ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ντ. Στρος Καν: Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να διαγραφεί

Ντ. Στρος Καν: Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να διαγραφεί
  Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν τάχθηκε στη σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη υπέρ της διαγραφής του ελληνικού χρέους, ενώ κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι "δεν έχουν εκτιμήσει το εύρος" της κρίσης που πλήττει ολόκληρη την ευρωζώνη.

    Στο ερώτημα εάν το ευρώ βρίσκεται σε κίνδυνο ο Στρος Καν απάντησε: "Όχι, δεν θεωρώ ότι το ευρώ κινδυνεύει. Η κατάσταση όμως είναι πολύ σοβαρή".

    "Μαζί με την οικολογική πρόκληση, η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με αυτήν την κρίση είναι σίγουρα η πιο σοβαρή για τις κοινωνίες του σήμερα και για όλες τις ηλικίες. Εάν δεν αντιδράσουμε γρήγορα, σε 25 χρόνια η Ευρώπη θα είναι η γη της εγκατάλειψης με υψηλή ανεργία και εξαθλιωμένη κοινωνική πρόνοια. Επομένως θα πρέπει να αντιδράσουμε τώρα", υπογράμμισε.

    Ο Στρος Καν ανέφερε στη συνέχεια ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε τι ακριβώς συνέβη με την κρίση.

    "Εκείνο που συνέβη", εξήγησε, "είναι ότι στο βάθος η κρίση του 2008 έδειξε ότι οι οικονομίες που θεωρούσαμε δυναμικές και κυρίαρχες, ήτοι ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ευρώπη, δεν ήταν πλέον τόσο κυρίαρχες. Ότι είχαν υποστεί γάγγραινα από τα χρέη, ότι είχαν αποσταθεροποιηθεί από ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα εκτός ελέγχου, ότι δεν είχαν πλέον το μονοπώλιο της τεχνολογίας και επιπροσθέτως είχαν γηράσκουσες δημοκρατίες".

    Στο ερώτημα εάν μπορούμε να αντιδράσουμε σήμερα και εάν το σχέδιο για την Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί επαρκές, ο Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε:

    "Μπορούμε να αντιδράσουμε. Σε ότι δε αφορά στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι το χρέος είναι τεράστιο και θα πρέπει οπωσδήποτε και με κάθε τίμημα να το μειώσουμε. Με κάθε τίμημα εκτός από το τίμημα της στασιμότητας και της ύφεσης" τόνισε, αναγνωρίζοντας ότι ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις "δυσκολεύονται να ακολουθήσουν γιατί δεν θέλουν να δουν το μέγεθος του προβλήματος".

    Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, ο κ. Στρος Καν αναγνώρισε ότι "αυτή είναι κατά κάποιο τρόπο η ιδέα" και εξήγησε: "Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει. Μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους, όμως δεν μπορούν. Μπορούμε επίσης να πούμε ότι εφ’ όσον είμαστε σε μια ένωση θα τα μοιραστούμε. Και πρέπει να το κάνουμε. Είναι η δημοσιονομική σύγκλιση όπως είχαμε την νομισματική σύγκλιση κατά τη δημιουργία του ευρώ. Το θέμα σκοντάφτει στο ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε τις απώλειες που μας αναλογούν προκειμένου να επιτευχθεί η σύγκλιση. Και αυτές τις απώλειες θα πρέπει να τις αποδεχθούμε".

    Κατά την άποψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ συμμετοχή στις απώλειες θα έχουν τόσο τα κράτη όσο και οι τράπεζες.

    Τόνισε ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης αντί να σπρώχνουμε για την επαύριον τις λύσεις. "Οι κυβερνήσεις", είπε, "δεν λύνουν το πρόβλημα, το σπρώχνουν. Η χιονοστιβάδα όλο και μεγαλώνει και η ανάπτυξη όλο και απομακρύνεται".

    "Οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν όλοι τους να αντιμετωπίσουν εκλογές που σίγουρα τους εμποδίζουν. Η πραγματικότητα όμως έχει άλλη διάσταση την οποία θα πρέπει να μετρήσουν. Θα πρέπει να αποδεχθούν τις απώλειες τώρα, για να μπορέσουν να δώσουν νέα επανεκκίνηση", υπογράμμισε.

