ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Λύση στο αδιέξοδο της ΕΡΤ από το κανάλι της Βουλής;

- Σύμφωνα με πληροφορίες, θα "χρησιμοποιηθεί" το κανάλι της Βουλής και θα εκπέμπεται από εκεί πρόγραμμα
- Το σχέδιο αυτό επεξεργάζονται στο Μαξίμου - Εισηγούνται ακόμα και μεταβατικό σχήμα με 200 άτομα προσωπικό!
- ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν: "Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει άμεσα με ΟΛΟ το προσωπικό της"


Ένα σχέδιο το οποίο μέχρι σήμερα είχε ακουστεί μόνο ως σενάριο, φαίνεται να έχει στα χέρια του το επιτελείο Σαμαρά.

Το σχέδιο, περιλαμβάνει τα εξής:

Να ανοίξει ξανά το κανάλι της Βουλής και από εκεί με μια ομάδα τεχνικών και δημοσιογράφων να αρχίσει κανονικά να εκπέμπεται κανονικό πρόγραμμα.

Για να παρουσιαστεί αυτό το σχέδιο στους άλλους δυο εταίρους, πρέπει κατ' αρχήν να υπάρχει σχεδιασμός από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, πρόθυμοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί να συμμετάσχουν σε αυτό και βεβαίως να γίνει αποδεκτό από τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη.

Λένε επίσης, ότι επειδή το σχήμα αυτό θα είναι μεταβατικό και θα μπορούσε να λειτουργήσει με προσωπικό το οποίο μπορεί να μην ξεπερνά τα 200 άτομα!

Προς το παρόν πάντως, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ επιμένουν ότι το πρόβλημα με το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει λυθεί, παρά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία και μάλιστα επιμένουν ότι η θέση τους δεν έχει αλλάξει.


ΠΗΓΗ:http://www.newsit.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΙ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ; ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ:http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_13.html

 Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013
Η ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Το θεμα του ραδιοφωνικου σταθμου της Φλωρινας που πρεπει να προβλεφθει στον νεο φορεα ραδιοτηλεορασης οπως και στην Θρακη εκτος απο εθνικους λογους εχει και την διαστ
αση της προστασιας των εθνικων ραδιοσυχνοτητων στην ακριτικη Ελλαδα απο την καταληψη τους απο Σκοπιανα και Τουρκικα ραδιοφωνα. Χρειαζεται μεγαλη προσοχη και οχι ισοπεδωτικες αποφασεις.Επισης οι τηλεοπτικες συχνοτητες δεν προστατευονται απο την καταληψη τους απο τηλεοπτικους σταθμους γειτονικών χωρών με πολυ ασχημες συνεπειες. Για αυτο αντι για το μαυρο σημα ας συνδεσει με καποιο τροπο η κυβερνηση τις τρεις τηλεοπτικες συχνοτητες με σημα μεταδοσης απο τις συνεδριασεις της Βουλης των Ελλήνων εστω.
Αναρτήθηκε από ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ στις 1:30:00 μ.μ.


Νέες διευκρινίσεις για την προσωρινή διαταγή περι ΕΡΤ

Νέες διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ
Νέες διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣτΕ

Νομικά αλλά και πρακτικά προβλήματα, ανέκυψαν από τη χθεσινή προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνου Μενουδάκου για τη μερική άρση του κλεισίματος της ΕΡΤ Α.Ε.
Σήμερα, από πλευράς του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις - ερμηνείες για την επίμαχη προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου.
Κατ' αρχάς επισημάνθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ, ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς. Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ-ΕΡΤ 3, ραδιόφωνα, κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός.
Παράλληλα, οι δύο υπουργοί θα πρέπει να ορίσουν και τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα «στρώσει τον δρόμο» για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.
Αυτός ο διαχειριστής, λοιπόν, θα κρίνει ποιος είναι ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, ενώ θα καθορίσει και τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα επαναπροσληφθούν, όπως και εκείνα που θα απολυθούν.
Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εκδοθεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για την έκδοση απόφασης αναστολής. Πάντως, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν τον σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της ΕΡΤ, διευκρινίστηκε ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου. Αντίθετα, όμως, μπορεί η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του. Στην τελευταία αυτή περίπτωση θα εξετασθεί τι δικονομικές δυνατότητες έχει ο κ. Μενουδάκος για να κινηθεί, χωρίς να αποκλείεται και η εισαγγελική επίκληση.
Όμως, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμοδίων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα, θεωρούσαν την καθυστέρηση της άρσης του «μαύρου» της ΕΡΤ δικαιολογημένη, καθώς, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος.
Τέλος, οι δικαστές επανέλαβαν ότι η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», καθώς η «τύχη τους» θα καθοριστεί από τον διαχειριστή, που θα οριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ και ΕΝΙΚΟΣ

ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.

Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΡΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ

Απο την μια υστερια στην αλλη. Τωρα με την Ερτ βρηκαν την ευκαιρια να ξεχασει ο κοσμος τα λαθη της τροικας, τα νεα μετρα που ερχονται και την αποτυχια των στοχων για τις αποκρατικοποιησεις για μια ακόμη φορά  τους οποίους εξωπραγματικά πάλι είχε θέσει  η τροικα με τους φωστήρες της  ενώ η Κομισιόν τορπίλιζε την πώληση της ΔΕΠΑ και οι Ρωσοι έφευγαν.Καλη νυχτα Ελλαδα.

ΒΓΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το θεμα της Ερτ εβγαλε στην επιφανεια ολα εκεινα τα στοιχεια παρασιτισμου που εφεραν την Ελλαδα σε αυτα τα χαλια και την οδηγησαν στα μνημονια και στα δοντια της τροικα

Τα 3/4 της βοήθειας στην Ελλάδα κατέληξαν στις τράπεζες

Δεν διαψεύδει το Βερολίνο

Τα 3/4 της βοήθειας στην Ελλάδα κατέληξαν στις τράπεζες καταγγέλλει η οργάνωση Attac



Τα 160 από τα 207 δισ. ευρώ που διατέθηκαν για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης κατέληξαν στις τράπεζες και στους πλούσιους, κατήγγειλε η οργάνωση υπέρ τη φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών για τη βοήθεια των πολιτών, Attac (Association pour la Taxation des Transactions financieres et l'Aide aux Citoyen) σε έκθεσή της, η οποία δημοσιεύεται στην «Sueddeutsche Zeitung» την Δευτέρα.

Η γερμανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία, αλλά επισήμανε ότι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα ήταν εξαρχής βασικός στόχος του ελληνικού προγράμματος.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τους αριθμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και υπενθύμισε ότι βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή χρόνου στην ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό προκειμένου να εφαρμόσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η χώρα να επιστρέψει σε έναν σταθερό οικονομικό δρόμο.

Τόνισε μάλιστα ότι το πρόγραμμα κατέστη αναγκαίο επειδή η Ελλάδα δεν είχε πλέον πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές.

«Έτσι, φυσικά, κάποια χρήματα διατέθηκαν για την κάλυψη του δημοσιονομικού ελλείμματος ώστε να εξασφαλιστεί ο προϋπολογισμός. Κάποια χρήματα διατέθηκαν για την εξόφληση χρεών και κάποια άλλα για την σταθεροποίηση του χρηματοοικονομικού συστήματος. Πρέπει κάνεις να παραδεχτεί ότι ένα σύγχρονο κράτος χωρίς έναν λειτουργικό χρηματοοικονομικό τομέα είναι σαν να έχουμε ένα σύγχρονο κράτος χωρίς ηλεκτρισμό ή ύδρευση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κότχαους.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Ελπίδες αφήνει η τρόικα

Χρονική μετάθεση των στόχων για τις αποκρατικοποιήσεις συζήτησαν ΤΑΙΠΕΔ-τρόικα



Μετά το ναυάγιο στη ΔΕΠΑ, τις δυσκολίες σε ό,τι αφορά την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ, τις εμπλοκές που εμφανίστηκαν στην πώληση του ΟΠΑΠ προκύπτει μέγα ζήτημα για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου σε ότι αφορά τον αριθμό των αποκρατικοποιήσεων και κατ' επέκταση των εσόδων που θα αποφέρουν.

Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό μεταξύ Αθήνας και δανειστών ότι ο στόχος για άντληση 2,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013 θεωρείται πλέον ανέφικτος.

Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εξέτασε με την τρόικα τη χρονική μετάθεση των στόχων και τον ανασχεδιασμό του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, χωρίς -σύμφωνα με πληροφορίες- να καταλήξουν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά με την τρόικα να δείχνει θετική διάθεση.

Επίσης η τρόικα φέρεται να επανέφερε την πρόταση για ανάληψη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ από ξένους μάνατζερ.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, συμμετείχαν οι κ.κ. Ματίας Μορς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κλαους Μαζούχ από την ΕΚΤ, ενώ το ΔΝΤ εκπροσωπούσε ο Μπομπ Τραα στην θέση του Πόλ Τόμσεν.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαλλακτικοί ως προς τη μετάθεση του οικονομικού στόχου, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει να ξεπεράσει το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να παρουσιάσει το νέο πλάνο των αποκρατικοποιήσεων, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την απόκλιση στους στόχους του 2013.

Στο τραπέζι έπεσαν ιδέες για επιτάχυνση άλλων διαγωνισμών, όπως της ΕΥΔΑΠ, του ΟΛΠ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η εξέλιξη στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Στελέχη, του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού για τον ΔΕΣΦΑ θα ανοίξει τον δρόμο και για την επανακήρυξη του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, «αν ολοκληρωθεί θετικά ο ΔΕΣΦΑ, αλλάζουν τα δεδομένα για τη ΔΕΠΑ και θα μπορούσαμε υπό προϋποθέσεις να δούμε πολύ πιο θετικό κλίμα και πολύ πιο ταχείες διαδικασίες για τη ΔΕΠΑ».

Η εβδομάδα κρίνεται κρίσιμη για την τελική έκβαση του διαγωνισμού για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ, με τους συμβούλους του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Αζέρικη Socar προκειμένου η εταιρεία να βελτιώσει την προσφορά της.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Οχι που θα επιαναν τους στοχους αποκρατικοποιησεων υπο αυτες τις συνθηκες και με αυτο το προγραμμα της αποτυχημενης τροικας

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

δεν θα πιασετε τους στοχους απο τις αποκρατικοποιησεις - βαγγελης ...


 http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_14.html


Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥΣ   ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.ΕΞΑΡΧΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΗΤΑΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΠΕΡΙ 50 ΔΙΣ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΤΟ 2011. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ..


ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ. ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΙ. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011.
<< Απαιτείται και η εντατικοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων με την απαλλαγή του κράτους κατά προτεραιότητα από τις προβληματικές επιχειρήσεις του δημοσίου. Όμως ας έχουμε υπόψη, ότι η τρόικα αποτιμά την περιουσία των ΔΕΚΟ σε 44 δις ευρώ, ενώ οι κρατική συμμετοχή σε αυτές μόλις φτάνει τα 8 δις ευρώ. Άρα είναι ανεδαφικός ο στόχος, να συγκεντρωθούν 50 δις σε 5 χρόνια μόλις. Είκοσι χρόνια τώρα το θέμα το προβληματικών με την εξαίρεση της κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη καμία άλλη δεν το προώθησε, όπως έπρεπε και ιδού σήμερα τα αποτελέσματα της αναβλητικότητας. Βεβαίως είναι απαραίτητο, να πάψει το κράτος, να κάνει τον επιχειρηματία ,διατηρώντας μόνο τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων κυρίως στον τομέα της ενέργειας ή ποσοστό, που θα του δίνει το δικαίωμα βέτο σε αυτές. Στόχος πρέπει, να είναι η αποτροπή δημιουργίας ιδιωτικών μονοπωλίων, που θα αντικαταστήσουν τα κρατικά και μια εύρυθμη και υγιής ελεύθερη αγορά, όπου οι κανόνες του ανταγωνισμού θα λειτουργούν πλήρως. Δεν πρέπει, να ξεχνάμε, ότι τα μονοπώλια είναι καταστρεπτικά για το συμφέρον των πολιτών, αλλά μεταξύ ενός κρατικού και ενός ιδιωτικού μονοπωλίου είναι πάντα προτιμότερο για ευνόητους λόγους ένα κρατικό. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και το θέμα της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της χώρας, στο οποίο απαιτείται, να κινηθούμε εντατικά, ξεπερνώντας αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά και προσέχοντας, να μην εκχωρηθεί ο πλούτος αυτός σε ιδιωτικά μονοπώλια και εταιρίες σκοτεινών συμφερόντων. Θυμίζω το ζήτημα της εκμετάλλευσης των ορυχείων λιγνίτη και το θέμα της εκμετάλλευσης των πιθανών πετρελαϊκών κοιτασμάτων, που άπτεται και των εθνικών μας θεμάτων.>>
EΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ : http://vaggelisioannidis.blogspot.com/2011/03/1-19-2011_31.html

