ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ



«Ναι είναι ιστορική συμφωνία. Μόνο που οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» λέει στον realfm 97.8 ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απόφαση του Eurogroup.

«Ο χρόνος δεν μας δίνει ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα, λειτουργεί καταστροφικά για την ελληνική οικονομία και δυναμιτίζει την κρίση στην Ευρώπη» είπε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας και πάλι την άποψη ότι αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί»...

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχουν «βαθμοί ελευθερίας» ώστε μία ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Και επανέλαβε ότι εάν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία θα ενεργοποιούνταν τα cds, θα υπήρξε στάση πληρωμών και μία μείωση των δαπανών στο δημόσιο «πολύ μικρότερη από αυτή που γίνεται σήμερα για να πάρουμε το δάνειο».

«Τότε η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματική κρίση. Τώρα ο παραγωγικός ιστός της χώρας οδηγείται σε θανάτωση και αυτό θα μεταφερθεί σε Ισπανία, Ιταλία και υπόλοιπη ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.
ΠΗΓΗ : REAL.GR

Αμφιβολίες για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας

«ΑΓΚΑΘΙ» ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Αμφιβολίες για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας

Αμφιβολίες ως προς την ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα στήριξης που συμφωνήθηκε εκφράζει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιάν Κέες ντε Γιάγκερ, θεωρώντας «αγκάθι» τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα. Ανάλογες επιφυλάξεις εκφράζει σήμερα και ο βρετανικός Τύπος.

Αμφιβολίες για την υλοποίηση της νέας συμφωνίας
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Monde, ο κ. ντε Γιάγκερ δήλωσε ότι παραμένει ανήσυχος για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ακόμη και μετά την απόφαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να εγκρίνουν μέτρα για την ενισχυμένη επιτήρηση της χώρας.
«Για να είμαι ειλικρινής, έχω αμφιβολίες, αλλά είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός, ζητώντας παράλληλα να ενισχυθεί το τείχος προστασίας της Ευρωζώνης γύρω από την Ελλάδα.
Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των δύο μηχανισμών στήριξης της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να ενοποιήσουμε τα δύο ταμεία που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να επιτύχουμε μια δύναμη πυρός 750 δισ. ευρώ. Θα δούμε εάν θα μπορέσουμε να το κάνουμε μέχρι τον Μάρτιο. Πρέπει να ρωτήσετε τη Γερμανία, η οποία αντιτάσσεται σε αυτήν την προοπτική από τον Οκτώβριο».
Επίσης ισχυρίστηκε ότι το ΔΝΤ, το οποίο συνεισφέρει περίπου το ένα-δέκατο του νέου πακέτου των 130 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, θα πρέπει να συνεισφέρει το ένα-τρίτο, όπως έκανε και στο προηγούμενο πρόγραμμα στήριξης της χώρας. Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στις ΗΠΑ να ζητήσουν από το ΔΝΤ να κάνει περισσότερα.
Στο μεταξύ, και οι Βρετανοί αναλυτές, παρόλο που θεωρούν σημαντική την αποτροπή της ελληνικής πτώχευσης που επαπειλούνταν το Μάρτιο, τονίζουν ότι η συμφωνία έπρεπε να είναι πιο ευνοϊκή για την Ελλάδα.
Ο Independent αναφέρει ότι η αρχική ανακούφιση από τη συμφωνία του Eurogroup δίνει τη θέση της σε έντονες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά της.
Οι Financial Times εκτιμούν ότι ακόμα και αν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χρέους, πράγμα αμφίβολο, δεν έχει μελετηθεί η έξοδος από τη φτώχεια στην οποία βυθίζονται οι Έλληνες. Η θέση της εφημερίδας είναι ότι έπρεπε να διαγραφεί το σύνολο του ελληνικού χρέους τουλάχιστον προς τους ιδιώτες πιστωτές.
Οι ΤΙΜΕS αναφέρουν ότι οι οικονομικές αδυναμίες της χώρας δε λύνονται. Το χρέος κρίνεται πολύ υψηλό στο 125% του ΑΕΠ. Η εφημερίδα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.
Η Daily Telegraph εκτιμά ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να περάσει μια χαμένη δεκαετία. Τονίζεται και εδώ ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για στρατηγική ανάπτυξης.
Σε άρθρο του ο οικονομικός συντάκτης του Guardian, Λάρι Έλιοτ, σχολιάζει πώς «ό,τι κάπνιζαν οι υπουργοί στο Eurogroup πρέπει να ήταν πολύ δυνατό», καθώς περιμένουν τόσα πολλά από μια χώρα εξουθενωμένη από την ύφεση αντί να την απαλλάξουν από μεγαλύτερο βάρος.
Επικρίνει επίσης την απαίτηση των Ευρωπαίων για στενότερη δημοσιονομική επιτήρηση και προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση χρέους, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα θα είναι ανεξάρτητη χώρα μόνο κατ' όνομα.
Πολλοί είναι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι σε λίγους μήνες ή σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα διάσωση. Σημειώνουν ότι σε εκείνη την περίπτωση η χώρα θα αφεθεί να πτωχεύσει και να βγει από την ευρωζώνη.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΝΕΑ.

