ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Al-Hawash: Η Συριακή πόλη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

Al-Hawash: Η Συριακή πόλη του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου


Το Αλ-Χαουάς (Al-Hawash) είναι μια ορθόδοξη χριστιανική πόλη στην βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στην περίφημη Κοιλάδα των Χριστιανών (Wadi al-Nasarah). Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια του Χομς, ενώ εκκλησιαστικά υπάγεται στην επισκοπή της Μαρμαρίτας, υπό τον Επίσκοπο Πύργου Θεοφιλέστατο κ. Ηλία, ο οποίος επιτελεί ένα σημαντικό ποιμαντικό έργο. Σἠμερα η πόλη έχει περίπου 12.000 κατοίκους, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι χριστιανοί, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα περισσότερα από τα χωριά της περιοχής.
Η θέση του Αλ-Χαουάς στην μέση ενός κωνοφόρου βουνού έκανε την πόλη, πριν τον εμφύλιο πόλεμο, έναν δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό. Σήμερα υφίσταται και αυτή τις συνέπειες του πολέμου, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις πολλές φωτογραφίες των νεκρών στρατιωτών, οι οποίες είναι αναρτημένες σε μεγάλο μέγεθος έξω από την εκκλησία του χωριού.
Η πόλη διαθέτει έναν ωραιότατατο καινούργιο ναό, αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία. Το ξεχωριστό σε αυτόν βρίσκεται στις εικόνες του τέμπλου του, οι οποίες έχουν μία σημαντική για εμάς τους Έλληνες ιστορία. Όταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επισκέφθηκε την πόλη, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψή στην Συρία, έγινε δεκτός στον περικαλλή νέο ναό της. Εκεί διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν ακόμη εικόνες στο τέμπλο. Ρώτησε σχετικά και στην συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος να χρηματοδοτήσει την αγιογράφηση των εικόνων στην Ελλάδα, οι οποίες σήμερα κοσμούν το τέμπλο του ναού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η μοναδική συγκινητική γενναιόδωρη χειρονομία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Είναι γνωστό ότι, όταν επισκέφθηκε το Χαλέπι, χρηματοδότησε μέσω της «Αλληλεγγύης» την ανέγερση μιας σημαντικής πτέρυγας στο Σχολείο της Ορθόδοξης Μητρόπολης, που λειτουργούσε τότε ο σήμερα αγνοούμενος Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος.
Η Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα του Al-Hawash είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Διαθέτει αίθουσα για εορταστικές εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες συγκεντρώσεις. Ο λαός της πόλης συμμετέχει μαζικά στην ζωή της Εκκλησίας και ιδιαίτερα σήμερα, στην περίοδο του πολέμου. Η Εκκλησία είναι το κέντρο της ζωής του, όπως άλλωστε συμβαίνει με το σύνολο των χριστιανών της Συρίας. Στις μεγάλες εορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα) διοργανώνονται από τους ιερείς και τους συνεργάτες τους εορταστικές εκδηλώσεις, όπου πρωταγωνιστούν κυρίως τα παιδιά. Έτσι οι Χριστιανοί της Συρίας κρατιούνται ενωμένοι και ενισχυμένοι στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά η πατρίδα τους, μαζί στις λύπες και στις χαρές, στον πόνο και στην ευτυχία.

ΠΗΓΗ: Agioritikovima.gr

Φόροι-φωτιά στο πρώτο πακέτο διαπραγμάτευσης!

Φόροι-φωτιά στο πρώτο πακέτο διαπραγμάτευσης!


