ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

Ο ευτελισμός μιας κορυφαίας πολιτικής πράξης - παραίτησης αιρετού…



  Ο εκλεγμένος σε αιρετά θεσμικά όργανα, δεν είναι διορισμένος υπάλληλος ή υπουργός π.χ. για να θέτει στη διάθεση του υπηρεσιακού ή του πολιτικού προϊσταμένου την παραίτησή του.
  Η παραίτηση ενός αιρετού είναι μία κορυφαία πολιτική πράξη και δεν αντιμετωπίζεται ως  υπηρεσιακή διαδικασία και ως τέτοια δεν τίθεται στη διάθεση κανενός, υποβάλλεται οριστικά και αμετάκλητα στον κατά το Νόμο οριζόμενο αρμόδιο, στην περίπτωσή μας στον Γ. Γραμ. Αποκ. Διοίκησης.
 
  Φρόνιμο είναι να μην παίζουμε με τους θεσμούς και να τους διαχειριζόμαστε με τέτοια ελαφρότητα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εύπεπτο λαϊκισμό  έχοντας σκοπό την αποκόμιση πρόσκαιρου προσωπικού ή παραταξιακού πολιτικού οφέλους χωρίς συνέπειες.
  Σταματήστε λοιπόν τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί παραιτήσεων, εκτός εάν τις εννοείτε και δεν μένει παρά να το κάνετε εμπράκτως εκεί που πρέπει και όχι φούμαρα προθέσεων στα λόγια.
 ΜΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ!
  Πρώτοι διδάξαντες αυτής της πρακτικής αρκετοί Δήμαρχοι και δυστυχώς διατυπωμένη πρόταση στο κορυφαίο όργανο εκπροσώπησής τους την ΚΕΔΕ (Κεν. Εν. Δήμων Ελλάδας) θέτοντας στη διάθεσή της τις παραιτήσεις τους, με αφορμή την διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων.
  Γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του πάντα γλαφυρού πρώην βουλευτή, πρώην υπουργού και νυν δημάρχου Μυτιλήνης κ. Βουνάτσου με  την ιστορική πλέον φράση, όπως ακριβώς λέχτηκε: «όποιος έχει α@@@@ια παραιτείται άμεσα και δεν θέτει την παραίτησή του στη διάθεση κανενός».
  Ξέρετε κανένα μέχρι τώρα που να ‘χει παραιτηθεί;
  Αυτά τα λίγα για το θέμα των παραιτήσεων που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν και στο Δήμο Αμυνταίου τον τελευταίο καιρό με αφορμή το κλείσιμο του στρατοπέδου.
  Μην κοροϊδεύουμε άλλο τους Δημότες, γιατί η προσδοκία πρόσκαιρων πολιτικών κερδών από μια περιστασιακή δήθεν γενναία πράξη γρήγορα αποκαλύπτεται και τότε τ’ αποτελέσματα είναι ολέθρια και αντίθετα γι’ αυτόν που επενδύει σε τέτοιους φαύλους (τυχοδιωκτικούς) και πρόσκαιρους τακτικισμούς.
  Αρκετά έχει τρωθεί η πολιτική και τα πρόσωπα που την ασκούν στη Χώρα μας σήμερα, δεν χρειάζεται να προσθέτουμε κι άλλα.
Υ.Γ: Η κατάργηση του στρατοπέδου καθώς και άλλων δυσμενών εξελίξεων για το Νομό δεν ακυρώνονται μόνο με δήθεν ή πραγματικές παραιτήσεις και καθυστερημένες κινητοποιήσεις, που συνήθως εντάσσονται στην γνωστή πελατειακού τύπου πολιτική λειτουργία, αυτή που οδήγησε τη Χώρα μας σε αυτό το χάλι.
  Προϋποθέτει ισχυρό πολιτικό βάρος και αυτό είναι που μας λείπει τραγικά.
  Πολιτικό βάρος που κτίζεται από σοβαρούς θεσμικούς εκπροσώπους-τους εκλέγουμε ΕΜΕΙΣ- βουλευτές, περιφερειακές και δημοτικές Αρχές, κ.λ.π., οι οποίοι αφού συμφωνήσουν τα σχέδιά τους για τον τόπο, εργάζονται συντονισμένα και με συνέπεια για την υλοποίησή τους. Κι αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε όλα, τουλάχιστον στα πιο σημαντικά.
  Όχι ότι έτσι θα κατακτάμε μόνο νίκες, είναι όμως η βασική προϋπόθεση για να φτάσεις σ’ αυτές.
  Αυτό το ισχυρό πολιτικό βάρος με συλλογική έκφραση –όχι μόνο στα λόγια- έλειπε και λείπει από τον τόπο μας.
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ
τ. Νομάρχης Φλώρινας
 
ΠΗΓΗ http://eperiskopio.blogspot.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ.

ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Φωτογραφία για Mηχανισμό με “μαύρα” ταμεία είχε στήσει στην Ελλάδα γερμανική ασφαλιστική εταιρεία κολοσσός
Μαθήματα φοροδιαφυγής από γερμανική ασφαλιστική εταιρεία – κολοσσό, η οποία φέρεται να είχε στήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό με “μαύρα” ταμεία, ώστε να μην αποδίδει φόρους στη χώρα μας.

Πρόκειται για την εταιρεία ΜΙΝΧΕΡ ΡΙΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε Υ θυγατρική της MuenchenerRueck Versicherungs A.G με έδρα το Μόναχο.

Σύμφωνα με την Realnews η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του ΣΔΟΕ, το ύψος της φοροδιαφυγής υπολογίζεται σε 250 εκατ. ευρώ και ήρθε στο φως μέσα από την ακροαματική διαδικασία στα δικαστήρια της Γερμανίας το 2012 - όταν η μητρική εταιρεία κινήθηκε δικαστικά εναντίον δύο Ελλήνων υπαλλήλων με της κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της βλάβης σε βάρος της.

