ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ




H συνέντευξη Βαγγέλη Ιωαννίδη, προς το ράδιο Σύμπαν του Σίδνεϋ Αυστραλίας, σχετική με τη μάχη της Βεύης (Στενά Κλειδίου),η οποία έλαβε χώρα το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην περιοχη ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ - ΒΕΥΗΣ στις 12/4/1941.  ΠΗΓΗ VIDEO: RADIO SYMBAN-SIDNEY ΚΑΙ Vaggelis Ioannidis.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, να κάνει χρήση των πορισμάτων της έρευνας, σε οποιαδήποτε περίπτωση, να ζητά πάντα την σύμφωνη γνώμη του Ευάγγελου Ιωαννίδη και απαραιτήτως να αναφέρει το όνομα του σε οτι έχει να κάνει με την έρευνα αυτή, όποτε κάνει χρήση της συνεντευξης.

Η ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΚΑΒΑΦΗ


ΠΗΓΗ:theovaf1

Η ηθοποιός Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μετά το αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη (2008) και στο Γιώργο Σαραντάρη (2009), συμμετέχει στο νέο αφιέρωμα που κάνει το περιοδικό και οι εκδόσεις "Οδός Πανός" στο μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη. Στο cd που κυκλοφορεί μαζί με το βιβλίο διαβάζουν, εκτός από την Καραμπέτη, και οι Ντίνος Χριστιανόπουλος, Γιώργος Χρονάς και Θάνος Σαμαράς. Επίσης, υπάρχουν μελοποιημένα ποιήματα από τους: Μιχάλη Τρανουδάκη με τη φωνή του Παντελή Θεοχαρίδη(Μακριά), Lolek, Μάιρα Λιούγκου, Τάσο Καπίρη.

Οδός Πανός - τεύχος 147 - Ιανουάριος / Μάρτιος 2010.

"Η Πόλις"

Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα,
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα».

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις --
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες.

"Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον"

Σαν έξαφνα, ώρα μεσάνυχτ', ακουσθεί
αόρατος θίασος να περνά
με μουσικές εξαίσιες, με φωνές -
την τύχη σου που ενδίδει πια, τα έργα σου
που απέτυχαν, τα σχέδια της ζωής σου
που βγήκαν όλα πλάνες, μη ανοφέλετα θρηνήσεις.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει.
Προ πάντων να μη γελασθείς, μην πείς πως ήταν
ένα όνειρο, πως απατήθηκεν η ακοή σου
μάταιες ελπίδες τέτοιες μην καταδεχθείς.
Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος,
σαν που ταιριάζει σε που αξιώθηκες μια τέτοια πόλι,
πλησίασε σταθερά πρός το παράθυρο,
κι άκουσε με συγκίνησιν, αλλ' όχι
με των δειλών τα παρακάλια και παράπονα,
ως τελευταία απόλαυσι τους ήχους,
τα εξαίσια όργανα του μυστικού θιάσου,
κι αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που χάνεις.

http://www.kavafis.gr/ & http://www.odospanos-cigaret.gr/

Θ. Β. http://theovaf.blogspot.com

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ-Τ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ- ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΑ

ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ
 


Τάσος Λειβαδίτης – Σε Περίμενα
Ναι, αγαπημένη μου. Πολύ πριν να σε συναντήσω
εγώ σε περίμενα. Πάντοτε σε περίμενα.

Σαν είμουνα παιδί και μ’ έβλεπε λυπημένο η μητέρα μου

έσκυβε και με ρωτούσε. Τι έχεις αγόρι;
Δε μίλαγα. Μονάχα κοίταζα πίσω απ’ τον ώμο της
έναν κόσμο άδειο από σένα.
Και καθώς πηγαινόφερνα το παιδικό κοντύλι
είτανε για να μάθω να σου γράφω τραγούδια.
Όταν ακούμπαγα στο τζάμι της βροχής είταν που αργούσες ακόμα
όταν τη νύχτα κοίταζα τ’ αστέρια είταν γιατί μου λείπανε τα μάτια σου κι όταν χτύπαγε η πόρτα μου κι άνοιγα δεν είτανε κανείς.
Κάπου όμως μες στον κόσμο είταν η καρδιά σου που χτυπούσε.

Έτσι έζησα. Πάντοτε.

