ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Εμεινε λεει η Ευβοια σε καποια χωρια χωρις ρευμα 10 ωρες με 0 βαθμους και εχουν πρωτη ειδηση στα καναλια οπως και γιατι πασπαλισε αχνη ζαχαρη στην Κρητη. Στην Φλωρινα ειχαμε -12 και μειναμε 48 ωρες στα χωρια μας χωρις ρευμα μετα απο σεισμους και μας ειχαν προτελευταια ειδηση τα καναλια του Αθηνοκεντρισμου. Την συμπαθεια μας και τις ευχες μας στην Ευβοια αλλα επειδη τα τηλεοπτικα καναλια το εχουν ξεφτιλισει και η Ελλαδα αρχιζει απο την ακριτικη περιφερεια αντε να μην πω καμια βαρεια κουβεντα τωρα για τα μονοθεματικα δελτια ειδησεων σας. Αρκετα. Αηδια καταντησατε.


Επικίνδυνα παιχνίδια ΗΠΑ – Ρωσίας – Στην κόψη του ξυραφιού η κρίση στην Ουκρανία

 

Ο αινιγματικός Πούτιν και το μήνυμα του Μπάιντεν: ανοχή στο ενδεχόμενο ελάσσονος ρωσικής επιχείρησης, «καταστροφικός» για τη Μόσχα τυχόν σαρωτικός πόλεμος.

Παράλληλα, τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (630 δισ. δολάρια) επιτρέποντας στη Μόσχα να ξεφύγει για κάποιο χρονικό διάστημα από τις κυρώσεις που θεωρείται δεδομένο ότι θα της επιβληθούν, σε περίπτωση που κινηθεί κατά της Ουκρανίας. Επιπλέον, αν η κρίση έχει επιπτώσεις στις αγορές ενέργειας, η ζημιά από την πιθανή εκτίναξη των τιμών δεν θα βαρύνει τη χώρα που παράγει φυσικό αέριο και πετρέλαιο, αλλά αυτές που το καταναλώνουν, δηλαδή την Ευρώπη.

Ολες οι παραπάνω παράμετροι προσδίδουν στη Ρωσία την αίσθηση ότι ήρθε η στιγμή να βγει από τον ρόλο της ηττημένης του ψυχρού πολέμου. Επιπλέον η Μόσχα έχει την αίσθηση ότι στο εξής ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Η στροφή της Ουκρανίας προς τη Δύση δείχνει να μονιμοποιείται. Πλέον, όσο περνάει ο καιρός οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ενισχύονται, λαμβάνουν όλο και περισσότερη δυτική βοήθεια και τίποτα δεν αποκλείει την εγκατάσταση στην Ουκρανία δυτικών πυραύλων ικανών να πλήξουν εντός πενταλέπτου τη Μόσχα.

Στο πακέτο των αιτημάτων που έχει διατυπώσει η Ρωσία και τα οποία η Ουάσιγκτον αρνείται μέχρι στιγμής να αποδεχθεί, είναι γραπτές διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά έως τώρα, η αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προσφέρει γραπτές εγγυήσεις ασφαλείας στη Ρωσία. Η μόνη αμερικανική δέσμευση μέχρι στιγμής είναι ότι στα ρωσικά αιτήματα θα δοθούν γραπτές απαντήσεις εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι πυρετώδεις διπλωματικές επαφές συνεχίζονται, με τελευταία τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Αντονι Μπλίνκεν και Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γενεύη την Παρασκευή.

Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν βεβαιωθεί ότι δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα, θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα είτε να αποδεχθεί ότι οι ρωσικές απειλές για «τεχνικές – στρατιωτικές απαντήσεις» ήταν μπλόφα είτε να δώσει πράγματι τις απαντήσεις αυτές. Ισως γι’ αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν προσέφερε στη Μόσχα τη διέξοδο της «ελάσσονος» επιχείρησης, παρά την οργή του Κιέβου, ώστε και η Ρωσία να μη φανεί ότι διατύπωσε κενές απειλές και να μην υπάρξει κάποια σοβαρή αλλαγή στις υφιστάμενες ισορροπίες.