    Για τον Ντομινίκ Στρος Καν είναι δυνατόν να δοθεί νέα εκκίνηση στην Ευρώπη με την προϋπόθεση ότι η λήψη των αποφάσεων όμως και η εφαρμογή τους δεν θα γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις, διότι οι χρόνοι της οικονομίας είναι απείρως ταχύτεροι από τους χρόνους της πολιτικής.

    "Σκεφθείτε" -πρόσθεσε- "στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά, σήμερα δύο μήνες μετά και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση".

    "Το πρόβλημα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων είναι ότι κάνουν πολύ λίγα ή πολύ καθυστερημένα, ή και τα δύο μαζί: πολύ λίγα και πολύ καθυστερημένα", κατέληξε ο κ. Στρος Καν.
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΘΛΙΒΕΡΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΘΥΜΙΣΕ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ  ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ. ΕΝΤΟΛΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟΨΗ ΟΠΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ. ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΑΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΤΟ 2012 ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΤΟ 9.5%. ΝΤΡΟΠΗ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ.

 

 

 

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009

Στη Βουλή το θέμα

Νέες καταγγελίες για σκόπιμη διόγκωση του ελλείμματος του 2009


Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος του πρώην αντιπροέδρου της Αρχής Νίκου Λογοθέτη, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου ότι «έλεγε 'ναι» σε ό,τι ήθελε η Eurostat.
«Ο άνθρωπος έλεγε 'ναι' σε ό,τι ήθελε η Eurostat» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ αναφερόμενος στην παύση πέντε μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είπε: «Κατάφεραν να διώξουν όλους τους επιστήμονες και κράτησαν τους 'yes men'».
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της Αρχής προκύπτει ότι δεχόταν αφόρητες πιέσεις από τους δανειστές να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα στοιχεία που το 'φούσκωναν' και τα οποία ο κ. Γεωργίου ενσωμάτωνε χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.
Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί την Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τα μέλη της οποίας θα ενημερώσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας αναμένεται να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και πρώην μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωή Γεωργαντά είχε δηλώσει στον Βήμα 99,5 ότι το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε σκοπίμως στο 15,4% του ΑΕΠ από την ανορθόδοξη εισαγωγή στοιχείων των ΔΕΚΟ.
«Το έλλειμμα του 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από την Eurostat, ώστε να φανεί μεγαλύτερο από το 14% της Ιρλανδίας και να ληφθούν στην Ελλάδα δυσβάσταχτα μέτρα» είπε η κ. Γεωργαντά, υποστηρίζοντας ότι «όλες οι αποφάσεις υπαγορεύονται από τη Eurostat και έρχονται στην Ελληνική Στατιστική Αρχή μόνο για να σφραγιστούν και μάλιστα εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών».
Η ίδια είπε ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και κατηγόρησε τον κ. Γεωργίου για μονομέρεια στις αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής Νίκος Λογοθέτη αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος μετά από δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του με αφορμή καταγγελίες του προέδρου της Αρχής για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη πριν έναν χρόνο, μετά από μηνυτήρια αναφορά του κ. Γεωργίου για παραβίαση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και απόσπαση από αυτό στοιχείων της υπηρεσίας.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Αρχής αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την ποινική του εμπλοκή στη διαφωνία που είχε με τον κ. Γεωργίου ως προς την καταγραφή των στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν για την αποτύπωση του ελλείμματος της χώρας.


