ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ευκολη καραμελα του ξεπουληματος.

ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΧΡΕΗ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΜΟΝΟ ΘΥΜΗΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ.

Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ

 Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ


 Συμψηφισμός χρεών ΦΠΑ
Τη διαδικασία συμψηφισμού χρεών μεταξύ επιχειρήσεων και ελληνικού δημοσίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που επισκέφτηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, καθώς και οι Φ.Σαχινίδης και Χρ. Πρωτόπαππας.
Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ταχύτερη επιστροφή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις αλλά και συμψηφισμό οφειλών  μεταξύ των δύο ώστε να πάψει η ασφυξία στην αγορά.
«Προχωράμε σε συμφηφισμό οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου. Ο συμψηφισμός θα καλύπτει πάνω από το 85% των συναλλαγών ενώ η ένταξη στο σύστημα είναι προαιρετική».
Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός «το νέο σύστημα θα επιφέρει εξομάλυνση στην αγορά θα νομοθετηθεί σύντομα και θα ψηφιστεί μέχρι το φθινόπωρο».
Μάλιστα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ιδιώτες λόγω μη καταβολής ΦΠΑ του κράτους καταργούνται.
«Το κράτος δεν μπορεί να είναι αυστηρό προς τον πολίτη όταν δεν είναι δίκαιο προς τον πολίτη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ενώ χαρακτήρισε το μέτρο ως εξαιρετικά ενισχυτικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στις ανακοινώσεις περιλαμβάνεται και η αυτόματη επιστροφή του ΦΠΑ σε όσες επιχειρήσεις έχουν λευκό φορολογικό ιστορικό, κάτι άλλωστε που προβλέπεται και την επικαιροποίηση του μνημονίου.

πηγη ενικος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Πολυ σωστη αποφαση! Επιτέλους
Σβηνονται τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμός και μεταξύ ιδιωτών ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΦΠΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ 07/04/2014 - 12:53 Αξιολόγηση:5 1 2 3 4 5 (1 Ψήφος) Σβηνονται τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμός και μεταξύ ιδιωτών Σβηνονται τα πρόστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμός και μεταξύ ιδιωτών Σβηνωνται τα προστιμα για τον ΦΠΑ συμψηφισμος και μεταξυ ιδιωτών Νομοθετική ρύθμιση για τον συμψηφισμό των οφειλών από ΦΠΑ, όχι μόνον από και προς το Δημόσιο αλλά και μεταξύ ιδιωτών ,θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με τη συμμετοχή του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, του υφυπουργού Γ. Μαυραγάννη, και των κ.κ. Φ. Σαχινίδη και Χρ. Πρωτόπαππα. Σε πρώτη φάση το μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί από το Φθινόπωρο και θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος, θα αφορά ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, με ετήσιο τζίρο έως 500.000 ευρώ. Αμέσως μετά, το μέτρο θα επεκταθεί και σε τζίρους άνω των 2 εκατ. ευρώ καλύπτοντας έτσι άνω του 85% των συναλλαγών στην αγορά. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το μέτρο αυτό, το οποίο είναι φορολογικά ουδέτερο, θα εξομαλύνει σημαντικά την αγορά και θα είναι εξαιρετικά ενισχυτικό, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Παράλληλα, ο κ.Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα καταργηθούν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις, λόγω μη καταβολής ΦΠΑ στο Δημόσιο ενώ ταυτόχρονα οφείλει και προς αυτές το Δημόσιο. Σχετικά με τις αποπληρωμές των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι έως το τέλος του 2014, το ποσό των οφειλών θα έχει μειωθεί στα 2 δισ. ευρώ. Ο κ. Σαμαράς επισήμανε, επίσης, ότι έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος σημαντικά ποσά που έχουν επιστραφεί από εγκληματικές δραστηριότητες και διατίθενται για ανάγκες στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας. Τέλος, αναφερόμενος στους αδρανείς καταθέσεις και τις σχολάζουσες κληρονομιές, είπε ότι για πρώτη φορά, ύστερα από 100 χρόνια, δημιουργείται ένα πλαίσιο και αξιοποιούνται χρήματα, ενώ για τις αχρεωστείτως καταβληθείσες συντάξεις από το δημόσιο ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί 54 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ανακτηθεί το 70% αυτών.