ΠΗΓΗ: http://www.newsnow.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΣΟΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ; ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Οργιάζει η φοροδιαφυγή στη Γερμανία


Οργιάζει η φοροδιαφυγή στη Γερμανία

Κατά τους εφοριακούς, είναι το εθνικό σπορ των ελευθέρων επαγγελματιών
Μπορεί οι Γερμανοί πολιτικοί να ασκούν δριμεία κριτική στους Ελληνες γιατί δεν είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, ωστόσο η φοροδιαφυγή ανθεί και στη δική τους χώρα. Οι ίδιοι οι Γερμανοί εφοριακοί λένε πως η φοροδιαφυγή είναι το εθνικό σπορ των ελευθέρων επαγγελματιών, από τους οδοντίατρους έως τους οδηγούς ταξί. Υπό τον φόβο, δε, να εντοπιστούν όσοι είχαν αδικαιολόγητες καταθέσεις στην Ελβετία, μετέρχονται απίθανους τρόπους για να επαναπατρίσουν τα χρήματά τους. Πρόσφατα, οι εφοριακοί εντόπισαν κάποιον που είχε κρυμμένα 140.000 ευρώ σε δύο πάνες ακράτειας.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ  ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΑ ΘΑΜΠΩΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΩΝ ΠΙΑ.

Αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ:«Οχι» από το Die Linke στο κατοχικό δάνειο>>.

Αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα

«Οχι» από το Die Linke στην επιστροφή του κατοχικού δανείου

«Οχι» από το Die Linke στην επιστροφή του κατοχικού δανείου

Το θέμα επιστροφής από τη Γερμανία του αναγκαστικού κατοχικού δανείου «έκλεισε» ο Μπερντ Ρίξινγκερ, επικεφαλής του Die Linke, προκαλώντας μάλιστα έντονο εκνευρισμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίκειται το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.

Ο Μπερντ Ρίξινγκερ σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Der Handelsblatt, απέρριψε ως κόμμα της γερμανικής Αριστεράς ένα τέτοιο αίτημα - που έχει διατυπωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ - και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε: «Κοιτάζουμε μαζί στο μέλλον και όχι το παρελθόν»

Συνέδεσε μάλιστα ευθέως το ζήτημα με το θέμα του χρέους, λέγοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι μία εντελώς διαφορετική πολιτική διάσωσης στην Ευρώπη και συμπλήρωσε: «Αυτό δεν είναι μία διαφορά μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών, αλλά μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Το μεγάλο σκάνδαλο είναι πως στην Ελλάδα πεινούν τα παιδιά, ενώ οι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν πληρώσει ούτε σεντ και ταξιδεύουν στα πολυτελή τους σκάφη, την ώρα που οι εργάτες και οι συνταξιούχοι ματώνουν».

Και ο ηγέτης του Die Linke προσέθεσε: «Προτού ματώσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει να παραδώσουν οι έλληνες κροίσοι έως και το 50% των περιουσιών τους, υπό μορφήν εισφοράς αλληλεγγύης. Αυτό μάλιστα θα πρέπει να ισχύσει και για τα όλα τα ποσά που βρίσκονται στο εξωτερικό και τα οποία θα πρέπει αμέσως να παγώσουν».

Οι δηλώσεις του, έρχονται λίγες μόλις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Γερμανία, όπου έχει προσκληθεί από το Die Linke ως ομιλητής στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος (19-20 Σεπτεμβρίου, λίγες μόλις ώρες πριν τις εκλογές της επόμενης Κυριακής). Και καταγράφηκαν την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 78η ΔΕΘ, αναδείκνυε το ζήτημα της επιστροφής από τη Γερμανία του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, σε βασικό εργαλείο της πολιτικής του.

Αιφνιδιασμός Τσίπρα στη ΔΕΘ

Οταν ρωτήθηκε σχετικά από τον απεσταλμένο του Βήματος στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός τη Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έδειξε να αιφνιδιάζεται: «Δεν έχω υπόψη μου τη συγκεκριμένη συνέντευξη, δεν μπορώ να ξέρω σε τι είδους ερώτημα απάντησε ο κ. Ριξινγκερ. Εγώ ξέρω τις επίσημες θέσεις του Die Linke» είπε ενώ συμπλήρωσε:

«Πριν από ένα χρόνο, τέλος Σεπτέμβρη ήμουν στο Αμβούργο σε εκδήλωση των γερμανικών Συνδικάτων και του Die Linke, ήταν χιλιάδες Γερμανοί οι οποίοι υποστήριζαν το αίτημα να σταματήσει η βάρβαρη λιτότητα απέναντι στον ελληνικό λαό και ότι η Κυβέρνησή τους, τους φορολογεί για να δίνει χρήματα στους τραπεζίτες και όχι στον ελληνικό λαό.

»Πιστεύω λοιπόν ότι και στο αίτημά μας για την ιστορική δικαίωση αυτού του αδικαίωτου αιτήματος, που είναι πρωτίστως ηθικό, αλλά και στο αίτημά μας να υπάρξει μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους το ευρωπαϊκό πρόβλημα του χρέους, σε αυτή μας την προσπάθεια δεν θα είμαστε μόνοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που είχε εκδοθεί το 1942 είχε ύψος 3,5 δισ. δολάρια, ποσό που σήμερα σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς ανέρχεται σε 40 δισ. ευρώ.
 
ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr

Το σχολιο μου: 
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΣ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ. ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΛΕΖΟΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΠΗΓΕ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παρακαλούνται ο δημαρχος Αμυνταιου και ο περιφερειαρχης Δυτ. Μακεδονιας, να ζητησουν τα αναλυτικα στοιχεια για την δημοτικοτητα τους απο την ερευνα για το Βημα, της Kapa Research που δεν δημοσιεύθηκαν ακόμη. Και κλαμα πολυ κλαμα λεμε...

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.

