ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΜΙΛΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ...

Αλέξης: "Η ακροδεξιά και ο λαϊκισμός αποτελούν απειλή για την Ευρωπη". Ο Αλέξης που έλεγε περσι τον Τραμπ ακροδεξιό λαϊκιστή και χθες τον άλειψε με σιρόπια. Άντε και ένα ταξίδι στην Βιέννη για την επόμενη τούμπα. Τι οχι ;

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της πρώην Πίτσος

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της πρώην Πίτσος

To οριστικό κλείσιμο της μονάδας παραγωγής της στην Ελλάδα δημοσιοποίησε προς τους εργαζομένους της η πολυεθνική. Στην Τουρκία μεταφέρεται η παραγωγή. H πλήρης επιστολή στους εργαζόμενους.
«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της πρώην Πίτσος
Την τελική απόφαση αποχώρησης από την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα στο τέλος του 2018 έλαβε η BSH, οδηγώντας το εργοστάσιο της ΠΙΤΣΟΣ στου Ρέντη σε κλείσιμο.
Όπως παλαιότερα έχει γράψει το euro2day.gr, η γερμανική πολυεθνική είχε από καιρό σχεδιάσει την αποχώρηση, μεταφέροντας την παραγωγή κουζινών στις μονάδες που διαθέτει στην Τουρκία. Την τελευταία διετία, η ελληνική θυγατρική είχε προσχωρήσει σε διάφορες προτάσεις εθελουσίας εξόδου προς τους εργαζομένους της, και πλέον με επιστολή της καλεί και τους τελευταίους 200 περίπου εργαζόμενους να αποδεχθούν την τελευταία της πρόταση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την «Καθημερινή», η αναβάθμιση του εργοστασίου της BSH Ηellas αποτέλεσε μέρος της συμφωνίας του ελληνικού δημοσίου με τη Siemens το 2012, στο πλαίσιο της διευθέτησης των νομικών διαφορών σχετικά με τα «μαύρα» ταμεία της γερμανικής εταιρίας.
Ομως η επένδυση των 100 εκατ. ευρώ, για την οποία δεσμεύτηκαν οι Γερμανοί, δεν έγινε ποτέ. Τον Σεπτέμβριο του 2014 η Siemens Γερμανίας πούλησε τη συμμετοχή της στην Bosch και έτσι η Bosch κατέστη ο μοναδικός μέτοχος της BSH.

