ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Αμετανόητοι οι τροϊκανοί, ζητούν νέα μέτρα 500 εκ. ευρώ λόγω τρύπας στα έσοδα



«Καμπανάκι» για λήψη νέων μέτρων λόγω… τρύπας 500 εκατ. € στα φορολογικά έσοδα




Υπό τη «σκιά» των αποκαλύψεων για τα τραγικά λάθη που διέπραξαν το 2010 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κατάρτιση και εφαρμογή του πρώτου Μνημονίου ξεκινά σήμερα ο νέος κύκλος επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας.
Πέραν της ομολογίας του ΔΝΤ για την καταστροφική συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε με το πρώτο Μνημόνιο, ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει από χθες η αποκάλυψη του Τύπου της Κυριακής για το περιεχόμενο μελέτης ερευνητών του ΚΕΠΕ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, σύμφωνα με το οποίο η λανθασμένη συνταγή του πρώτου Μνημονίου κόστισε στην ελληνική οικονομία περίπου 9 δισ. ευρώ, στα τρία χρόνια εφαρμογής της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στο ίδιο μοτίβο

Ωστόσο, παρά τον καταιγισμό των αποκαλύψεων για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει η εφαρμογή της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής η οποία επιβλήθηκε με το πρώτο Μνημόνιο, οι επικεφαλής της τρόικας στις επαφές που έχουν από σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν αναμένεται να παρουσιάσουν δείγματα γραφής διαφορετικά από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.
Ηδη τόσο η Κομισιόν όσο και το ΔΝΤ έχουν συστήσει στην ελληνική κυβέρνηση να μην προγραμματίζει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι εκείνο που προέχει είναι να διασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2013, την οποία δεν θεωρούν καθόλου βέβαιη!
Σε αυτές τις συστάσεις αναμένεται να επιμείνουν και σήμερα οι επικεφαλής των επιθεωρητών της τρόικας, κατά τη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να αξιοποιήσουν στην επιχειρηματολογία τους και τα νεότερα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών –που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα- για την πορεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2013.

Τρύπα 500 εκατ. €

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η «μαύρη τρύπα» στα φορολογικά έσοδα έχει διευρυνθεί στα 500 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα εξακολουθεί να υπάρχει περιορισμένη εκταμίευση κονδυλίων για επιστροφές φόρων και δημόσιες επενδύσεις.
Αν και η αύξηση της υστέρησης των φορολογικών εσόδων στα 500 εκατ. ευρώ στο πρώτο πεντάμηνο του τρέχοντος έτους οφείλεται –σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών– σε συγκυριακούς παράγοντες, όπως η καθυστέρηση της είσπραξης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και οι παρατάσεις στην καταβολή του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, η αβεβαιότητα για την πορεία των εσόδων τους επόμενους μήνες παραμένει. Κι αυτό διότι η μετάθεση των υποχρεώσεων καταβολής του ΦΑΠ και του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων τους επόμενους μήνες, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη καθυστέρηση και στην καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, θα έχει ως συνέπεια να συσσωρευτούν τους επόμενους 6 με 7 μήνες πολλές υποχρεώσεις για εκατομμύρια φορολογουμένους και να μειωθεί σημαντικά η εισπραξιμότητα των εσόδων που θα βεβαιωθούν! Μια τέτοια εξέλιξη, που πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανή, θα διευρύνει ακόμη περισσότερο τη «μαύρη τρύπα» των φορολογικών εσόδων με σοβαρό πλέον τον κίνδυνο στην επόμενη μεγάλη αξιολόγηση που θα γίνει από την τρόικα τον Σεπτέμβριο να ζητηθούν από την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2013 και το 2014!

