ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΦΡ ΟΛΑΝΤ: ΘΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

«Εύχομαι να μην έχουμε υποβαθμιστεί μέχρι τότε»

Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τη νέα συνθήκη αν εκλεγεί, υπόσχεται ο Φρ.Ολάντ


Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ
Παρίσι, Γαλλία
Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την γαλλική προεδρία Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πως, εάν εκλεγεί, θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για τη νέα ευρωπαϊκή συνθήκη με στόχο την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.

«Αν εκλεγώ Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία αυτή για να προσθέσω αυτά που σήμερα λείπουν, αποτελεσματικότητα απέναντι στις αγορές. Εύχομαι να μην έχουμε υποβαθμιστεί μέχρι τότε για το συμφέρον της χώρας μου» υπογράμμισε ο Ολάντ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Δεύτερον, θα φροντίσω να συμπεριληφθούν (στη συμφωνία) όσα λείπουν, όπως η επέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα ευρωομόλογα και ένα Ταμείο Οικονομικής Βοήθειας, δηλαδή όλα όσα θα επιλύσουν τη σημερινή πίεση στις αγορές, ώστε τελικά να υπάρξει ανάπτυξη» πρόσθεσε.

«Αν εκλεγώ πρόεδρος θα ψηφίσω στο κοινοβούλιο, το οποίο θα είναι και αυτό νέο, εξαιρετικά ακριβή προγραμματικό νόμο δημοσιονομικής πολιτικής με στόχο την επιστροφή το 2017 στην δημοσιονομική ισορροπία. Θα δεσμευτώ για αυτό ενώπιον των ευρωπαίων εταίρων μας και ενώπιον του γαλλικού λαού» επισήμανε.

«Δεν είμαι της λογικής» να ψηφίσω ή όχι έναν χρυσό κανόνα, είπε ο Ολάντ. «Μπορούμε να ψηφίσουμε όλους τους χρυσούς κανόνες σε όλες τις χώρες, αλλά αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, κανένας στόχος δεν θα επιτευχθεί» κατέληξε.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤ ΤΟ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Π. Μπόφινγκερ: Λάθος η διάγνωση της Μέρκελ

Π. Μπόφινγκερ: Λάθος η διάγνωση της Μέρκελ

Λανθασμένη χαρακτήρισε τη «διάγνωση» της Άγκελα Μέρκελ ο Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας.

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, ο Μπόφινγκερ υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ότι «το ευρώ θα έχει σωθεί μόνον εάν ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ισπανία και την Ιταλία αποτραπεί οριστικά».
Επίσης, ο γερμανός οικονομολόγος τόνισε ότι οι θέσεις της Άγκελα Μέρκελ για δημοσιονομική ένωση, μπορεί μεν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα το ευρώ, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα.
Παράλληλα, ο Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο άσκησε δριμεία κριτική στη γερμανίδα καγκελάριο.
«Έχουμε το πρόβλημα ότι η κυρία Μέρκελ έχει διαγνώσει λάθος τα βασικά προβλήματα. Πιστεύει πως έχουμε ένα πρόβλημα χρεών. Δεν βλέπει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα των αγορών. Δεν βλέπει με πόσο επικίνδυνο τρόπο αναπτύσσεται η οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η λάθος διάγνωση μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η ανάληψη κοινής ευθύνης στην ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη, για να αποφύγουν το «στόχαστρο» των αγορών Ισπανία και Ιταλία.

ΠΗΓΗ NEWSBOMB
TO ΣXOΛIO MOY ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ; ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ ΝΩΡΙΣ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΙΣ 9/12 ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ

H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΑ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ....

ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ: «Οι Γερμανοι εχουν πολλή βρωμιά στα χέρια τους από το 1933 ώς το 1945 για να μεγαλοπιάνονται»





