ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

WSJ: Επιδιώκουν να ασκούν πιέσεις μετά τη λήξη του προγράμματος

WSJ: Επιδιώκουν να ασκούν πιέσεις μετά τη λήξη του προγράμματος


«Οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας εξετάζουν το πώς θα συνδέσουν μια ελάφρυνση του χρέους για την Αθήνα με τις μεταρρυθμίσεις, σε μια προσπάθεια να συνεχίσουν να ελέγχουν τις οικονομικές πολιτικές της χώρας μετά τη λήξη του προγράμματος διάσωσης».

Αυτό αναφέρεται σε αποκαλυπτική ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες, της Wall Street Journal.

Η εφημερίδα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, επικαλείται διάφορους αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συζητήσεις και στο δημοσίευμα επισημαίνεται:

«Η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας -το οποίο υπολογίζεται στο ογκώδες ποσό των 320 δισ. ευρώ ή περίπου στο 174% του ελληνικού ΑΕΠ- απασχολεί τις χώρες της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ από τον Νοέμβριο του 2012».

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι «ενώ μέχρι τώρα οι δανειστές της Ελλάδας ασκούσαν πίεση στις διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων με το να καθυστερούν την εκταμίευση των επόμενων δόσεων των δανείων, με τη λήξη του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας -στο τέλος του έτους από την πλευρά της Ευρωζώνης και τον Μάρτιο του 2016 από την πλευρά του ΔΝΤ- είναι αναμενόμενο να χαλαρώσει η εποπτεία των δανειστών στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας.

«Αυτός είναι και ο λόγος», σημειώνεται, «που οι Ευρωπαίοι δανειστές επιθυμούν να εξαρτήσουν τα βήματα για την ελάφρυνση του χρέους και ειδικά την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος για την εξόφληση των δανείων, από την υλοποίηση ορισμένων "ορόσημων" από την πλευρά της Ελλάδας».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι «οι συζητήσεις για το χρέος αναμένεται να αρχίσουν εκ νέου το Φθινόπωρο, αλλά ήδη γίνεται προεργασία», κάνοντας αναφορά «στη διαφορετική προσέγγιση στο θέμα μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ» και τονίζεται χαρακτηριστικά:

«Παρά την επιμονή του ΔΝΤ για πλήρη διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας, η ευρωπαϊκή πλευρά είναι διατεθειμένη να προβεί μόνο σε τροποποιήσεις των όρων αποπληρωμής».

WSJ: Το ΔΝΤ «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα


ΠΗΓΗ:REAL.GR

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΙΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Το 38% των μισθωτών αναμένει άμεσα μείωση εισοδήματος

Καταναλώνονται μόνο τα απολύτως απαραίτητα

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Το 38% των μισθωτών αναμένει άμεσα μείωση εισοδήματος

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Το 38% των μισθωτών αναμένει άμεσα μείωση εισοδήματος
Ακόμα και για την κάλυψη βασικών αναγκών το τελευταίο τρίμηνο, 1 στους 2 μισθωτούς αναγκάστηκε να «τραβηξει από τα έτοιμα» ενώ το 22% να δανειστεί   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Τρεις στους 4 μισθωτούς έχουν χάσει εισόδημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, 1 στους 3 δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και 4 στους 10 φοβούνται περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο, και ως εκ τούτου  καταναλώνουν τα εντελώς απαραίτητα, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του Παρατηρητηρίου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την ALCO. 

Οι μισθωτοί έχουν μετατραπεί από καταναλωτές επιλογής σε καταναλωτές ανάγκης, τονίζεται στην αποκαλυπτικη έρευνα για το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία ενώ οι δημοσιονομικοί δείκτες βελτιώνονται.

Ειδικότερα η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία ALCO σε δείγμα 1.100 μισθωτών πανελλαδικά.