Ειναι βεβαιο ότι ο λαος πρεπει, να μαυρισει τους υποτακτικούς του Φουχτελ, δημαρχους και περιφερειαρχες ανα την χωρα. Δεν θα του αφησει να εξυπηρετούν τα συμφέροντα γερμανικών επιχειρήσεων και δήμων που θέλουν να βάλουν στο χέρι κοινοτικά κονδύλια της αυτοδιοίκησης μέσω Ελλάδας, προσφέροντας μας δήθεν συνεργασία.

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ

Θα συνηθισετε ότι υπαρχουν σκεπτομενοι που ειναι κατα της μνημονιακης συνταγης, υπερ της σκληρης επαναδιαπραγματευσης της δανειακης συμβασης, υπερ των ριζικών μεταρρυθμισεων στο δημοσιο τομεα, που ξεβολεύουν  και είναι φιλελευθερης ιδεολογιας χωρίς αγκυλώσεις με ανθρωπινο προσωπο, πατριωτικη αντιληψη και δικαιοσυνη. Δεν μπαινουμε σε καλουπια κυριοι.

ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ

‘Ιερά’ τιμολόγια από τις... φυλακές Διαβατών!

Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ. Μοναχοί και ιερείς συμμετείχαν στο φαγοπότι των παράνομων επιδοτήσεων και του «μαύρου» χρήματος, με τζίρο 5 δισ. ευρώ. Στο «κάδρο» των επιτηδείων αγρότες, επιχειρηματίες και συνταξιούχοι.