Η πλήρης επιστολή προς τους εργαζόμενους

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τις κινήσεις τις οποίες σχεδιάζει και θα υλοποιήσει η Εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ολοκλήρωση του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της BSH στην Αθήνα στις 31 Δεκεμβρίου 2017, η οποία ήταν αντικειμενικά επιβεβλημένη, ιδίως μετά τη μακρά και παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 7 σχεδόν χρόνια.
Όπως ήδη γνωρίζετε, από την 1η Ιανουαρίου 2018 το εργοστάσιο της Αθήνας δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του Ομίλου και ως εκ τούτου η οριστική διακοπή της λειτουργίας της παραγωγικής του δραστηριότητας ήταν αντικειμενικά δεδομένη και απαραίτητη.
Παρ’ όλα αυτά, η διοίκηση του Ομίλου αλλά και η τοπική διοίκηση της εταιρείας, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προκειμένου να αμβλυνθούν, όσο αυτό είναι εφικτό, οι επιπτώσεις ιδίως προς το προσωπικό της εταιρείας λόγω της ολοκλήρωσης του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της Αθήνας, εδώ και καιρό εξετάζει λεπτομερώς κατά πόσο θα ήταν εφικτό να παραχθούν, έστω και προσωρινά, κάποια άλλα προϊόντα στο εργοστάσιο αυτό.
Αν και δεν υφίστανται οι αντικειμενικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, η διοίκηση είναι διατεθειμένη να λάβει τα ακόλουθα μέτρα και να δεχθεί προσωρινά μία σημαντική αύξηση της επιβάρυνσης του κόστους λειτουργίας, προκειμένου να μετριάσει τις συνέπειες για το προσωπικό της από την ολοκλήρωση του παραγωγικού κύκλου του εργοστασίου της Αθήνας.
Η διοίκηση της εταιρείας και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο, μετά από μεγάλη προσπάθεια, κατάφερε και πέτυχε να μεταφερθεί μέρος της μελλοντικής παραγωγής της προϊοντικής σειράς IC4 EVO στο εργοστάσιο της Αθήνας, που αρχικά είχε αποφασιστεί να εκτελεστεί σε άλλη χώρα, καταρχάς για διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1.1.2018 έως και την 31.12.2018, για τους λόγους που αναφέρθηκαν ανωτέρω.
Το μικρότερο εύρος παραγωγής του IC4 EVO απαιτεί ταυτόχρονα την προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας σε αυτές τις νέες συνθήκες. Η απόφαση της μεταφοράς μέρους της παραγωγής του ανωτέρω προϊόντος, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας για ακόμη ένα έτος, οριστικοποιήθηκε μόλις πρόσφατα και λήφθηκε κατ' εξαίρεση των αρχών λειτουργίας του Ομίλου, αφού είναι γνωστό ότι η παραγωγή του ανωτέρω προϊόντος είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό να πραγματοποιηθεί σε άλλη χώρα, και η δε απόφαση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αντικειμενικούς επιχειρηματικούς κανόνες και κριτήρια αφού επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία της εταιρείας.
Ακόμα και σε αυτές τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες, σας διαβεβαιώνουμε ότι πρώτιστο μέλημά μας είναι η φροντίδα και στήριξη των εργαζομένων μας. Αναγνωρίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά και αφοσίωσή σας, καθώς και την ιδιαιτερότητα του εργοστασίου της Αθήνας και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, υποχρεωμένη όμως και να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες λειτουργίας του εργοστασίου, η Εταιρεία αποφάσισε να προτείνει Πρόγραμμα Εθελοντικής Αποχώρησης με, μεταξύ άλλων, καταβολή πρόσθετης αποζημίωσης, που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή αποζημίωση κι ενίσχυση των εργαζομένων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό έντυπο το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2017 (λεπτομέρειες του προγράμματος θα δείτε στη σχετική ανακοίνωση). Σημειώνουμε ότι η αποδοχή της κάθε αιτήσεως ανήκει στην απόλυτη κρίση της εταιρείας.
Μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης θα εκτιμηθεί η κατάσταση που θα διαμορφωθεί, προκειμένου στον χρόνο που θα έχουμε μπροστά μας να προσδιοριστεί το μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας, σύμφωνα με τις ανάγκες προσαρμογής που θα προκύψουν από τις νέες συνθήκες.
Οι λύσεις αυτές θα αναζητηθούν από τη διοίκηση της εταιρείας και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, με γνώμονα πάντα την εύρεση του βέλτιστου, όσο είναι εφικτό, πλαισίου και για τους εργαζόμενους αλλά και για την ομαλή λειτουργία του εργοστασίου για το διάστημα που προαναφέραμε.
Πέννυ Κούτρα

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΦΥΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Δραματική εξέλιξη: Η Μαδρίτη προχωρά στην άρση της αυτονομίας της Καταλονίας –

Δραματική εξέλιξη: Η Μαδρίτη προχωρά στην άρση της αυτονομίας της Καταλονίας – Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο το Σάββατο


Η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία ώστε να πάρει τον άμεσο έλεγχο της Καταλονίας, μετά την άρνηση του Πουτζντεμόν να αποκηρύξει την ανεξαρτησία της επαρχίας.

Θα προχωρήσουμε με τις διαδικασίες που ορίζει το αρθρο 155 του Συντάγματος για να αποκαταστήσει τη νομιμότητα της αυτονομίας στην περιοχή, ανέφερε η Μαδρίτη.

Στη σχετική ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι ο πρωθυπουργός Ραχόι θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο εκτάκτως το Σάββατο, για να ξεκινήσει η δρομολόγηση της άρσης αυτονομίας της Καταλονίας.




Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε ότι το κοινοβούλιο της επαρχίας θα μπορούσε να ψηφίσει για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της, αν δεν γίνει διάλογος με τη Μαδρίτη.

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει τον διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας», ανέφερε ο Πουτζντεμόν σε επιστολή που απέστειλε στον  Μαριάνο Ραχόι, την ώρα που έληγε η διορία της ισπανικής πλευράς.