Χαρακτηριστικό είναι, επισημαίνεται, το γεγονός ότι ακόμα και για την κάλυψη βασικών αναγκών, 1 στους 2 μισθωτούς χρειάστηκε το τελευταίο τρίμηνο να κάνει ανάληψη από τις καταθέσεις του στην τράπεζα, ενώ το 22% χρειάστηκε να δανειστεί.

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ υποστηρίζει πως η έρευνα αποτυπώνει εικόνα σαφούς και σημαντικού περιορισμού του εισοδήματος και συνακόλουθα και της καταναλωτικής δύναμης των μισθωτών σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο (και λιγότερο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο).

Η εξέλιξη αυτή έχει οδηγήσει τους μισθωτούς σε μικρή μείωση των δαπανών τους στις κατηγορίες αγαθών που θεωρούν απαραίτητες και σε σημαντικές μειώσεις σε όλες τις άλλες κατηγορίες. Ως αποτέλεσμα, οι μισθωτοί σήμερα, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους, καταναλώνουν αυτά που μπορούν και όχι αυτά που θα ήθελαν.

«Ο περιορισμός των εισοδημάτων για 2 στους 3 τον προηγούμενο χρόνο, μετέβαλλε τους μισθωτούς από καταναλωτές επιλογής σε καταναλωτές ανάγκης, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται τόσο σε ψυχολογικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο», αναφέρουν οι ερευνητές.

Τα βασικά συμπεράσματα


  • Τα επίπεδα εισοδήματος έχουν υποχωρήσει για 3 στους 4 μισθωτούς στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο. Η μείωση είναι αναλογικά μεγαλύτερη για τους μισθωτούς ηλικίας 45-54 ετών και εκείνους με εισόδημα 1.501-2.000 ευρώ.
  • Παρά την τάση σταθεροποίησης που αποτυπώνεται το τελευταίο τρίμηνο, 1 στους 3 μισθωτούς δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος, ενώ στο 82% των περιπτώσεων η μείωση στο εισόδημα οφείλεται στη μείωση του μισθού.
  • Το 38% των μισθωτών εκτιμά ότι τα εισοδήματα του θα μειωθούν το επόμενο τρίμηνο.
  •  Με το 75% των μισθωτών να έχει χαμηλότερα εισοδήματα σε σχέση με πριν ένα χρόνο η καταναλωτική δύναμη των μισθωτών έχει περιοριστεί.
  • Πάνω από το 60% των μισθωτών μείωσε τις δαπάνες του σε ταξίδια και αξεσουάρ (67%), ρούχα/παπούτσια (65%), έπιπλα/είδη σπιτιού (63%). Να σημειωθεί ότι τα ποσοστά είναι με βάση όσους μισθωτούς χρησιμοποιούν κάθε κατηγορία προϊόντων.
  • Το 59% μείωσε τις δαπάνες ψυχαγωγίας, το 57% τις δαπάνες για καλλυντικά, το 55% για σοκολάτες και snacks, το 53% για παιχνίδια και το 48% για κρασί/μπύρα/ ούζο.
  • Το 43% των μισθωτών μείωσαν τη συνολική δαπάνη κατανάλωσης, έναντι μόλις 10% που την αύξησαν.
  • Το σύνολο σχεδόν των μισθωτών (84%) επιλέγει προϊόντα σε προσφορά, ενώ ένας στους δύο (46%) προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.
  • Στα τρόφιμα μείωσε τις δαπάνες του το 33% των μισθωτών, στην εκπαίδευση το 24%, στα καύσιμα το 30%, ενώ στα αναψυκτικά/χυμούς το 43%.
  • Σταθερές σχεδόν για όλους έμειναν οι δαπάνες για είδη προσωπικής (79%) και καθαριστικά σπιτιού (77%), για το 70% οι δαπάνες για τηλεφωνία/internet ενώ για περίπου 6 στους 10 για εκπαίδευση (58%), προϊόντα καπνού (58%) και τρόφιμα (57%).
  • Μειωμένη δαπάνη έχουμε περισσότερο από μισθωτούς κατώτερης μόρφωσης με εισόδημα 800 έως 1.001 ευρώ, ηλικίας 35-44 ετών και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
  • 1 στους 2 μισθωτούς χρειάστηκε το τελευταίο τρίμηνο να κάνει ανάληψη από τις καταθέσεις του στην τράπεζα για να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες του, ενώ το 22% αναγκάστηκε να δανειστεί.
  • Σε ποσοτικό επίπεδο, το καλοκαίρι θα πάει διακοπές το 38% των μισθωτών.
  • Το 22% των μισθωτών έχασε το τελευταίο έτος τη δυνατότητα να κάνει καλοκαιρινές διακοπές.
  • Από το σύνολο των μισθωτών μόνο το 18% μπορεί να κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι πληρώνοντας χρήματα για τη διαμονή του.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΩΤΗΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ

