ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ισπανία: Έδωσαν ψευδή στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα;

Ισπανία: Έδωσαν ψευδή στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα;

 Αν και ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, η ΕΕ είναι πιθανό τον Μάιο να αναλάβει δράση εναντίον της κυβέρνησης της Ισπανίας -η οποία εξελέγη στα τέλη του 2011- διότι καθυστέρησε να λάβει περιοριστικά οικονομικά μέτρα καθώς πλησιάζουν οι περιφερειακές εκλογές, είπαν σήμερα μιλώντας στο Ρόιτερς καλά πληροφορημένες πηγές των Βρυξελλών πριν καν υπάρξει κάποια γραπτή ανακοίνωση.

    Ισπανός κυβερνητικός μιλώντας ανώνυμα ανέφερε ότι "η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος κάνει τη δουλειά που πρέπει να γίνει για το δημόσιο έλλειμμα, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ". Συνάδελφοί του αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως έκανε λόγο για "παραπλανητική πληροφόρηση" και "εικοτολογία".

    Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η Επιτροπή θεωρεί ότι η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος υπερτόνισε το δημόσιο έλλειμμα (6,6%), που παρέλαβε από την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος -κυρίως λόγω των ελλειμμάτων των αυτοδιοικήσεων-, ώστε ήδη φέτος να παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις. Η κυβέρνηση έχει θέσει στόχο το έλλειμμα να περιοριστεί στο 4,4% του ΑΕΠ.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα απαίτησε, αμέσως, να δοθούν από την κυβέρνηση "οι δέουσες εξηγήσεις".

    Παράλληλα τρείς υψηλά ιστάμενοι υπάλληλοι της ΕΕ ερωτηθέντες εάν ο Επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές-νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν θα ζητήσει από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ τη λήψη κυρώσεων κατά της Μαδρίτης, εκτίμησαν ότι "είναι πολύ πιθανό". "Δεν το θέλουμε. Αν όμως προκύψει απόκλιση, θα είναι αναπόφευκτο να ληφθούν κυρώσεις. . . πρέπει να ληφθούν κυρώσεις".

    "Δεν πιστώνουμε ως αξιόπιστα τρέχοντα στοιχεία", που παρέχει η Μαδρίτη, "αναμένουμε άλλα", δήλωσε στο Ρόιτερς από την πλευρά της μια πηγή προσκείμενη στην Επιτροπή.

    Διπλωματική πηγή στις Βρυξέλλες προέβλεψε ότι η Επιτροπή όταν δημοσιεύσει στοιχεία για τα κρατικά ελλείμματα στις 23 Φεβρουαρίου, δεν θα τοποθετήσει το ισπανικό στο 8% του ΑΕΠ, όπως έκανε η ισπανική νέα κυβέρνηση.

    Οποιαδήποτε κύρωση κατά της κυβέρνησης του Λαϊκού Κόμματος για την αποτυχία να υλοποιηθούν οι στόχοι για το δημόσιο έλλειμμα -δυνητικά, ένα πρόστιμο αξίας 0,1% του ΑΕΠ της Ισπανίας-, είναι κάτι διαφορετικό από την Έκθεση που θα συντάξει σχετικώς η Επιτροπή.

    Η Ισπανία είναι αντιμέτωπη με την "διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος" (δηλ. έλλειμμα που υπερβαίνει του 3% του ΑΕΠ) ήδη από τον Απρίλιο του 2009.

    Υπενθυμίζεται ότι τα 23 από τα 27 μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν την ίδια διαδικασία, όμως η Μαδρίτη λόγω της διαιώνισης του προβλήματος είναι αντιμέτωπη με τον εν λόγω πρόστιμο.

    Όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές η επιβολή κυρώσεων θα πλήξει την κυβέρνηση Ραχόι, κάτι το οποίο "αποδέχονται και κυβερνητικές πηγές στη Μαδρίτη". Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση προσδοκούσε από τις Βρυξέλλες μια "περίοδο χάριτος", για κάποιο χρονικό διάστημα, που συμπίπτει με τη δική της έναρξη άσκησης καθηκόντων, με "αντάλλαγμα" να διακηρύξει ότι "θα υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις".

