΝΤ. Το ΔΝΤ είπε ότι πλέον θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι υπερήμερη, παρότι θα σκεφθεί το ενδεχόμενο να δώσει παράταση στη χώρα, ικανοποιώντας το αίτημά της. Επίσης την Τρίτη, το πακέτο διάσωσης των δανειστών της Ελλάδας έληξε. Στο τελευταίο λεπτό, η Ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει ένα νέο διετές δάνειο από τα κράτη της Ευρωζώνης για να προλάβει τη δόση στο ΔΝΤ, αλλά τα υπόλοιπα κράτη αρνήθηκαν αυτό το αίτημα.
Χωρίς νέα δάνεια διάσωσης, η Ελλάδα δε θα έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει μελλοντικές πληρωμές στους δανειστές της ή ακόμα και να έχει χρήματα για την Κυβέρνησή της. Οι δανειστές της χώρας έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί ακόμα να έχει πρόσβαση σε αναγκαία για τη διάσωση της χώρας δάνεια. Την Τετάρτη όμως, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν σαφές ότι θα ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις μετά το δημοψήφισμα της Ελλάδας στις 5 Ιουλίου, σχετικά με την τελευταία πρόταση των δανειστών για μέτρα διάσωσης.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το Σάββατο το δημοψήφισμα, αφού απέρριψε την τελευταία προσφορά των δανειστών. Τώρα ζητά από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο θα ισχυροποιήσει τη θέση του στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες επέμειναν, παρόλα αυτά, ότι ένα «όχι» πολύ απλά θα οδηγήσει στην κατάργηση της ιδιότητας της Ελλάδας από μέλος της Ευρωζώνης, και θα κλείσει την πόρτα σε μελλοντικό δανεισμό. Στο μεταξύ, η ΕΚΤ σταμάτησε τις έκτακτες «ενέσεις» ρευστότητας στις Ελληνικές τράπεζες, οδηγώντας την Ελλάδα να εφαρμόσει ελέγχους κεφαλαίων, που περιορίζουν τις τραπεζικές αναλήψεις σε 60 ευρώ τη μέρα.
Ο Σάντερς είναι ταυτόχρονα το πρώτο μέλος του Κονγκρέσου και ο πρώτος υποψήφιος για την Προεδρία που λέει δημοσίως τη γνώμη του, στον πιο πρόσφατο γύρο διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της. (Οι εκστρατείες της Χίλαρι Κλίντον, του Λίνκολν Τσάφι και του Μάρτιν Ο Μάλεϊ, οι άλλοι τρεις επίσημοι υποψήφιοι πρόεδροι των Δημοκρατικών, δεν αντέδρασαν άμεσα στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων να σχολιάσουν). Η δήλωσή του πιθανότατα θα γίνει δεκτή σαν ένα θετικό βήμα από τους προοδευτικούς ακτιβιστές των ΗΠΑ, που ζητούν από μέλη του Κογκρέσου να πιέσουν το ΔΝΤ να προσφέρει στην Ελλάδα καλύτερους όρους. Από το βράδυ της Τετάρτης, o Robert Naiman από το γκρουπ "Just Foreign Policy", ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές, ζητώντας από το Κογκρέσο να αντιτεθεί στην επίθεση του ΔΝΤ στην Ελληνική δημοκρατία, και είχε παραπάνω από 8.000 υπογραφές. Η παράταξη "Working Families Party" έκανε μια παρόμοια εκστρατεία συλλογής υπογραφών.
Και η ουσία της κριτικής του Σάντερς είναι αποδεκτή από ένα ευρύ σύνολο οικονομολόγων που επιχειρηματολογούν ότι η ταχύτατη οικονομική ασφυξία που επιβλήθηκε στην Ελλάδα την ώθησε σε ύφεση και την παγίδευσε σε έναν ατέλειωτο κύκλο χρέους. Σαν συνέπεια των δύο "bailout" που έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια αξίας 240 δισ. ευρώ, οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας έχουν ζητήσει μαζικές περικοπές στις δαπάνες, αυξήσεις στους φόρους, και άλλες μεταρρυθμίσεις. (Από τον Ιανουάριο, μόνο 11% αυτών των δανείων έχει χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανάλυση της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας "MacroPolis". Τα υπόλοιπα δάνεια έχουν χρησιμοποιηθεί για αποπληρώσουν ή να εξυπηρετήσουν το χρέος της Ελλάδας).
