ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

O Γ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΧΩΡΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ.

Από το συγκροτημα Λαμπράκη κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Από τα σπλάχνα του συγκροτήματος Λαμπράκη στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Ο Παντελής Καψής, πρώην διευθυντής των εφημερίδων του συγκροτήματος Λαμπράκη «Των Νέων» και «Βηματος», ανέλαβε, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, τη θέση του υπουργού Επικρατείας του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Παντελής Καψής σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο και ακολούθησε τη δημοσιογραφία ξεκινώντας από τα σπλάχνα του συγκροτήματος Λαμπράκη. Γιος του πρώην υπουργού και διευθυντή των «Νέων» Γιάννη Καψή και αδερφός του πολιτικού συντάκτη του Mega, Μανώλη Καψή, ο Παντελής Καψής υπήρξε το προστατευόμενο παιδί του Χρήστου Λαμπράκη και του ιστορικού διευθυντή της εφημερίδας Λέοντα Καραπαναγιώτη, τον οποίο διαδέχθηκε στη διεύθυνση των «Νέων» στα μέσα της δεκαετίας του 2000.
Μετά το θάνατο του Λαμπράκη και όταν ο ΔΟΛ πέρασε στον έλεγχο του Σταύρου Ψυχάρη, ο Παντελής Καψής μετακινήθηκε από «Τα Νέα» «στο Βήμα» στο πλαίσιο της στελεχιακής αναδιάρθρωσης που επέβαλε ο Σταύρος Ψυχάρης. Στο Βήμα ωστόσο δεν μακροημέρευσε αφού γρήγορα ήρθε σε σύγκρουση με τον νέο ιδιοκτήτη του ΔΟΛ. Η βαθιά κρίση του Τύπου και τα μεγάλα οικονομικά και εκδοτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκρότημα από τότε που η χώρα μπήκε στη βαθιά οικονομική κρίση επιδείνωσαν τη σχέση του με τον Σταύρο Ψυχάρη. Αρχικά ο Ψυχάρης τον μετέθεσε από «τα Νέα» «στο Βήμα», με τον Παντελή Καψή να «χρεώνεται» ουσιαστικά και το λουκέτο στο ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας, αλλά και τις δεκάδες απολύσεις δημοσιογράφων που ακολούθησαν.
Πριν από μερικούς μήνες αντικαταστάθηκε από τον Αντώνη Καρακούση στη διεύθυνση του Βήματος και τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ. Παρόλα αυτά στην τελευταία αναδιάρθρωση της εταιρίας τον Σεπτέμβριο έγινε ξανά απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αρθρογραφούσε στο «κυριακάτικο Βήμα».
Λέγεται ότι το κλίμα ανάμεσα τον Σταύρο Ψυχάρη και Παντελή Καψή είχε επιδεινωθεί επιπλέον από το γεγονός ότι ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν υπέρ της γραμμής στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου. Οι στενές σχέσεις μάλιστα του Παντελή Καψή με τον τέως πρωθυπουργό είχε φέρει και τους πρώτους ψιθύρους που ήθελαν τον Παντελή Καψή να αποχωρεί από τη δημοσιογραφία για να ακολουθήσει πολιτική καριέρα, με το όνομα του να ακούγεται έντονα για μία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.
Η επιλογή του Παντελή Καψή για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δημιούργησε έκπληξη φαίνεται ότι έγινε και με τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά. Η συναίνεση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Παντελή Καψή αποδίδεται στις άριστες σχέσης που έχει ο Σταύρος Ψυχάρης με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δευτερότοκος γιος του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Ανδρέας Ψυχάρης τοποθετήθηκε πριν από λίγες ημέρες διπλωματικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και φημολογείται ότι θα συμπεριληφθεί στις βουλευτικές λίστες της Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές.

πηγη iefimerida

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
MAΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΟΛ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ. ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΠΙΑ. Η 4 ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ 1. ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 2 ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.