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
 


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 3/2/2012

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΙΣ 3/2/2012 ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

http://www.symmaxos.gr/?p=2682

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.
Εφημερίδα Πτολεμαίος
Kρίση χρέους. Υπάρχει λύση.

Δεδομένων των εξαιρετικά δύσκολων στιγμών, που περνά η Ελλάδα αλλά και λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η Ευρώπη στο σύνολο της και ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι πολύ σημαντικών αποφάσεων, τόσο για την δύσμοιρη χώρα μας, όσο και για την πορεία της ευρωζώνης και του κοινού μας νομίσματος, κρίνω σκόπιμο, να κοινοποιήσω στο ευρύ κοινό για άλλη μια φορά τις απόψεις μου, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και δανεισμού, η οποία μας εξουθενώνει τα τελευταία δύο χρόνια και έχει οδηγήσει σε σοβαρή απώλεια μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας.
Έχω τονίσει σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις μου, ποια είναι η λύση, που θεωρώ εφικτή και βιώσιμη ενώ και μετά την απόφαση της 21 Ιουλίου είχα ξεκαθαρίσει αμέσως, ότι δεν είναι επαρκής αυτή , δεν δίνει βιώσιμη λύση αν και άρχιζε η Ευρώπη, να κινείται στην σωστή κατεύθυνση επιτέλους και ότι δεν εξασφάλιζε, ούτε την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους μας, ούτε την σταθεροποίηση της ευρωζώνης απέναντι στις κατά κύματα επιθέσεις των αγορών.
Υποστήριξα από το 1ο προσυνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας με σχετική εισήγηση μου τον Μάρτιο, επισημοποιώντας ήδη πολύ παλαιότερη θέση μου, ότι η λύση πρέπει, να στηρίζεται στην επιμήκυνση του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας, σε εθελοντική βάση πάντα , για να μην δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός χρεοκοπίας. Στην επιμήκυνση αυτή απαιτείται, να επιδιωχθεί η ένταξη του συνόλου των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι ιδιώτες και οι θεσμικοί επενδυτές με εξαίρεση τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αν συμμετάσχουν, αλλά και καταβολής των συντάξεων και όχι μόνο τα ομόλογα τα οποία λήγουν μέχρι το 2020, όπως λανθασμένα προβλέφθηκε στην απόφαση της 21 Ιουλίου 2011. Είναι μάταιο να ενταχθούν τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας στην ρύθμιση και μετά να πρέπει, να δανειστούμε πάλι, για να τα στηρίξουμε. Στην μακρόχρονη αυτή επιμήκυνση θα έπρεπε, να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας, ότι είτε θα συρρικνωνόταν το επιτόκιο, ειτε κατά την γνώμη μου πια δεν θα έπρεπε, να υπάρχει επιτόκιο δεδομένου, ότι απειλείται η μη πληρωμή μεγάλου μέρους του κεφαλαίου και συζητούν ήδη αναγκαστικό κούρεμα του, με δυσμενέστατες επιπτώσεις και για εμάς και για την Ευρώπη. Ακόμη είναι απαραίτητο για μια οριστική και σταθερή λύση, να αναθεωρηθούν οι ειδικές συμφωνίες και στην επιμήκυνση με μηδενισμό του επιτοκίου, να συμμετάσχει η ΕΚΤ οπωσδήποτε με τα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκονται στα χέρια της ύψους 60 δις ευρώ και αν είναι δυνατόν να περιληφθεί και το ποσό 65 δις, που μας δάνεισε μέχρι σήμερα ο μηχανισμός της ΕΕ-ΔΝΤ. Ένα μέρος των κεφαλαίων, τα οποία θα εξοικονομούνται από τόκους και χρεολυσία με αυτόν τον τρόπο, θα επενδύονται, στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος, που θα εκπονηθεί από κοινού με την τρόϊκα, σε παραγωγικά έργα.
Τόνιζα δε από τον Ιούλιο, ότι η λύση, που επελέγη στις 21/7, ενώ άρχιζε πια να κινείται προς την σωστή κατεύθυνση η ευρωζώνη , ήταν άτολμη και δεν καθιστούσε το ελληνικό χρέος βιώσιμο, ενώ ήταν προϊόν ανύπαρκτης και πάλι διαπραγμάτευσης από την μοιραία και άβουλη ελληνική κυβέρνηση. Η λύση αυτή ξεκαθάρισα από τότε, ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα αναθεωρηθεί, γιατί δεν λύνει το πρόβλημα όπως και αποδεικνύεται περίτρανα πια σήμερα. Αυτό συνέβη, διότι άφηνε μεγάλο μέρος των ομολόγων αλλά και του χρέους εκτός ρύθμισης , δηλαδή όλα τα ομόλογα που έληγαν μετά το 2020 ύψους 40 δις ευρώ περίπου όπως και το υπόλοιπο χρέος που ήταν στα χέρια της ΕΚΤ και διατηρούνταν παράλογα ένα υψηλότατο επιτόκιο την στιγμή μάλιστα, κατά την οποία ήταν απολύτως φανερό, πως υπάρχει αδυναμία κάλυψης από την Ελλάδα ακόμη και του κεφαλαίου. Το επιτόκιο αυτό είναι υψηλό, διότι μπορεί μεν να μειώθηκε στο 3,5 – 4% σε σχεση με το 5% της πρώτης δανειακής σύμβασης, αλλά ήταν πολύ υψηλότερο σε σχέση με το επιτόκιο των ομολόγων κατά την χρονική στιγμή έκδοσης τους, πράγμα που είναι παντελώς παράλογο υπο τις σημερινές μάλιστα ακραίες συνθήκες.