Κι όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά – θυμάσαι; – μου άπλωσες τα χέρια σου τόσο τρυφερά σα να με γνώριζες από χρόνια.
Μα και βέβαια με γνώριζες. Γιατί πριν μπεις ακόμα στη ζωή μου είχες πολύ ζήσει μέσα στα όνειρά μου αγαπημένη μου.

Και επιστροφή των μισθών από όσους διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά

Έλεγχοι εξπρές

Και επιστροφή των μισθών από όσους διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά

Και επιστροφή των μισθών από όσους διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά

Αθήνα
Η χρήση πλαστού τίτλου σπουδών ή άλλων πτυχίων από δημόσιους υπαλλήλους προκειμένου να διοριστούν, θα στοιχήσει τόσο τη θέση τους, καθώς θα ανακληθεί άμεσα ο διορισμός τους, όσο και στην τσέπη τους, επειδή θα ζητηθεί από το Δημόσιο να επιστρέψουν τους μισθούς που έχουν λάβει.
Τίτλοι σπουδών, πτυχία ξένων γλωσσών αλλά και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο χρησιμοποιήθηκε για να καταλάβει κάποιος υπάλληλος μια δημόσια θέση θα βρεθούν στο στόχαστρο των ελέγχων αυτών, οι οποίοι βάσει της εγκυκλίου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη θα πρέπει να ολοκληρωθούν με διαδικασίες εξπρές και συγκεκριμένα εντός μηνός.
Για τους υπαλλήλους που έχουν κάνει χρήση πλαστών πιστοποιητικών προβλέπεται άμεση ανάκληση του διορισμού χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη πειθαρχική διαδικασία.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος -όπως διευκρίνιζαν στελέχη του υπουργείου- οι υπάλληλοι που παρατύπησαν θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα που εισέπραξαν από το Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, όπως έγινε στην περίπτωση των δημοτικών αστυνομικών για τους οποίους ο έλεγχος έδειξε πως προσλήφθηκαν χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία.
Παράλληλα, τα χρόνια υπηρεσίας τους μπορεί να μην υπολογιστούν ως ασφαλιστικός χρόνος για τη σύνταξή τους.
Ο έλεγχος ανατρέχει στα στοιχεία που δήλωσαν οι υπάλληλοι κατά τον χρόνο πρόσληψης, μετάταξης ή μετατροπής των συμβάσεών τους, γεγονός που συνεπάγεται πως ακόμη και εάν στη συνέχεια απέκτησαν τα σχετικά προσόντα (π.χ. απαιτούμενους τίτλους σπουδών), δεν γλιτώνουν από τη διαδικασία ανάκλησης της τοποθέτησής τους στο Δημόσιο.
«Σε κάθε περίπτωση η υπηρεσιακή κατάσταση ενός υπαλλήλου είναι συνεχής και επομένως ο έλεγχος θα ανατρέχει στον χρόνο του αρχικού διορισμού ή πρόσληψης του υπαλλήλου και όχι, για παράδειγμα, από την ημερομηνία μετάταξης του υπαλλήλου στον φορέα» επισημαίνεται στην εγκύκλιο.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ. ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΡΑ. ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ

Πούτιν: «Η Ρωσία θα προστατέψει τους Ρώσους στην Ουκρανία»

