ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΔΝΤ: Διπλή παραδοχή αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος

ΔΝΤ: Διπλή παραδοχή αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος


Στην παραδοχή ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι επιτυχημένο αλλά και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων - κυρίως στα εργασιακά - προκειμένου να συμμετέχει και χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ένα «καυτό» φθινόπωρο.

Την Τρίτη, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε σε συνέντευξή της στους Financial Times ότι η εμπειρία του Διεθνούς ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι το Ταμείο είναι ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα, καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις χθες. «H ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στο επίπεδο ανάπτυξης και απασχόλησης που θα έπρεπε», παραδέχθηκε και τόνισε ότι όλοι οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν πως η ελληνική οικονομία δεν έχει πετύχει τόσο στα δύο παραπάνω μέτωπα, αλλά και σε μία σειρά οικονομικών δεικτών.

Γι' αυτόν τον λόγο, το ΔΝΤ επιδιώκει να διαμορφώσει στο νέο πρόγραμμα εκείνες τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Ο Τζέρι Ράις σημείωσε ότι η αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, σε αντίθεση με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο και Λετονία, οφείλεται σε πολλαπλές και πολύπλοκες αιτίες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να τις προσδιορίσει.

Πάντως, επανέλαβε την πρόθεση του Ταμείου να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα είναι αποτελεσματικό.

Προϋποθέσεις αποτελούν τόσο η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους (γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να εξειδικευθούν τα μέτρα των Ευρωπαίων προκειμένου να αποτιμηθεί η επίπτωσή τους στη βιωσιμότητα), όσο και η συνεπής εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ειδικά, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι στόχος της δεύτερης αξιολόγησης είναι να προχωρήσουν εκείνες οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η ελληνική αγορά εργασίας με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».


ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΑΝΟΗΤΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΕΥ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.


ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Το σκανδαλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το ξεπουλημα της σημερα εναντι 45 εκ ευρω οταν η προηγουμενη κυβερνηση το 2013 ειχε αγοραστες με 300 εκ ευρω δινει ενα μαθημα στους λαικιστες και τους συνδικαλιστες πασης φυσεως. Αν η αποκρατικοποιηση ειχε γινει νωριτερα τωρα δεν θα την πουλουσαμε για παλιοσιδερα. Θα ειχαμε αποφυγει και τα 750 εκ ευρω παρανομη κρατικη ενισχυση που θα μας τα ζητουσαν πισω αν δεν την πουλουσαν τωρα κακην κακως. Και κλαμα ο Σπίρτζης και οι συντροφοι...Ουτε περιπτερο δεν θα επρεπε να διοικουν κανονικα.

Πυρά αντιπολίτευσης για τα 45 εκατομμύρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Πυρά αντιπολίτευσης για τα 45 εκατομμύρια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Η αποδοχή από το ΤΑΙΠΕΔ της ιταλικής πρότασης για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πυροδότησε έναν ακόμη γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι υπενθύμισαν, με ιδιαιτέρως αιχμηρά σχόλια, τις «κορώνες» των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν, προ ετών, είχε δρομολογηθεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας με αποτίμηση στα 300 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συνεχίζουν τον κύκλο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων οδηγώντας την ίδια την εταιρεία σε βύθιση αλλά και την, μέσω Ελλάδας, εμπορευματική κίνηση σε αδιέξοδο.
Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, την οποία και έκανε δεκτή καθώς τα 45 εκατ. ευρώ που προβλέπει ήταν σύμφωνα με πληροφορίες σημαντικά πάνω από τις αποτιμήσεις που είχαν υποβάλει ανεξάρτητοι αξιολογητές.
Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός από το εμπορευματικό έργο είναι η μόνη που εκτελεί επιβατηγό σιδηροδρομικό έργο στην Ελλάδα και μάλιστα επιδοτείται με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για τις δημόσιες υπηρεσίες που έχει αναλάβει (άγονες γραμμές).
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου αλλά και στα πλαίσια της προ ετών συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράτυπων κρατικών επιδοτήσεων που η Ε.Ε. έκρινε ότι έχουν χορηγηθεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δεσμευτεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνοδευτεί με τη διαγραφή της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ που συνδέονται με αυτές τις παράτυπες επιδοτήσεις και βαρύνουν τον ισολογισμό της.
Πυρά από αντιπολίτευση