Η άποψη μου ήταν και παραμένει αμετακίνητη, πως θα χρειαστεί πιο τολμηρή αντιμετώπιση με διεύρυνση του PSI ( μηχανισμός εθελοντίκης συμμετοχής ιδιωτών) και βεβαίως χωρίς αναγκαστικό κούρεμα του χρέους, το οποίο θα δημιουργήσει εφιαλτικά νέα προβλήματα και θα αποτελέσει πιστωτικό γεγονός. Χρειάζεται λοιπόν, να επιδιωχθεί η βαθύτερη συμμέτοχη σε εθελοντική βάση του συνόλου των ομολογιούχων, όπως και η άμεση ενίσχυση με πολύ μεγαλύτερα ποσά τόσο του προσωρινού μηχανισμού EFSF (European Financial Stability Facility) oσο και του μόνιμου ESM (European Stability Mechanism) με περιπου 2 τρις ευρώ, ώστε να μπορούν, να παρεμβαίνουν πολύ περισσότερο στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, για να επιτευχθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό εθελοντικό κούρεμα του χρέους από το ανεπαρκές 21% στο 50% χωρίς αυτό, να χαρακτηριστεί ποτέ πιστωτικό γεγονός, που θα μας βγάλει για πολλά χρόνια εκτός αγορών. Ηρθε η ώρα η Ευρώπη, να πάψει, να αργοπορεί και να αντιμετωπίζει μίζερα το ζήτημα, γιατί αν δεν το έχουν καταλάβει τα ισχυρά αλαζονικά μέλη της, τα θεμέλια του κοινού νομίσματος έχουν πάρει φωτιά, από την οποία δεν θα γλιτώσει κανείς.
Επίσης επιβάλλεται, να διευρυνθεί η δυνατότητα παρέμβασης των ταμείων EFSF και ΕSM με την πιθανή μάλιστα συγχώνευση των προβλεπόμενων πόρων τους. Είναι κατάλληλη πλέον η στιγμή, να δημιουργηθεί άμεσα και ευρωομόλογο έκδοσης της ΕΚΤ, για να ηρεμήσουν οι αγορές και να αποκατασταθεί η ροή δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης. Εξάλλου θα χρειαστεί, να γίνει με την στήριξη της Ευρώπης η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα υποστούν ζημίες. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από το ελληνικό κράτος, γιατί θα σήμαινε, ότι θα έπρεπε πάλι, να δανειστεί, για να το επιτύχει.
Εκείνο όμως, που απαιτείται, είναι να σταματήσει άμεσα κάθε κίνηση για επιστροφή στην δραχμή και έξοδο από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα όπως και κάθε πρόθεση για αναγκαστικό κούρεμα του χρέους και χρεοκοπία κατά συνέπεια της χώρας. Το μέλλον της Ελλάδας μας βρίσκεται μέσα στην ευρωζώνη και μία αντίθετη εξέλιξη θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τον λαό και σε αδυναμία εισαγωγής ακόμη και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού έχουμε καταφέρει, να εισάγουμε ακόμη και σιτάρι ή κρέας από το εξωτερικό. Το υποτιμημένο και ανυπόληπτο νόμισμα μας τότε δεν θα μπορεί, να μας εξασφαλίσει ούτε την στοιχειώδη εισαγωγή πρώτων υλών όπως πχ πετρέλαιο, δεδομένου και του μεγάλου ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.
Όσον αφορά το παταγωδώς αποτυχημένο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που επιβάλλει υπερφορολογήσεις και κεφαλικούς φόρους επι δικαίων και αδίκων όπως και άδικες οριζόντιες περικοπές, χωρίς να καταργεί την πραγματική και συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου τομέα και χωρίς να δίνει κίνητρα επενδύσεων και αναπτυξιακή προοπτική στην χώρα, αυτό είναι απαραίτητο τάχιστα, να εγκαταλειφθεί, γιατί ούτε την χώρα βοηθά ούτε και τους δανειστές μας, να εξασφαλίσουν τα κεφάλαια, που μας δάνεισαν. Όσο συνεχίζεται αυτός ο παραλογισμός, τόσο η ύφεση όπως έχω ξαναγράψει, θα βαθαίνει και τόσο η ανεργία θα γίνεται ανεξέλεγκτη. Η πρόβλεψη της ημιθανούς κυβέρνησης και της τρόικας για αναθεωρημένο έλλειμμα 8,5% επι του ΑΕΠ θα έχει την τύχη όλων των αποτυχημένων προβλέψεων τους και προσωπικά πιστεύω, ότι το έλλειμμα το 2011 θα κλείσει πάνω από 9% ως ποσοστο του ΑΕΠ, ενώ τα περι πρωτογενούς πλεονάσματος στις αρχές Απριλίου του 2012 είναι όνειρα θερινής νυκτός μαθητευόμενων μάγων.
Χρειάζεται πλέον αξιοπιστία και σοβαρότητα τόσο από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, που δεν την έχει, γιατί φέρεται με απίθανη ανωριμότητα και ανικανότητα όσο και κάλυψη του δραματικού ελλείμματος ευρωπαϊκής ηγεσίας, που είναι πλέον πασιφανές, διότι ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες επιστρέφουν σε έναν μυωπικό οικονομικό εθνικισμό, καταστρέφοντας δυστυχώς την ιδέα της ΕΕ και της ευρωζώνης, όπως την ονειρεύτηκαν οι ιδρυτές -προπάτορες της και οδηγώντας σε μία αδιέξοδη γερμανική Ευρώπη.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
Ι. ΚΑΡΑΒΙΤΗ 4 ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 