Πούτιν: «Η Ρωσία θα προστατέψει τους Ρώσους στην Ουκρανία»
Πηγή: Konstantin Zavrazhin / RG
Η RBTH παραθέτει τα σημαντικότερα σημεία από την χτεσινή τοποθέτηση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
Για την Κριμαία:
Αποκάλεσε «κατάφωρη ιστορική αδικία» το να βρίσκεται η Κριμαία εκτός Ρωσίας. Όπως ανέφερε, την απόφαση παράδοσης της Κριμαίας στην Ουκρανία είχε πάρει ο σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσιόφ κατά παράβαση των Συνταγματικών κανόνων. «Η απόφαση αυτή ελήφθη τότε με καταφανείς παραβιάσεις των συνταγματικών κανόνων. Το θέμα αποφασίστηκε παρασκηνιακά από ένα στενό φιλικό κύκλο», δήλωσε ο Πούτιν. «Όλα αυτά τα χρόνια -πρόσθεσε- οι πολίτες και αρκετά δημόσια πρόσωπα είχαν εγείρει επανειλημμένα το συγκεκριμένο ζήτημα. Έλεγαν ότι η Κριμαία είναι μια προαιώνια ρωσική γη και η Σεβαστούπολη ρωσική πόλη. Ναι, όλα αυτά τα καταλαβαίναμε πολύ καλά, τα αισθανόμασταν με την καρδιά και με την ψυχή μας, αλλά έπρεπε να δεχτούμε την πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί και να οικοδομήσουμε πλέον σε νέα βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας με την ανεξάρτητη Ουκρανία». Και κατέληξε: «Η Κριμαία είναι κοινή μας κληρονομιά και σημαντικότατος παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Και αυτή η στρατηγικής σημασίας περιοχή πρέπει να έχει μια ισχυρή και σταθερή κυριαρχία η οποία μπορεί να είναι μόνο ρωσική».
 Για τους Ρώσους στην Ουκρανία:
Ο ρωσόφωνος πληθυσμός της Ουκρανίας, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, κουράστηκε από τις προσπάθειες «εξαναγκαστικής αφομοίωσής του».
«Ξανά και ξανά έχουν γίνει προσπάθειες να αφαιρεθεί από τους Ρώσους η ιστορική μνήμη και μερικές φορές, ακόμη και η μητρική γλώσσα, να καταστούν δηλαδή αντικείμενο εξαναγκαστικής αφομοίωσης», δήλωσε. Τόνισε δε, ότι η Ρωσία θα προστατεύει πάντοτε τα συμφέροντα των ρωσόφωνων πολιτών. «Στην Ουκρανία -είπε- ζουν και θα ζουν εκατομμύρια Ρώσοι, ρωσόφωνοι πολίτες, και η Ρωσία πάντα θα προστατεύει τα συμφέροντά τους με πολιτικά, διπλωματικά και νομικά μέσα. Ωστόσο, πρώτα απ’ όλα οφείλει η ίδια η Ουκρανία να ενδιαφέρεται ώστε να είναι εγγυημένα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα αυτών των ανθρώπων, σε αυτό βρίσκεται η εγγύηση της σταθερότητας, της ουκρανικής κρατικής υπόστασης και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».
 Για το μέλλον της Ουκρανίας:
Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί τη διάλυση της Ουκρανίας. «Θέλω -ανέφερε- να με ακούσετε αγαπητοί φίλοι. Μην πιστεύετε εκείνους που σας φοβίζουν με τη Ρωσία, που φωνάζουν ότι μετά την Κριμαία θα ακολουθήσουν άλλες περιοχές. Δεν θέλουμε τη διαίρεση της Ουκρανίας. Δεν το χρειαζόμαστε».
 Για την ηγεσία στο Κίεβο:
«Βασικοί συντελεστές του πραξικοπήματος ήταν εθνικιστές, νεοναζί, πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από τη ρωσοφοβία και είναι αντισημιτιστές. Ακριβώς αυτοί καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό μέχρι και σήμερα τις εξελίξεις στην Ουκρανία», δήλωσε. «Είναι σαφές -πρόσθεσε- πως δεν υπάρχει μέχρι τώρα νόμιμη εκτελεστική εξουσία στην Ουκρανία, δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο μπορούν να γίνουν συνομιλίες, πολλές κρατικές αρχές τις έχουν σφετεριστεί αυτοχρησθέντες διοικούντες οι οποίοι την ίδια ώρα δεν ελέγχουν τίποτα στη χώρα και οι ίδιοι -θέλω να το τονίσω αυτό- συχνά βρίσκονται επίσης υπό των έλεγχο των ακραίων στοιχείων. Ακόμη και να γίνεις δεκτός από μερικούς υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης μπορείς μόνο με άδεια των εξτρεμιστών του Μαϊντάν, αυτό δεν είναι ένα αστείο, είναι η σημερινή πραγματικότητα».
Για τις ενέργειες της Δύσης:
«Στην περίπτωση της Ουκρανίας οι Δυτικοί ξεπέρασαν τα όρια, ενήργησαν αυθαίρετα, ανεύθυνα και αντιεπαγγελματικά», ανέφερε ο Πούτιν. Επεσήμανε ότι οι Δυτικές χώρες γνώριζαν πολύ καλά ότι στην Κριμαία ζουν εκατομμύρια Ρώσοι. «Η Ρωσία βρέθηκε σε ένα σημείο, από το οποίο δεν μπορούσε πλέον να οπισθοχωρήσει», δήλωσε.
