ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΕΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΒΟΜΒΕΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Για έγκλημα  που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.
Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.
«Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.
 «Φαντάζομαι ότι είχε πολιτική εντολή και πρέπει να το πει, γιατί απ’ ότι έχω καταλάβει ο κ. Γεωργίου δεν καταλαβαίνει τη στατιστική», τόνισε, ενώ αναφερόμενη στον επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ράντερμαχερ είπε: «Έχουμε αποδείξεις ότι μας προέτρεπε να μην εκτελούμε το καθήκον μας και να υπογράψουμε αυτές τις ψευδείς βεβαιώσεις. Χαίρομαι γιατί υπερίσχυσε η εντιμότητα  για να μην διαπράξουμε αυτά τα εγκλήματα και να μην είμαστε κι εμείς κατηγορούμενοι».
Το ίδιο έκανε σύμφωνα με την κυρία Γεωργαντά και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όπως ανάφερε «μας παρότρυνε όταν μας έλεγε ‘δεν θα μιλάτε και θα εκτελείτε ότι λέει ο κ. Γεωργίου και ο κ. Ραντερμάχερ’.»
«Είναι εγκληματικά αυτά τα πράγματα και επισύρουν ποινικές ευθύνες. Δηλαδή μας παρότρυνε να μην εκτελέσουμε το υπηρεσιακό μας καθήκον», τόνισε, αφήνοντας αιχμές τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Βεβαίως γνώριζε ο κ. Παπανδρέου και τήρησε σιγή ιχθύος. Πιστεύω ότι είναι και αυτός υπεύθυνος», αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά, λέγοντας ότι είχε ενημερώσει τον πρώην πρωθυπουργού μέσω του αδελφού του Αντρίκου ενώ του είχε στείλει και μηνύματα.
Η κυρία Γεωργαντά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πριν μπούμε στο μηχανισμό στήριξης το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο. «Η μόνη επιστημονική μέθοδος που θα μπορούσαν να μας βάλουν στα μνημόνια ήταν ένα διογκωμένο έλλειμμα. Έβαλαν το δικό τους άνθρωπο και μας εξουδετέρωσαν με την πρώτη αμφισβήτηση. Μέχρι που μας απέλυσε ο κ. Βενιζέλος».
«Όσα είπα στη εξεταστική, η βουλή τα αγνόησε. Η δικαιοσύνη έδειξε σήμερα ότι μελέτησε ενδελεχώς τα πράγματα και δεν επηρεάζεται», κατέληξε η Ζωή Γεωργαντά.
 ΠΗΓΗ: http://www.eglimatikotita.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΥΠΟΨΗ ΟΤΙ Η  ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΦΙΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΕΤΣΙ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟ 2009 ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΝΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΕ. ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟΥ 2009 ΔΕΝ ΗΤΑΝ 6% ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 15,6. ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΩΣ Η ΝΕΑ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ 2009 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ 2012. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΧΟΝΤΡΑ. ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΑ. ΗΞΕΡΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΗΘΕΛΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

 ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
<< Στην προσπάθεια τους μάλιστα, να επιχειρήσουν μια νέου τύπου απογραφή των δημοσιονομικών φούσκωσαν τεχνητά το έλλειμμα από ένα σημείο και μετά, εντάσσοντας σε αυτό πληρωμές, που μπορούσαν, να γίνουν έπειτα από χρόνια και ταυτόχρονα κατήργησαν μέτρα εισπρακτικά, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα έδωσε η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες  ανεύθυνα και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση μέσα στην χρήση του 2009.Βεβαίως δεν υποστηρίζω καθόλου, ότι το έλλειμμα δεν ήταν αρκετά υψηλό τον Οκτώβριο του 2009,αλλα αυτό είχε παραδοθεί περίπου στο 9.5% και όχι στο 15,5%, που έφτασε τελικά μετά τους χειρισμούς του κυρίου Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά ο κ. Παπανδρέου, ότι η χώρα είναι Τιτανικός, που βουλιάζει και με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε την αντίδραση των αγορών, οι οποίες από τον Ιανουάριο του 2010 και μετά άρχισαν, να εκτοξεύουν τα spread και τα ασφάλιστρα κινδύνου στα ύψη, ενώ μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου η χώρα μπορούσε, να δανειστεί το σύνολο του ποσού, που χρειαζόταν με αξιοπρεπείς προυποθέσεις για το 2010 και να μπορέσει, να διαπραγματευτεί με άνεση τους όρους τυχόν δανεισμού με τον μηχανισμό αργότερα και όχι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι ενδεικτικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου του 2010  τα περιθώρια (spread) δανεισμού του ελληνικού δημοσίου για τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκαν από τις 200 στις 340 μονάδες ,ενώ είχαν προσεγγίσει ακόμη και το επίπεδο των 400 μονάδων. Εάν υπολογίσουμε ότι σε κάθε αύξηση του κόστους δανεισμού κατά 10 μονάδες η δαπάνη για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανεβαίνει κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, τότε μέσα σε δύο μήνες η κυβερνητική αδράνεια στοίχισε πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ, όσα περίπου  το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε πέρσι από τις αυξήσεις στα καύσιμα και το γενικό πάγωμα μισθών στο δημόσιο. Περιττό, να αναφερθούμε στο σημερινό πια κόστος δανεισμου με τα spread στις 1.000 μονάδες βάσης.

