ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε ο Ζακύνθου

Την απόφασή του, να παραιτηθεί από τον επισκοπικό θρόνο της Ζακύνθου μετά 35 έτη, ανακοίνωσε προχθές ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, ως απόφαση «συνέπειας και όχι φυγής».
Συνεπής στην πεποίθησή του ότι «ουδείς μπορεί να είναι ισόβιος σε μια θέση ευθύνης, όπως αυτή του επισκόπου, καθώς τα χρόνια περνούν και οι δυνάμεις εξαντλούνται», ο κ. Χρυσόστομος υλοποιεί την απόφαση που είχε προαναγγείλει προ αρκετών μηνών.
Την απόφασή του ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης στο Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου, όπου παραδοσιακά κάθε χρόνο παραθέτει γεύμα στον κλήρο τού νησιού, λόγω της επετείου της χειροτονίας του στις 16 Αυγούστου του 1976.
Ο ιεράρχης κάλεσε όλους να δεχτούν με σεβασμό και αγάπη τον νέο Μητροπολίτη που θα εκλέξει τον Σεπτέμβριο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.




ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΛΙΒΥΗ. ΕΠΕΣΕ Ο ΚΑΝΤΑΦΙ. ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ώρα μηδέν για το καθεστώς

Με τον Καντάφι να «αγνοείται», η μάχη για την Τρίπολη συνεχίζεται

Οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι έχουν τοποθετήσει άρματα μάχης κοντά στο συγκρότημα που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τις δυνάμεις των εξεγερμένων που τις πολιορκούν. Οι εξεγερμένοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Τρίπολης, ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς. Οι αντικαθεστωτικοί έχουν συλλάβει τρεις γιους του Καντάφι, Σαΐφ, Σάαντι και τον μεγαλύτερο Μοχάμαντ που έχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. «Το καθεστώς του Καντάφι καταρρέει» λέει ο Βρετανός πρωθυπουργός απηχώντας τις σκέψεις και τις ανακοινώσεις της Δύσης.


* To ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με την ελληνική κοινότητα στην Τρίπολη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

«Η κατάσταση δεν είναι σταθερή. Υπάρχει ανταλλαγή πυρών παντού. Οι δυνάμεις του Καντάφι έχουν σταθμεύσει άρματα μάχης στο λιμάνι και στην οδό Αλ Σαρίν, κοντά στο Μπαμπ αλ-Αζιζίγια (το συγκρότημα του Καντάφι» δήλωσε αξιωματούχος των εξεγερμένων στο πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ότι οι αντικαθεστωτικοί βρίσκονται «παντού» στην Τρίπολη, τόνισε, πάντως, ότι οι δυνάμεις του Καντάφι αντιστέκονται.

«Το βασικό πρόβλημα είναι οι ελεύθεροι σκοπευτές του Καντάφι» είπε.

Τόνισε ότι πολλά είναι τα θύματα ανάμεσα στους εξεγερμένους. «Υπάρχει μεγάλος αριθμός μαρτύρων, ανάμεσα σε αυτούς ο αδελφός μου και δύο γείτονές μου» δήλωσε.

Ένας εκ των γιων του Καντάφι, ο Χαμίς, ηγείται μιας στρατιωτικής δύναμης προς το κέντρο της Τρίπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, επικαλούμενο πηγές αντικαθεστωτικών. Η δύναμη αυτή ξεκίνησε από το συγκρότημα που είχε ως έδρα η κυβέρνηση του Καντάφι.

Η έδρα της κυβέρνησης, Μπαμπ αλ-Αζιζίγια, εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την κατοχή των δυνάμεων του Καντάφι.

Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν τις εγκαταστάσεις του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού, Jamahiriyah, ο οποίος σταμάτησε να εκπέμπει.

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών μαίνονται γύρω από το συγκρότημα. Η μάχη έχει ξεκινήσει από τις 8:30 το πρωί. Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, τανκ βγαίνουν από το συγκρότημα και ρίχνουν όλμους στη γύρω περιοχή.

Χαμένα τα ίχνη του Καντάφι

Το πού βρίσκεται ο ίδιος ο Καντάφι παραμένει ακόμη άγνωστο, αν και ανεπιβεβαίωτες διπλωματικές πηγές υποστήριξαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο συνταγματάρχης ήταν μέσα στο συγκρότημα.

Υπάρχουν, ωστόσο, φήμες ότι ο Λίβυος ηγέτης εγκατέλειψε την Τρίπολη στη διάρκεια της νύχτας για το Γκανταμές, από όπου φυγαδεύτηκε στην Αλγερία.

Ο επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (NTC) δήλωσε, πάντως, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya ότι κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο Μ.Καντάφι.