Απολύσεις στο Δημόσιο

Σήμερα το απόγευμα, οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη με κύριο αντικείμενο συζήτησης τις απολύσεις εργαζομένων από το δημόσιο τομέα. Ειδικότερα αναμένεται να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα των αποχωρήσεων 15.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014, με προτεραιότητα στις πρώτες 2.000 απομακρύνσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ
gpalaitsakis@e-typos.com


Δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ;

ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
<< Η συνταγή, η οποία εφαρμόζεται, αν δεν αλλάξει το ταχύτερο θα οδηγήσει σε νέα δραματικά αδιέξοδα τόσο την χώρα όσο και τους ίδιους τους δανειστές. Σε όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις μου με συνεντεύξεις και άρθρα τόνιζα, ότι όσοι προέβλεπαν ύφεση 2,8 με 3% του ΑΕΠ για το τέλος του 2012 και πρωτογενές πλεόνασμα τον Απρίλιο του 2012, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μίλησα για ύφεση κοντά στο 6,5% το 2012 και επιβεβαιώθηκα από την εξέλιξη της οικονομίας και τώρα πάλι θεωρώ, ότι οι προβλέψεις των δανειστών για ύφεση 4,5% το 2013 είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, αν δεν είναι επικοινωνιακού τύπου και μόνο, διότι η ύφεση κατά την εκτίμηση μου στην καλύτερη περίπτωση για την χώρα θα μείνει γύρω στο 6,5%  για το τέλος του 2013 και αν υπάρξουν και νέα μέτρα για να κλείσει η τρύπα, που θα δημιουργηθεί στο τέλος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και η οποία θα αγγίξει τα 3 δις ευρώ περίπου, όσο και αν το αρνείται αυτό τεχνητά η κυβέρνηση, τότε σε συνδυασμό με τις δυσμενείς επιπτώσεις και από την κυπριακή κρίση, αυτή θα ξεπεράσει πιθανόν και το ποσοστό αυτό, κινούμενη ακόμη υψηλότερα και βυθίζοντας την κοινωνία και την πραγματική οικονομία στο χάος. >>

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
  http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2013/04/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ

Αν γινει μονο κουρεμα χωρις αλλαγη οικονομικης συνταγης και χωρις ενα αναπτυξιακο πακετο θα αποδωσει ελαχιστα πραγματα. Το κουρεμα πρεπει να συνοδευτει απο τα δυο παραπανω και οχι απο νεα μετρα. Επισης για να διαπραγματευτεις σκληρα πρεπει να κανεις τον περιορισμο του σπαταλου δημοσιου τομεα τον οποιο επρεπε να ειχες κανει εξαρχης με η χωρις μνημονιο.

Ύφεση 5,6%

Στη δίνη της κρίσης

Ύφεση 5,6% για την ελληνική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2013

Παρά τις θετικές ενδείξεις που έχουν εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα, η ελληνική οικονομία παραμένει στη δίνη της κρίσης
Στο 5,6% διαμορφώθηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2013, έναντι 5,3% που είχε αρχικά ανακοινωθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ.

Με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ κατά το α' τρίμηνο του 2013 παρουσίασε μείωση κατά 5,6% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012, έναντι της μείωσης κατά 5,3% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του α' τριμήνου (flash estimate) και είχε ανακοινωθεί στις 15 Μαΐου.

Η διαφορά αυτή είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν διαθέσιμα κατά την πρώτη εκτίμηση. Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Μαρτίου εισαγωγών και εξαγωγών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού).

  • Η συνολική καταναλωτική δαπάνη παρουσίασε μείωση κατά 8,3% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012.
  • Οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 11,4% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012.
  • Μείωση κατά 22,9% παρουσίασε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, συμβάλλοντας θετικά στο ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ.
  • Μείωση κατά 2,6% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.
  • Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,9% ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 12,4%.
  • Μείωση κατά 7,8% σε σχέση με το 1o τρίμηνο του 2012 παρουσίασαν οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.
  • Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 5,3% και οι εισαγωγές υπηρεσιών κατά 17,8%.
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ;ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟ 2014. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ALPHA BANK KAI ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΧΗΤΗΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