www.dikaiologitika.gr

Ντ.Μπακογιάννη: Να είναι κεντροδεξιό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ


«Η ΝΔ δεν είναι συνομιλητής της ΧΑ»

Ντ.Μπακογιάννη: Να είναι κεντροδεξιό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Ντ.Μπακογιάννη: Να είναι κεντροδεξιό το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ
Την ώρα που η ΝΔ δέχεται βολές από το ΠΑΣΟΚ και την αντιπολίτευση για ύπαρξη «ακροδεξιού θύλακα» στην κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μαριέττα Γιαννάκου υπενθυμίζουν ότι η ΝΔ είναι φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη που δεν συνομιλεί με την άκρα δεξιά ή μορφώματα τύπου Χρυσής Αυγής.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το μεσημέρι της Δευτέρας, η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι, με αφορμή την υποθεση Μπαλτάκου, όλα τα στελέχη της ΝΔ -από τον πρωθυπουργό έως τον τελευταίο- ξεκαθάρισαν ότι «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τη λογική Μπαλτάκου».

«Η ΝΔ δεν είναι συνομιλητής με την Χρυσή Αυγή. Η ΝΔ είναι η φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη, με σημαντική ιστορία, που ουδέποτε παρεσύρθη από ακροδεξιές λογικές και δεν αποτέλεσε συνομιλητή φασιστοειδών» τόνισε.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για συμμετοχή του Φ.Κρανιδιώτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ ενός ψηφοδελτίου που θα εκφράζει την σύγχρονη κεντροδεξιά.

Η πρώην υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει το συγκεκριμένο πρόσωπο και επιφυλάχθηκε να κάνει την αποτίμηση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ μετά την ανακοίνωσή του. Όπως ξεκαθάρισε, η ίδια δεν θα είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή.

Παράλληλα, ερωτηθείσα σχετικά, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αντέξει μετά τις ευρωεκλογές.

Την ίδια ώρα, σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών η Μαριέττα Γιαννάκου δηλώνει ότι η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, που δεν έχει καμία επαφή με την άκρα δεξιά.

«Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι οι εκφράσεις του ακροδεξιού εξτρεμισμού και της νεοναζιστικής ιδεολογίας και πρακτικών δεν έχουν καμία σχέση με τη σύγχρονη κεντροδεξιά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της προώθησης της συνεργασίας κυβερνήσεων και λαών. Αυτά εμφανίζονται ως αυτόνομα κινήματα με τα οποία δεν νοείται καμία επαφή, συνεργασία ή αναζήτηση κοινού τόπου.

»[...] Η ΝΔ πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι είναι κόμμα στελεχών και μελών που διακρίνονται από ευθύνη, αλληλεγγύη και ιδεολογική συνοχή. Καμία προσωπική στρατηγική δεν είναι επιτρεπτή σε ένα κόμμα που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με ιδρυτικές αρχές τη θεμελίωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας...»

Η.Κ.
Newsroom ΔΟΛ

Αγιασμό στις 5 Σεπτεμβρίου και «λευκή εβδομάδα»

Καταργούνται αργίες, μειώνονται οι περίπατοι

Αγιασμό στις 5 Σεπτεμβρίου και «λευκή εβδομάδα» σχεδιάζει το υπ.Παιδείας

Αγιασμό στις 5 Σεπτεμβρίου και «λευκή εβδομάδα» σχεδιάζει το υπ.Παιδείας
Την αύξηση του διδακτικού χρόνου στα σχολεία αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο πλαίσιο των αλλαγών, από τον Σεπτέμβριο και κάθε χρόνο, το σχολικό έτος θα ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τις τάξεις Α' και Β' λυκείου και στις 21 Μαΐου για τη Γ' λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Επίσης, θα καταργηθούν ορισμένες αργίες, όπως του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και θα μειωθούν οι σχολικοί περίπατοι.

Στόχος του υπουργείου είναι να ενισχυθούν τα μαθησιακά αποτελέσματα αλλά να εξοικονομηθεί και χρόνος για τη δημιουργία μιας νέας ανάπαυλας στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου, μαζί με την αργία της Καθαρής Δευτέρας.

