ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ :Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό

 

Βαραίνει το κλίμα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που πλέον θα καθίσει ξανά στο εδώλιο για την υπόθεση των εξοπλιστικών με μία καταδικαστική απόφαση για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Ο ίδιος επιχείρησε να πάρει αναβολή προκειμένου να καθυστερήσει η απόφαση αλλά τελικά το δικαστήριο αρνήθηκε. Έτσι τους επόμενους μήνες ο πρώην υπουργός θα αντιμετωπίσει εκ νέου τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματα στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα TOR M1 και τα υποβρύχια.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε χθες σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς αναστολή, δήμευση του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πρόστιμο 520.000 ευρώ και τέσσερα χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για την υπόθεση με τις ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες το διάστημα 2006-2009.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, αφού ένα μέλος του δικαστηρίου διαφώνησε, και υποστήριξε ότι υφίσταται πραγματική πλάνη του πρώην υπουργού ως προς την πρόβλεψη του νόμου και άρα θα έπρεπε να αθωωθεί.

Η καταδίκη – κόλαφος για τον πρώην υπουργό στηρίχθηκε στο σκεπτικό ότι υπήρξε πραγματικά δόλος εκ μέρους του όταν δεν δήλωσε το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να αποκρύψω ο,τιδήποτε. Αυτό είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου επί 28 χρόνια. Να το κάνει μάλιστα το τελευταίο έτος που ήταν υπόχρεο να καταθέσει πόθεν έσχες; Δεν είχα καμία πρόθεση να καλύψω τίποτα. Υπήρχε μια αμέλεια. Ομολογώ ότι δεν ήξερα το νόμο του 2003. Για ακίνητο που αγοράστηκε το 2010 να το δήλωναν το 2009; Μάντισσα ήμουν; Και η λογίστριά μου, Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, πίστευε το ίδιο. Όταν το μάθαμε τα δώσαμε. Με ένα μήνα καθυστέρηση. Όσον αφορά στις καταθέσεις, στο πόθεν έσχες έχουμε μια πρόβλεψη στο περίπου για τις καταθέσεις» υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός παρακολουθούσε τη συνεδρίαση με προσοχή και παρενέβαινε όπου έκρινε απαραίτητο. Επιπλέον υποστήριξε ότι η δίωξη του είναι πολιτική με «γραμμή» που δόθηκε από το ΠΑΣΟΚ όταν κλήθηκε από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.

«Στήθηκε ένα στόρυ που συνεχίζεται έως σήμερα. Ξαφνικά βρέθηκα κατηγορούμενος στην υπόθεση της Siemens ενώ δεν είχα καμία σχέση. Η επιτροπή δεν είχε βρει τίποτα. Μπήκα τελευταίος στο πόρισμα. Μπήκα με εντολή του ΠΑΣΟΚ. Υπήρχε γραμμή, εντολή άνωθεν. Αυτή η εντολή δόθηκε και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη και στους δημοσιογράφους. Δεν υπάρχει κακουργηματική συνέπεια αν δεν δηλώσεις εγκαίρως» υποστήριξε στο δικαστήριο ο πρώην υπουργός.

Μετά το τέλος της δίκης ο Άκης Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση και έκανε λόγο για νομική δίωξη με πολιτικό μανδύα «συνεχίζοντας με συνέπεια τις με άνωθεν εντολές πολιτικές διώξεις της περασμένης χρόνιας που έζησα από το χώρο του κοινοβουλίου».

Αποδοκίμασαν τον Ακη - Δήμευσαν το σπίτι του

ΠΗΓΗ: REAL.GR 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ  MOY:
ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ....Η ΜΗΤΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"