<<  Η συνταγή, η οποία εφαρμόζεται, αν δεν αλλάξει το ταχύτερο θα οδηγήσει σε νέα δραματικά αδιέξοδα τόσο την χώρα όσο και τους ίδιους τους δανειστές. Σε όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις μου με συνεντεύξεις και άρθρα τόνιζα, ότι όσοι προέβλεπαν ύφεση 2,8 με 3% του ΑΕΠ για το τέλος του 2012 και πρωτογενές πλεόνασμα τον Απρίλιο του 2012, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Μίλησα για ύφεση κοντά στο 6,5% το 2012 και επιβεβαιώθηκα από την εξέλιξη της οικονομίας και τώρα πάλι θεωρώ, ότι οι προβλέψεις των δανειστών για ύφεση 4,5% το 2013 είναι για τον κάλαθο των αχρήστων, αν δεν είναι επικοινωνιακού τύπου και μόνο, διότι η ύφεση κατά την εκτίμηση μου στην καλύτερη περίπτωση για την χώρα θα μείνει γύρω στο 6,5%  για το τέλος του 2013 και αν υπάρξουν και νέα μέτρα για να κλείσει η τρύπα, που θα δημιουργηθεί στο τέλος στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 και η οποία θα αγγίξει τα 3 δις ευρώ περίπου, όσο και αν το αρνείται αυτό τεχνητά η κυβέρνηση, τότε σε συνδυασμό με τις δυσμενείς επιπτώσεις και από την κυπριακή κρίση, αυτή θα ξεπεράσει πιθανόν και το ποσοστό αυτό, κινούμενη ακόμη υψηλότερα και βυθίζοντας την κοινωνία και την πραγματική οικονομία στο χάος.>>

ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΚΑΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ραγκούσης για συνέντευξη Βενιζέλου στον Τράγκα: Κατάντια, το μέσο είναι το μήνυμα

Παραθέτω τη δημόσια απάντηση του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση στην προσωπική επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς το πρόσωπο του, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Crash:

Παραδίδεται στην κρίση των εκατομμυρίων πολιτών που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν τη δημοκρατική παράταξη η κατάντια του κ.Β.Βενιζέλου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον μου μέσα από τις σελίδες του κ. Γ.Τράγκα επιβεβαιώνοντας το δόγμα...



...ότι "το μέσο είναι το μήνυμα".
Αντιπαρέρχομαι και αδιαφορώ παντελώς για τις ανοησίες ,τα ψέμματα και τους εξυπνακισμούς με τους οποίους μου επιτέθηκε. Ο δημόσιος πολιτικός του λόγος πάντα τέτοιος ήταν.

 Όμως, δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι με αντάλλαγμα την προσωπική του ασυλία και προστασία οδηγεί όλο και περισσότερο το σημερινό ΠΑΣΟΚ να εργάζεται όχι για τη σωτηρία της χώρας αλλά για την παλινόρθωση του πελατειακού και παλαιοκομματικού κράτους της μεταπολίτευσης που μας χρεοκόπησε.

Δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι ο κ. Β.Βενιζέλος - ο οποίος πρώτα εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και μετά έγινε γνωστός και ο ρόλος του στον ενταφιασμό της λίστας Λαγκάρντ, μέσα στην οποία φέρεται να υπάρχει και το όνομα του κ. Γ.Τράγκα -  καθημερινά συμπράττει στην εδραίωση του νέου συστήματος διαπλοκής του καθοδηγούμενου κ.Σαμαρά.

Και δεν αντιπαρέρχομαι και δεν αδιαφορώ καθόλου για το γεγονός ότι εξ αιτίας της προσωπικής του πολιτικής εξουδετέρωσης και ομηρίας επιτρέπει στον κ Σαμαρά και την ακροδεξιά ηγετική του ομάδα να οικειοποιούνται - παρότι τότε τις υπονόμευσαν με κάθε τρόπο - τις ιστορικές θυσίες που έκαναν εκατομμύρια Έλληνες και μία παράταξη μόνη της για να μείνει η Ελλάδα όρθια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον κ. Β.Βενιζέλο έχει εδώ και μήνες ξεκινήσει κι ας απολαμβάνει και τη συμπαράσταση του κ. Γ.Τράγκα.