Είναι δυνατόν όμως να έχει ξεκινήσει ο Πούτιν προσπάθεια συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης με τη Δύση και να κηρύξει τη νίκη εξαπολύοντας μερικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών ψηφιακών υποδομών ή ενισχύοντας ελαφρά τη θέση των φιλορώσων ανταρτών του Ντονμπάς; Εχουν γραφτεί πολλά τον τελευταίο καιρό για τη δυσκολία να ερμηνευθούν οι προθέσεις του και για τη μοναδική συνθήκη που έχει διαμορφωθεί στη Ρωσία, με τον πρόεδρο να χειρίζεται προσωπικά και σε λεπτομέρειες όλες τις σοβαρές υποθέσεις εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, χωρίς σημαντικούς συμβούλους, χωρίς καν το πολιτικό γραφείο που επικύρωνε τις αποφάσεις του Κρεμλίνου επί ΕΣΣΔ.

Αλλά η συζήτηση γύρω από τις μεθόδους που θα επιλέξει ο Πούτιν και γύρω από τις κυρώσεις που θα υποστεί θα έπρεπε να έρχεται σε δεύτερο χρόνο. Το πρωτεύον είναι να γίνουν κατανοητοί οι στρατηγικοί στόχοι του και να αρθρώσει η Δύση μια απάντηση που να πείθει τους λαούς που θα υποστούν τις συνέπειες μιας δυσμενούς εξέλιξης ότι έγιναν όλες οι δυνατές προσπάθειες να αποτραπεί.  

Τι εκτιμούν Παρίσι, Βερολίνο

Γαλλικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα Le Monde σημείωσαν ότι η εκτίμηση της Γαλλίας και της Γερμανίας για το επίπεδο κινδύνου είναι διαφορετική από την εκτίμηση των ΗΠΑ, με τους Ευρωπαίους να μην έχουν ανιχνεύσει τα σημάδια εκείνα (μεταφορές καυσίμων, περαιτέρω ενισχύσεων) που θα «έδειχναν» επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η εισβολή, ωστόσο, είναι μόνο μία από τις επιλογές που θα είχε στη διάθεσή της η Ρωσία εάν επέλεγε κλιμάκωση.

Αλλα πιθανά σενάρια περιλαμβάνουν επιθέσεις με πυραύλους από ξηρά, θάλασσα και αέρα, χωρίς την ανάμειξη χερσαίων δυνάμεων, οι οποίες θα γίνονταν στόχοι της ουκρανικής αντίστασης. Η δυτική στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία περιλαμβάνει την αποστολή στη χώρα αντιαρματικών πυραύλων, με το σκεπτικό όχι της αποτροπής ρωσικής εισβολής αλλά της αντίστασης στις ρωσικές δυνάμεις κατοχής σε δεύτερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ KATHIMERINI.GR

Άγιο Όρος: Θερίζει ο κοροναϊός – Αντιεμβολιαστές μοναχοί παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν

 

Άγιο Όρος: Θερίζει ο κοροναϊός – Αντιεμβολιαστές μοναχοί παίρνουν παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν


«Βράζει» από κορoναϊό η Ιερά Μονή Φιλοθέου - Μοναχοί επιχειρούν να καταπολεμήσουν τα συμπτώματα με... παρασιτοκτόνα για άλογα - Ανησυχία στις υγειονομικές αρχές για τους απανωτούς θανάτους.

Αντί να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊό, μοναχοί σε μονή στο Άγιο Όρος παίρνουν προληπτικά… παρασιτοκτόνα .

Σύμφωνα με το Voria.gr , η Ιερά Μονή Φιλοθέου από το Άγιο Όρος «βράζει» από κοροναϊό, και την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες πως οι μοναχοί παίρνουν προληπτικά την ουσία «ιβερμεκτίνη» που όμως δεν ενδείκνυται για τον κορoναϊό.

Η ουσία αυτή βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας αντιεμβολιαστών, που θέλουν να αποτρέψουν τον εμβολιασμό. Ιδιαίτερα διακινείται μέσω παραχριστιανικών οργανώσεων και άλλων και μάλιστα λέγεται πως είναι το….μυστικό όπλο κατά του κορoναϊού.