Μίζες στην Ελλάδα έδιναν (και) οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι

Εισαγγελική έρευνα στη Φρανκφούρτη

Μίζες στην Ελλάδα έδιναν (και) οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι

Η Deutsche Bahn μετανοεί και αποσύρεται από χώρες «υψηλού ρίσκου διαφθοράς» -ανάμεσά τους και την Ελλάδα
Για μίζες συνολικού ύψους 315.000 ευρώ στην Ελλάδα από τους Γερμανικούς Σιδηρόδρομους (Deutsche Bahn), μαζί με ανάλογες πρακτικές για δουλειές σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, μιλά δικαστική έρευνα στη Φρανκφούρτη που οδήγησε, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, σε επιβολή προστίμων σε στελέχη της εταιρείας. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αποσύρεται από χώρες «με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς», ανάμεσά τους και την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να σταματήσουν να αναλαμβάνουν έργα -κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά- στην Ελλάδα, αλλά και την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουάντα και την Ταϊλάνδη μετά τη δικαστική έρευνα από την εισαγγελία της Φρανκφούρτης σε βάρος της εταιρείας για διαφθορά.

Η DB International, θυγατρική της Deutsche Bahn, «λάδωνε» την τελευταία δεκαετία, και ενδεχομένως και παλιότερα, για να παίρνει συμβόλαια στις χώρες αυτές, όπως αναφέρεται.

«Για παράδειγμα στην Ελλάδα, στο δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη, το λιμάνι και την Κόρινθο» γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που επικαλείται η SZ, η εταιρεία έδωσε συνολικά 315.000 ευρώ σε μίζες για δουλειές στην Ελλάδα.

Η ίδια η DB ανακοίνωσε ότι «είναι απαραίτητες βαθιές τομές και μία γενικότερη νέα αρχή» στις πρακτικές της, και ως εκ τούτου «αποσύρεται από δουλειές σε χώρες με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς». Όσον αφορά τα στελέχη της που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας, η DB τα έχει ήδη απομακρύνει -σε αυτά συγκαταλέγεται και πρώην υπεύθυνος για την Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ

Η ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΤ

Στο θέμα της ΕΡΤ επαναλαμβάνω πως άλλο πράγμα είναι η ξεκάθαρη και έντονη στήριξη μου να παραμείνει με κάθε τρόπο ο κρατικός ραδιοσταθμός Φλώρινας ο οποίος έχει μεγάλη προσφορά στην ακριτική μας περιοχή και στην προάσπιση της απο επιβουλές και με το νέο σχήμα όπως και οι κρατικοί ραδιοσταθμοί στην Θράκη για πολύ σοβαρούς εθνικούς λόγους και είναι άλλο πράγμα η πάγια θέση μου ότι η κεντρική ΕΡΤ ήταν μία πληγή σκανδάλων, που έπρεπε να εκκαθαριστεί και να δημιουργηθεί ένας νέος υγιής ανεξάρτητος διαφανής φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μόνο με το προσωπικό που όντως έχει τα προσόντα και με αξιοκρατικές προσλήψεις. Βεβαίως αυτό μπορούσε να γίνει μόνο με κλείσιμο διότι εν λειτουργία σιγά να μην μπορούσε να γίνει εξυγίανση με την ΠΟΣΠΕΡΤ να κλείνει με απεργίες και καταλήψεις αυτή απο την πλευρά της την ραδιοτηλεοραση αν γινόταν κάτι τέτοιο αλλά με προσοχή και χωρίς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η κατάχρηση των οποίων σε καιρούς μνημονίου έχει ξεφύγει απο κάθε όριο νομικά και συνταγματικά προβληματικές και πρόχειρες και παράλληλα με προστασία των εθνικών συχνοτήτων κατά την διάρκεια της εκκαθάρισης χωρίς μαύρο σήμα αλλά με κάποιας μορφής σήματος.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"