ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΡΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ  ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΞΑΝΑ  ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΘΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ . Η ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΒΑΛΕΣ.

ΠΡΟΝΤΙ: Η Γαλλία έγινε «ρεζέρβα της Γερμανίας»

«Το Παρίσι σταμάτησε να είναι το τσιμέντο της ΕΕ»

Να μην γίνεται η Γαλλία «ρεζέρβα της Γερμανίας» καλεί τον Σαρκοζί ο Ρ.Πρόντι


Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι
Ρώμη, Ιταλία
Ευθείες βολές κατά του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί εκτοξεύει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, λέγοντας ότι καθήκον της Γαλλίας είναι η ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής ενότητας «κι όχι να γίνεται η ρεζέρβα της Γερμανίας».

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Κυριακή στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Ρομάνο Πρόντι αναφέρει: «Αναφορικά με τις αποφάσεις, είναι σαφές ότι το ευρώ εξαρτάται από τη Γερμανία, αλλά και η στάση της Γαλλίας είναι εξίσου σημαντική». Και συνεχίζει: «Διερωτώμαι γιατί το Παρίσι σταμάτησε να είναι το τσιμέντο της Ευρώπης».

Ακολούθως επισημαίνει: «Καθώς οι συνέπειες της κρίσης αρχίζουν να γίνονται αισθητές, η Γαλλία κινδυνεύει και αυτή και ο Νικολά Σαρκοζί κατάλαβε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ακολουθεί τη Γερμανία».

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Γαλλίας - Γερμανίας - Ιταλίας που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου, ο Πρόντι επισημαίνει πως «αν και οι Σύνοδοι Κορυφής είναι σημαντικές, μια τριμερής συνάντηση δεν αρκεί, εφεξής είναι σαφές ότι χρειάζονται πολύ περισσότερα».

Ο Σαρκοζί ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα μεταβεί στην Ιταλία στις 20 Ιανουαρίου μαζί με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για να συναντήσουν εκεί τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Πριν από τη συνάντηση στη Ρώμη ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθούν τη Δευτέρα στο Βερολίνο. Στην κορυφή της ατζέντας θα βρεθεί ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών, τον οποίο ζητά μετ' επιτάσεως το Παρίσι.

Σε άρθρο του Πρόντι που δημοσιεύεται την Κυριακή στην εφημερίδα Il Messaggero αναφέρει ότι ώς τώρα στην Ευρώπη «οι μόνες αποφάσεις που λαμβάνονται αφορούν τη μείωση του ελλείμματος, οι αποφάσεις αυτές είναι απαραίτητες και πολύτιμες, όμως, αν εφαρμοστούν χωρίς μέτρα ανάκαμψης, δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε μια επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης».

Πηγή Newsroom ΔΟΛ
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΠΡΟΝΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.

ΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΠΟ ΧΙΟΝΙΑ

ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ. ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΜΥΑΛΟ...

Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΘΕΩΡΕΙ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Μαρία Δαμανάκη: «Πρέπει να προσπαθήσουμε για να παραμείνουμε στο ευρώ»

 «Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ για να παραμείνουμε στο ευρώ», δήλωσε πριν από λίγη ώρα η επίτροπος στην ΕΕ κυρία Μαρία Δαμανάκη, αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό, κ. Λ. Παπαδήμο.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυρία Δαμανάκη σημείωσε ότι «τίποτα δεν είναι δεδομένο» και προσέθεσε: «Είχα προειδοποιήσει εγκαίρως για να κερδίσουμε χρόνο. Έστω και τώρα πρέπει να τρέξουμε. Ο Πρωθυπουργός μου επανέλαβε ότι για την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ είναι εθνική επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες, θα υπάρξουν δυσάρεστες αποφάσεις, θα υπάρξουν θυσίες, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες. Γι’ αυτό ακριβώς είμαι …………
σήμερα εδώ, για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα στους πολίτες που αγωνιούν».
Παράλληλα – και με αφορμή τη συζήτηση για την κατάργηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα – η κυρία Δαμανάκη τόνισε πως «είναι θετικό ότι οι δανειστές μας δεν απαιτούν πλέον την κατάργηση του κατώτατου μισθού. Δεν την απαιτούν πλέον. Αυτό δεν ήταν εξ’ αρχής δεδομένο. Δόθηκε μάχη, δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά το καταφέραμε».
Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε πως «χρειάζεται όλοι να συνεργαστούμε με ρεαλισμό, γιατί οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι η αποκλειστική αιτία της χαμηλής ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, αλλά είναι μία από τις αιτίες. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε με ρεαλισμό, οι εργοδότες οι εργαζόμενοι, η Κυβέρνηση, ώστε να δοθεί η καλύτερη λύση για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Και για τους εργαζόμενους και για τους άνεργους, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ρεαλισμός χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Η παραμονή στο ευρώ είναι η μείζων προτεραιότητα, απαιτεί θυσίες, αλλά επαναλαμβάνω δίνει και ευκαιρίες και γι’ αυτό είμαι εδώ».
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ.ΝΕΤ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
Χα. Εδω πολυτεχνείο... Η Δαμανάκη του ψωμί παιδεία ελευθερία γνήσια εκπρόσωπος των απόψεων οτι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι δήθεν υψηλοί και μή ανταγωνιστικοί. Αυτοί ειναι οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα τέτοιοι μας αξίζουν.Τέτοιους εκπροσώπους μας έδωσε η γενιά που κατέστρεψε το μέλλον δυο επόμενων γενεών. Εδω πολυτεχνείο....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"