‘Ιερά’ τιμολόγια από τις... φυλακές Διαβατών!
Ιερές» μπίζνες με πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυρανθρώπων, ακόμα και φυλακισμένων, εντόπισε το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.
Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, κρατούμενοι ελληνικών φυλακών και ιερείς.
Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όταν διαπίστωσαν έπειτα από επισταμένους ελέγχους για παραβάσεις ΦΠΑ ότι η Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Ορους είχε εμφανίσει εικονικό τιμολόγιο αξίας 600 χιλιάδων ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η Μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.
Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όταν διαπίστωσαν έπειτα από επισταμένους ελέγχους τα έργα της ιεράς μονής.
Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όταν διαπίστωσαν έπειτα από επισταμένους ελέγχους τα έργα της ιεράς μονής.
Η Μονή της Σίμωνος Πέτρας ή Σιμωνόπετρας τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχτεί σε μια από τις σημαντικότερες του Αγίου Ορους κι αυτό λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων της αδελφότητας των μοναχών της με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Οι νεωτερισμοί τους έχουν συχνά σκανδαλίσει και τους καταλογίζουν ότι είναι από αυτούς που έφεραν την εκκοσμίκευση στο Ορος. Λόγω των στενών σχέσεων με την εξουσία, είναι από τα μοναστήρια που έχουν εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος από τα κοινοτικά προγράμματα και τα κονδύλια για τα έργα που έχουν γίνει στο μοναστήρι, διεκδικώντας να γίνονται αυτά με αυτεπιστασία από το μοναστήρι, ερχόμενοι συχνά σε ρήξη με το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς.
Ο γέροντας Ελισαίος, παλιότερα ως απλός μοναχός και σήμερα ως ηγούμενος της Μονής, θεωρείται ως ένας από τους «διπλωμάτες» της μοναστικής κοινότητας, ενώ οι Σιμονοπετρίτες ήταν από αυτούς που στήριξαν τον Εφραίμ και τους Βατοπεδινούς στην Ιερά Κοινότητα.
Συμμετοχή στο μέγα σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια ανακαλύφθηκε από ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε άλλη Μονή της Κρήτης, η οποία είχε συμπεριληφθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα για να λάβει επιδότηση. Σύμφωνα με το πόρισμα, εμφάνιζε εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ.
Περίοπτη θέση στη μακρά λίστα του ΣΔΟΕ με τις «ιερές» μπίζνες έχει ένας ιερέας ο οποίος είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 150.000 ευρώ για ανύπαρκτες συναλλαγές.
Στο μεγάλο «φαγοπότι», όπως προκύπτει από τους μέχρι τώρα ελέγχους, έχουν λάβει μέρος και πολλά μοναστήρια που πήραν κοινοτικές επιδοτήσεις για αναστήλωση, έχοντας παρουσιάσει μεγάλα ποσά δαπανών. Οπως όμως αποδείχθηκε μετά τις διασταυρώσεις στοιχείων, τα παραστατικά και τα τιμολόγια ήταν εικονικά και πλαστά.
Σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και στα ταμεία πολλών ενοριών, όπου σύμφωνα με το ΣΔΟΕ υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος, αλλά οι έλεγχοι σύμφωνα με στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος «προσκρούουν» σε κλειστά στόματα.
«Ιερές» μπίζνες
Στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών βρίσκονται αρκετές περιπτώσεις μοναστηριών, όπου οι μοναχοί ενοικιάζουν τους εξωτερικούς χώρους για πανηγύρια σε μικροπωλητές. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, όπως προκύπτει, κόβουν παραστατικά για την εκμίσθωση με ποσά που είναι τρεις φορές χαμηλότερα από το πραγματικό τίμημα που καταβάλλουν οι μικροπωλητές.
Το όργιο κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος μέσω επιδοτήσεων και προμηθειών σε τιμολόγια που είχαν κοπεί από υπεράκτιες εταιρείες καταγγέλλει στο «Εθνος της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας.
Ενας ολόκληρος φάκελος με εκθέσεις ελέγχων του ΣΔΟΕ που έχει στη διάθεσή του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης και έχει ήδη διαβιβάσει στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρ. Πεπόνη, αποδεικνύει ότι μέσω offshore εταιρειών και με εικονικά τιμολόγια και υπερτιμολογήσεις, επιχειρηματίες εισέπρατταν πολλαπλάσια ποσά, με επιδοτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο, από αυτά που δικαιούνταν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμπεριέχονται στον φάκελο, κατά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα 2009 – 2012 διαπιστώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα για τις οικονομικές σχέσεις επιχειρήσεων – ελληνικού Δημοσίου:
  • Αριθμός εκδοτών πλαστών και εικονικών τιμολογίων: 4.103.
  • Αριθμός πλαστών και εικονικών τιμολογίων: 503.200.
  • Αξία πλαστών και εικονικών τιμολογίων: Ανω των 5 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό προέκυψε από τους ελέγχους μόνο του 20% των περιπτώσεων που ερευνήθηκαν.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, οι υπεράκτιες εταιρείες, εκτός από την... εξειδίκευσή τους σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και φοροδιαφυγή, χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες για να υπερτιμολογούν ή να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια προκειμένου να καρπωθούν πολλαπλάσιες επιδοτήσεις από αυτές που δικαιούνται. Χαρακτηριστικές είναι ορισμένες περιπτώσεις εταιρειών που χρησιμοποιώντας offshore εταιρείες και εκδίδοντας εικονικά τιμολόγια κέρδιζαν εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.
1η περίπτωση
Ελληνική εταιρεία προμηθεύεται από άλλη εταιρεία καρδιολογικό υλικό. Η πληρωμή όμως γίνεται από offshore εταιρείες άλλης χώρας για λογαριασμό της οποίας εκδίδει τιμολόγιο.
Στη συνέχεια η offshore εταιρεία εκδίδει άλλο τιμολόγιο για την εταιρεία που προμηθεύεται το υλικό, δηλαδή τη δική της εταιρεία.
Τιμολόγια Ιταλίας 1.250 ευρώ το τεμάχιο.
Τιμολόγιο offshore 5.400 ευρώ συν κέρδος 6.500 ευρώ.
Δηλαδή χρεώνεται 500% ακριβότερο στα ασφαλιστικά ταμεία.
Πέραν όμως αυτού, τα ποσά αυτά από την υπερτιμολόγηση εμβάστηκαν στις έδρες των υπεράκτιων εταιρειών και δεν φορολογήθηκαν.
2η περίπτωση
Ελληνική εταιρεία προμηθεύεται από το εξωτερικό. Η πληρωμή γίνεται από την offshore εταιρεία άλλης χώρας που για λογαριασμό της εκδίδεται το τιμολόγιο.
Στη συνέχεια, η offshore εταιρεία εκδίδει το τιμολόγιο για την αγορά του υλικού, για λογαριασμό της εταιρείας που τα προμηθεύεται.
Το τιμολόγιο προς την υπεράκτια από την προμηθεύτρια εταιρεία είναι 76 ευρώ, ανά τεμάχιο. Το τιμολόγιο για την εταιρεία που τα προμηθεύτηκε είναι 180 ευρώ συν το κέρδος 210 ευρώ.
Δηλαδή χρεώνεται στα ταμεία 300% πάνω από την αρχική τιμή.
Τα ποσά της υπερτιμολόγησης που εισπράχθηκαν, εμβάστηκαν στην έδρα της offshore εταιρείας και ουδέποτε φορολογήθηκαν.
3η περίπτωση
Ελληνική εταιρεία αγόρασε μηχανήματα από το εξωτερικό αξίας 64.500 ευρώ.
Το τιμολόγιο εκδίδεται για λογαριασμό της εταιρείας offshore σε άλλη χώρα και όχι απευθείας στην εταιρεία που τα παρέλαβε.
Στη συνέχεια, η offshore εταιρεία εκδίδει τιμολόγιο για την εταιρεία που τα προμηθεύτηκε αλλά με το ποσό των 243.500 ευρώ, αντί 64.500 ευρώ που ήταν η αρχική τιμή.
Η εταιρεία που παρέλαβε τα μηχανήματα προσκόμισε στο υπουργείο τιμολόγιο αξίας 255.300 ευρώ. Πήρε επιδότηση 50%, δηλαδή 126.000 ευρώ, και απαλλάχθηκε από τον ΦΠΑ. Δηλαδή κάλυψε ολόκληρη τη δαπάνη των 64.500 ευρώ για την αγορά των μηχανημάτων και έβαλε στην «τσέπη» επιπλέον 61.600 ευρώ. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, το μείζον πρόβλημα πέρα από τη δράση του κυκλώματος έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων και το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να ζημιώνεται με δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο το ελληνικό Δημόσιο, είναι η παραγραφή οικονομικών εγκλημάτων σε βάρος του Δημοσίου λόγων επανειλημμένων αναβολών στις δίκες.
Στη Γενική Γραμματεία -όπως αναφέρει ο κ. Σούρλας στο «Εθνος της Κυριακής»- έχουν καταφθάσει καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολιτών για την κατάσταση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι κινδυνεύουν να παραγραφούν φορολογικά αδικήματα πολλών offshore επιχειρήσεων. Ηδη, άλλωστε έχουν παραγραφεί πολλά οικονομικά εγκλήματα.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική έκθεση της Επιτροπής, παραγράφηκε αδίκημα μετά πολλές αναβολές που έγινε το 2001 και που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο δύο και πλέον εκατομμύρια ευρώ και οδηγήθηκε στα δικαστήρια μετά 12 χρόνια, όπου μάλιστα δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων το ελληνικό Δημόσιο.
Οι παραγραφές
Παραγράφηκε επίσης αδίκημα ύστερα από πολλές αναβολές που ζημίωσε το ΙΚΑ, πάνω από 4 εκατ. ευρώ, παρέμεινε στο στάδιο της ανακρίσεως επί 3,5 χρόνια, οδηγήθηκε προς κρίση στα δικαστήρια μετά 13 χρόνια και έγινε δεκτό ότι ήταν ήδη παραγεγραμμένο.
Πρόσφατα, παραγράφησαν φορολογικά αδικήματα που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο σχεδόν 4 εκατ. ευρώ λόγω συνεχών αναβολών.
Την ίδια ώρα, το ΣΔΟΕ έχει απλώσει τα δίχτυα του στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιώντας επισταμένους ελέγχους σε 54.000 αιρετούς (περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.). Η έρευνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο, και σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, έχουν προκύψει σημαντικά ευρήματα. Οι περισσότερες παραβάσεις εντοπίζονται στα έργα και αφορούν κυρίως περιπτώσεις ανασφάλιστης εργασίας, παράνομων μεταναστών που εργάζονται στα έργα και εικονικά τιμολόγια με πλασματικές τιμές. Για παράδειγμα, υπάρχει περίπτωση ενός δήμου όπου η πραγματική αξία ενός έργου ανερχόταν σε 15.000 ευρώ και με εικονικά τιμολόγια εκτοξεύτηκε στις 100.000 ευρώ.
Παράλληλα, οι έρευνες του Σώματος Δίωξης έχουν στραφεί και σε υποθέσεις κοινοτικών επιδοτήσεων. Οι έλεγχοι χωρίζονται σε τρία σκέλη: Τουριστική Υποδομή (ξενοδοχεία, κάμπινγκ κ.ά.), αγροτική παραγωγή, τεχνολογία – τέχνη. «Οσο πιο μακριά από την Αθήνα είναι μία επένδυση τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της επιδότησης και αυτές είναι οι περιπτώσεις που κυνηγάμε», λένε στο ΣΔΟΕ. Ηδη, έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις ξενοδοχείων όπου κατά την κατασκευή υπερ-κοστολογούσαν τις δαπάνες για να πάρουν όσο το δυνατόν υψηλότερη επιδότηση.
Υποπτοι 37.000!
244 εκατ. «θέρισαν» παράνομα οι αγρότες
Ακρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία με τους δικαιούχους αγρότες επιστροφής του ΦΠΑ, που αποδεικνύουν το «όργιο» με τα εικονικά τιμολόγια. Συγκεκριμένα, πέρυσι εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ χιλιάδες αγρότες που εισέπρατταν αδικαιολόγητα υψηλά ποσά από επιστροφή ΦΠΑ με εικονικά ή πλαστά τιμολόγια. Από τους 292.000 δικαιούχους αγρότες επιστροφής ΦΠΑ ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, οι 37.000 πήραν 244 εκατ. ευρώ με αυτόν τον τρόπο.
Η Κρήτη αναδεικνύεται σε «πέτρα του σκανδάλου» στην αγροτική παραγωγή. Από τις μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν γίνει στη Μεγαλόνησο, χιλιάδες αγρότες φέρονται να έχουν λάβει παράνομες επιδοτήσεις εμφανίζοντας εικονικά τιμολόγια. Μόνο στον Νομό Ηρακλείου σχεδόν δύο χιλιάδες είναι οι αγρότες που εμφάνιζαν εικονικά τιμολόγια και καρπώνονταν τον ΦΠΑ. Σε πολλές περιπτώσεις το ποσό αυτό ξεπερνούσε ακόμη και τις 50 χιλιάδες ευρώ. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 6.274 αγρότες στην Κρήτη που έλαβαν επιστροφές ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ, συνολικού ύψους 37,7 εκατ. ευρώ. Οι επιστροφές βασίστηκαν σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια.
Μέχρι σήμερα 254 υποθέσεις έχουν αποσταλεί για καταλογισμό στις αρμόδιες ΔΟΥ. Με την εποπτεία των εισαγγελικών αρχών Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι. Οι παραβάτες, εκτός του αδικήματος της φοροδιαφυγής, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απάτης κατά του Δημοσίου και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, οι περισσότερες ΔΟΥ δεν διενεργούσαν ελέγχους, με αποτέλεσμα να γνωρίζει μεγάλη άνθηση το φαινόμενο έκδοσης και διακίνησης πλαστών εικονικών τιμολογίων.
Στοχεύοντας στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, ζητήθηκε να γίνουν έλεγχοι, αρχής γενομένης από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους συνεταιρισμούς δεν είχαν υποβάλει δηλώσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, συγκεντρωτικές τιμολογίων.
Του Κώστα Νάνου
nanos@pegasus.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΙΣΧΟΣ. ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΣ ΘΕΟΥ ΟΧΙ ΟΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.