Αιχμηρή ανακοίνωση για το αντίτιμο των 45 εκατ. ευρώ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «απαξίωση της περιουσίας του Δημοσίου». Όπως αναφέρει:

«Το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος του κ. Σταθάκη, χαρακτήριζε “ξεπούλημα” τα 300.000.000 ευρώ που αξίωνε η τότε Κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μετά από 18 μήνες η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που με την καταστροφική της πολιτική και την απαράδεκτη καθυστέρηση οδήγησε σε απαξίωση την περιουσία του Δημοσίου, έρχεται σήμερα και πουλάει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ 45.000.000 ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ορισμός της προκλητικής εξαπάτησης, της αναξιοπιστίας και της ανικανότητας, που κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό».
Από την πλευρά του, το Ποτάμι αναφέρει ότι η ιστορία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. αποτυπώνει όλη την παράνοια που ζούμε στη χώρα.
«Πριν από 2 χρόνια, όταν επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία, ο κ. Σταθάκης κι ο ΣΥΡΙΖΑ έβρισκαν προκλητικά χαμηλό το τίμημα των 300 εκατ. ευρώ. Σήμερα και αφού οι διάφορες επιδοτήσεις έχουν στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο 750 εκατ. ευρώ, η εταιρεία πωλείται για 45 εκατ. ευρώ. Ποιός πληρώνει τη διαφορά των επιδοτήσεων που δόθηκαν και των 245 εκατομμυρίων που δεν εισπράχθηκαν; Όχι φυσικά, τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά αυτοί που πληρώνουν πάντα. Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν ο μόνος τρόπος ανάπτυξης της εταιρείας. Κι αν είχε γίνει στο χρόνο που έπρεπε τα οφέλη θα ήταν πολύ μεγαλύτερα», επισημαίνει το Ποτάμι.
Η ανακοίνωσή περιλαμβάνει υπό μορφή υστερόγραφου και το επιπλέον σχόλιο όπου σημειώνεται: «Ας φροντίσουν οι συνάδελφοι του υπουργοί, να συμπαρασταθούν τουλάχιστον στον κ. Σπίρτζη. Δεν είναι και λίγο να υπογράφεις εσύ να δοθούν αυτά που κατήγγειλες ότι ξεπουλιούνται».
Τι λένε κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ
Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ, πάντως, υποστηρίζουν ότι ουδέποτε υπήρξε προσφορά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά τα τρία χρόνια της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκτός από σήμερα και τους ιταλικούς σιδηροδρόμους.
Η ανακοίνωση της εταιρείας
«Η εξαγορά αυτή είναι σύμφωνη με το επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και – μεταξύ άλλων – επικεντρώνεται στη διεθνή ανάπτυξη», αναφέρει σε δήλωσή του, στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του ομίλου της Ferrovie Dello Stato Italiane, ο διευθύνων σύμβουλος Renato Mazzoncini προσθέτοντας  ότι «είναι, επίσης, μια ευκαιρία ανάπτυξης και βελτίωσης των ελληνικών σιδηροδρόμων, οι οποίοι θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία και εμπειρία του ομίλου της FS που έχει αποκτηθεί στα 110 χρόνια της ιστορίας του».
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της FS,  Gioia Ghezzi διατυπώνει την εκτίμηση πως «οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι θα επωφεληθούν από τη μεγάλη προσοχή που δίδουμε στους εργαζομένους, άλλωστε η FS έχει επιλεγεί, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Καλύτερος Εργοδότης».

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μακελειό στη Νίκαια με «άρωμα» ISIS

Μακελειό στη Νίκαια με «άρωμα» ISIS - 84 νεκροί, 50 παιδιά τραυματίες

Σοκ προκαλεί το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στη Νίκαια, στην κεντρική λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, την ημέρα που η χώρα γιόρταζε την Εθνική Εορτή της.

84 νεκροί, 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 18 σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός.

Το τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων, καθώς γιόρταζαν την ημέρα της Βαστίλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, η παρουσία του φορτηγού τη συγκεκριμένη ώρα προκάλεσε έκπληξη και σήμανε συναγερμό στις αρχές.