«Βυθίζεται» το χρηματίστηριο της Μαδρίτης

Τι περιλαμβάνει το άρθρο 155

Η διάταξη επιτρέπει «την ανάληψη του ελέγχου των πολιτικών και διοικητικών οργάνων της Αυτόνομης Κοινότητας» του αυτόνομου πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Αυτό σημαίνει την προσωρινή «ανάκληση» του καθεστώτος αυτονομίας της περιοχής, σύμφωνα με τον Χοσέ Κάρλος Κάνο Μοντεχάνο, καθηγητή του πανεπιστημίου Computense de Madrid.

Δημόσιοι λειτουργοί και αιρετοί μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα και να αντικατασταθούν. Στην περίπτωση αυτή, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν μπορεί να αντικατασταθεί από τον περιφερειάρχη της Καταλονίας, κύριο εκπρόσωπο του κεντρικού κράτους στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει τις αρμοδιότητες που έχουν παραχωρηθεί στη Βαρκελόνη, σε τομείς όπως η δημόσια τάξη και οι δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Χαβιέρ Πέρεθ Ρόγιο, του πανεπιστημίου της Σεβίλης, τα μέτρα του άρθρου 155 μπορεί να φθάσουν μέχρι «την διαθεσιμότητα της αυτονομιστικής κυβέρνησης, την υπαγωγή της καταλανικής αστυνομίας Mossos d' Esquadra υπό τις διαταγές του υπουργείου Εσωτερικών της Ισπανίας και το κλείσιμο του καταλανικού κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον Κάνο Μοντεχάνο, δίνεται η δυνατότητα «ενδεχόμενης» προκήρυξης τοπικών εκλογών.

Πώς ενεργοποιείται το άρθρο 155;

Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορεί μονομερώς να ενεργοποιήσει το άρθρο 155.

Πρέπει πρώτα να έχει προειδοποιήσει τον πρόεδρο της περιοχής να επανέλθει στη συνταγματική τάξη και στη συνέχεια να του δώσει χρονικό περιθώριο για να συμμορφωθεί.

Σε περίπτωση αποτυχίας, ο πρωθυπουργός, ο Μαριάνο Ραχόι εν προκειμένω, υποβάλλει το θέμα στη Γερουσία, όπου το Λαϊκό Κόμμα έχει την πλειοψηφία, και γνωστοποιεί τα έκτακτα μέτρα που προτίθεται να εφαρμόσει.

Επί της αρχής, συνέρχεται μία επιτροπή της Γερουσίας, στη συνέχεια η ολομέλεια του σώματος.

Εάν εγκρίνουν τις προτάσεις του προέδρου της κυβέρνησης με απόλυτη πλειοψηφία, ο πρωθυπουργός έχει ελεύθερα τα χέρια για να προχωρήσει στην εφαρμογή τους.

Ομως η διαδικασία μπορεί να πάρει χρόνο. «Ακόμη και επιταχύνοντας τη διαδικασία θα μπορούσε να χρειαστεί μία εβδομάδα», σύμφωνα με ένα ισπανό γερουσιαστή, ή 8 έως 10 ημέρες, σύμφωνα με τον Πέρεθ Ρόγιο.


Νέα τροπή: Η Μαδρίτη «δείχνει» εκλογές στον ηγέτη της Καταλονίας


ΠΗΓΗ: REAL.GR

Αστειοτητες Συριζαιων για το ταξιδι Τσιπρα στην Αμερικη

Σεβαστάκης:" Ο πρωθυπουργός μίλησε στις ΗΠΑ εκφράζοντας την κοινή συνισταμένη όλων των κομμάτων". Τι λες ωρε απο πότε; Προεδρος της Δημοκρατίας είναι και εξέφρασε την κοινή συνισταμένη; Απο πότε η θέση ότι οι ΗΠΑ λειτουργούν για το καλο εκφράζει π.χ. το ΚΚΕ; Ο πρωθυπουργός εκφράζει τις πολιτικές θέσεις της κυβέρνησης του και απολογείται για αυτές. Μην λέτε ανοησίες για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Έχετε γίνει ρεζίλι με τις τούμπες σας.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"