Κάπα Research:Σαραντάρηδες στην Αυτοδιοίκηση

Κάπα Research: Το νέο προφίλ του ψηφοφόρου

ΑΘΗΝΑ 15/09/2013

Nέα πρόσωπα, σαραντάρηδες, ώστε να έχουν επαγγελματική καταξίωση, αλλά αποδεσμευμένους από κομματικούς μηχανισμούς αναζητούν οι ψηφοφόροι εν όψει των κρίσιμων Αυτοδιοικητικών Εκλογών τον Μάιο του 2014.

Τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η Κάπα Research για Το Βήμα της Κυριακής σε ένα κολοσσιαίο δείγμα 30.249 ατόμων πανελλαδικά, αποτυπώνουν μια καινούρια εικόνα για τις αντιλήψεις των πολιτών που αμφισβητούν το μέχρι σήμερα μοντέλο διοίκησης των δήμων και των περιφερειών.

Οι πολίτες εξακολουθούν να αναζητούν νέα πρόσωπα, γυρίζοντας την πλάτη σε πρώην βουλευτές, αποτυχημένους πολιτευτές και γόνους πολιτικών τζακιών.

Οι πέντε δημοφιλέστεροι περιφερειάρχες είναι οι: Σταύρος Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ, Κρήτης), Κωνσταντίνος Αγοραστός (ΝΔ, Θεσσαλίας), Αλέξανδρος Καχριμάνης (ΝΔ, Ηπείρου), Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ, Αττικής) και Ιωάννης Μαχαιρίδης (Νοτίου Αιγαίου).

Οι δέκα δημοφιλέστεροι δήμαρχοι σε δήμους άνω των 50.000 κατοίκων είναι οι: Γεώργιος  Ιωακειμίδης (Νίκαιας και Ρέντη), Διονύσιος Χατζηδάκης (Π.Φαλήρου), Νικόλαος Ζενέτος (Ιλίου), Σίμος Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκεών), Νικόλαος Σαράντης (Αγ.Αναργύρων-Καματερού), Ανδρέας Παχατουρίδης (Περιστερίου), Σταύρος Κασιμάτης (Κορυδαλλού), Ευάγγελος Λαμπάκης (Αλεξανδρούπολης), Ιωάννης Μπουτάρης (Θεσσαλονίκης) και Ηρακλής Γκότσης (Νέας Ιωνίας).