«Λυπάμαι ειλικρινά τον πρωθυπουργό της Ελλάδας...»
Της απεσταλμένης μας στη Γερμανια Ξενιας Kουναλακη
«Σας φέραμε τασάκι», είπε ο συνεκδότης της εφημερίδας Ζeit, Γιόζεφ Γιόφε, στον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Σμιτ. «Δεν μου πάει εδώ μέσα στην εκκλησία», απάντησε ο 93χρονος πολιτικός, ο οποίος είναι πλέον καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, έχει προβλήματα ακοής, αλλά η διαύγεια και το χιούμορ του ταιριάζουν σε έφηβο.
Η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ στο Αμβούργο ήταν πέρυσι, στην κηδεία της πολυαγαπημένης συζύγου του, Λόκι. Οταν ξεκίνησε να μιλάει ο Σμιτ στο Οικονομικό Φόρουμ της εβδομαδιαίας γερμανικής επιθεώρησης Zeit, στο Αμβούργο, την Παρασκευή, όλοι παρακολουθούσαν με θρησκευτική ευλάβεια. «Ποιος είναι τελικά ο εχθρός σε αυτήν την κρίση;», ρώτησε ο Γιόφε τον πρώην καγκελάριο. «Ο εχθρός δεν έχει καθοριστεί. Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει βρεθεί η διάγνωση της παθογένειας, είμαστε ακόμη στο στάδιο του πειραματισμού, δοκιμάζουμε το τάδε φάρμακο ή το δείνα. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, πρέπει να δώσουμε εσωτερικές μάχες, και οι τραπεζίτες πρέπει να αλλάξουν και οι δημοσιογράφοι πρέπει να αλλάξουν και οι πολιτικοί», είπε ο Σμιτ.
«Ο τρόπος λειτουργίας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι τόσο σύνθετος, που αμφιβάλλω αν ακόμη και ο Γιόζεφ Ακερμαν (σ. σ.: καθόταν δίπλα) ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει», πρόσθεσε. «Σίγουρα ούτε η καγκελάριος», πρόσθεσε γελώντας ο Γιόφε και ο Σμιτ συμφώνησε. «Ναι, συμμερίζομαι την άποψή σας, ούτε η καγκελάριος». Καυτηρίασε το «μερκελισμό», όπως τον αποκάλεσε, της αντιφατικής, ενίοτε ασυνεπούς, πολιτικής του καρότου και του μαστιγίου. «Πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εξυπνότερα την κρίση η Μέρκελ;», ρώτησε ο Γιόφε κι έδωσε το έναυσμα στον Σμιτ να ξεσπάσει: «Εξυπνότερο θα ήταν να μη βρίζεις τους Ελληνες, να μην τσουβαλιάζεις δέκα εκατομμύρια ανθρώπους μαζί με τις παλαιότερες κυβερνήσεις τους και στη συνέχεια να τους μαστιγώνεις. Είναι υπερβολικά εύκολο: ο χοντρός Γερμανός με πληθυσμό 80 εκατομμύρια να στριμώχνει τον ανίσχυρο Ελληνα», είπε ο Σμιτ και καταλόγισε στη σημερινή καγκελάριο ότι έχει απομονώσει πλήρως τη Γερμανία από την υπόλοιπη Ευρώπη. «Λυπάμαι ειλικρινά τον σημερινό πρωθυπουργό της Ελλάδας, τον φτωχό αυτόν άνθρωπο, που παρέλαβε μία κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται και την οποία καλείται σήμερα να διαχειριστεί», είπε για τον κ. Λουκά Παπαδήμο ο Σμιτ.
Η Γερμανία έχει τεράστιο εξαγωγικό πλεόνασμα ως χώρα, αυτό το πλεόνασμα δημιουργήθηκε από τα ελλείμματα των δοκιμαζόμενων σήμερα χωρών. «Εχουμε ηθική υποχρέωση να τις βοηθήσουμε» είπε ο πρώην καγκελάριος.
«Οι Γερμανοί πρέπει να επανεξετάσουν τον ρόλο τους στην Ευρώπη. Ως σοσιαλδημοκράτης αισθάνομαι την ανάγκη για συμπαράσταση και αλληλεγγύη, ο αδύναμος χρειάζεται βοήθεια και ο δυνατός που έχει τα μέσα πρέπει να του την παράσχει», ανέφερε ο Χέλμουτ Σμιτ. Τέλος, εξέφρασε την ενόχλησή του για τον μεγαλοϊδεατισμό των Γερμανών που θεωρούν ότι πρέπει μόνοι τους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την Ευρώπη. «Εχουν πολλή βρωμιά στα χέρια τους από το 1933 ώς το 1945 για να μεγαλοπιάνονται», είπε με έντονα αυτοκριτική διάθεση και κάλεσε τους συμπατριώτες του να προτείνουν ιδέες, αλλά να μην έχουν την απαίτηση να αποφασίζουν μονομερώς για το μέλλον της Ευρώπης.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"