ΗΠΑ: Παγκόσμια έρευνα για τον αντιαμερικανισμό-Στο 63% στην Ελλάδα

ΗΠΑ: Παγκόσμια έρευνα για τον αντιαμερικανισμό-Στο 63% στην Ελλάδα

Η Αίγυπτος, η Ιορδανία και η Τουρκία καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στην έρευνα για τον αντιαμερικανισμό, που πραγματοποίησε το Pew Research Center σε 44 χώρες απ' όλο τον κόσμο και ερωτήθηκαν 44 χιλιάδες άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Ντέιλι Νιους».

Στην κατάταξη με τα υψηλότερα ποσοστά που έχουν αρνητική άποψη για τις ΗΠΑ συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Μετά την Αίγυπτο (85%) και την Ιορδανία (85%), «ακολουθούν και μέλη του ΝΑΤΟ», όπως υπογραμμίζεται: η Τουρκία (73%), η Ρωσία (71%), τα Παλαιστινιακά Εδάφη (66%), η Ελλάδα (63%), το Πακιστάν (59%) και ο Λίβανος (57%).

Σύμφωνα με την έκθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Νέας Υόρκης, στην κατάταξη με τις πιο φιλικές χώρες προς τις ΗΠΑ, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Φιλιππίνες (92%) και ακολουθούν το Ισραήλ (84%), η Νότια Κορέα (82%), η Κένυα (80%), το Ελ Σαλβαντόρ (80%) και η Ιταλία (78%).

Στο εν λόγω δημοσίευμα διατυπώνεται η άποψη ότι «προκαλεί έκπληξη το υψηλό ποσοστό αντιαμερικανισμού στη Γερμανία (47%), έναν σταθερό σύμμαχο, που τα αποτελέσματα της έρευνας την κατατάσσουν στο ίδιο επίπεδο με την Τυνησία». Από την άλλη πλευρά, «το ίδιο εκπληκτικό είναι το υψηλό ποσοστό θετικής διάθεσης προς τις ΗΠΑ στη Γαλλία» (75%)», σημειώνεται χαρακτηριστικά, «μιας χώρας που παραδοσιακά ήταν επιφυλακτική έναντι των ΗΠΑ, την οποία αποδίδουν οι ερευνητές στη δημοφιλία του Προέδρου Ομπάμα».

Ο αντιαμερικανισμός στην Ιορδανία, την Τουρκία και το Πακιστάν αποδίδεται στον ρόλο των ΗΠΑ στο Ιράκ και στις συμμαχία τους με το Ισραήλ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τους «ακριβείς λόγους» για τα υψηλά ποσοστά φιλικών αισθημάτων προς τις ΗΠΑ από το Βιετνάμ (76%).
 