Ειδικότερα, στη βασική ερώτηση για το αν ένας επόμενος δήμαρχος θα κρινόταν σκόπιμο να έχει τη στήριξη κάποιου κόμματος, 67,4% ζητούν να μην έχει σχέση με την πολιτική και τα κόμματα.

Για τα χαρακτηριστικά, που θα έπρεπε να έχει, 28,3% απαντούν ότι θα πρέπει να είναι αμέτοχος έως τώρα στα δημοτικά δρώμενα και 44,9% να διαθέτει εμπειρία από διοικητικά του δήμου.

Σε ό,τι αφορά την ηλικία του, 44% απαντούν να είναι 40 και άνω. Για περίπου 24,9% των ερωτηθέντων, καλό θα ήταν ο επόμενος δήμαρχος να προέρχεται από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με ποσοστό 18,3%, που θα προτιμούσαν κεντροδεξιό.

Στην περίπτωση που θα έπρεπε σε δεύτερο γύρο να επιλέξουν μεταξύ ενός υποψηφίου κεντροαριστερού και ενός άλλου κεντροδεξιού, 44,9% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων απαντούν ότι θα επέλεγαν εκείνος που προέρχεται από την κεντροαριστερά, σε αντίθεση με 31% που θα ψήφιζαν τον ανθυποψήφιο του.

Τέλος, για την ψήφο 42 και πλέον στους 100 (42,5%) ψηφοφόρων των δημοτικών εκλογών, είναι αδιάφορο το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο». Επίσης το 48,8% των πολιτών έχει θετική ή μάλλον θετική άποψη για τον Καλλικράτη.


ΠΗΓΗ:http://www.nooz.gr/


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

50 ΑΔΕΙΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΤΟ 2012 ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ


Η απελευθέρωση έγινε, τα φορτηγά όμως «ξέμειναν» λόγω της ύφεσης

Γιατί το άνοιγμα στις εμπορευματικές μεταφορές δεν έφερε τα αναμενόμενα
Του Παναγη Γαλιατσατου
Στις 24 Ιανουαρίου του 2012, ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ψηφίστηκε μεσάνυχτα από τη Βουλή. Με τη χώρα σε υπαρξιακή αγωνία, το PSI στον αέρα και τη νέα δανειακή σύμβαση αβέβαιη, κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία πως με τις διατάξεις αυτού του νομοσχεδίου ολοκληρωνόταν η απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών, δηλαδή η πιο χρονοβόρα και συγκρουσιακή μεταρρυθμιστική προσπάθεια της «μνημονιακής εποχής».
Πράγματι, οι πρώτες οδυνηρές εμπειρίες του κοινωνικού συνόλου από τις αντιστάσεις σε ένα μεταρρυθμιστικό εγχείρημα έγιναν εξαιτίας της πρώτης απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ., που κράτησαν μια ολόκληρη εβδομάδα και νέκρωσαν την κίνηση στους ελληνικούς δρόμους. Η απεργία εκείνη υπήρξε πρότυπο για ό,τι ακολούθησε στη μνημονιακή περίοδο, οι απεργοί έστησαν μπλόκα, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να τους επιτάξει, εφηύραν νέες μορφές αντίδρασης στη δεύτερη φάση των κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο και την ημέρα της ψηφοφορίας, περικύκλωσαν διαμαρτυρόμενοι, όχι πάντοτε κόσμια, τη βουλή. Η ειρωνεία της ιστορίας είναι βεβαίως ότι η μεταρρύθμιση δεν επιβλήθηκε από τα μνημόνια, ήταν προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης και αξίζει να σημειωθεί, πως ο τότε υπουργός Μεταφορών κ. Δ. Ρέππας έδωσε το αρχικό νομοσχέδιο σε διαβούλευση στις 21 Απριλίου, 48 ώρες δηλαδή προτού ο κ. Γ. Παπανδρέου πάει στο Καστελλόριζο.
Πέρασε πολλές φουρτούνεςΗ ίδια η μεταρρύθμιση πέρασε από πολλές φουρτούνες. Το αρχικό σχέδιο που παρουσίασε ο κ. Ρέππας προέβλεπε πολύ υψηλό κόστος εισφοράς για την απόκτηση νέων αδειών ώστε να προστατευτούν οι παλαιοί αδειούχοι. Μετά τις παρεμβάσεις και της τρόικας η εισφορά μειώθηκε, παρέμεινε όμως στο ύψος πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ ο νόμος που ψήφισε η βουλή τον Σεπτέμβριο του 2010, (3378/ 2010) θέσπιζε τριετή μεταβατική περίοδο για την απομείωση της αξίας των αδειών ώς την 1η Ιουλίου 2013. Χαριτολογώντας, στελέχη του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι «ο Ρέππας έκλεισε το επάγγελμα», χωρίς βέβαια να στενοχωριούνται.
Αυτή ήταν ακόμα η εποχή των «διακοπών χωρίς ενοχές» και της ελπίδας, ότι η τροϊκανή παρουσία στη χώρα θα ήταν προσωρινή.
Η αποτυχία της εσωτερικής υποτίμησης ωστόσο κατέστησε καυτό το ενδιαφέρον της τρόικας για οτιδήποτε υποσχόταν να ρίξει τις τιμές και έτσι άρχισε να ασκεί ισχυρές πιέσεις για επιτάχυνση της απελευθέρωσης. Στον ανασχηματισμό του 2011, στο υπουργείο Μεταφορών μετακινήθηκε ο κ. Γ. Ραγκούσης, ο οποίος κυρίως λόγω της κριτικής που άσκησε στα όσα προέβλεπε ο νόμος Ρέππα για τα ταξί, βρέθηκε σε σκληρή αντιπαράθεση διαρκείας με τον προκάτοχό του. Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι σκόπευε να προχωρήσει και σε δραστικές αλλαγές στις προβλέψεις για τα φορτηγά Δ.Χ. και τα βυτιοφόρα, τερματίζοντας τη μεταβατική περίοδο την 1η Ιανουαρίου 2012 και μειώνοντας την ειδική εισφορά στα 1.500 ευρώ. Η πρόθεσή του αυτή δεν υλοποιήθηκε. Ηταν Οκτώβριος του 2011 και η κυβέρνηση Παπανδρέου έπνεε τα λοίσθια. Δεν ήταν σε θέση να ρισκάρει μια νέα σύγκρουση με τους μεταφορείς.
Η κόντρα και οι πιέσειςΗ τρόικα, ωστόσο, είχε αγριέψει. Η πίεση παρέμεινε εξαιρετικά ισχυρή και μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο διάδοχος του κ. Γ. Ραγκούση στο Μεταφορών δεν είχε άλλη επιλογή, από το να νομοθετήσει στη φιλοσοφία των ανακοινώσεων του προκατόχου του (αν και η ειδική εισφορά διαμορφώθηκε τελικά σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι εκείνος είχε ανακοινώσει), φρόντισε όμως να πυροδοτήσει μια κόντρα διαρκείας μαζί του, δηλώνοντας ότι δεν βρήκε έτοιμο νομοσχέδιο. Εν τέλει, η βουλή ψήφισε στις 24 Ιανουαρίου του 2012, ότι ως «μεταβατική περίοδος ορίζεται η χρονική περίοδος που αρχίζει με την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και λήγει την 29η Φεβρουαρίου 2012». Η αγορά είχε σχεδόν απελευθερωθεί, τον Νοέμβριο του 2012, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά κατήργησε και τις τελευταίες προστατευτικές διατάξεις που αφορούσαν τα βυτιοφόρα.
Αξιζε τον κόπο; Ο χρόνος θα το δείξει. Το βέβαιο είναι ότι από τις αρχές Μαρτίου του 2012 ώς σήμερα, έχουν προστεθεί σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών στις 33.500 υφιστάμενες παλαιές άδειες άλλες 50 νέες. Ο κυριότερος ανασχετικός παράγοντας είναι το υψηλό κόστος ενός φορτηγού της κατηγορίας Euro 5, για τα οποία εκδίδονται οι νέες άδειες. Οι μεταφορείς εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες που τους έδινε ο νόμος να αυξήσουν το τονάζ της υφιστάμενης άδειας (από τους 8 στους 40 τόνους) και άρα τη μεταφορική τους ικανότητα, αλλά και να μετατρέψουν τις 13.800 υφιστάμενες νομαρχιακές άδειες σε πανελλαδικές.
Η ύφεση ωστόσο και ο ανταγωνισμός από εταιρείες, που μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία, έκαναν τις επενδύσεις σε ελληνικές άδειες ΦΔΧ ασύμφορες, παρά την τεράστια μείωση του κόστους κτήσης άδειας. Η ένεση στην οικονομική δραστηριότητα δεν έχει γίνει ορατή μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΜΑΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ; ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ  ΘΑ ΑΝΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΣΑΛ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΦΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΟ. ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΒΕ ΤΟΥ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ; ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ. Ε ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.  ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ. 50 ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ....ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥΝ ΗΔΗ 40.000. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ.

