ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας


Αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας και της Κίνας, λένε οι Γερμανοί επιχειρηματίες

Οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους «φρενάρουν» οι σκέψεις για Grexit είναι γεωπολιτικοί, καθώς εκτιμάται ότι Ρωσία και Κίνα θα σπεύσουν να δημιουργήσουν πιο στενές σχέσεις με την Ελλάδα
Γεωπολιτικό και όχι οικονομικό είναι το πρόβλημα που αφορά την Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Εξωτερικού Εμπορίου Άντον Μπέρνερ, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν η χώρα τεθεί εκτός Ευρωζώνης, τότε «θα απομακρυνθεί στην πράξη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση» και θα «πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας ή της Κίνας, προκαλώντας πρόβλημα ασφάλειας για την Ευρώπη».

Σύμφωνα με την εκδοχή που περιγράφει ο κ. Μπέρνερ για την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και δημιουργίας στενότερης σχέσης με την Ρωσία ή την Κίνα, «η Ελλάδα θα αποκόμιζε μεγάλα κέρδη και η Ευρώπη θα αποκτούσε ένα πρόβλημα ασφαλείας, και μάλιστα για πολλές δεκαετίες».

«Αν πληρώσουμε για την Ελλάδα, αυτό τελικά θα μας αποδειχθεί φθηνότερο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Stuttgarter Zeitung και προσθέτει ότι η Ρωσία και η Κίνα «ευχαρίστως θα αποκτούσαν μια βάση στην Μεσόγειο».

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Ιταλίας, ο Γερμανός επιχειρηματίας κάνει λόγο για «ανησυχητική περίπτωση, καθώς», όπως λέει, «η κοινωνία δεν έχει εκσυγχρονιστεί». Η καγκελάριος Μέρκελ πρέπει, εκτιμά, «να συνεχίσει να ασκεί πίεση στους Ιταλούς, καθώς διαφορετικά δεν θα αλλάξει τίποτε» στην χώρα.

«Πρέπει η Γερμανία να αναμειχθεί στην πολιτική των χωρών της νότιας Ευρώπης. Πρέπει να εξηγηθεί στους ανθρώπους εκεί ότι χωρίς ανταγωνισμό και προσπάθεια δεν θα λειτουργήσει τίποτε. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δέχονται παραγγελίες και δεν θα επιτύχουν ευημερία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος σχετικά με την εικόνα της χώρας του στο εξωτερικό, ως αυτού που επιβάλλει την πειθαρχία, ο πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εκτιμά ότι οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι Γερμανοί συχνά διαπραγματεύονται άμεσα και πολύ σκληρά, δεν προσπαθούν να εκφραστούν προσεκτικά σε σχέση με τις δυσάρεστες πραγματικότητες, αλλά παρουσιάζουν τις απαιτήσεις τους ορθά-κοφτά.

«Κανείς όμως δεν αυξάνει τις εισαγωγές γερμανικών προϊόντων, επειδή συμπαθεί τους Γερμανούς», υπογραμμίζει ο κ. Μπέρνερ και προσθέτει ότι αυτό συμβαίνει «επειδή τα γερμανικά προϊόντα είναι καλύτερα από τα προϊόντα των ανταγωνιστών, είτε ποιοτικώς, είτε από την άποψη της τιμής, είτε από την άποψη της αξιοπιστίας».

Εκφράζει μάλιστα την ικανοποίηση και την αισιοδοξία του για τις επιδόσεις των γερμανικών εξαγωγών, επισημαίνοντας ότι φέτος οι εξαγωγές θα αυξηθούν κατά 4%, ενώ το 2013 η αύξηση ενδεχομένως να φθάσει το 5%, «λόγω και της βελτίωσης που αναμένεται να παρουσιάσει η κατάσταση του διεθνούς εμπορίου».

Τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα, εξηγεί, είναι τα μηχανήματα, τα οχήματα, τα χημικά και τα μεταλλικά προϊόντα, ενώ νέες ευκαιρίες θεωρεί ότι θα προκύψουν στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, ειδικά στους μηχανικούς αλλά και στον τομέα της υγείας.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:



ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΑ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ. ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.



ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

<< Γνώριζε, ότι ένα μεγάλο μέρος του χρέους ήταν προς ευρωπαϊκές τράπεζες και πως αν χρεοκοπούσαμε η κρίση θα έπληττε και αυτές με τε
ράστιες ζημίες και όμως δεν το χρησιμοποίησε ως μέσο διαπραγμάτευσης καλύτερων όρων με τους δανειστές του μηχανισμού ,όπως η Γερμανία, της οποίας τράπεζες ήταν εκτεθειμένες στο ελληνικό δημόσιο χρέος. Επίσης δεν χρησιμοποίησε διπλωματικά ως μέσο πίεσης την δυνατότητα προσφυγής σε δανεισμό από άλλες πηγές, που δεν ήθελε η Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως η Κίνα και η Ρωσία. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε, να αγοράζει ομόλογα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, η Κίνα, γεγονός που αποδεικνύει, ότι υπήρχε η βούληση απο την μεριά των Κινέζων και τα απαραίτητα κεφάλαια, για να παρέμβουν στην κρίση χρέους της ευρώζωνης, αλλά δεν υπήρχε το αντίστοιχο θάρρος από ελληνικής πλευράς, η οποία στην πρώτη αντίδραση των αγορών σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο έθαψε αυτή την προοπτική. Αλήθεια, τι έπαθε σήμερα η Πορτογαλία, που καταφεύγει σε δανεισμό και απο την Κίνα; Δυστυχώς δεν τολμήσαμε, ούτε ως διαπραγματευτικό όπλο, να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την δυνατότητα, την οποία σπεύσαμε, να διαψεύσουμε κατά τη περίοδο πριν την κατάρτιση της συμφωνίας του μνημονίου. Έτσι καταλήξαμε στην αποδοχή χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση μιας συνταγής οικονομικής, που από τότε δημόσια τόνιζα, ότι είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική και θα οδηγήσει σε φαύλο κύκλο χρεών και ύφεσης την αγορά, αφού τα έσοδα δεν θα βελτιωθούν και θα παρουσιάζουν υστέρηση συνεχώς, ακριβώς λόγω της ύφεσης, που θα προκαλούσε η εφαρμογή της.>>


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2011  ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

 
http://vaggelisioannidis.blogspot.gr/2011/03/1-19-2011_31.html

ΕΚΤ: Πιθανό, να είναι αναγκαία, μια νέα διαγραφή του χρέους

ΕΚΤ: Πιθανό, να είναι αναγκαία, μια νέα διαγραφή του χρέους

Η λύση των προβλημάτων της Ελλάδας θα απαιτήσει πιθανότατα τη διαγραφή τουλάχιστον ενός μέρους του χρέους της, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λικ Κοέν σε συζήτηση που έγινε στο πανεπιστήμιο της Γκεντ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας De Standaard.

Ο κ. Κοέν φάνηκε να συμμερίζεται τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο πιστεύει ότι μέρος του ελληνικού χρέους πρέπει να διαγραφεί, προκειμένου να γίνει διαχειρίσιμο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης εξέφρασε επίσης ανησυχία για την Ισπανία και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα πρόγραμμα διάσωσης. «Η Ισπανία χρειάζεται επειγόντως να ζητήσει βοήθεια έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο κ. Κοέν, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές ποια περαιτέρω «πυρομαχικά» θα είχε η ΕΚΤ, αν επικρατούσε ξανά αναστάτωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Σημειώνεται ότι οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας έχουν αυξηθεί στο επίπεδο του 6% τις τελευταίες ημέρες.

ΠΗΓΗ;ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.

Η Γερμανία θα αποζημιώσει θύματα του Ολοκαυτώματος

Η Γερμανία θα αποζημιώσει θύματα του Ολοκαυτώματος


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο ότι η χώρα του πρόκειται να αρχίσει να καταβάλει αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες αποζημιώσεις δεν είχαν καταβληθεί ποτέ μετά το τέλους του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και ως σήμερα.

«Στην ανατολική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους αποζημιώσεων», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στον βερολινέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio. «Η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε αυτούς τους δικαιούχους και αποφασίσαμε να λάβουν μια αποζημίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να δούμε ότι ακόμα σήμερα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των δολοφονημένων (από το Τρίτο Ράιχ). Το έγκλημα με την ονομασία Ολοκαύτωμα υπήρξε τόσο πολύ μεγάλο, ώστε δεν γνωρίζουμε ούτε όλα τα ονόματα των δολοφονημένων, ούτε τους δικαιούχους».

Εντός της ημέρας ο κ. Σόιμπλε επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με την εβραϊκή οργάνωση Jewish Claim Conference (JCC), η οποία διεκδικεί αποζημιώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και για λογαριασμό επιζώντων συγγενών τους. Επίσης, διέρρευσε ότι η συμφωνία αυτή γεωγραφικά εκτείνεται σε αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου υπολογίζονται σε περίπου 80 χιλιάδες οι δικαιούχοι αποζημίωσης για εγκλήματα πολέμου.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για μια εφάπαξ κατ' άτομο αποζημίωση ύψους 2.556 ευρώ. Σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται επίσης ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, σημείωσε ο Σόιμπλε.

Την 10η Σεπτεμβρίου του 1952 στο Λουξεμβούργο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) είχε συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ, να παρέχεται γερμανική οικονομική στήριξη σε όσους Εβραίους κατευθύνονταν τότε για μόνιμη εγκατάσταση στο εβραϊκό κράτος, εξέλιξη που συνέβαλε αναμφίβολα στην επανένταξη της δημοκρατικής Γερμανίας στη διεθνή κοινότητα. Η συμφωνία αυτή, ποτέ δεν έτυχε εφαρμογής από τις αρχές της «αντιφασιστικής» Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Η JCC εκτιμά ότι μισό εκατομμύριο θύματα του Ολοκαυτώματος βρίσκονται ακόμα εν ζωή.

ΠΗΓΗ: REAL.GR

TO ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:

AYTA ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΑΣ ΤΟ ΡΑΨΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"