«Η «ιβερμεκτίνη» χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό, κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κάποιοι την πρότειναν ως θεραπεία για τον κοροναϊό, αλλά πολύ γρήγορα απαξιώθηκε ως φάρμακο και μάλιστα είναι πιθανόν να κάνει ζημιά σε όποιον την καταναλώνει, καθώς έχει σοβαρές παρενέργειες», δήλωσε στη Voria.gr, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «η «ιβερμεκτίνη» είναι από τα φάρμακα που αγκάλισαν οι αντιεμβολιαστές, αλλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όποιον το παίρνει πως όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά μπορεί και να καταστεί επικίνδυνο».

«Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι γάτα. Σταμάτησέ το!»

Πρόκειται για ένα κατά βάση κτηνιατρικό φάρμακο για το οποίο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έβγαλε ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό, την οποία τιτλοφορούσε: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι γάτα. Σταμάτησέ το!».

Ο FDA ανέφερε πως η «ιβερμεκτίνη» είναι ουσία που αφορά κατά κύριο λόγο τη θεραπεία των ζώων, που έχουν προσβληθεί από παράσιτα. Για τον άνθρωπο έχει λάβει έγκριση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως για τις…ψείρες της κεφαλής και κάποια παράσιτα του στομάχου. Έκανε επίσης γνωστό πως η ουσία αυτή δεν δίνεται για την πρόληψη του κοροναϊού και σημειώνονταν πως η λήψη μεγάλων ποσοτήτων είναι επικίνδυνη.

Το… συνιστούν και σε άλλους

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι οι μοναχοί στη Μονή Φιλοθέου, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι, καταναλώνουν το σκεύασμα της «ιβερμεκτίνης», ενώ το συνιστούν και σε άλλους, εκτός Μονής, ως προστασία από τον κοροναϊό. Ωστόσο, δεν φαίνεται να τους έχει βοηθήσει καθώς 5 μοναχοί έχουν ήδη καταλήξει από επιπλοκές του κοροναϊού και υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 25 ενεργά κρούσματα σε σύνολο περίπου 40 μοναχών.

Οι περισσότεροι μοναχοί είναι απομονωμένοι στα κελλιά τους και οι πόρτες έχουν σφαλίσει για προσκυνητές και άλλους. Μετά την εκδημία του π. Λουκά πριν από 10 ημέρες, του ανιψιού του π. Πορφύριου στις αρχές της περασμένης εβδομάδας και του π.Ταξιάρχη το Σάββατο, το μοναστήρι έχει μείνει χωρίς προϊστάμενο, καθώς οι τρεις πατέρες ήταν οι προϊστάμενοι στη Γεροντική Σύναξη. Μάλιστα ο π. Ταξιάρχης αρνούνταν μέχρι τέλους να βγει από το μοναστήρι και να διακομιστεί σε νοσοκομείο, δεχόμενος επί τόπου, στο κελλί του, οξυγόνο, επειδή δεν ήθελε να μείνει «ακέφαλο» από προϊστάμενο το μοναστήρι. Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα νικήθηκαν επίσης από τον κορωνοϊό ο π. Κοσμάς, που ήταν ο οδοντογιατρός της Μονής και ο π.Δαμιανός.

Η κατάσταση στο Άγιον Όρος

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Άγιον Όρος, καθώς εκτός της Μονής Φιλοθέου που βρίσκεται σε καραντίνα, άλλο ένα μοναστήρι βρίσκεται αντιμέτωπο με πολλά κρούσματα, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει σε σκήτες και κελλιά που βρίσκονται στη νότια πλευρά της Αθωνικής Πολιτείας, αρκετά μακριά από το κέντρο Υγείας στις Καρυές. Εκεί εγκαταβιούν κυρίως ηλικιωμένοι μοναχοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ δεν έχουν και τακτική επικοινωνία με το διοικητικό κέντρο.

Σε δηλώσεις του στη Voria.gr, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος, ανέφερε πως από τους περίπου 1.800 μοναχούς, οι 1050 έχουν νοσήσει και οι 460 έχουν εμβολιαστεί, όπως και το 100% των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί. «Συνεπώς οι περίπου 1500 έχουν θωρακιστεί απέναντι στον ιό, έτσι δεν θεωρούμε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα».

Ο κ. Μαρτίνος θεωρεί υπερβολικά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αντιεμβολιαστικό κίνημα που εκπορεύεται από το Άγιον Όρος, σημειώνοντας πως «οι μοναχοί ζουν ασκητικά και ασχολούνται με τα πνευματικά τους καθήκοντα. Καλό θα ήταν να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους και να τους αφήσουμε στην ησυχία τους».

Ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική παρέμβαση ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τις δηλώσεις αγιορείτη μοναχού για αντιεμβολιαστές εντός του Όρους που με τη ρητορική τους καλούν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν και ευθύνονται για πολλούς θανάτους.

Οι δηλώσεις του ιερομόναχου Ιωσήφ προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα για να διακριβωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες, ποιοι είναι οι καταγγέλοντες και αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Αναφορικά με την κατάσταση στο Περιβόλι της Παναγίας, σημειώνεται ότι σε πέντε Μονές, τη Σιμωνόπετρα, την Ιβήρων, τη Σταυρονικήτα, την Ξενοφώντος και την Παντοκράτορος, έχει εμβολιαστεί πάνω από το 90% των μοναχών, όπως και στη νόμιμη αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, που εδρεύει στις Καρυές. Μάλιστα οι δύο πρώτες μονές έχουν σφαλίσει τις πόρτες τους και εδώ και 1,5 χρόνο δεν δέχονται προσκυνητές, ενώ στις τρεις τελευταίες ο αριθμός των προσκυνητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Κλειστές είναι και οι μονές Ξηροποτάμου και Βατοπαιδίου, στη δεύτερη, ο ηγούμενος Εφραίμ ασθένησε σοβαρά και ξεπέρασε τον κορωνοϊό μετά από πολυήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Στη μονή αυτή, που είχε το προηγούμενο διάστημα κοντά στα 30 κρούσματα, εμβολιάστηκε το 60% των μοναχών.
Απώλειες μετρά και η Μονή Κωνσταμονίτου, που έχει χάσει εφτά μοναχούς, αλλά και η Μονή Γρηγορίου με δύο μοναχούς να έχουν καταλήξει και αρκετούς άλλους να περνούν τον κορωνοϊό σχετικά δύσκολα.


ΠΗΓΗ: IN.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η βλακεια και η αμορφωσια ειναι αηττητη. Εχω γραψει πως το Πατριαρχειο και η Ελλαδα πρεπει να εκκαθαρισουν τις μονες απο σκοταδιστες. Επισης η μεγαλη αρρωστια της ελληνικης εκκλησιας ειναι εδω και δεκαετιες οι παραχριστιανικες οργανωσεις που πρεπει να ερθουν αντιμετωπες με τον νομο και κυρωσεις ενω η εκκλησια πρεπει να τις αποκηρυξει.


Το Φανάρι, η Μόσχα κι ένας πόλεμος

Το Φανάρι, η Μόσχα κι ένας πόλεμος





Ποια πρέπει να είναι η θέση της Ελλάδας σ' αυτό το διπλωματικό και θρησκευτικό μπρα ντε φερ

Την περίοδο των Ναπολεόντειων πολέμων (1803 – 1815) σχεδόν όλη η Ευρώπη, από την Ιβηρική έως τη Ρωσία, μπήκε στο καμίνι μιας αιματηρής σύγκρουσης που άλλαξε σύνορα και διαμόρφωσε έναν νέο χάρτη στην ήπειρο. Ιστορικοί, ειδικοί της τέχνης της στρατηγικής και αναλυτές των διεθνών σχέσεων, αναζητούν επί χρόνια εξήγηση για το πώς σε αυτό τον πόλεμο βρέθηκε σε ρόλο παρατηρητή η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία είχε ήδη περάσει σε φάση συρρίκνωσης. Μια εξήγηση που δίνουν έχει να κάνει με τον ρόλο της Κωνσταντινούπολης – και, όπως προκύπτει από τις συζητήσεις ανάμεσα στον Ναπολέοντα και τον τσάρο Αλέξανδρο Α΄, ουδείς ήθελε μια ανατροπή σκηνικού στη Κωνσταντινούπολη που θα οδηγούσε σε αχαρτογράφητα νερά στα Δαρδανέλια και στον Βόσπορο. Σε Αγία Πετρούπολη και Παρίσι θεωρούσαν τον σουλτάνο αδύναμο και εύκολο στόχο μιας επίθεσης, είτε από ρωσικά είτε από γαλλικά στρατεύματα. Αλλά επίθεση τελικώς δεν υπήρξε, επειδή κάθε πλευρά επιθυμούσε μια Κωνσταντινούπολη εκτός παιχνιδιού, υπό τον μωαμεθανικό έλεγχο.