Ρε Ελλάδα, γιατί με διώχνεις;

Ρε Ελλάδα, γιατί με διώχνεις;

Φεύγω. Αυτή τη στιγμή κάθομαι στο γραφείο μου, μπροστά από τις κορνίζες με τα πτυχία, και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ “χαμένα χρόνια, χαμένα όνειρα, χαμένες ελπίδες”....

Μέσα σε 13 μήνες ανεργίας, τόσο γράφει το κοντέρ σήμερα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, έχω βιώσει όλα τα δύσκολα συναισθήματα (λύπη, άγχος, απόγνωση, απελπισία, παραίτηση, και κάποια ακόμα που δεν θέλω να γράψω γιατί μάλλον δεν είμαι και πολύ περήφανος που τα αισθάνθηκα…), έχω ανακαλύψει ότι φιλία δεν υπάρχει και συνειδητοποίησα ότι αυτή η χώρα δεν με θέλει. Δεν είμαι άχρηστος, αλλά μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και σπουδών, η χώρα μου με έκανε να αισθάνομαι άχρηστος. Η χώρα μου, για την οποία πήγα στρατιώτης στον Έβρο, στην οποία πληρώνω ανελιπώς τους φόρους μου και πάντα την τίμησα και την τιμώ, δεν με θέλει! Οι πολιτικοί μας θα προτιμούσαν αύριο να πέθαινα, έτσι θα είχαν ένα πρόβλημα λιγότερο για να τα κάνουν χάλια… Και να φανταστείτε τα έκανα όλα σωστά, by the book που λένε…

Το αποφάσισα, φεύγω! Δεν θα κοιτάξω πίσω ούτε λεπτό, κι ας μην έχω τίποτα σίγουρο και χειροπιαστό εκεί που πάω, θα ψάξω την ελπίδα εκεί, εδώ δεν υπάρχει τίποτα… Τι καλά που δεν έχω παιδιά λέω, πώς θα έφευγα αν είχα; Εγώ ήθελα όμως να κάνω παιδιά, πολλά, αλλά η χώρα μου τα φορολογεί κι εγώ είμαι άνεργος, ευτυχώς λοιπόν που βοηθώ στην υπογεννητικότητα της όμορφης χώρας μας, γιατί αλλιώς ούτε να το σκέφτομαι δεν θα ήθελα…

Ρε Ελλάδα, εδώ θέλω να μείνω, να προκόψω και να προχωρήσω τη ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να προσφέρω στο διπλανό μου, να βοηθήσω στο μέτρο που μπορώ να ξαναγίνεις μεγάλη, φωτεινή και δυνατή, να ονειρευτώ πάλι στις παραλίες σου, να αγαντέψω το γαλάζιο σου από ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο, να σε καμαρώσω για τα παιδιά σου που μπορούν τα πάντα, να βάλω και τη δικιά μου υπογραφή στο συμβόλαιό σου με το Θεό, που από μικρός μου έλεγαν ότι ειναι Έλληνας – γιατί με διώχνεις;

Κώστας Βαλσαμάκης , 35 χρ. , Αττική
imerologioanergou.gr
ΠΗΓΗ: ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ. ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ; ΜΠΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ....