ΠΗΓΗ:
Parapolitiki.com
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΗ 

ΑΝΕΡΓΙΑ- ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ

Και νέα αύξηση της ανεργίας. Άγγιξε το 26,8% το Μάρτιο

anergia
Στο 26,8% ανήλθε η ανεργία στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, αυξημένη, έστω και οριακά, σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο (26,7% σύμφωνα με τα επιπλέον στοιχεία) και έναντι 22,2% τον Μάρτιο πέρυσι.
Με τον αριθμό των ανέργων να ανέρχεται σε 1.309.071 άτομα (αύξηση 19,7% σε έναν χρόνο), φαίνεται ότι οι νέοι σε ηλικία έχουν δύο κυρίως «επιλογές»: ή την ανεργία, καθώς περίπου 6 στους 10 είναι χωρίς εργασία (ποσοστό 58,3%), ή την αναζήτηση ευκαιριών στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, από τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:
Το ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο 2013 ανήλθε σε 26,8 έναντι 22,2% τον Μάρτιο 2012 και 26,7% τον Φεβρουάριο 2013. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 215.735 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι (αύξηση 19,7%) και κατά 4.626 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο εφέτος (αύξηση 0,4%).
Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.580.680 άτομα και μειώθηκαν κατά 245.949 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2012 (μείωση 6,4%) και κατά 6.697 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2013 (μείωση 0,2%).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία) ανήλθε σε 3.379.478 άτομα. Αυξήθηκε κατά 23.661 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2012 (αύξηση 0,7%) και κατά 9.074 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2013 (αύξηση 0,3%).
Η ανεργία παραμένει «γένους θηλυκού», καθώς στις γυναίκες ανέρχεται σε 30,4% (από 26% τον Μάρτιο 2012) και στους άνδρες σε 24,1% (από 19,4%).
Ηλικιακά, πλήττονται κυρίως τα άτομα 15-24 ετών (58,3% τον Μάρτιο εφέτος από 53,1% τον Μάρτιο πέρυσι) και τα άτομα της πλέον παραγωγικής ηλικίας 25- 34 ετών (34,6% από 30,3%). Ακολουθούν οι ηλικίες, 35- 44 ετών (24,1% από 19%), 45- 54 ετών (20,7% από 16,5%), 55- 64 ετών (15,6% από 12,5%) και 65- 74 ετών (8,7% από 4,2%).
Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας βρίσκονται, η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (29,9% τον Μάρτιο 2013 από 24,1% τον Μάρτιο 2012), η Μακεδονία- Θράκη (28% από 23,9%) και η Αττική (27,9% από 23,1%). Έπονται, η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (26,6% από 23,2%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (23,6% από 18,9%), το Αιγαίο (23% από 12,4%) και η Κρήτη (21,4% από 20%).
ΠΗΓΗ:news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΙ ΣΑΣ ΕΛΕΓΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
<< Εξάλλου το φλέγον ζήτημα της ανεργίας έχει, λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και η Ελλάδα πλέον είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης τον Ιανουάριο του 2013 με 27,2% ποσοστό φοβερό, που δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Η ανεργία είναι συνέπεια τραγική και αυτή του αποτυχημένου υφεσιακού προγράμματος, το οποίο συνεχίζουν, να εφαρμόζουν στις πλάτες της χώρας, με δογματική εμμονή και ιδεοληψία οι μαθητευόμενοι μάγοι της τρόικα και ορισμένοι εγχώριοι συνοδοιπόροι της. Δυστυχώς προβλέπω πως η ανεργία θα σκαρφαλώσει  στο 31%, αν συνεχιστεί το ίδιο μείγμα πολιτικής ως  τον Δεκέμβριο του 2013 και σε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά το 2014, ενώ είναι βέβαιο, ότι με αυτούς τους ρυθμούς τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας, που είχαμε το 2008 στην χώρα, στην καλύτερη περίπτωση θα τα δούμε ξανά το 2024 και αν. Αυτό σημαίνει, ότι πολλοί μακροχρόνια άνεργοι, ειδικά όσοι είναι άνω των 45 ετών σήμερα, δεν θα ξαναβρούν ποτέ δουλειά στην ζωή τους, όσο συνεχίζεται αυτό το αποτυχημένο μείγμα πολιτικής.>>
 ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:

  http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2013/04/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

ΕΔΩΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΔΩΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 
Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Μπορεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου να παραπέμπεται πλέον για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, έφερε όμως σε δύσκολη θέση χθες το ΠΑΣΟΚ, με την ολομέτωπη επίθεσή του κατά του διαδόχου του στο υπουργείο Οικονομικών και νυν προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στην ομιλία του, που κύλησε σε καθεστώς απόλυτης ησυχίας μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο πρώην υπουργός αφού κατηγόρησε μέλη της προκαταρκτικής επιτροπής που ερευνά την υποθεση της λίστας Λαγκάρντ για «συστηματική προσπάθεια κατασκευής ενοχής» εις βάρος του, επιχείρησε να εξηγήσει τον χειρισμό του ως προς τον τρόπο κτήσης, αλλά και αξιοποίησης της λίστας όσο ήταν υπουργός Οικονομικών, αφήνοντας αιχμές για μη ανάλογη συμπεριφορά από τον διάδοχό του Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη. «Σοβαρολογούμε; Τους εμπόδισε η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων για να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που το ΣΔΟΕ μπορεί και οφείλει να αξιοποιεί ακόμα και ανώνυμες πληροφορίες;», αναρωτήθηκε, «γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου Υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα;». Ακόμα και έτσι όμως, διερωτήθη γιατί δεν τον ρωτούσαν για να τους διευκρινίσει πώς ήρθαν τα στοιχεία και ειδικά για τον κ.Βενιζέλο «τι ακριβώς έκανε ο ίδιος για τη λίστα αυτή».

Ως επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο ερμηνεύθηκε ακόμα η αποστροφή του λόγου του πρώην τσάρου της Οικονομίας ότι «κάποιοι πιστεύουν ότι ο μόνος δρόμος για την προσωπική τους διάσωση είναι να συκοφαντήσουν και να καταστρέψουν τους προκατόχους τους στην κυβέρνηση και στο κόμμα», κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε ως ‘μεγάλο λάθος’, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι μικρότητα και αμοραλισμός, όχι ηγεσία». Παράλληλα, θύμισε την ταύτισή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τον Άκη Τσοχατζόπουλο πρόσφατα, όταν υποστήριξε ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ σήμερα να σηκώνει το βάρος των δύο αυτών στελεχών. «Δεν ήμουν όμως εγώ αυτός που υπερασπίστηκε τον κ. Τσοχατζόπουλο στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος ήταν!», συνέχισε ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας αντίθετα ότι εκείνος νομοθέτησε σε σχέση με τις offshore εταιρείες, επιτρέποντας ουσιαστικά να βρεθεί στα δικαστήρια σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ –παρότι αναμενόμενη από κάποιους- έφερε σε δύσκολη θέση την Ιπποκράτους, που αντέδρασε πολύ μετά και πολύ ...αμήχανα με ένα άτυπο μόνο σχόλιο. «Αντιλαμβανομάστε τη δύσκολη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου», έλεγαν κύκλοι της Ιπποκράτους, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως ‘πολύ θλιβερό’, αμυνόμενος, «να φτάσει στο σημείο να υιοθετεί τη λογική της πολιτικής σκευωρίας του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αυτή έχει καταρρεύσει παταγωδώς, μέσα από σωρεία αυταπόδεικτων στοιχείων που ευτέλισαν τους συκοφάντες»... Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, δε, έριχναν την μπάλα στην εξέδρα, κατηγορώντας τον ... πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι παρά την έντονη ρητορική του το προηγούμενο διάστημα, δεν βρέθηκε καν στη Βουλή χθες για να ψηφίσει...

Εν τω μεταξύ, για σήμερα το μεσημέρι στις δώδεκα προγραμματίζεται νέα συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής, με αντικείμενο διαδικαστικά μόνο θέματα. Όσο για την εξέταση μαρτύρων, αναμένεται να συνεχιστεί το απόγευμα της Τρίτης, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο πρώην ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης.
 
ΠΗΓΗ: REAL

ΠΕΡΙ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΦΟΥΣΚΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟΤΟΜΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΝΩ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ. ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩ ΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΕΣΤΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ EXONTAΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ NA ANEBAZOYN TIΣ TIΜΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ. ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"