Αμέσως επικράτησε πανικός, το πλήθος άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προς το φορτηγό και ο οδηγός του επιτάχυνε και έπεσε πάνω στο πλήθος.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πίσω από το μακελειό στη Νίκαια κρύβεται ο ISIS, καθώς το χτύπημα έγινε με τον τρόπο που σκέφτονται και οργανώνουν τις επιθέσεις του οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο δράστης, κάτοικος της Νίκαιας με καταγωγή από την Τυνησία, 31 ετών, είναι επίσης νεκρός.

Σκοτώθηκε μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο φορτηγό βρέθηκαν πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός είχε ξεκινήσει να πυροβολεί πριν οδηγήσει σε σύγκρουση το φορτηγό με το πλήθος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε την επίθεση ως «τερατούργημα», ενώ τόνισε ότι θα αναπτυχθούν στρατιώτες και αστυνομικοί σε όλη τη χώρα και ειδικά στα σύνορά της.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

12:53 - Τουλάχιστον πενήντα παιδιά νοσηλεύονται στη Νίκαια
μετά τη χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή.

12:10 -
«O Πάπας Φραγκίσκος καταδικάζει κάθε μορφή δολοφονικής παραφροσύνης, μίσους, τρομοκρατίας και κάθε επίθεση κατά της ειρήνης», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

12:05 -
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς μετέφερε την εντολή του Ολάντ να κηρυχθεί στη Γαλλία τριήμερο εθνικό πένθος για τις 16, 17 και 18 Ιουλίου στη μνήμη των συνολικά 84 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Νίκαια.

11:53 - Ταυτοποιήθηκε και επίσημα ο μακελάρης της Νίκαιας

11:49 -
Γεννηματά: Η σκέψη μας είναι στη Νίκαια

11:48 - Το μήνυμα της ελληνικής Βουλής για την επίθεση

11:41 - Β. Σπύρου, διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ένωσης Κεντρώων:
Από καθαρή τύχη δεν βρέθηκα στο σημείο της τραγωδίας

11:36 - Έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση στη Νίκαια χθες βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

11:35 - Παπαδημούλης και Κύρτσος για το αιματοκύλισμα στη Γαλλία

11:30 - Σουλτς: Δεν αποδυναμώνεται η αποφασιστικότητά μας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας

11:24 - Συλλυπητήρια Πούτιν σε Ολάντ για το μακελείο στη Νίκαια

11.20 - Θεοχαρόπουλος: Ο,τι είναι δυνατόν για να μην τους επιτρέψουμε να πλήξουν τη δημοκρατία

11:14 - Κουσκουβέλης (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων): Το νέο χτύπημα απειλεί την ελευθερία

11:09 - Ο Μ. Ραχόι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον γαλλικό λαό
μετά την αποτρόπαιη επίθεση.

11:04 -
Δείτε πως περιγράφει ο παγκόσμιος Τύπος το μακελειό στη Νίκαια

10:45 - Αντζελίνο Αλφάνο: Ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα με τη Γαλλία μετά την επίθεση στη Νίκαια

10.41 - Συλλυπητήρια Παυλόπουλου σε Ολάντ

10:35 - Μπαλτάς: Τέτοια χτυπήματα αντί να κάμπτουν, ενισχύουν το δημοκρατικό αίσθημα

10.29 - Μαρτυρίες-σοκ από τη νύχτα φρίκης στη Νίκαια

10:27 - Ν. Φίλης:
Ο ISIS προσφέρει τη χειρότερη υπηρεσία – Συλληπητήρια του υπ. Παιδείας για το φονικό

10:22 - Οι ηγέτες της Συνόδου Ασίας και Ευρώπης για το «χτύπημα» στη Γαλλία

10:15 -
Γκάμπριελ και Στάινμαϊερ για το αιματοκύλισμα στη Νίκαια

10:12 - Τραμπ: Αν εκλεγώ πρόεδρος, θα ζητήσω κήρυξη πολέμου κατά του ΙSIS

10:06 - Το μήνυμα Κοτζιά στον Γάλλο ομόλογό του

09:53 - Κ.Φίλης (διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων): Χτύπημα με ισχυρό συμβολισμό

09:48 -
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον δήλωσε «συγκλονισμένος» από την επίθεση.