Το δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Ελλάδας; Μελέτη της FED

Το δολάριο ως εθνικό νόμισμα της Ελλάδας

Για την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο στην Ελλάδα και άλλες χώρες προετοιμάζονται οι ΗΠΑ. Τι προβλέπει μελέτη της FED. Τα οφέλη, το "κούρεμα" και οι κίνδυνοι. Πώς η πολιτική της Μέρκελ οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ
Σχέδιο υιοθέτησης του δολαρίου ως εθνικού νομίσματος της Ελλάδας, έχουν στο συρτάρι τους οι ΗΠΑ, με στόχο την ευθεία αντικατάσταση του ευρώ, σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη.
Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό "Επίκαιρα", οι Αμερικανοί βλέποντας ότι η στάση της Γερμανίας οξύνει τον ευρωσκεπτικισμό και οδηγεί σε φαύλο κύκλο είναι έτοιμοι να προωθήσουν περαιτέρω την διείσδυσή τους στην Ευρώπη.
Έτσι, σύμφωνα με το περιοδικό, ομάδα εργασίας του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (FED) έχει επεξεργαστεί σχέδιο 74.000 λέξεων που προβλέπει την αντικατάσταση του ευρώ από το δολάριο ως εθνικού νομίσματος στα κράτη που τυχόν βρεθούν εκτός.
Τι προβλέπει το σχέδιο. Η "νέα δραχμή"
Σύμφωνα με τη μελέτη της FED, σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ, προκειμένου να μην οδηγηθεί στο χάος, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης (pegging) της "νέας δραχμής" με το αμερικανικό δολάριο.
Η Ελλάδα θα υιοθετήσει για πέντε χρόνια το αμερικανικό δολάριο ως de facto εθνικό νόμισμα και παράλληλα θα υπάρχει η "νέα δραχμή",  η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται στη σύναψη συμφωνιών Swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, με αρχική ισοτιμία πχ 30 προς 1.
Σύμφωνα με το περιοδικό "Επίκαιρα" που επικαλείται την μελέτη του Τμήματος Νομισματικής Πολιτικής της FED, το πρώτο αποτέλεσμα μιας τέτοιας μετάβασης από το ευρώ στο δολάριο, θα ήταν μια σημαντική υποτίμηση του ευρώ μέχρι και 50%, ιδιαίτερα αν υπάρξει έξοδος από την ευρωζώνη και άλλων χωρών.
Η δεύτερη επίπτωση, θα είναι ότι, λόγω της υποτίμησης του ευρώ, θα μειωθεί η δολαριακή αξία, του οφειλόμενου σε ευρώ ελληνικού χρέους.
Όπως αναφέρουν τα "Επίκαιρα", αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το εύρος της υποτίμησης του ευρώ, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί, χωρίς να γίνει άλλο "κούρεμα" και χωρίς να δημιουργηθεί πιστωτικό γεγονός.
Τρίτον, η FED θα παράσχει χρηματοοικονομική στήριξη στην Ελλάδα, παρέχοντας δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.
Τέταρτον, η Τράπεζα της Ελλάδος θα προβεί στην έκδοση της "νέας δραχμής", που όπως αναφέραμε παραπάνω θα χρησιμοποιείται για ανταλλαγές και συμφωνίες Swap.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της 5ετούς μεταβατικής περιόδου, η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαια που θα έχουν γίνει Swap με "νέες δραχμές".
Τέλος, μετά από 5 χρόνια, η μελέτη προβλέπει την κυκλοφορία της "νέας δραχμής" στην αγορά.
Πλήρης πολιτική εξάρτηση
Η μελέτη, όπως είναι φυσικό "βλέπει" μόνο οφέλη, αναφέροντας ακόμη την ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδας, την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων και τουριστών και την ενίσχυση της διπλωματικής στήριξης από τις ΗΠΑ σε μια σειρά "καυτά" θέματα, όπως η ΑΟΖ.
Ωστόσο, αν το σχέδιο επαληθευτεί, η πολιτική εξάρτηση της Ελλάδας από τις ΗΠΑ θα είναι πολλαπλάσια χωρίς μάλιστα να υπάρχει ευρωπαϊκό αντίβαρο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη θέση της χώρας στην περιοχή, αλλά και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό.
Από την άλλη, η πολιτική που προωθεί η Άνγκελα Μέρκελ, οδηγεί και πάλι στην "γερμανοποίηση" της Ευρώπης, με αλλαγή των συνθηκών και περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.
Και στις δύο περιπτώσεις η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε οικονομικό προτεκτοράτο.

πηγη 
            NEWS 247

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ

«Φούσκωσαν» το έλλειμμα του 2009 με τα χρέη των νοσοκομείων

Αποκαλυπτική απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή
«Η ένταξη όλων των χρεών των νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009» δεν έγινε με παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνει η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Χουντή, ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: πρώτον, «με βάση ποιο άρθρο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εθνικών και Περιφερειακών Λογαριασμών (ESA 95) δικαιολόγησε η ελληνική κυβέρνηση την εισαγωγή των μη επαναλαμβανόμενων δαπανών στο έλλειμμα του 2009; Υπήρξε σχετική υπόδειξη εκ μέρους της Eurostat;».
Δεύτερον, ο κ. Χουντής ρώτησε: «Ήταν υποχρεωμένη η ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει για εκείνο το έτος τις μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες, που αφορούσαν προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού; Ποια άλλα κράτη – μέλη έχουν εντάξει στους εθνικούς λογαριασμούς τους, μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες, που αφορούν οφειλές προς προμηθευτές υγειονομικού υλικού στα δημόσια νοσοκομεία;».
Ο Επίτροπος Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Εσωτερικού λογιστικού Ελέγχου και Kαταπολέμησης της Απάτης, A. Σεμέτα, απαντώντας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση το θέμα, σημειώνει: «Τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία συγκέντρωναν απλήρωτες υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές τους για μια μεγάλη χρονική περίοδο και οι σχετικές δαπάνες δεν είχαν καταγραφεί στον υπολογισμό του κρατικού ελλείμματος».
Και καταλήγει με έμφαση: «H αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής».

