ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

«Βρόμικο» σκηνικό: Ο Κοτζιάς, ο Καμμένος, τα λεφτά του Σόρος και τα μυστικά κονδύλια

«Βρόμικο» σκηνικό: Ο Κοτζιάς, ο Καμμένος, τα λεφτά του Σόρος και τα μυστικά κονδύλια

Ο πρώην ΥΠΕΞ δεν έφυγε τελικά για διαφωνίες σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά γιατί μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ακούστηκαν απίστευτα πράγματα. Καταγγελίες για χρηματισμούς υπουργών με τον Αλέξη Τσίπρα, αδύναμο να μην μπορεί να επιβληθεί
«Βρόμικο» σκηνικό: Ο Κοτζιάς, ο Καμμένος, τα λεφτά του Σόρος και τα μυστικά κονδύλια | in.gr
Ένα βορβορώδες πολιτικό τοπίο στο οποίο η λάσπη, πραγματική ή ψεύτικη, έχει πάρει τη θέση της στο δημόσιο διάλογο, δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.
Ένα υπουργικό συμβούλιο το οποίο θα μπορούσε να καταγραφεί στην ιστορία ως μοναδικό. Εμπειροι πολιτικοί συντάκτες τονίζουν ότι δεν έχουν ξαναδεί από τη Μεταπολίτευση και μετά υπουργούς να «σκοτώνονται» ενώπιον του πρωθυπουργού και των μελών της κυβέρνησης, όχι για ένα πολιτικό θέμα. Αλλά για μια υπόθεση σκοτεινή στην οποία εκτοξεύονται καταγγελίες για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων ενώ αφήνονται υπονοούμενα ακόμη και για χρηματισμό από λεφτά που έρχονται από το εξωτερικό.
Επειτα από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, την προσπάθεια αποδόμησης του πρώην ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά, και την σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε την Πέμπτη ο τελευταίος κατά των «βρόμικων χεριών» της κυβέρνησης ένα είναι σίγουρο: Ότι ο Κοτζιάς δεν παραιτήθηκε για τη συμφωνία των Πρεσπών και για την προσπάθεια του υπουργού Αμυνας να χαράξει τη δική του εξωτερική πολιτική. Η παρέμβαση του εισαγγελέα μπορεί να γίνεται τα μάτια του κόσμου. Ολοι ξέρουν ότι υπάρχουν μυστικά κονδύλια. Αλλά θα διερευνήσει ποτέ ο δικαστής πώς γίνεται η διαχείρισή τους και αν υπουργοί εμπλέκονται σε βρόμικες υποθέσεις;

Παραιτήθηκε γιατί οι καταγγελίες που έγιναν μέσα στο υπουργικό ήταν πολύ βαριές και δεν έχουν προηγούμενο. Υπουργός να καταγγέλλει υπουργό με τέτοιο τρόπο, μπροστά σε έναν άβουλο πρωθυπουργό που δεν έκανε προσπάθεια να σταματήσει τον κατήφορο, δείχνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.
Αλλά δείχνει κι ότι το πολιτικό σύστημα δέχεται ένα ακόμη χτύπημα στο «μαλακό υπογάστριο». Όταν οι πολίτες ακούνε για μυστικά κονδύλια, χρηματισμούς υπουργών, λεφτά από τον Σόρος και άλλες τέτοιες σκοτεινές υποθέσεις, είναι δεδομένο ότι θα απαξιώσουν έτι περαιτέρω τους πολιτικούς. Κι αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές…

Ανήθικο πλεονέκτημα, άβουλος πρωθυπουργός

Η κυβέρνηση της αριστεράς, έπειτα από το σκηνικό σκανδάλων που επέτρεψε η ίδια να δημιουργηθεί, είναι έκθετη. Το ηθικό πλεονέκτημα έγινε ανήθικο, χωρίς μάλιστα να υπάρχει προσπάθεια από τον πρωθυπουργό να δοθούν απαντήσεις για όλα. «Δεν ενδιαφέρουν αυτά το υπουργικό συμβούλιο». Αυτό μόνο κατάφερε να ψελλίσει ο Δημήτρης Βίτσας μπροστά σε ένα σκηνικό σήψης όπου ο ένας υπουργός κατηγορεί τον άλλον ότι «τα πιάνει». Και προτού ο Νίκος Κοτζιάς φύγει μαινόμενος, όχι γιατί ο Τσίπρας δεν τον κάλυψε για τη συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά γιατί ανεχόταν τον Πάνο Καμμένο να μιλά για μυστικά κονδύλια και κρυφές χρηματοδοτήσεις από τον Τζορζ Σόρος.
Το Μέγαρο Μαξίμου αυτό που κάνει τις τελευταίες ημέρες είναι ακόμη χειρότερο. Αντί να βγάλει στο φως όλους τους διαλόγους και να ζητήσει το ίδιο την παρέμβαση εισαγγελέα, ψάχνει το «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυψε όσα έγιναν στο υπουργικό συμβούλιο. Παράλληλα, σιωπά για τις καταγγελίες Καμμένου και στοχοποιεί τη ΝΔ και δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης που τολμούν να μιλήσουν για μυστικά κονδύλια. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρωτοσέλιδο της «Αυγής» θα καταλάβει ποια είναι η στρατηγική του Μαξίμου. Για όλα φταίνε οι άλλοι και οι φοβερές καταγγελίες απλά κάποια στιγμή θα χαθούν.

