ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΡΧΗΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΤΑΣΗ. ΑΥΤΑ ΤΑ <<ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ >> ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΝΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΑΜΕΣΩΣ.

Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο

Καθοριστικό το αποτέλεσμα

Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Το απόγευμα η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
  (Φωτογραφία:  ICON )


Η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη, από τις τρεις ψηφοφορίες, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αρχίσει. Η διαδικασία ξεκινά στις 19:00 και λίγο μετά θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα.

Στα κομματικά επιτελεία υπολογίζονται ένας προς ένας οι βουλευτές που μέχρι τώρα έχουν δείξει ότι αμφιταλαντεύονται ως προς το τι θα ψηφίσουν, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι εάν η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα συγκεντρώσει σήμερα 165 «ναι» τότε το αποτέλεσμα του τρίτου γύρου δεν έχει κριθεί.


Τα «ναι»

Ως σίγουρα πρέπει να θεωρούνται 161 «ναι». Στον αριθμό αυτό υπολογίζονται οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι βουλευτές Π. Μελάς, Γ. Νταβρής, Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης και Κατ. Μάρκου, οι οποίοι δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως ο στόχος των 165 «ναι» στη σημερινή ψηφοφορία δεν είναι ανέφικτος. Εάν η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί, τότε το αποτέλεσμα του τρίτης ψηφοφορίας -όπου απαιτούνται 180 «ναι»- είναι ανοιχτό και ουδείς μπορεί να μιλά από τώρα για πρόωρες εκλογές.

Τα «ίσως»

Σε εκείνους που θα επανεξετάσουν την στάση τους είναι οι Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Κ. Γιοβανόπουλος, Β. Πολύδωρας, Μ. Ιατρίδη και Β. Οικονόμου. Επίσης, η Νίκη Φούντα δήλωσε ότι στην πρώτη ψηφοφορία θα πει «όχι» και θα αλλάξει τη στάση της μόνο εάν υπάρξει εθνική συνεννόηση.

Τα «όχι»

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές, «όχι» αναμένεται να ψηφίσουν οι: Ρ. Μακρή, Τ. Γιαταγάνα, Θ. Τζάκρη, Μ. Ανδρουλάκης, Π. Μουτσινάς, Π. Τατσόπουλος, Θ. Παραστατίδης, Οδ. Βουδούρης, Β. Καπερνάρος και Μ. Μπόλαρης.

Με ενδιαφέρον αναμένεται να διαπιστωθεί εάν όλοι οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ θα τηρήσουν την κομματική γραμμή να μην στηρίξουν την εκλογή προέδρου. Ο Ν.Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) πάντως ξεκαθάρισε ότι και στις τρεις ψηφοφορίες θα ψηφίσει «παρών».

Σε 121 προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν στη σημερινή ψηφοφορία να δηλώσουν «παρών» τουλάχιστον 121 βουλευτές -αριθμός που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο προς τις πρόωρες εκλογές.

Η διαδικασία

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 19:00 χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στη Βουλή.

Για την εκλογή Προέδρου στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180.

Η διαδικασία της προεδρικής εκλογής θα γίνει επίσης με την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την άδεια που παρείχε ο εισαγγελέας των φυλακών. Αντίστοιχη άδεια αναμένεται να δοθεί και στον προσωρινά κρατούμενο στις φυλακές Ναυπλίου, ανεξάρτητο πλέον, βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"