Το Al Arabiya μετέδωσε νωρίτερα ότι ένας ακόμα από τους γιους του Καντάφι, ο Αλ-Μουτασίμ, βρίσκεται μέσα στο συγκρότημα.

Το Al Jazeera ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι έχει διαφύγει στην Τυνησία, στο νησί Τζέρμπα.

Το καθεστώς είχε εφοδιάσει τις τελευταίες ημέρες κατοίκους της πόλης με όπλα, για να πολεμήσουν τους εξεγερμένους, όταν εξαπέλυαν την επίθεση, ενώ από την πλευρά τους οι αντικαθεστωτικοί φαίνεται ότι είχαν καταφέρει να εξοπλίσουν μυστικά ομάδες «συμπαθούντων» μέσα στην πρωτεύουσα.

ΑΠΟ ΤΟ in.gr

ΑΠΕΤΕΙΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Υφεση και ατολμία φέρνουν νέα μέτρα
Tα έσοδα και οι δαπάνες του ελληνικού Δημοσίου βρίσκονται ήδη εκτός ελέγχου
Εσοδα και δαπάνες εξακολουθούν να παραμένουν οι δύο βασικές ανοιχτές πληγές για τα δημόσια οικονομικά. Υπό το βάρος της συνεχώς εντεινόμενης ύφεσης, αλλά και της πολιτικής ατολμίας, που οδηγούν στη λήψη νέων μέτρων, η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι -ένα μήνα μετά τις αποφάσεις της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, την 21η Ιουλίου- υπάρχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που είναι η υλοποίηση των αποφάσεων αυτών.
Η τρόικα έρχεται να ζητήσει επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεωνΑποφασισμένη να επιμείνει στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και να πιέσει για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων έρχεται αυτή τη φορά στην Ελλάδα η τρόικα. Κι αυτό, γιατί οι δανειστές μας διαπιστώνουν ότι, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν ψηφιστεί νόμοι (όπως για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων), η πρόοδος είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Στο μεταξύ, ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε «κανόνα» η «εξαίρεση» της Φινλανδίας, για το β΄ δάνειο, είναι ορατός.
Ανάληψη, αύριο, 10 δισ. από το Δημόσιο, η Τράπεζα της Ελλάδος έτοιμη να παρέμβειΠερί τα 10 δισ. ευρώ ανάληψη θα πραγματοποιήσει αύριο το Δημόσιο από τις καταθέσεις του στις τράπεζες, γεγονός το οποίο θα «χτυπήσει» στη ρευστότητα του συστήματος. Σε κατάσταση εγρήγορσης η Τράπεζα της Ελλάδος, αν της υποβληθούν αιτήματα ενίσχυσής της από ένα ή περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα, θα παρέμβει ενεργοποιώντας το Emergency Liquidity Assistance, όπως έγινε σε ανάλογες περιπτώσεις και στο εξωτερικό.
ΑΠΟ ΤΗΝ KATHIMERINI.GR

Έντονη αντίδραση

«Κόκκινο πανί» για την Εκκλησία ο νόμος για τη δωρεά οργάνων

Την ανάκληση του εκπροσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και την αποστολή εγκυκλίου προς τους ιερούς ναούς, προκειμένου να ενημερωθούν οι πιστοί, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κλιμακώνοντας την αντίδρασή της απέναντι στο νόμο για τις μεταμοσχεύσεις οργάνων.

Ο νόμος ψηφίστηκε στις 16 Ιουνίου. Το «αγκάθι» για την Εκκλησία είναι η λεγόμενη «εικαζόμενη συναίνεση».

Σύμφωνα με τη διάταξη, όλοι οι ενήλικοι Έλληνες πολίτες θεωρούνται δυνάμει δωρητές οργάνων, εφόσον δεν έχουν δηλώσει το αντίθετο κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Εκκλησία «υποστηρίζει την αξία της φιλαλληλίας και της προσφοράς ζωής, αλλά αρνείται την εικαζομένη συναίνεση και την ιδιωτικοποίηση των μεταμοσχεύσεων» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του στον νόμο έχει εκφράσει και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), αν και για λόγους διαφορετικής τάξεως.