Στίγκλιτς: Ο «αργός θάνατος» της μεσαίας τάξης

Στίγκλιτς: Ο «αργός θάνατος» της μεσαίας τάξης

Το ανώτατο 1% παίρνει το 20% του ΑΕΠ, λέει ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος. Το 95% των κερδών της περιόδου 2009-2012 απορροφήθηκε από αυτό το 1%, ενώ η μεσαία τάξη γύρισε δύο δεκαετίες πίσω. Η αμερικανική οικονομία είναι άρρωστη και αιτία είναι η ανισότητα.

Στίγκλιτς: «Αργός θάνατος» στη μεσαία τάξη-Το 95% της ανάκαμψης στις τσέπες του 1%
Με μία αιχμηρή ομιλία στο συνέδριο AFL-CIO, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς προκάλεσε και πάλι έντονες συζητήσεις. Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρό του βρέθηκε η ανισότητα, που για τον ίδιο είναι η εστία όλων των κακών της οικονομίας, και παρέθεσε στοιχεία που σοκάρουν.
«Είμαι οικονομολόγος, μελετώ πώς λειτουργούν ή δεν λειτουργούν οι οικονομίες. Και για μένα είναι σαφές ότι η οικονομία μας είναι άρρωστη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένας από τους λόγους είναι η ανισότητα», ανέφερε στην ομιλία του και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουν τα στοιχεία: ενώ η παραγωγικότητα των Αμερικανών εργαζομένων εκτοξεύθηκε, οι μισθοί έμειναν στάσιμοι. Από το 1979 η παραγωγικότητα ανά ώρα ενισχύθηκε κατά 40%, αλλά οι μισθοί ελάχιστα μεταβλήθηκαν. Εν τω μεταξύ, το ανώτατο 1% παίρνει ποσοστό μεγαλύτερο από το 20% του ΑΕΠ».
«Η Μεγάλη Ύφεση έκανε τα πράγματα χειρότερα. Ορισμένοι λένε ότι η ύφεση έληξε το 2009. Για τους περισσότερους Αμερικανούς όμως αυτό δεν είναι σωστό. Το 95% των κερδών από το 2009 μέχρι το 2012 απορροφήθηκε από το ανώτατο 1%. Οι υπόλοιποι, το 99% δηλαδή, ποτέ δεν ανέκαμψαν πραγματικά. Περισσότεροι από 20 εκατ. Αμερικανοί που θα ήθελαν εργασία πλήρους απασχόλησης δεν μπορούν να τη βρουν, τα εισοδήματα είναι χαμηλότερα από ό,τι πριν από μιάμιση δεκαετία, ο πλούτος της μεσαίας τάξης έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ δύο δεκαετιών».
«Έχουμε γίνει η προηγμένη χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανισότητας, με το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Η μεσαία τάξη συρρικνώνεται και υποφέρει», συνέχισε.
«Το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου μου 'Το Τίμημα της Ανισότητας' είναι πως όλοι μας, πλούσιοι και φτωχοί, πληρώνουμε το τίμημα αυτού του διευρυμένου χάσματος. Και αυτή η ανισότητα δεν είναι αναπόφευκτη. Δεν είναι κάτι που απλώς μας συνέβη. Δεν είναι αποτέλεσμα των φυσικών νόμων ή των οικονομικών κανόνων. Αντιθέτως, είναι κάτι που εμείς δημιουργήσαμε με τις πολιτικές μας, με όσα κάνουμε».
Κι ακόμα σημείωσε: «Εμείς δημιουργήσαμε αυτήν την ανισότητα -στην πραγματικότητα την επιλέξαμε- με νόμους που αποδυνάμωσαν τα συνδικάτα, που συρρίκνωσαν τον ελάχιστο μισθό στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1950 σε πραγματικούς όρους, με νόμους που επέτρεψαν στους διευθύνοντες συμβούλους να παίρνουν μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής πίτας, με νόμους περί χρεοκοπιών που έφεραν τις τοξικές καινοτομίες της Wall Street πριν από τους εργαζόμενους. Καταστήσαμε σχεδόν ανέφικτη την αποπληρωμή των φοιτητικών δανείων. Υποεπενδύσαμε στην παιδεία. Φορολογήσαμε τους τζογαδόρους στο χρηματιστήριο με συντελεστές μικρότερους από ό,τι τους εργαζόμενους και ενθαρρύναμε τις επενδύσεις στο εξωτερικό αντί και στο εσωτερικό.
Ας είμαστε σαφείς: Η οικονομία μας δεν λειτουργεί με τον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργεί μία εύρυθμη οικονομία. Έχουμε τεράστιο αριθμό ανικανοποίητων αναγκών, αλλά άεργους εργαζόμενους και μηχανές. Έχουμε γέφυρες που χρειάζονται ανακατασκευή, δρόμους και σχολεία που πρέπει να χτίσουμε. Έχουμε φοιτητές που χρειάζονται εκπαίδευση του 21ου αιώνα, αλλά απολύουμε τους δασκάλους. Έχουμε άδεια σπίτια και άστεγους ανθρώπους. Έχουμε πλούσιες τράπεζες που δεν δανείζουν στις μικρές μας επιχειρήσεις, αλλά αντιθέτως χρησιμοποιούν τον πλούτο και την ευφυΐα τους για να χειραγωγούν τις αγορές και να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους με ληστρικό δανεισμό».

ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"