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ BOEING ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Νεκροί 298 επιβαίνοντες

Τι γνωρίζουμε, τι μένει να απαντηθεί για το Boeing που έπεσε στην Ουκρανία

Τι γνωρίζουμε, τι μένει να απαντηθεί για το Boeing που έπεσε στην Ουκρανία
Όλοι οι 298 επιβαίνοντες στο Boeing 777 της πτήσης Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ που καταρρίφθηκε την Πέμπτη πάνω από την εμπόλεμη Ουκρανία θεωρούνται νεκροί. Τα δεδομένα για την πτήση είναι λίγα, τα στοιχεία ελάχιστα ακόμη -μέχρι και η έρευνα είναι εμπρηστικό ζήτημα λόγω του βάρους της στην ουκρανική κρίση- αλλά τα κεντρικό ερώτημα ένα: Ποιος ευθύνεται;

Στην πτήση MH17, που απογειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από το Σίπχολ του Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ βρίσκονταν συνολικά 298 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 15 απάρτιζαν το πλήρωμα. Αρκετές αναφορές υποστηρίζουν ότι πολλοί από τους επιβάτες, ενδεχόμενως μέχρι και εκατό, ταξίδευαν με τελικό προορισμό τη Μελβούρνη για να πάρουν μέρος στο 20ο παγκόσμιο συνέδριο για το AIDS.

Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν Ολλανδοί (τουλάχιστον 173 από αυτούς), 44 Μαλαισιανοί, 27 Αυστραλοί, 12 Ινδονήσιοι, 9 Βρετανοί, 4 Γερμανοί, 4 Βέλγοι, 3 Φιλιππινέζοι, ένας Καναδός και ένας Νεοζηλανδός. Η εθνικότητα των υπόλοιπων δεν είναι ακόμη γνωστή.

Το αεροσκάφος ήταν ένα Boeing 777-200ΕR που είχε απογειώθηκε από το Άμστερνταμ στις 12:15. H ΙΑΤΑ αναφέρει ότι η πορεία που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος περνούσε μεν πάνω από τις «θερμές» περιοχές της Ουκρανίας, αλλά δεν ήταν απαγορευμένη για πτήσεις.

Το αεροπλάνο πετούσε κανονικά σε ύψος περίπου 33.000 ποδιών, υψηλότερα δηλαδή από τη ζώνη την οποία οι ουκρανικές αρχές έχουν αποκλείσει ως επικίνδυνη.

Η τελευταία επαφή καταγράφηκε στις 16:15 στην περιοχή πάνω από το Ντονέτσκ, ελάχιστα χιλιόμετρα ανατολικά του.


Το σκάφος διαλύθηκε στον αέρα και τα συντρίμμια του διασκορπίστηκαν σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων στο έδαφος. Και τα δύο μαύρα κουτιά έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τις αναφορές μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Το κεντρικό ερώτημα είναι η αιτία της πτώσης. Όλες οι πλευρές θεωρούν σίγουρο ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε, αλλά εδώ υπεισέρχεται το πολιτικά κρισιμότατο ζήτημα του βάρους της ευθύνης στην ουκρανική κρίση -Κίεβο και φιλορώσοι αλληλοκατηγορούνται, χωρίς ακόμη να είναι σε θέση να παρουσιάσουν κανένα στοιχείο.

Η ούτως ή άλλως δύσκολη έρευνα δυσχεραίνεται από την κατάσταση που επικρατεί στο σημείο της πρόσκρουσης -οι εμπειρογνώμονες που θα κληθούν να συλλέξουν τα στοιχεία θα πρέπει να εργάζονται σε εμπόλεμη περιοχή ενώ ήδη εκφράζονται σοβαρές αμφιβολίες για το εάν τα στοιχεία έχουν φαλκιδευτεί.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο που πρόσκειται στους φιλορώσους ενόπλους φέρεται να δείχνει την ώρα της πρόσκρουσης τμήματος του αεροσκάφους. Τα όσα δείχνει δεν φαίνονται, σε μία πρώτη ανάγνωση, να αντιφάσκουν με τα όσα είναι ήδη γνωστά.

Πέραν αυτών, οι εκτιμήσεις και εικασίες -που συνήθως περισσεύουν σε τέτοιες περιπτώσεις- μπλέκονται με την πολιτική διάσταση του ζητήματος και οι γραμμές μεταξύ υποθέσεων, βάσιμων εκτιμήσεων ή και σκόπιμα ψευδών αναφορών θολώνουν εύκολα. 