Συρία: Δεκάδες νεκροί από επιδρομή στρατιωτών σε σπίτια

Συρία: Δεκάδες νεκροί από επιδρομή στρατιωτών σε σπίτια

Στρατιώτες και ένοπλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μπήκαν σε σπίτια αμάχων σε χωριά μιας βόρειας επαρχίας και σκότωσαν 27 νεαρά άτομα.

Συρία: Δεκάδες νεκροί από επιδρομή στρατιωτών σε σπίτια
Το αιματηρό γεγονός ανακοίνωσε σήμερα οργάνωση ακτιβιστών της αντιπολίτευσης.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Συριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα περισσότερα από τα θύματα-- όλοι νεαροί άμαχοι-- δέχτηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι ή στο στέρνο μέσα στα σπίτια τους ή στους δρόμους των χωριών Ιντίτα, Ιμπλίν και Μπαλσόν στην επαρχία Ιντλίμπ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Έπειτα από την επιδρομή, ακτιβιστές στην Ιντλίμπ ανέβασαν στο Youtube πολλά βίντεο, η εγκυρότητα των οποίων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές. Οι εικόνες που προβάλλονται στα συγκεκριμένου βίντεο είναι τραγικές, καθώς δείχνουν τα πτώματα νεαρών ανδρών που φέρουν τραύματα από σφαίρες να κείτονται στους δρόμους ή σε σπίτια

ΠΗΓΗ NEWSBOMB.GR

TO ΣXOΛIO MOY: Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Η ΣΦΑΓΗ ΑΘΩΩΝ ΚΑΙ ΑΜΑΧΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΑΝ ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΦΡΑΝΚΕΣΤΑΪΝ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"