ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Neo Magazin Royale: Παραποιήσαμε το βίντεο με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Ταχυδακτυλουργικά κόλπα

Neo Magazin Royale: Παραποιήσαμε το βίντεο με τον Γιάνη Βαρουφάκη

Neo Magazin Royale: Παραποιήσαμε το βίντεο με τον Γιάνη Βαρουφάκη
Το νόημα του κόλπου του Μπόμερμαν (όποιο κι αν είναι το κόλπο), είναι ένα: «Οι ΓερμανοίΝέο βίντεο αναρτήθηκε στο ΥouΤube από τη σατιρική εκπομπή Neo Magazin Royale του καναλιού ΖDF και στο οποίο ο παρουσιαστής Γιαν Μπόμερμαν ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βίντεο με την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Κροατία παραποιήθηκε από τον ίδιο και στη συνέχεια είχε χρησιμοποιηθεί (την περασμένη Κυριακή) από την εκπομπή του Γκούντερ Γιάουχ στο κανάλι ARD και έγινε η αιτία για να κατηγορηθεί ο έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Ωστόσο, ο γερμανικός Τύπος (και όποιος παρακολουθεί το νέο βίντεο) δεν μπορεί να καταλήξει στo έαν τελικά το κόλπο του Μπόμερμαν είναι ότι όντως παραποίησε το βίντεο ή αν το κόλπο του είναι πως, μετά τον σάλο, ισχυρίζεται σε ένα εξεζητημένο σατιρικό βίντεο ότι παραποίησε ένα βίντεο που δεν είχε παραποιηθεί.

Πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις διευκρινίσεις και περνά στην αντεπίθεση μέσω twitter: «Καμιά συγγνώμη στον ορίζοντα Γκούντερ Γιάουχ; Για τη χρήση ενός παραποιημένου βίντεο, για να σιωπήσει μια συμβιβαστική ελληνική φωνή;»


διευκρινίσεις που έδωσε στη συνέχεια ο Μπόμερμαν (βλ. στο τέλος) κινούνται στο ίδιο ύφος με το πρώτο του βίντεο.

Ο διευθυντής προγράμματος του ZDF Νόρμπερτ Χίμλερ ωστόσο υπογράμμισε το μεσημέρι μιλώντας στο Spiegel πως η εκπομπή του Μπόμερμαν είναι σατιρική.

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να χαρακτηρίσουμε σάτιρα την εκπομπή Neo Magazin Royale» είπε ο διευθυντής του ZDF, λέγοντας (προφανώς σαρκαστικά) πως «σίγουρα δεν πρόκειται να δώσουμε στον Μπόμερμαν το πρωινό ενημερωτικό μαγκαζίνο».

Το βίντεο «ομολογίας της παραποίησης»


Στο βίντεο από την εκπομπή του Μπόμερμαν, ο ίδιος λέει πως η ομάδα του αναζητούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο πλάνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και το μοναδικό που βρήκε ήταν εκείνο από την εκδήλωση της Κροατίας που πραγματοποιήθηκε το 2013.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και σωσία του έλληνα υπουργού Οικονομικών κατάφεραν, όπως ισχυρίζονται, να παραποιήσουν την εικόνα έτσι ώστε να εμφανίζεται τη στιγμή της επίμαχης φράσης «stick the finger to Germany» και η άσεμνη χειρονομία.

Ο λόγος που προέβησαν σε αυτή την κίνηση, λένε οι ίδιοι, ήταν για να παγιδεύσουν τον γερμανό δημοσιογράφο Γκούντερ Γιάουχ του ARD προκειμένου να καταδείξουν τον εμπαθή τρόπο με τον οποίο οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν όποιον επιτίθεται στη Γερμανία.

Το βίντεο είναι το εξής (αγγλικοί υπότιτλοι μετά το 03:00):



Πού έγκειται η σάτιρα;

Σίγουρα, αυτό που έχει βάση είναι ό,τι λέει ο Μπόμερμαν προς το τέλος: «Όταν Έλληνες μας υψώνουν το μεσαίο δάχτυλο, τρελαινόμαστε επειδή είμαστε Γερμανοί. Κύριοι συντάκτες του Γιάουχ, ο Βαρουφάκης έχει άδικο, δεν παραποιήσατε το βίντεο. Απλά βγάλατε τις εικόνες από τα συμφραζόμενα ώστε ο μέσος Γερμανός να ικανοποιήσει το πάθος του να εξοργιστεί» λέει.

Ενδεικτική του πόσο αμφίσημο είναι το βίντεο του Μπόμερμαν είναι η υποδοχή του στον γερμανικό Τύπο. Η FAZ βάζει τίτλο ρωτώντας: «Είναι παραποιημένο το βίντεο του Βαρουφάκη;». Το Spiegel λέει πως «είτε η εκπομπή του Μπόμερμαν ευθύνεται για το δάχτυλο στην εκπομπή του Γιάουχ, είτε [ο Μπόμερμαν] συνεχίζει με πολύ ιδιοφυή τρόπο το παιχνίδι με την ψευδαίσθηση της εικόνας και τη δυνατότητα παραποίησής τους».