Από του χρόνου, η Καθαρή Δευτέρα θα σηματοδοτεί την πολυσυζητημένη «λευκή εβδομάδα» ή αλλιώς «ανοιξιάτικο διάλειμμα» ώστε οι οικογένειες να έχουν τον χρόνο να εκδράμουν και να ενισχυθούν έτσι και οι κατά τόπους επιχειρήσεις.
Newsroom ΔΟΛ

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ 2011;

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΤΟ 2011; ΤΩΡΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΛΙΓΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Ικανοποίηση του SSM για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

«Πρωτοφανής πρόοδος για την τραπεζική ένωση»

Ικανοποίηση του SSM για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Ικανοποίηση του SSM για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα
Την ικανοποίηση της για την κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος εκφράζει η επικεφαλής του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ευρωζώνης κ. Ντανιέλ Νουί, σε συνέντευξη της στο «Βήμα της Κυριακής», δίνοντας ταυτόχρονα εύσημα στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) «για την πολύ καλή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο».

«Έχει σημειωθεί απίστευτη πρόοδος στην αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των ελληνικών τραπεζών. Οι συνάδελφοι μου στην Τράπεζα της Ελλάδος έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά σε μια δύσκολη περίοδο και είμαι σίγουρη ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί σημαντικά. Οι τέσσερεις συστημικές τράπεζες συμμετέχουν στη συνολική αξιολόγηση, όπως και οι υπόλοιπες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

»Είναι σημαντικό ότι οι ελληνικές τράπεζες αντλούν αυτή την στιγμή μετοχικό κεφάλαιο από τις αγορές. Είμαι σίγουρη ότι με όλες τις προσπάθειες  που έχουν γίνει ως σήμερα τα πράγματα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση», αναφέρει η επικεφαλής του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.

Αναφερόμενη στην διαδικασία τραπεζικής ένωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει ότι «είναι πρωτοφανής για τα ευρωπαϊκά δεδομένα η πρόοδος που έχει γίνει για την τραπεζική ένωση μέσα σε δύο χρόνια, αλλά θέλουμε ακόμη περισσότερα και θα γίνουν περισσότερα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ πιο ασφαλής από ότι ήταν στις αρχές της κρίσης».

«Η τραπεζική ένωση θα οδηγήσει σε ένα πιο ανθεκτικό και αποδοτικό τραπεζικό σύστημα και επομένως θα ωφελήσει την οικονομία και κατ' επέκταση όλους τους ευρωπαίους πολίτες» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Νουί.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ----ΚΑΒΑΦΗΣ

Καβαφης         Τα Επικινδυνα

"Δυναμωμένος με θεωρία και μελέτη,
εγώ τα πάθη μου δεν θα φοβούμαι σα δειλός.
Το σώμα μου στες ηδονές θα δώσω,
στες απολαύσεις τες ονειρεμένες,
στες τολμηρότερες ερωτικές επιθυμίες,
στες λάγνες του αίματός μου ορμές, χωρίς
κανέναν φόβο, γιατί όταν θέλω —
και θάχω θέλησι, δυναμωμένος
ως θάμαι με θεωρία και μελέτη —
στες κρίσιμες στιγμές θα ξαναβρίσκω
το πνεύμα μου, σαν πριν, ασκητικό.»

(Από τα "Ποιήματα 1897-1933", Ίκαρος 1984)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΜΕ ΜΑΘΟΥΣΑΛΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ανανεωση με μαθουσαλες της πολιτικης κονιστρας και φθαρμενα υλικα δεν γινεται ουτε στους αυτοδιοικητικους συνδυασμους ουτε στα κομματα με ολιγη απο ασχετους και ελεγχομενους νεους χωρις κριση. Δεν μασαμε κουτοχορτο.

ΕΙΜΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΣ



Για να το ξεκαθαρισω αλλη μια φορα ειναι αλλο πραγμα ασκω σκληρη εποικοδομητικη κριτικη για την μη βιωσιμοτητα του χρεους και την δημοσιονομικη πολιτικη και αλλο αλλαζω ευρύτερο πολιτικό  χωρο. Παραμενω συνεπής στις αποψεις μου κεντροδεξιος πολιτικα αστεγος με την θεληση μου μεχρι να θεωρησω ότι οι αρχες μου εκπροσωπουνται.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"