Η συνταγή της λιτότητας επέτρεψε στην Ελλάδα να ανταποκριθεί στις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της στους δανειστές της, έχει όμως καταστρέψει την οικονομία της χώρας. Το ΑΕΠ της χώρας συρρικνώθηκε κατά 25% από το 2008. Πάνω από 1/4 του πληθυσμού είναι πλέον σε καθεστώς ανεργίας, και 1/3 των Ελλήνων πολιτών ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι στο 177% της συνολικής οικονομίας της χώρας -ένα επίπεδο που πολλοί πιστεύουν ότι είναι μη βιώσιμο.
Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο θα επιδράσει η δήλωση του Σάντερς στην Ελληνική κρίση, αν έχει καθόλου επίδραση, αφού οι ΗΠΑ -παρότι ελέγχουν τις ψήφους στο ΔΝΤ - έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αναποφάσιστες εν μέσω αυτού του αδιεξόδου. Ο Υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους και Έλληνες ομολόγους του καθ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά αποφεύγει τις συγκεκριμένες συνταγές, αντίθετα κάνει σε μεγάλο βαθμό εκκλήσεις και στις δύο πλευρές να συμβιβαστούν. Ο Peter Doyle, πρώην διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ, έκανε κριτική στην προσέγγιση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη HuffPost την Τετάρτη, ισχυριζόμενος ότι η διοίκηση Ομπάμα θα έπρεπε να ασκήσει βέτο στις κόκκινες γραμμές ενός κειμένου που είχαν παρουσιάσει οι πιστωτές στην Ελλάδα στις 26 Ιουνίου, που είχε θεωρηθεί ιδιαιτέρως εξευτελιστικό.
Μόλις το Φεβρουάριο, ο Πρόεδρος Μπάρκα Ομπάμα ισχυριζόταν ότι τα υπερβολικά μέτρα λιτότητας μπορούν να εμποδίσουν τις χώρες που αγωνίζονται (να επιβιώσουν) από την οικονομική τους ανάκαμψη.
«Δε μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση», είπε ο Πρόεδρος τότε, μια δήλωση που μεταφράστηκε ευρέως σαν επίπληξη στη Γερμανία. «Κάποια στιγμή, θα πρέπει να υπάρξει στρατηγική ανάπτυξης για να αποπληρώσουν τα χρέη τους και να εξαφανίσουν μέρος του ελλείμματός τους».
Σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη, ο Ομπάμα δεν έκανε τέτοιες εκκλήσεις. Αντίθετα, εκμεταλλεύθηκε την περίσταση για να κατεβάσει τους τόνους όσον αφορά την επιρροή της Ελληνικής κρίσης στην Αμερικανική οικονομία, λέγοντας ότι η απειλή μιας Ελληνικής χρεοκοπίας και μιας αποχώρησης της Ευρωζώνης είναι ένα «θέμα καίριας σημασίας», αλλά «που πρωτίστως ενδιαφέρει την Ευρώπη».
Ο Σάντερς, από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιτύχει οικονομική ανακούφιση, για να διασφαλίσει τη δημοκρατία της χώρας. Παραθέτει την άνοδο του Ναζισμού στη Γερμανία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο σαν παράδειγμα του πως οι οικονομίες που έχουν χτυπηθεί από τη λιτότητα είναι επιρρεπείς σε απολυταρχικές καταλήψεις.
«Ας μην ξεχνάμε, ότι μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι σύμμαχοι επέβαλαν καταπιεστική λιτότητα στη Γερμανία, σε εφαρμογή της Συνθήκης των Βερσαλλιών», δήλωσε ο Σάντερς στη HuffPost. «Σαν αποτέλεσμα, η ανεργία εκτοξεύθηκε, οι άνθρωποι υπέφεραν, και οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε άνοδο του Ναζιστικού κινήματος. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί μια τέτοια κατάσταση».

ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ: ΩΣ ΕΔΩ.

Καθεται και επιμενει σε προκλητικα προνομια προωρων συνταξεων καταστρεφοντας το μελλον των επομενων γενεων αντι να τις κοψει μαχαιρι οπως και για νησια οπως η Μυκονος και η Σαντορινη ωστε να εχουν μειωμενο ΦΠΑ ενω ας πουμε οι ακριτες της Φλωρινας μπορουν να πληρωνουν 23%...Επισης δεχεται φορολογηση εξοντωτικη των ελευθερων επαγγελματιων με προκαταβολη φορου 100% και των αγροτων ενω παιρνει πισω την εκτακτη εισφορα στις ΑΕ και ΕΠΕ με κερδη 500.000 ευρω και ανω γιατι ετσι θελει ο Σοιμπλε και το ΔΝΤ ενω κανει μεχρι προχθες προσληψεις στο δημοσιο. Κατα τα αλλα διαπραγματευεται. Στειλτε μηνυμα ηχηρο την Κυριακη τοσο στους εταιρους οσο και στην κυβερνηση αλλα και τα κομματα που απετυχαν να συνεννοηθουν και μας εκβιαζουν. Αυτοι μας δουλευουν ολοι. ΟΧΙ. Ως εδω. Ή θα σκεφτειτε τον κοσμο της παραγωγης και τους νεους ή ξεχαστε μας. Ουτε απο το Ευρω θα φυγουμε ουτε απο την Ευρωπη. Σας το λεω ως φανατικος υποστηρικτης τοσο της Ευρωπης οσο και του Ευρω. Μην πεφτετε θυματα της προπαγανδας εκατερωθεν.

ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ 100% ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Να πω ναι στην προκαταβολη φορου 100% των ελευθερων επαγγελματιων που θέλουν οι δανειστές και περιλαμβανει στην αντιπροταση του ο Τσίπρας για να μπορει ο καθε αλητης να διοριζει την πελατεια του; Οχι στην προταση των δανειστων - Οχι και στην αντιπροταση του Τσιπρα. ΟΧΙ Αδελφια. Ειμαι φιλοευρωπαιος και υποστηρικτης του Ευρω αλλα σε νταβατζηλικια εταιρων και κυβερνησης δεν θα πω ναι. Δεν θα αφανιστουμε για να επιβιωσει ο κρατισμος.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΡΑΓΙΑΣ.

Αφιερωμενο στους Ελληνες οπου γης. Ιωνας Δραγουμης:

«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει».

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ

Ίων Δραγούμης
Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή.
«ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΚΑΙ ΗΡΩΩΝ ΑΙΜΑ»

ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Μεχρι πριν λιγες μερες ακομη εκαναν προσληψεις στο Δημοσιο. Και μετα Αλεξη ηθελες να πετυχει η απογοητευτικη διαπραγματευση που εκανες;

Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΗ; ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.
 Δημοσιονομικά διαρθρωτικά μέτρα:
 
Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των ατομικών επιχειρήσεων στο 100% και σταδιακή εξάλειψη της προνομιακής φορολογικής αντιμετώπισης των αγροτών (περιλαμβανομένων των επιδοτήσεων για τον ειδικό φόρο στο ντίζελ) έως το τέλος του 2017. Μείωση της οροφής των στρατιωτικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016 και 400 εκατ. ευρώ το 2017 μέσω μιας στοχευμένης ομάδας δράσεων, περιλαμβανομένης μιας μείωσης του συνόλου των υπαλλήλων και των προμηθειών.

ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Η εμετικη προπαγανδα με απωθουσε ανεκαθεν. Οι βαρονοι των ΜΜΕ συνεχιζουν το αθλιο παιχνιδι τους. Ντροπη. Η τρομοκρατια εχει ξεπερασει και τα ορια της αθλιοτητας.Αλλα αυτοι δεν ηταν που λυσσαξαν κατα της ΝΔ και επι Μητσοτακη και επι Καραμανλη βαζοντας εμποδια συνεχως σε καθε μεταρρυθμιση παριστανοντας τους προοδευτικους για να κανουν τις βρωμοδουλειες τους; Τωρα ανακαλυψαν το Ναι και την ευρωπαικη προοπτικη. Η διαπλοκη ηταν μεταρρυθμιση τα προηγουμενα χρονια μωρε που μας τοποθετησε στα συγχρονα κρατη δικαιου;

ΒΡΙΖΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ

Αντι να καθισουν υπο τον Προεδρο της Δημοκρατιας να ενωθουν και να προτεινουν αμεσα λυσεις βριζει ενας τον αλλο σαν οπαδοι ομαδων ποδοσφαιρικου πρωταθληματος.

WikiLeaks: Όταν η Μέρκελ δίσταζε για κούρεμα του ελληνικού χρέους

Δεν πίστευε ότι θα έλυνε το πρόβλημα

WikiLeaks: Όταν η Μέρκελ δίσταζε για κούρεμα του ελληνικού χρέους

WikiLeaks: Όταν η Μέρκελ δίσταζε για κούρεμα του ελληνικού χρέους
Η γερμανίδα καγκελάριος   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Η γερμανίδα καγκελάριος δεν πίστευε εδώ και χρόνια ότι μεγάλο κούρεμα του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τη λύση για την ελληνική κρίση, αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα που δημοσιεύονται στα WikiLeaks.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Liberation που δημοσιεύει τις αποκαλύψεις, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) είχε καταγράψει συνομιλία της Μέρκελ με συνεργάτη της τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για επιπρόσθετο κούρεμα των ομολόγων.