Είναι το σημείο όπου η θρησκευτική ταυτότητα δεν έχει ρόλο στη διπλωματία – η εποχή των Σταυροφόρων, άλλωστε, είχε τελειώσει αιώνες νωρίτερα. Στη νεότερη Ευρώπη που αναδυόταν μετά τη Γαλλική Επανάσταση, οι ισορροπίες είχαν να κάνουν με ένα ευρύτερο παιχνίδι εξουσίας. Στο ταραγμένο Παρίσι του Ναπολέοντα και στην αυλή του τσάρου δεν περίσσευε η εμπιστοσύνη στον σουλτάνο, αλλά ένα νέο καθεστώς στην Πόλη θα μπορούσε μελλοντικά να δημιουργήσει άλλα προβλήματα. Ο τσάρος ήθελε τον ανοικτό διάδρομο στη Μεσόγειο που εξασφάλιζε ο έλεγχος της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς (μετά και την τουρκική ήττα στην Κριμαία και τη Συνθήκη του Κιουτσούκ – Καϊναρτζή, το 1774). Ο Ναπολέοντας δεν ήθελε να εξασφαλίσουν οι Ρώσοι τον έλεγχο των στενών και αποδεχόταν να παραμείνει η οθωμανική κυριαρχία στην Πόλη. Και, βέβαια, δεν συζητούσαν το ενδεχόμενο η Κωνσταντινούπολη να περάσει στον έλεγχο ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, που σε εκείνη τη φάση παρέμενε ακόμη μια μακρινή προοπτική. Η ορθοδοξία και ο χριστιανισμός είχαν πάψει να αποτελούν ένα ισχυρό χαρτί, ενώ η Ρωσική Εκκλησία ήθελε από τότε ένα Φανάρι αδύναμο με μειωμένη επιρροή.

Ολα αυτά έχουν σήμερα τη σημασία τους, καθώς επιβεβαιώνουν ότι το γεωπολιτικό παιχνίδι και η θέση ισχύος δεν θα πάψουν να καθορίζουν τις αποφάσεις. Και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό και την κίνηση του Πατριαρχείου Μόσχας να ιδρύσει Εξαρχία στην Κωνσταντινούπολη, σε μια πλήρη αυτονόμηση από το Φανάρι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόκειται ασφαλώς για κίνηση που σπρώχνει ακόμη περισσότερο το Φανάρι στην αγκαλιά των ΗΠΑ, καθώς τα αντίβαρα αναζητούνται στην Ουάσιγκτον και στην επιρροή της αμερικανικής ορθόδοξης κοινότητας. Οπως θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα και στη σχέση της Αγκυρας με τη Μόσχα. Αν ο τσάρος Αλέξανδρος Α’ θεωρούσε ότι τα ρωσικά συμφέροντα εξυπηρετούσε καλύτερα ο σουλτάνος, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δύο αιώνες αργότερα ο Πούτιν θα κρίνει εάν τα συμφέροντά του τα εξυπηρετεί ο Ερντογάν. Και στον πολιτικό σχεδιασμό έχει ήδη ενταχθεί και το Πατριαρχείο Μόσχας, με τη δικαιολογία της αντίστασης στην αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας – κατόπιν αμερικανικής υπαγόρευσης.

Η Αθήνα μπορεί να ελιχθεί πολιτικά και να αναζητήσει νέες ισορροπίες στη σχέση με τη Μόσχα. Για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ωστόσο, ο ρωσικός επεκτατισμός και οι σχηματικές κινήσεις -γιατί περί αυτού πρόκειται – τα νέα προβλήματα μπορεί να είναι δισεπίλυτα. Με τους πιστούς (και την πολιτική δύναμη που μπορούν να προσφέρουν) να βρίσκονται μακριά από την έδρα της Ορθοδοξίας, τα ομόδοξα χτυπήματα θα διαμορφώσουν νέες συνθήκες. Και η Αθήνα, αργά ή γρήγορα, θα κληθεί να πάρει μια ξεκάθαρη πολιτική θέση, καθώς ένα παιχνίδι εξουσίας καθορίζει από καιρό και τη σχέση του Φαναρίου με την Εκκλησία της Ελλάδας.

Πηγη: ΙΝ.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΜ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"