ΠΗΓΗ
Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ:Ξεκινώ από την άποψη, που έχω διατυπώσει εδώ και ένα χρόνο, ότι η συνταγή, η οποία εφαρμόζεται σήμερα από την κυβέρνηση είναι αποτυχημένη και αντιπαραγωγική.Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο κ Παπανδρέου παρέλαβαν μια κρίση ελλείμματος, η οποία υπήρχε και σε πολλά άλλα κράτη της Ευρώπης, λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ,που συνεπάγεται αύξηση δαπανών και μείωση εσόδων και με την ανευθυνότητα και τους παιδαριώδεις χειρισμούς τους, την μετέτρεψαν σε κρίση δανεισμού της χώρας. Δεν είναι δυνατόν, όταν παίρνεις μια τέτοια ισχυρή λαϊκή εντολή, να μην αντιμετωπίζεις αμέσως την κατάσταση αλλά 6 μήνες, να αναρωτιέσαι, τι πρέπει, να κάνεις και να επιμένεις, ότι λεφτά υπάρχουν, ενώ από την πρώτη στιγμή, όπως αποδεικνύεται σήμερα έχεις επαφές με το ΔΝΤ και ζητάς απεγνωσμένα βοήθεια. Στην προσπάθεια τους μάλιστα, να επιχειρήσουν μια νέου τύπου απογραφή των δημοσιονομικών φούσκωσαν τεχνητά το έλλειμμα από ένα σημείο και μετά, εντάσσοντας σε αυτό πληρωμές, που μπορούσαν, να γίνουν έπειτα από χρόνια και ταυτόχρονα κατήργησαν μέτρα εισπρακτικά, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα έδωσε η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες ανεύθυνα και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση μέσα στην χρήση του 2009.Βεβαίως δεν υποστηρίζω καθόλου, ότι το έλλειμμα δεν ήταν αρκετά υψηλό τον Οκτώβριο του 2009,αλλα αυτό είχε παραδοθεί περίπου στο 9.5% και όχι στο 15,5%, που έφτασε τελικά μετά τους χειρισμούς του κυρίου Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά ο κ. Παπανδρέου, ότι η χώρα είναι Τιτανικός, που βουλιάζει και με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε την αντίδραση των αγορών, οι οποίες από τον Ιανουάριο του 2010 και μετά άρχισαν, να εκτοξεύουν τα spread και τα ασφάλιστρα κινδύνου στα ύψη, ενώ μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου η χώρα μπορούσε, να δανειστεί το σύνολο του ποσού, που χρειαζόταν με αξιοπρεπείς προυποθέσεις για το 2010 και να μπορέσει, να διαπραγματευτεί με άνεση τους όρους τυχόν δανεισμού με τον μηχανισμό αργότερα και όχι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι ενδεικτικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου του 2010 τα περιθώρια (spread) δανεισμού του ελληνικού δημοσίου για τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκαν από τις 200 στις 340 μονάδες ,ενώ είχαν προσεγγίσει ακόμη και το επίπεδο των 400 μονάδων. Εάν υπολογίσουμε ότι σε κάθε αύξηση του κόστους δανεισμού κατά 10 μονάδες η δαπάνη για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανεβαίνει κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, τότε μέσα σε δύο μήνες η κυβερνητική αδράνεια στοίχισε πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ, όσα περίπου το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε πέρσι από τις αυξήσεις στα καύσιμα και το γενικό πάγωμα μισθών στο δημόσιο. Περιττό, να αναφερθούμε στο σημερινό πια κόστος δανεισμου με τα spread στις 1.000 μονάδες βάσης.
Έτσι ανέβαλε χρονικά την είσπραξη μεγάλου ποσού απο διάφορα μέτρα, οπως την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων και μάλιστα σε μία εποχή, που το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν τα έσοδα, μετέθεσε χρονικά τον διαγωνισμό, για το «ΞΥΣΤΟ», όταν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε, να εισπράξει το κράτος μέσα στο 2009, μετέθεσε την είσπραξη του ΕΤΑΚ, και των νέων τελών κυκλοφορίας και το σοβαρότερο δεν κινητοποίησε τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό και την ΥΠ.Ε, προκειμένου, να ενισχύσει τα έσοδα, τα οποία λόγω της κρίσεως υστερούν, ενώ μέχρι και σήμερα οι υπηρεσίες των εφοριών είναι αποδιοργανωμένες και οδήγησαν στην παραίτηση του γενικού γραμματέα οικονομικών κ Γεωργακόπουλου κάτω από το βάρος της πορείας των εσόδων το πρώτο δίμηνο του 2011. Δαπάνες κάθε μορφής πληρώθηκαν όλες στο τέλος του 2009 και όχι σταδιακά, ενώ αντιθέτως το 2010 οι οφειλές του κράτους προς τους προμηθευτές του δημοσίου σταμάτησαν παγώνοντας και την αγορά προκειμένου, να εμφανιστεί τεχνητή μείωση των δαπανών στην εκτέλεση του προϋπολογισμούτου2010.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΜΕΣΑ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΡΕΣΛΕΡ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΓΚΕΝΣΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ OMΩΣ ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Επιλυση της διαφορας για ΑΟΖ με κανονα την αρχη της Μεσης Γραμμης.

 Σε τυχόν συνυποσχετικό για επίλυση της διαφοράς οριοθέτησης Υφακοκρηπίδας και ΑΟΖ με την Τουρκία στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης πρέπει να...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"