ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

GREEKS SUPPORT BIDEN FOR USA PRESIDENT

 




Αλλάζουμε σελίδα: Η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε



 Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αλλάξει σελίδα ως προς την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Οι προκλήσεις, η επιθετικότητα, ο νέος Οθωμανισμός, η αμφισβήτηση Διεθνών Συνθηκών, οι συνεχείς εξοπλισμοί, η επίθεση στον Έβρο με τη χρήση μεταναστών, αυτά και πολλά άλλα οδηγούν σε κινήσεις αποτροπής και πολυδιάστατης διπλωματίας.

Ισλαμοαριστερά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν συμβιβάζονται

 

Ισλαμοαριστερά και ανθρώπινα δικαιώματα δεν συμβιβάζονται

Η ευρωπαϊκή μαρξιστική Αριστερά θεωρούσε πως οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα μπορούσαν να αποτελέσουν το επαναστατικό υποκείμενο στις χώρες του προηγμένου καπιταλισμού, καθώς η εργατική τάξη είχε συμβιβασθεί με τις ανέσεις και τις παροχές που κατέκτησε στις προηγούμενες δεκαετίες. 

Έτσι γίναμε μάρτυρες, όλα τα κόμματα της Αριστεράς ευθέως και πλαγίως μέσω πολύμορφων «αλληλέγγυων» συλλογικοτήτων, να βοηθούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να εγκατασταθούν στις ευρωπαϊκές χώρες και να δίνουν αγώνες για τα «δικαιώματα» τους. 

Πίστευαν και εξακολουθούν να πιστεύουν πως οτιδήποτε απορρυθμίζει και δημιουργεί προβλήματα στις καπιταλιστικές κοινωνίες συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους. Συγχρόνως, τα κόμματα και οι συλλογικότητες της μαρξιστικής Αριστεράς πιστεύουν πως τα μουσουλμανικά γκέτο που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις μπορεί να καταστούν χώροι επώασης ανατρεπτικών πυρήνων. Σε αυτά τα γκέτο συγχρωτίζονται μετανάστες τρίτης γενιάς με νεοαφιχθέντες ομόθρησκους πρόσφυγες και μετανάστες. 

Όμως εκεί μέσα δεν επωάζεται το επαναστατικό υποκείμενο που θα ανατρέψει ένα κοινωνικό σύστημα, αλλά ομάδες φανατικών ισλαμιστών που επιδιώκουν να καταστρέψουν τον δυτικό πολιτισμό. Έναν πολιτισμό και έναν τρόπο ζωής που η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών έχει επιλέξει για να ζήσει την καινούργια της ζωή. Γι΄αυτήν την περιπέτεια στον ευρωπαϊκό πολιτισμό άλλοι πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για το ταξίδι και άλλοι το πληρώνουν με την ζωή τους. 

Ως γνωστόν, δεν μετανάστευσαν στις ομόθρησκες χώρες, γιατί εκεί δεν υπάρχουν ατομικές ελευθερίες, δεν υπάρχει προοπτική και η καθημερινή ζωή είναι για τους μετανάστες γεμάτη στερήσεις.  

 Οι πυρήνες του φανατικού Ισλάμ που δρούν στις ευρωπαϊκές πόλεις προσπαθούν να επιβάλλουν στους ομόθρησκους μετανάστες όλα αυτά εξαιτίας των οποίων απέφυγαν να μεταναστεύσουν σε μουσουλμανικές χώρες. 

Απέναντι σε αυτήν την καταπίεση που υφίστανται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τους φανατικούς ισλαμιστές, η ευρωπαϊκή Αριστερά σιωπά. Ανέχεται, μέσα στην φιλελεύθερη δημοκρατία, να υπάρχουν και να λειτουργούν γκέτο ανελευθερίας και φανατισμού. 

Η ευρωπαϊκή Αριστερά που διαρρηγνύει τα ιμάτια της για τα δικαιώματα των γυναικών, των ομοφυλοφίλων και είναι υπέρμαχος των ταυτοτήτων, δεν θέλει να δει και να σχολιάσει πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες και οι ομοφυλόφιλοι όχι μόνον  στις ισλαμικές χώρες, αλλά και στα μουσουλμανικά γκέτο της Ευρώπης, όπου εφαρμόζεται, εν τοις πράγμασι, η σαρία. 

Νομίζουν πως ξεμπερδεύουν λέγοντας πως πρέπει να σεβόμαστε τα ήθη και τον πολιτισμό τους. Λάθος, υποκρισία. 

Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπόκεινται σε εκπτώσεις. Δεν υπακούουν σε ιδιαιτερότητες και δεν έχουν ιδιομορφίες. Είτε ισχύουν καθολικά είτε δεν ισχύουν. 

Από την στιγμή που οι μετανάστες βρίσκονται υπό την προστασία ευρωπαϊκού κράτους οφείλουν να τηρούν τους νόμους του. Η σαρία δεν μπορεί να εφαρμόζεται στα μουσουλμανικά γκέτο που υπάρχουν στις φιλελεύθερες δημοκρατίες, γιατί σε αυτές τις δημοκρατίες δεν νοείται να υπάρχουν γκέτο. Άβατο και ανοικτή κοινωνία δεν συμβαδίζουν.