Ποια είναι η αλήθεια

Ας θυμηθούμε τι ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Ο Νίκος Κοτζιάς που παίρνει το λόγο και ασκεί κριτική στον υπουργό Αμυνας για την προσωπική ατζέντα και το «Plan B» που ξεδίπλωσε στις ΗΠΑ, δέχεται επίθεση από τον Καμμένο. Του λέει ότι «χρησιμοποιείς με αδιαφάνεια τα 45 εκατομμύρια των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών». Αφήνει να εννοηθεί ότι με τα λεφτά αυτά πληρώνονται κάποιοι εντός κι εκτός Ελλάδας για να γράφουν κατά του ιδίου και υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Κοτζιάς του απαντά: «Μα ποια 45 εκατομμύρια. 11 εκατ. έχει το υπουργείο Εξωτερικών και είναι το μόνο υπουργείο όπου ελέγχονται τα μυστικά κονδύλια από τη Βουλή». Και συνεχίζει λέγοντας ότι πρέπει να ελεγχθούν τα μυστικά κονδύλια και άλλων υπουργείων. «Πες του Ευκλείδη», λέει στον Τσακαλώτο ο οποίος έχει μείνει άναυδος.
O Πάνος Καμμένος επανέρχεται λέγοντας ότι ο Τζορτζ Σόρος έχει μοιράσει 50 εκατ. ευρώ για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών. Αφήνει ξεκάθαρο υπονοούμενο για τον Νίκο Κοτζιά, τινάζοντας το υπουργικό στον αέρα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη κατηγορία είχε εξαπολύσει και κατά της «Εφημερίδας των Συντακτών», όπως συνήθως κάνει ο υπουργός Αμυνας χωρίς να καταθέτει στοιχεία. Με απλά λόγια αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι (και ο Κοτζιάς;) στο υπουργείο Εξωτερικών και κάποια ΜΜΕ πήραν λεφτά από τον Σόρος για να προωθούν τη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».
Ο Νίκος Κοτζιάς σηκώνεται και φεύγει, ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να επιβληθεί και η εξέλιξη είναι η αναμενόμενη. Παραίτηση και από τότε λάσπη στον ανεμιστήρα.
Και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Ολοι γνωρίζουν ότι μυστικά κονδύλια υπάρχουν στα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας και κάποια στο Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης που έχουν τον έλεγχο και της ΕΥΠ. Είναι μυστικά γιατί δεν εγγράφονται πουθενά και γιατί μοιράζονται κάπου (π.χ. σε μυστικούς πράκτορες).
Υπάρχουν κι άλλα υπουργεία που έχουν τέτοια κονδύλια;
Υπάρχει έλεγχος γι’ αυτά, όπως υπάρχει στο υπ. Εξωτερικών;
Όμως κι εκεί ελέγχονται ποσά άνω των 25 χιλ. ευρώ; Με τα υπόλοιπα «σπασμένα»… 25χίλιαρα τι γίνετα;
Υπάρχουν φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ που παίρνουν ποσά από αυτά τα κονδύλια;
Ο Πάνος Καμμένος έχει δεχθεί έλεγχο για τα μυστικά κονδύλια στο Πεντάγωνο;
 
Και πότε θα υπάρξει και άλλη εισαγγελική παρέμβαση για τα (υποτιθέμενα) λεφτά που μοιράζει ο Σόρος και που καταγγέλλει ολόκληρος υπουργός Αμυνας;
Ο Νίκος Κοτζιάς που ξέρει καλά τι συμβαίνει θα μιλήσει ή θα είναι απλά μέρος του «βρόμικου» τοπίου και του νοσηρού περιβάλλοντος που έχει δημιουργηθεί;
Χθες είπε ότι πρόκειται για «οχετό που έχει ξεχυθεί σε βάρος εμού και της ευθύνης ενός πολιτικού να παραιτείται όταν έχει άλλη γνώμη. Ενώ λέμε να μην είμαστε προσκολλημένοι στις καρέκλες, όταν βλέπουμε έναν να κάνει το καθήκον του υβρίζεται και πίσω από υβριστές υπάρχει ανηθικότητα».
Και συνέχισε: «Είμαι ο μόνος που έκανα νόμο να ελέγχονται από Βουλή. Επειδή δεν έχουν δημοκρατική αντίληψη μερικοί ρίχνουν λάσπη. Αυτός που ρίχνει λάσπη όμως έχει βρώμικα χέρια. Επίμονα ζήτησα να επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία , εκνευρίστηκαν μερικοί , είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ή με άλλους από άλλα κόμματα να έρθει πρόταση νόμου και να εξετάσουμε πως έγινε χρήση κονδυλίων από άλλα υπουργεία στα οποία δεν υπάρχει αυτή η δημοκρατική διαδικασία. Είναι αστείο ότι το μόνο υπουργείο έχει έλεγχο, να βρίσκεται σε κριτική από άλλους».
Ποιος έχει αμφιβολία ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ;

ΠΗΓΗ: IN .GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΑΝΗΘΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"