    Οι Βρυξέλλες δεν συμφωνούν με τα σχέδια της κυβέρνησης Ραχόι ο κρατικός προϋπολογισμός να μην συνταχθεί νωρίτερα από τον Μάρτιο. Η Μαδρίτη ζητεί από το ΔΝΤ και από το Βερολίνο περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστεί το έλλειμμα στο τέλος πρακτικά 30ετούς σοσιαλιστικής διακυβέρνησης της Ισπανίας.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΙΩΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΠΛΗΞΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Μ.ΣΟΥΛΤΣ:Η ΕΕ οδηγει την Ελλάδα σε αδιέξοδη ύφεση

«Χρειάζονται επειγόντως επενδύσεις»

Οι ηγέτες της ΕΕ οδηγούν την Ελλάδα σε αδιέξοδη οικονομική ύφεση, είπε ο Μάρτιν Σουλτς


Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς
Την ανάγκη να δοθεί επειγόντως στην Ελλάδα πακέτο ανάπτυξης και επενδύσεων, επικουρικά προς τα μέτρα λιτότητας, τόνισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας στην εφημερίδα «Rheinische Post» και προειδοποιεί ότι «διαφορετικά και αυτά τα χρήματα θα εξατμιστούν όπως τα προηγούμενα πακέτα».

Ο Μ.Σουλτς ασκεί κριτική στις ηγεσίες των κρατών- μελών της ΕΕ γιατί «οδηγούν την Ελλάδα σε μια αδιέξοδη οικονομική ύφεση» και διευκρινίζει: «Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι βεβαίως απαραίτητη, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως είναι επενδύσεις που θα δώσουν στον πληθυσμό μια πραγματική προοπτική για το μέλλον».

Ανέφερε ενδεικτικά επενδύσεις στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας, την επέκταση δρόμων, σιδηροδρόμων και λιμανιών.

Ο επικεφαλής των σοσιαλιστών βουλευτών, Χάνες Σβόμποντα, σύγκρινε τα μέλη της τρόικας με «αρπακτικές ακρίδες» που ασκούν «εκβιασμό» για να χορηγήσουν βοήθεια.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των συντηρητικών ευρωβουλευτών, Γάλλος Ζοζέφ Ντολ, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κόψουμε ακόμη 10% από τους (ελληνικούς) μισθούς, θα πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά, αλλιώς πάμε κατ'ευθείαν στον τοίχο».

«Κάντε διακοπές στην Ελλάδα»

Σε παρόμοιο κλίμα είναι και  οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να πηγαίνουν για διακοπές στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα «χρειάζεται επειγόντως οικονομική ανάπτυξη και ο τουριστικός τομέας πρέπει να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός» λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής με δήλωσή του στην εφημερίδα «Hamburger Abendblatt».

Σημειώνει επίσης: «Οποιος έχει σκεφτεί να κάνει διακοπές στην Ελλάδα, μπορεί τώρα να στείλει ένα μήνυμα. Ο κάθε τουρίστας είναι βοήθεια για τη χώρα. Αλλά τώρα τον Φεβρουάριο, που ο τουρισμός είναι νεκρός».

πηγη Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ  ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ;

Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ

«Το πολιτικό σύστημα καταρρέει»

Επαφές με διαγραφέντες βουλευτές της ΝΔ αποκαλύπτει η Ντ.Μπακογιάννη


Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί με άλλες λογικές, δήλωσε η Ντ.Μπακογιάννη
Επαφές με βουλευτές που διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο, αποκάλυψε μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βεβαίως έχω έρθει» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας στο ερώτημα εάν έχει έρθει σε επαφή με κάποιους από τους διαγραφέντες, προκειμένου να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η κ. Μπακογιάννη είπε, επίσης, ότι «γίνεται μία ατελείωτη συζήτηση σε όλο το πολιτικό σκηνικό», καθώς «το πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί με άλλες λογικές».

«Ελπίζω με τις λογικές ότι πήραμε τα μηνύματα και μάθαμε από τα λάθη μας» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

«Στόχος μας είναι να μπούμε δυνατά στη Βουλή» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η ΝΔ πληρώνει τις πολιτικές αντιφάσεις των τελευταίων 2,5 ετών.

Σχολιάζοντας την κομματική γραμμή της ΝΔ κατά του πρώτου Μνημονίου -που οδήγησε και στη διαγραφή της- και την τωρινή υπέρ του νέου Μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «πολιτική σχιζοφρένεια».
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΑ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΝΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΕΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"