Μετά την δολοφονία του Σαμιέλ Πατί η Γαλλική Δημοκρατία αμύνθηκε. Ο Εμ. Μακρόν έκρινε πως ήρθε η στιγμή για να υπερασπιστεί τις αξίες του πολιτισμού μας. Σε αυτόν τον αγώνα του όλοι τού συμπαραστάθηκαν πλην της Αριστεράς. Είτε ευθέως είτε με τα γνωστά «ναι μεν, αλλά..». Είτε δια της σιωπής.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά ακολουθεί μιαν επικίνδυνη διαδρομή. Στο όνομα του αντικαπιταλισμού κλείνει τα μάτια στις έκνομες δραστηριότητες του ακραίου Ισλάμ, ώστε να δικαιούμαστε να υποστηρίζουμε δικαιολογημένα πως η ευρωπαϊκή Αριστερά έχει μετατραπεί σε  ισλαμοαριστερά, η οποία  στέκεται ως ουδέτερος παρατηρητής εμπρός στο φαινόμενο του ισλαμοφασισμού. 

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

H ταινία «Ελένη» του Γκατζογιάννη και η κόκκινη λογοκρισία

H ταινία «Ελένη» του Γκατζογιάννη και η κόκκινη λογοκρισία

Δικαίως έχουμε αγανακτήσει κι έχουμε καταγγείλει την απόπειρα επιβολής ισλαμικών προτύπων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Κύριο όπλο σε αυτήν την προσπάθεια τους οι ισλαμιστές έχουν την βία, που λειτουργεί κατά τρόπο παραδειγματικό, ενσπείροντας τον φόβο.

Και ο φόβος είναι ο προθάλαμος της αυτολογοκρισίας. Ποιος ρισκάρει την ζωή του ή την αρτιμέλεια του για να γράψει ή να ζωγραφίσει κάτι που οι ισλαμιστές θεωρούν βλάσφημο; Η συνήθης αντίδραση είναι « πού πας να μπλέξεις;».

Και σιωπάς.

Η αυτολογοκρισία είναι η ύψιστη βαθμίδα του αυτοεξευτελισμού για κάποιον που έχει δημόσιο λόγο. Είναι παραδοχή ήττας. Συγχρόνως είναι παραδοχή ήττας και για την κοινωνία, καθώς επιτρέπει να υπάρχουν εντός της νησίδες που υπονομεύουν, λόγω και έργω, τις αξίες της. Την απρόσκοπτη άσκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις πολιτισμένες κοινωνίες δεν νοείται να υπάρχει φόβος για τις συνέπειες που πιθανόν να υπάρξουν στους πολίτες που ασκούν τα δικαιώματα τους.

Συνεπώς, άριστα πράξαμε με τον τρόπο που αντιδράσαμε στην ισλαμική τρομοκρατία και άριστα πράξαμε που σταθήκαμε δίπλα στον Εμ. Μακρόν που υπερασπίζεται όχι τις αξίες της χώρας του, αλλά τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες.

Τις αξίες μας.

Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς και η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που μπορεί να γράφεις και να υποστηρίζεις άνευ συνεπειών τις απόψεις σου, εφ' όσον αυτές ενοχλούν συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας και κάθε μορφής ισχύος.

Να υπενθυμίσω το κάψιμο του βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη, γιατί κάποιοι φανατικοί έκριναν ότι προσβάλλει την πίστη τους. Είδαμε σκηνές σκοταδισμού και μίσους που ξεπηδούσε μέσα από τις φλόγες.

Όμως η πιο σημαντική πράξη λογοκρισίας υπήρξε η de facto απαγόρευση από το ΚΚΕ της προβολής τής ταινίας «Ελένη» του Ν. Γκατζογιάννη.

Θεωρώ πως είναι, πολιτικά, λάθος να αναφερθώ στις αιτίες αυτής της συμπεριφοράς των στελεχών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, γιατί τότε θα υπονοούσα πως υπάρχουν αιτίες που μπορεί να δικαιολογούν την λογοκρισία.

Το δικαίωμα της ελευθερίας τής έκφρασης και της δημιουργίας είναι απόλυτο, δεν τεμαχίζεται και δεν αιτιολογείται τόσο η άσκηση του όσο και η κατάλυση του.

Πολύ δε περισσότερο δεν δικαιολογείται.

Ως γνωστόν η συγκεκριμένη ταινία προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες για πέντε (5) ημέρες. Μπροστά στον κίνδυνο πρόκλησης επεισοδίων και καταστροφών οι αιθουσάρχες «κατέβασαν» την ταινία. Έτσι στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης ένα κινηματογραφικό έργο δεν προβλήθηκε γιατί δεν το επέτρεψε ένα κόμμα, που ουδεμία εκτίμηση τρέφει για τα ατομικά δικαιώματα.

Το αξιοπερίεργο, που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους, είναι πως έκτοτε ουδείς τηλεοπτικός σταθμός τόλμησε να προβάλει την «Ελένη» παρ΄ότι γνώριζαν πως θα είχε σημαντική θεαματικότητα και φυσικά διαφημίσεις. Γιατί να μπλέξεις με το ΚΚΕ;

Ο ορισμός του φόβου.

Συνεπώς, μήπως μαζί με τα δικαιώματα των Γάλλων θα πρέπει να ασχοληθούμε και με τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών; Μήπως θα πρέπει να σπάσουμε αποστήματα που έχουν κακοφορμίσει; Μήπως θα πρέπει να ξαναλογαριαστούμε με μερικές σκοτεινές σταθερές της Μεταπολίτευσης; Μήπως θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να παρέχουν πολιτική ασυλία σε νησίδες ολοκληρωτισμού που επιβιώνουν μέσα στην ελληνική κοινωνία;

Καλό το Charlie Hebdo, αλλά μήπως θα πρέπει να ασχοληθούμε και με την «Ελένη;» Την δική μας «Ελένη;»

ΠΗΓΗ: LIBERAL.GR

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"