Όπως αναφέρουν δύο έγγραφα της NSA και της βρετανικής GCHQ, η ανησυχία της γερμανίδας καγκελαρίου ήταν ότι η Αθήνα δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ακόμα και με ένα επιπλέον κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της.

Υπέρ του επιπρόσθετου κουρέματος τασσόταν μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τα έγγραφα να αναφέρουν ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε εκφράσει την άποψή του «παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ να τον "χαλιναγωγήσει"».

Αντίθετος σε κούρεμα εμφανιζόταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ αναποφάσιστη ήταν η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η γερμανίδα καγκελάριος ήθελε την επιβολή ειδικού φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, λέγοντας ότι αυτό θα ήταν ένα αποφασιστικό βήμα για την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος. Οι Γερμανοί κρίνουν ότι θα μπορούσαν να πιέσουν ΗΠΑ και Βρετανία για την επιβολή ενός τέτοιου φόρου.

Παράλληλα, έγγραφο που υπέκλεψε η βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών (GCHQ) -και το οποίο είχε συντάξει ο γενικός διευθυντής της γερμανικής καγκελαρίας για θέματα ΕΕ- αναφέρει ότι οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότιος Αφρική) σκέφτονταν να συνδράμουν στη διάσωση της Ελλάδας.

Το έγγραφο επισημαίνει: «Το Βερολίνο δεν θα δεχόταν να δώσει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) τραπεζική άδεια. Επίσης δεν θα δεχόταν τη θέσπιση ενός κοινού Οχήματος Ειδικού Σκοπού μεταξύ του EFSF και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ή άλλο μέτρο που θα απαιτούσε νομοθετικές αλλαγές από τα κράτη μέλη. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί θα υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο οι χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) θα "ρίξουν" κεφάλαια για το σκοπό της ενίσχυσης δραστηριοτήτων διάσωσης στην ευρωζώνη».

Ο Τζούλιαν Άσαντζ, ιδρυτής του WikiLeaks, τονίζει: «Οι σημερινές αποκαλύψεις δείχνουν ότι η εκστρατεία οικονομικής κατασκοπείας των ΗΠΑ εκτείνεται προς τη Γερμανία και σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς για θέματα όπως η ΕΚΤ και η ελληνική κρίση».

«Οι αποκαλύψεις δείχνουν πως η Βρετανία βοηθά τις ΗΠΑ να κατασκοπεύουν θέματα που αφορούν την Ευρώπη. Θα είχαν προχωρήσει η Γαλλία και η Γερμανία με το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τις BRICS εάν δεν είχε συγκεντρώσει (η Βρετανία) αυτές τις πληροφορίες και εάν δεν τις είχε δώσει στις ΗΠΑ -οι οποίες θα πρέπει να τρομοκρατήθηκαν από τις γεωπολιτικές επιπτώσεις;»

Επιμέλεια: Αγγελική Στελλάκη
Newsroom ΔΟΛ

Βαρουφάκης: Γιατί οι Έλληνες πρέπει να πουν «όχι»

Βαρουφάκης: Γιατί οι Έλληνες πρέπει να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα

Βαρουφάκης: Γιατί οι Έλληνες πρέπει να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα

«Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης»

Έξι λόγους για τους οποίους οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής παραθέτει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Πρώτον
Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές (α) αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το μη βιώσιμο χρέος και (β) επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.
Δεύτερον
Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, θεωρούν – όπως κι εμείς – ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.
Τρίτον
To Eurogroup έχει, τον Νοέμβριο του 2012, παραδεχθεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί όμως αρνείται να δεσμευτεί για αυτό.
Τέταρτον
Από την στιγμή που ανακοινώσαμε το Δημοψήφισμα, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό καταδεικνύει πως ακόμα και η επίσημη Ευρώπη θα καταψήφιζε την... δική της «τελική» πρόταση.
Πέμπτον
Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών. Η σύγκρουση οφείλεται σε αυτή τους την επιλογή και σε καμία περίπτωση στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη συμφωνία ή πειραματίζεται με την ιδέα εξόδου και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη
Έκτον
Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή που θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας.

ΠΗΓΗ:newsbomb.gr
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Δεν εχει αδικο για την αναδιαρθρωση του χρεους.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"