ΠΗΓΗ   iNews

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011
<<Στην προσπάθεια τους μάλιστα, να επιχειρήσουν μια νέου τύπου απογραφή των δημοσιονομικών φούσκωσαν τεχνητά το έλλειμμα από ένα σημείο και μετά, εντάσσοντας σε αυτό πληρωμές, που μπορούσαν, να γίνουν έπειτα από χρόνια και ταυτόχρονα κατήργησαν μέτρα εισπρακτικά, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Μάλιστα έδωσε η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες  ανεύθυνα και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση μέσα στην χρήση του 2009.Βεβαίως δεν υποστηρίζω καθόλου, ότι το έλλειμμα δεν ήταν αρκετά υψηλό τον Οκτώβριο του 2009,αλλα αυτό είχε παραδοθεί περίπου στο 9.5% και όχι στο 15,5%, που έφτασε τελικά μετά τους χειρισμούς του κυρίου Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά ο κ. Παπανδρέου, ότι η χώρα είναι Τιτανικός, που βουλιάζει και με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε την αντίδραση των αγορών, οι οποίες από τον Ιανουάριο του 2010 και μετά άρχισαν, να εκτοξεύουν τα spread και τα ασφάλιστρα κινδύνου στα ύψη, ενώ μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου η χώρα μπορούσε, να δανειστεί το σύνολο του ποσού, που χρειαζόταν με αξιοπρεπείς προυποθέσεις για το 2010 και να μπορέσει, να διαπραγματευτεί με άνεση τους όρους τυχόν δανεισμού με τον μηχανισμό αργότερα και όχι όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Είναι ενδεικτικό, ότι από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου του 2010  τα περιθώρια (spread) δανεισμού του ελληνικού δημοσίου για τα ομόλογα δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκαν από τις 200 στις 340 μονάδες ,ενώ είχαν προσεγγίσει ακόμη και το επίπεδο των 400 μονάδων. Εάν υπολογίσουμε ότι σε κάθε αύξηση του κόστους δανεισμού κατά 10 μονάδες η δαπάνη για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους ανεβαίνει κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, τότε μέσα σε δύο μήνες η κυβερνητική αδράνεια στοίχισε πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ, όσα περίπου  το υπουργείο Οικονομικών εισέπραξε πέρσι από τις αυξήσεις στα καύσιμα και το γενικό πάγωμα μισθών στο δημόσιο. Περιττό, να αναφερθούμε στο σημερινό πια κόστος δανεισμου με τα spread στις 1.000 μονάδες βάσης.>>

Κατηγορούσε τους Έλληνες για φοροδιαφυγή και η ίδια δεν είχε δηλώσει το σπίτι της στη Σαντορίνη


Σκάνδαλο στη Δανία

Φαίνεται πως η φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Η ιδρύτρια και πρόεδρος του «Λαϊκού Κόμματος της Δανίας» (DFP) Πία Κγερσγκαάρντ εδώ και μέρες βρίσκεται στο στόχαστρο του Τύπου καθώς «ξέχασε» να δηλώσει στην εφορία ένα σπίτι που έχει αγοράσει από το 2002 στην Σαντορίνη.



Η Δανέζα πολιτικός που κατηγορούσε τους Ελληνες ως τους μεγαλύτερους φοροφυγάδες είναι ιδιοκτήτρια ενός ακινήτου 32 τετραγωνικών στην ακριβότερη περιοχή του κοσμοπολίτικου ελληνικού νησιού.


Αν και στη Δανία η φοροδιαφυγή είναι σπάνιο φαινόμενο και ουδείς ασχολείται η κ. Κγερσγκαάρντ φαίνεται πως το έκανε συνειδητά καθώς εδώ και 10 χρόνια δεν το είχε εμφανίσει στα περιουσιακά της στοιχεία.


Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Ekstra Bladet. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πολιτικός αγόρασε το σπίτι έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ. Μάλιστα ο τίτλος της εφημερίδας λέει: «Αγόρασε με ένα γλειφιτζούρι παραθεριστικό σπίτι στην Ελλάδα»… Κτηματομεσίτες της περιοχής αναφέρουν ότι το σπίτι αγοράστηκε σε εξευτελιστική τιμή και η αξία του ήταν τουλάχιστον τριπλάσια.


Πηγή: protothema.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Η ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"