 Έτσι ανέβαλε χρονικά την  είσπραξη μεγάλου ποσού απο διάφορα μέτρα, οπως  την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων και μάλιστα σε μία εποχή, που το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν  τα έσοδα, μετέθεσε  χρονικά τον διαγωνισμό, για το «ΞΥΣΤΟ», όταν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε, να εισπράξει το κράτος μέσα στο 2009, μετέθεσε  την είσπραξη του ΕΤΑΚ, και των νέων τελών κυκλοφορίας και το σοβαρότερο δεν  κινητοποίησε τον  φοροεισπρακτικό  μηχανισμό  και την ΥΠ.Ε, προκειμένου, να ενισχύσει τα έσοδα, τα οποία λόγω της κρίσεως υστερούν, ενώ μέχρι και σήμερα οι υπηρεσίες των εφοριών είναι αποδιοργανωμένες και οδήγησαν στην παραίτηση του γενικού γραμματέα  οικονομικών κ Γεωργακόπουλου κάτω από το βάρος της πορείας  των εσόδων το πρώτο δίμηνο του 2011. Δαπάνες κάθε μορφής πληρώθηκαν όλες στο τέλος του 2009 και όχι σταδιακά, ενώ αντιθέτως το 2010 οι οφειλές του κράτους προς τους προμηθευτές του δημοσίου σταμάτησαν παγώνοντας και την αγορά προκειμένου, να εμφανιστεί τεχνητή μείωση των δαπανών στην εκτέλεση του  προϋπολογισμούτου2010.>>
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΔΩ:

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Η λυση ειναι σκληρη επαναδιαπραγματευση με την Ευρωπη χρησιμοποιωντας την γεωστρατηγικη θεση της χωρας. Ουτε η υποταγη στους δανειστες και στις αποτυχημενες συνταγες και τους ορους τους ουτε και η αμεση καταγγελια της δανειακης συμβασης με ενα αρθρο κλπ. Καταλαβατε; Ευτυχως υπαρχουν και αλλοι δρομοι περα απο τους δρομους του φρενοκομειου που προτεινετε. Ετσι μην προσπαθειτε να αντιδρασετε σε οτι δεν καταλαβαινετε...

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ

Ο μονος τροπος για να βουλιαξει η χωρα ειναι να συνεχισει στην ιδια λαθος και εγκληματικη πορεια. Προσφερουν δε σε αυτην χειριστη υπηρεσια οσοι δηθεν για το καλο της πνιγουν την φωνη της αληθειας και στρατευονται ως γενιτσαροι στις γραμμες που χαραζουν τα κομματα και οι μηχανισμοι εξουσιας που υπηρετουν. Οταν βεβαια συμβει η καταστροφη τοτε θα κανουν αυτο που ξερουν παντα. Θα βγαλουν την ουρα τους απο εξω ενω θα εχουν συμβαλει ως παπαγαλακια τα μεγιστα στην διατηρηση του σαπιου πολιτικου συστηματος που υπηρετησαν οχι χωρις οφελη ολα τα προηγουμενα χρονια και τωρα παριστανουν τους σωτηρες και τιμητες. Συναισθηση της επικινδυνοτητας τους και της δουλικοτητας τους καμια. Ειναι για λυπηση ασφαλως.Συμπερασμα: Στην χωρα αυτη το θρασος και η ημιμαθεια δεν θα χαθουν ποτε. Ας κοιταξουν τι ανοησιες ελεγαν ορισμενοι ολα τα προηγουμενα χρονια και ποσο εξω επεσαν και ας κοιταχτουν στον καθρεφτη μπας και αντιληφθουν τι κανουν.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"