Ο ΕΟΜ εκφράζει την ανησυχία ότι, με δεδομένες τις αντιδράσεις, η δωρεά οργάνων μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά, ενώ κάνει λόγο για «ορατό κίνδυνο εμπορευματοποίησης» από τη διεύρυνση του κύκλου των δοτών, προκειμένου για ζώσες μεταμοσχεύσεις.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να παρακολουθεί ανελλιπώς και να παρέμβει κατά τη διαβούλευση του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τις ναρκωτικές ουσίες. 
ΑΠΟ tanea.gr


Λέμε όχι στην κρατικοποίηση των νεκρών

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου, έκανε τη Δευτέρα (4/4) την ακόλουθη δήλωση:

«Το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη δωρεά οργάνων, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών εννοιών ανθρώπινης ελευθερίας και βαθύτατη ένδειξη ότι η σοσιαλιστική νοοτροπία κρατικού πατερναλισμού και κατάχρησης της εξουσίας του κράτους εις βάρος του απλού πολίτη, παραμένει στην καρδιά της πολιτικής σκέψης του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό άλλωστε και ανθίσταται στις αναγκαίες αποφάσεις όταν αφορούν περιορισμό της κρατικής εξουσίας, είναι ενάντια στη φύση του.
Η Δημοκρατική Συμμαχία ως φιλελεύθερος πολιτικός σχηματισμός, καταδικάζει την απόφαση, που εμπεριέχεται στο προσχέδιο νόμου για τη δωρεά οργάνων, της «κρατικοποίησης» των σωμάτων των Ελλήνων μετά το θάνατό τους καθώς, εκτός των άλλων,  παραβιάζεται το πλέον θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, της ελευθερίας της διάθεσης του σώματος του κάθε πολίτη.
Το απαράδεκτα χαμηλό ποσοστό των δωρητών στη χώρα μας, δεν οφείλεται στην αδιαφορία των Ελλήνων, αλλά στην ανικανότητα του κράτους, να θέσει στους πολίτες του μια απλή ερώτηση: «Θέλετε ή όχι να γίνεται δωρητής οργάνων;», κάτι που θα μπορούσε να γίνει π.χ. κατά την έκδοση βιβλιαρίου υγείας από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, οι οποίοι να αποστέλλουν τη σχετική ενημέρωση στον αρμόδιο κρατικό φορέα μεταμοσχεύσεων, ο οποίος να διατηρεί το σχετικό μητρώο.
Οφείλεται επίσης στην έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και την αδυναμία της ηγεσίας να παραδειγματίσει τους πολίτες, προς τη σωστή κατεύθυνση. Το κράτος πρέπει να αφιερώσει τους ελάχιστους πόρους που απαιτούνται για να τεθεί η απλή αυτή ερώτηση το ταχύτερο δυνατό στους Έλληνες πολίτες, προβλέποντας σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για τη δωρεά οργάνων και κυρίως η ηγεσία να κινητοποιήσει τους πολίτες με τις δικές της πράξεις. Για το λόγο αυτό η Δημοκρατική Συμμαχία δηλώνει ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της δωρεάς οργάνων προς τους φίλους, τα μέλη της και τους απλούς πολίτες.
Καλούμε ταυτόχρονα την Εκκλησία της Ελλάδος που έχει αναλάβει στο παρελθόν πρωτοβουλίες, υπέρ της δωρεάς οργάνων, με τη ρητή όμως προϋπόθεση «ενσυνείδητης και ελεύθερης απόφασης του δότη», να τοποθετηθεί επί του θέματος, όπως και τις σημαντικές εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται υπέρ της δωρεάς οργάνων. Η ελληνική κοινωνία μπορεί να λύσει τα προβλήματά της με διαφορετικό τρόπο από τον πατερναλισμό και την κατάχρηση της κρατικής εξουσίας».

Η ΥΦΕΣΗ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΝΤΟΜΑ


Εφιάλτης νέων μέτρων εν όψει
Βενιζέλος: Μόνη εναλλακτική λύση, συμφωνία με Ε.Ε.
για μικρότερη μείωση του ελλείμματος
Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της λήψης νέων μέτρων, ύψους 3 με 4 δισ. ευρώ εντός του 2011, πέραν όσων προβλέπονται ήδη από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, βρίσκεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα ετέθη σε χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αναφέρει ότι μόνη εναλλακτική λύση είναι η κυβέρνηση να έλθει σε συμφωνία με την Ε.Ε. ώστε το έλλειμμα να υπερβεί τον στόχο του 7,6% του ΑΕΠ κατά το τρέχον έτος. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα των νέων μέτρων εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης, που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 5%, δημιουργώντας πρόσθετο πρόβλημα στο σκέλος των εσόδων. Επίσης, παράλληλες δημοσιονομικές πιέσεις προκαλούνται με την έκρηξη της ανεργίας, που εκτιμάται ότι ενδέχεται να υπερβεί το 17%.
ΑΠΟ KATHIMERINI.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΓΩ ΣΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑ ΝΩΡΙΣ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΩΝΑΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"