09:45 - Ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι: Δεν υπάρχουν συμπατριώτες μας μεταξύ των θυμάτων

09:34 -
Η μαρτυρία Έλληνα ιερέα της Νίκαιας για τη φονική επίθεση

09: 31 - Το «tweet» Μητσοτάκη για την τραγωδία στη Νίκαια

09:30 -
SOS Nice: Στο Twitter συγγενείς αναζητούν αγνοούμενους

09:27 - Μέρκελ: Η Γερμανία είναι στο πλευρό της Γαλλίας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

09:25 -
Ο πρώην δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί σε δηλώσεις του είπε ότι πρόκειται για το χειρότερο δράμα που έχει χτυπήσει την πόλη στην νεότερη ιστορία της.

09:21 - ΥΠΕΞ: Η δράση της βάρβαρης τρομοκρατίας είναι καταδικασμένη να αποτύχει

09:00 -
Τουσκ και Ρέντερ για το μακελειό στη Νίκαια

08:49 - Αθλητές και ομάδες σε όλο τον κόσμο
εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.

08:37 -
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο νεότερος απολογισμός από το μακελειό στη Νίκαια κάνει λόγο για 84 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

08:33 -
Ο οδηγός του φορτηγού που έκανε την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

08:24 - 
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πολεμήσει την τρομοκρατία

08:22 -
Με το hashtag #Pray For Nice χιλιάδες πολίτες στο διαδίκτυο σπεύδουν να εκφράσουν τη οδύνη τους για το αιματοκύλισμα με τους 80 νεκρούς και τους 150 τραυματίες στη Νίκαια της Γαλλίας.

08:16 -
«Καταδικάζω με τον σθεναρότερο τρόπο την κατά τα φαινόμενα φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

07:47 - Γιοάχιμ Γκάουκ: Μια επίθεση εναντίον της Γαλλίας αποτελεί και επίθεση εναντίον του συνόλου του ελεύθερου κόσμου

07:39 -
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σε έκτακτο διάγγελμά του, ότι μεταξύ των νεκρών είναι και πολλά παιδιά.

07:12 - Το Facebook ενεργοποίησε την επιλογή safety check μετά την επίθεση στην Νίκαια. Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα 5 εβδομάδων που το κοινωνικό δίκτυο ενεργοποιεί τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

07:04 - Έκκληση για αίμα απευθύνουν τα νοσοκομεία της Νίκαιας, στα οποία νοσηλεύονται 150 τραυματίες, από τους οποίους οι περίπου 20 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

07:02 - Για τρομοκρατικό χτύπημα κάνει λόγο και ο Γάλλος πρωθυπουργός Μάνουελ Βαλς με μήνυμά του στο Twitter: «Η πόλη της Νίκαιας χτυπήθηκε από τρομοκράτες τη ημέρα της Εθνικής Εορτής. Ο πόνος είναι απέραντος, η χώρα είναι σε πένθος. Οι Γάλλοι θα το αντιμετωπίσουν».

07:01 - Οι ΗΠΑ καταβάλλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξακριβώσουν την τύχη των Αμερικανών πολιτών στη Νίκαια», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. Νωρίτερα, ο Κέρι σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στη Γαλλία κάθε αρωγή.

06:59 - Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο τη βάρβαρη και άνανδρη τρομοκρατική επίθεση», η οποία διαπράχθηκε χθες το βράδυ στη Νίκαια.

06:51 - Εικόνες και βίντεο σοκ από το τρομοκρατικό χτύπημα






- Ολάντ: Επεκτείνεται για 3 μήνες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

- Καρέ-καρέ η επίθεση στη Νίκαια

- Θρήνος στα πρωτοσέλιδα για το αιματοκύλισμα

- Η φωτογραφία από την τραγωδία στη Νίκαια που συγκλονίζει

- Στη σκιά του μακελειού της Νίκαιας οι διεθνείς αγορές

- Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Tα κτηνη χτυπησαν παλι ωμα με φορτηγο ανθρωπους αμεριμνους ανημερα της εθνικης γιορτης της Γαλλιας.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"