Αναφέρεται, επί παραδείγματι, ότι η μορφή και τα χρώματα του αεροπλάνων θα έμοιαζαν σε παρατηρητή επί εδάφους με εκείνα ρωσικών αεροσκαφών.

Εμπειρογνώμονες που επικαλείται το Associated Press εκτιμούν ότι η κατάρριψη μπορεί να έγινε με πύραυλο SA-17, ο οποίος μπορεί θεωρητικά να φτάσει και το διπλάσιο ύψος από εκείνο στο οποίο βρισκόταν το αεροσκάφος. Τα μέσα αυτά είναι διαθέσιμα σε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, δηλαδή και στον ουκρανικό στρατό, και στους φιλορώσους (και φυσικά ακόμη και στις ρωσικές στην άλλη πλευρά της κοντινής μεθορίου).

Το πρωί της Παρασκευής, η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών δημοσίευσε τρία ηχητικά αποσπάσματα που υποστηρίζει ότι είναι υποκλαπείσες συνομιλίες φιλορώσων ενόπλων που τους δείχνουν ως υπεύθυνους. Η γνησιότητά τους δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα και ηγετικά στελέχη των ενόπλων αρνήθηκαν, όπως αναμενόταν, την γνησιότητά τους. Επιμέλεια: Βασίλης Ψυχογιός
Newsroom ΔΟΛ

Συνομιλία που «καίει» τους φιλορώσους αυτονομιστές

Συνομιλία που «καίει» τους φιλορώσους αυτονομιστές


Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) έδωσαν στη δημοσιότητα, αναρτώντας στο Ιντερνετ, ηχητικά μηνύματα από συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών διοικητών των δυνάμεων των φιλορώσων αυτονομιστών αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους στην ανατολική Ουκρανία, στις οποίες παραδέχονται ότι κατέρριψαν ένα αεροσκάφος και ότι στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι πρόκειται για επιβατηγό αεροπλάνο.

Η αυθεντικότητα των συνομιλιών δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί.

Οι ουκρανικές υπηρεσίες υπέκλεψαν συνομιλίες ανάμεσα στον διοικητή των φιλορώσων αυτονομιστών Ιγκορ Βέζλερ (Μπες) , το ρώσο συνταγματάρχη Βασίλ Μικολάιοβιτς Γκεράνιν και τον στρατιωτικό διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν που συζητούν την κατάρριψη του αεροπλάνου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Στην πρώτη συνομιλία ο Ιγκορ Μπέζλερ φέρεται να λέει στον Γκεράνιν: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο».

Σε άλλη συνομιλία, κάποιος ονόματι «Γκρεκ» και κάποιος «ταγματάρχης» συζητούν την κατάρριψη του αεροπλάνου με τον τελευταίο να δηλώνει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για πολιτικό, και όχι για στρατιωτικό, αεροσκάφος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνομιλητή του, ο «ταγματάρχης» λέει ότι στα συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί όπλα, αλλά μόνο μη στρατιωτικά αντικείμενα και ότι το μοναδικό επίσημο έγγραφο είναι «η ταυτότητα ενός φοιτητή από την Ινδονησία...».

Σε άλλη συνομιλία ένας αυτονομιστής φέρεται να συνομιλεί με τον διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν για να του πει ότι «τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν πολιτικό αεροσκάφος».

«Επεσε έξω από το Χράμποβο... υπάρχουν πολλά πτώματα γυναικών και παιδιών...στην τηλεόραση λένε ότι ήταν ένα ουκρανικό, μεταγωγικό Antonov-26, αλλά η ταμπέλα λέει Malaysia Airlines.

Τι γύρευε πάνω από την Ουκρανία;» , λέει ο συνομιλητής και ο Κοζίτσιν απαντά: «Μετέφερε κατασκόπους. Γιατί στο διάολο πετάνε, εδώ γίνεται πόλεμος».


ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"