«Το βάρος της επιλογής εάν το δάχτυλο είναι αυθεντικό ή η παραποίησή του, ο Μπόμερμαν το αφήνει στους τηλεθεατές: "Εσείς θα αποφασίσετε ποιο είναι το πρωτότυπο"» γράφει το περιοδικό.

Το ίδιο είναι το συμπέρασμα και της Sueddeutsche Zeitung: «Άγνωστο παραμένει έαν ο Μπόμερμαν όντως παραποίησε το βίντεο πριν την εκπομπή του Γιάουχ ή όχι, και τα δύο είναι εξίσου πιθανά. Το σίγουρο είναι πως [δείχνοντας την ετοιμότητα του Γιάουχ και της Bild να πιστέψουν ό,τι συνιστά προσβολή στους Γερμανούς] ο Μπόμερμαν κατάφερε να τους βάλει τα γυαλιά».

Σε μετέπειτα δήλωσή του που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Μπόμερμαν λέει ότι «το βίντεό μας είναι απολύτως αυθεντικό και ως συγγνώμη και ένδειξη συμφιλίωσης απαιτούμε από τον Γιάουχ και τη συντακτική του ομάδα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη».

«Ποτέ δεν θα εκθέταμε τόσο ανελέητα στην γελοιότητα την απολύτως απαραίτητη δημοσιογραφική συζήτηση, ή όποιον συμμετέχει σε αυτήν, γύρω από ένα μεσαίο δάχτυλο πριν από δύο χρόνια που αφαιρέθηκε από τα συμφραζόμενα» καταλήγει.

ΠΗΓΗ:  Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΡΕΖΙΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.

Καμμένος: Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας η παρέλαση και το λαϊκό γλέντι

«Ο λαός είναι ο στρατός»

Καμμένος: Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας η παρέλαση και το λαϊκό γλέντι

Καμμένος: Μήνυμα εθνικής κυριαρχίας η παρέλαση και το λαϊκό γλέντι
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αποκάλυψε ότι υπάρχει ανάλογος σχεδιασμός και για το Πάσχα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Τη θέση ότι η στρατιωτική παρέλαση και το λαϊκό γλέντι στην πλατεία Συντάγματος κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα στείλει στο εξωτερικό μήνυμα εθνικής κυριαρχίας διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος την Πέμπτη. «Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας· ο λαός είναι ο στρατός» τόνισε.
Ο ίδιος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις του Ποταμιού παρατήρησε ότι εάν «τον στεναχωρεί η παρέλαση τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε ότι μεταξύ των επισήμων θα βρίσκεται ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου κατόπιν πρόσκλησής του.
Περιγράφοντας το σχεδιασμό για την 25η Μαρτίου, ο Π.Καμμένος δήλωσε: «Όταν θα λήξει η παρέλαση, θα βγουν τα σωματεία των πατριωτών μας από διάφορες περιοχές της χώρας, με τις παραδοσιακές στολές και τα παιδάκια, κι αν κάνουν τη επίδειξη και θέλει ο κόσμος να χορέψει, εμείς δεν θα αποσύρουμε τις μπάντες του δήμου και των ενόπλων δυνάμεων.
»Θέλουμε η παρουσία του κόσμου να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό... ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, ένα κράτος που ο λαός μαζί ενωμένος, αυτό που ζητά, είναι η πιστοποίηση και ο σεβασμός στην εθνική του κυριαρχία».
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε ακόμη: «Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας. Τα ένοπλα τμήματα είναι τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό. Δεν είναι ένα στρατοκρατικό καθεστώς που παρελαύνει και χειροκροτούν οι υπήκοοι. Ο λαός είναι ο στρατός».
Ερωτηθείς για σχόλια που παραλληλίζουν το σχεδιασμό αυτό με εκδηλώσεις της Χούντας, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Αλίμονο αν χαρίσουμε στη Χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι θα τους τα χαρίσουμε».
Σε ερώτηση εάν ο πρωθυπουργός είναι ενήμερος για αυτή την πρωτοβουλία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε: «Το συζητήσαμε στο ΚΥΣΕΑ και ο πρωθυπουργός ρώτησε για το κόστος και εάν πρέπει να το μειώσουμε. Τον ενημέρωσαν ότι τα αεροπλάνα δεν θα σηκωθούν ειδικά για την παρέλαση, αλλά θα περάσουν πάνω από το χώρο της παρέλασης στο πλαίσιο της καθημερινής άσκησης των πιλότων, σε ένδειξη τιμής προς τους πολίτες, τους στρατιώτες, τους επισήμους».
Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που ασκεί το Ποτάμι για την πρωτοβουλία, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε: «Αμα τον στεναχωρεί τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει. Αν θέλει να δει κάτι άλλο, ο κ. Θεοδωράκης να πάει να δει καμιά ταινία».
Τέλος, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ανάλογο σχεδιασμό και για το Πάσχα.
Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι αυτό που σχεδιάζεται για το το Πάσχα είναι να φάνε οι άποροι και άστεγοι στα στρατόπεδα, όπου γίνονται οι παραδοσιακές εκδηλώσεις και στήνεται πασχαλιάτικο τραπέζι.
«Είναι αυτό εθνικολαϊκή φιέστα; Επειδή το κράτος, οι ένοπλες δυνάμεις, οι πολίτες, οι εθελοντές θέλουν να προσφέρουν σε μια ημέρα γιορτής σε αυτούς που δεν έχουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμμένος.


Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΣΩΣΤΟΣ! ΝΑ ΠΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΑΦΗΝΕΙ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ.

Πρωτοβουλίες για το bullying αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας

Θα επιμορφωθούν 16.500 εκπαιδευτικοί

Πρωτοβουλίες για το bullying αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας

Πρωτοβουλίες για το bullying αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Στην αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την επιμόρφωση 16.500 εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι στο υπουργείο έχει ξεκινήσει συστηματική καταγραφή περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, προκειμένου τα συμπεράσματα της έρευνας να συμβάλουν στη χάραξη δράσης για την αντιμετώπιση του φαινόμενου.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, τόνισε ότι το θέμα είναι ευρύτερο και «είναι ανάγκη να πάρουμε πάρα πολλές πρωτοβουλίες σε πάρα πολλά επίπεδα».

Στάθηκε σε μια έρευνα που έγινε πριν από δυο χρόνια από τον τότε υφυπουργό κ. Παπαθεοδώρου που περιήλθε σε γνώση του το βράδυ της Τετάρτης. «Σε δείγμα πολύ μεγάλο 65.000 μαθητών από το υπουργείο το οποίο έφερε ενδιαφέροντα αποτελέσματα τα οποία δεν έχουν ανακοινωθεί, δεν έχουν υποστεί επεξεργασία» τόνισε.

Η καθηγήτρια εγκληματολογίας, Βάσω Αρτινοπούλου, που έχει γνώση της μελέτης επιβεβαίωσε την ύπαρξή της τονίζοντας ότι ξεκίνησε παρατηρητήριο για την πρόληψη της σχολικής βίας και μέσα από ερωτήσεις εξήχθη «υψηλό ποσοστό για λεκτική και ψυχολογική βία», ενώ όπως τόνισε, το αισιόδοξο είναι ότι περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής βίας είναι ελάχιστα.
Κεντρική κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να είναι η ενίσχυση των δομών αγωγής υγείας, προκειμένου μαθητές και γενικά η εκπαιδευτική κοινότητα να μπορούν να παρέμβουν όταν υπάρχουν τέτοια επεισόδια.

Θα ενισχυθεί, επίσης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναφέρεται στην αισθητική αγωγή και την τέχνη, καθώς στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο δείχνουν ότι το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι πολύ μειωμένο στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία και αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «η πολιτιστική καλλιέργεια μπορεί να γίνει ασπίδα για την αντιμετώπιση του bullying, φτάνει αυτό να γίνει με σχέδιο και τεκμηριωμένο τρόπο» τόνισε ο κ. Κουράκης.

Προτεραιότητα είναι, επίσης, για το υπουργείο να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να υποστηρίζονται οι σχολικές μονάδες από ψυχολόγο με κατεύθυνση τα ίδια τα παιδιά να είναι σε θέση να πάρουν έγκαιρα την κατάσταση στα χέρια τους όταν πέφτουν στην αντίληψή τους τέτοια περιστατικά.

Κατά τη συζήτηση, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι θα αναληφθεί πρωτοβουλία για να υπάρξει ευρύτερη συζήτηση του θέματος και θύμισε ότι η βουλευτής της ΝΔ 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε καταθέσει αναφορά για τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και τις κακές συνθήκες φοίτησης, αναφορά που είχε προσυπογράψει και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΣΩΣΤΕΣ. ΤΟ BULLYING ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ.

Στα υψηλότερα επίπεδα 21 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Το spread στις 1.117 μονάδες βάσης

Στα υψηλότερα επίπεδα 21 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στα υψηλότερα επίπεδα 21 μηνών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Στα επίπεδα του Ιουνίου 2013 έχει επιστρέψει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου, την ίδια στιγμή που οι αντίστοιχες αποδόσεις των 10ετών κρατικών τίτλων της ευρωπαϊκής περιφέρειας κινούνται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με αρωγό το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
  Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα Πέμπτη στο 11,37%, έναντι 10,8% στο άνοιγμα των χθεσινών συναλλαγών. Η απόδοση του 5ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 16,48%, η απόδοση του 15ετούς ομολόγου στο 10,56% και η απόδοση του 30ετούς ομολόγου στο 8,79%.
Η διαφορά απόδοσης (spread) του 10ετούς ελληνικού ομολόγου σε σχέση με το γερμανικό ομόλογο αναφοράς διαμορφώνεται στις 1.117 μονάδες βάσης.
Η απόδοση του bund είναι στο 0,20%, η απόδοση του 10ετούς γαλλικού ομολόγου στο 0,46%, του ιταλικού στο 1,33%, του ιρλανδικού στο 0,79%, του ισπανικού στο 1,27% και η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,71%.
Θ.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ

ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΑΖ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ κ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΑΖ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΗΔΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΜΠΑ Ε;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"