Για το ΝΑΤΟ:
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ότι η Ουκρανία μπορεί να διευρύνει τη συνεργασία με το ΝΑΤΟ, ο Πούτιν είπε: «Δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ, είμαστε αντίθετοι, η στρατιωτική συμμαχία -γιατί παρά τις όποιες εσωτερικές διεργασίες παραμένει ένας στρατιωτικός οργανισμός- να κάνει το αφεντικό δίπλα από την αυλή μας, από το σπίτι μας, ή σε ιστορικά μας εδάφη».
Για το διεθνές Δίκαιο:
Ο Πούτιν αποκάλεσε «κυνισμό που προκαλεί έκπληξη» τις ανακοινώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ ότι η Ρωσία παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου. Υπογράμμισε δε, ότι η κατάσταση στην Κριμαία είναι απολύτως όμοια με αυτήν του Κοσόβου που επέβαλαν εκεί οι Δυτικές δυνάμεις. Επικαλέστηκε μάλιστα την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ για το θέμα αυτό, σύμφωνα με την οποία «καμιά γενική απαγόρευση για τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας δεν απορρέει από την πρακτική του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το γενικό διεθνές Δίκαιο δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε χρήση απαγόρευσης για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».
Ο πρόεδρος επικαλέστηκε επίσης τη διακήρυξη που εγκρίθηκε από τις ΗΠΑ σχετικά με την περίπτωση του Κοσόβου. Το κείμενο αναγνώριζε ότι ανακηρύξεις ανεξαρτησίας μπορεί να παραβιάζουν την εσωτερική νομοθεσία χωρών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει παραβίαση του διεθνούς Δικαίου. «Οι ίδιοι το έγραψαν, το διαλάλησαν σε ολόκληρο τον κόσμο, έκαναν τους πάντες να το δεχτούν, και τώρα θυμώνουν. Για ποιο λόγο;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν.
Για τις κυρώσεις:
«Σήμερα μας απειλούν με κυρώσεις -ανέφερε- αλλά εμείς έτσι κι αλλιώς ζούμε σε συνθήκες πολλών περιορισμών, ιδιαίτερα σημαντικών για μας, για την οικονομία, για τη χώρα μας». Υπενθύμισε ότι από την περίοδο ακόμη του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ, και στη συνέχεια και οι άλλες χώρες, απαγόρεψαν να πωλούνται στη Ρωσία πολλές τεχνολογίες και εξοπλισμός. Αυτή η απαγόρευση άρθηκε μόνο τυπικά, θεωρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας, επισημαίνοντας ότι «στην πραγματικότητα πολλές απαγορεύσεις εξακολουθούν να ισχύουν. Εχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η περιβόητη πολιτική ανάσχεσης της Ρωσίας, η οποία πραγματοποιούταν τον 18ο, τον 19ο και τον 20ο αιώνα, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Προσπαθούν συνεχώς να μας κολλήσουν σε κάποιο τοίχο για το γεγονός ότι έχουμε ανεξάρτητη θέση, για το ότι την προασπιζόμαστε, για το ότι λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και δεν υποκρινόμαστε».
Για την Κίνα και την Ινδία:
«Είμαστε ευγνώμονες προς όλους όσους προσέγγισαν με κατανόηση τα βήματά μας στην Κριμαία. Ευγνώμονες προς τον λαό της Κίνας, η ηγεσία του οποίου αξιολογούσε και αξιολογεί την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και την Κριμαία λαμβάνοντας υπόψη το πλήρες ιστορικό και πολιτικό τους φάσμα. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συγκρατημένη στάση και αντικειμενικότητα της Ινδίας».
Απευθύνθηκε επίσης και στη Γερμανία θυμίζοντας πως, όταν αποφασιζόταν η ένωση της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, την πρωτοβουλία αυτή δεν την είχαν υποστηρίξει οι πάντες, ωστόσο η ΕΣΣΔ είχε ταχθεί πλήρως υπέρ της ιστορικής αυτής ένωσης. «Είμαι βέβαιος -τόνισε ο πρόεδρος- ότι αυτό δεν το έχετε ξεχάσει και ελπίζω ότι οι Γερμανοί πολίτες, θα υποστηρίξουν και αυτοί την επιδίωξη του ρωσικού κόσμου, της ιστορικής Ρωσίας, για αποκατάσταση της ενότητας».

ΠΗΓΗ: http://rbth.gr  Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"