Μεγάλες επιβαρύνσεις ακόμα και στα χαμηλά εισοδήματα
Αυξάνεται (στο 10%) η εισφορά αλληλεγγύης
Σφαγή σε όσους εισπράττουν ενοίκια με συντελεστές έως και 40%
Ιδια κλίμακα για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
Ρεπορτάζ
Μάριος Ροζάκος
Νέο άγριο πακέτο φορολογικών μέτρων, που μπορεί να επιβαρύνει ακόμα και ετήσια εισοδήματα λίγο πάνω από τα 7.000 ευρώ, προκύπτει από τις έως τώρα διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και στο κουαρτέτο των δανειστών, καθώς έχει «κλειδώσει» η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η αύξηση του ανώτατου συντελεστή της εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και η αύξηση της φορολογίας στο εισόδημα από ενοίκια.
Το συνολικό ύψος των συζητούμενων μέτρων κυμαίνεται περί τα 800.000.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη «κεραμίδα» για τους φορολογουμένους είναι η απαίτηση των πιστωτών για σημαντική μείωση του αφορολόγητου ορίου των 9.545. Η επώδυνη αυτή παρέμβαση είχε προβλεφθεί στο τρίτο Μνημόνιο, χωρίς να εξειδικευθεί το ύψος της.
Το αφορολόγητο
Η κυβέρνηση επιδίωκε να επιβαρυνθούν από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα μόνο όσοι έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ και να διατηρηθεί αμείωτο το αφορολόγητο. Πλέον το όριο εκείνων που θα θιγούν περισσότερο πέφτει στα 25.000 ή ακόμα και στα 22.000 ευρώ, προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το αφορολόγητο. Υπενθυμίζεται ότι το αφορολόγητο όριο προκύπτει εμμέσως από τη χορήγηση έκπτωσης φόρου ύψους 2.100 ευρώ. Οπως όλα δείχνουν, αυτή η έκπτωση θα «ψαλιδιστεί» κατά τουλάχιστον 100-200 ευρώ, ενώ είναι πιθανό το «μαχαίρι» να φτάσει ακόμα βαθύτερα, με αποτέλεσμα να θιγούν ακόμα και εισοδήματα της τάξεως των 7.000-8.000 ευρώ!
Κυβέρνηση και πιστωτές έχουν συμφωνήσει να υπάρξει ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς - συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά οι τελευταίοι θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Η καθιέρωση ενιαίας κλίμακας θα ελαφρύνει τους επαγγελματίες με ετήσιο εισόδημα έως 22.000-25.000 ευρώ, όμως θα προκαλέσει σημαντικές επιβαρύνσεις για μεγαλύτερα εισοδήματα.
Δεδομένες θεωρούνται, επίσης, η θέσπιση νέας κλίμακας υπολογισμού της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης, στην οποία ο ανώτατος συντελεστής θα αυξηθεί στο 10% από 8% σήμερα, και η αύξηση της φορολογίας στα ενοίκια. Για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ από ενοίκια ο συντελεστής θα αυξηθεί από το 11% στο 15%, ενώ ο συντελεστής 33% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 35%. Η κυβέρνηση έχει προτείνει και νέο συντελεστή 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. Το μόνο μνημονιακό μέτρο που φαίνεται ότι μπορεί να αποφύγει η ελληνική πλευρά είναι η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των αγροτών στο 20% φέτος και στο 26% το 2017.
Συμφωνία έως 27 Μαρτίου βλέπει ο Τ. Βίζερ
Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης - δανειστών έως το καθολικό Πάσχα (27 Μαρτίου) και για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους έως το τέλος Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου εμφανίστηκε ο επικεφαλής των τεχνοκρατών της ευρωζώνης (Euro Working Group) Τόμας Βίζερ, μιλώντας στον αυστριακό Τύπο.
Ο κ. Βίζερ τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν πολύ δύσκολες αποφάσεις ώστε η χώρα μας να εκπληρώσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις της, ενώ παρατήρησε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει πολύ πιο φιλόδοξες ιδέες ως προς το πώς θα συμβάλουν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης στη μείωση του χρέους. Σημείωσε δε ότι το ύψος της ελάφρυνσης του χρέους εξαρτάται από τον όγκο του πακέτου μεταρρυθμίσεων και απέκλεισε ονομαστικό «κούρεμα».
Ο επικεφαλής του Euro Working Group απέκλεισε, επίσης, μια νέα συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit), λέγοντας ότι «κανείς δεν εύχεται -ίσως σε αντίθεση με πριν από έναν χρόνο- μια τέτοια αστάθεια».
Στουρνάρας: Τον Απρίλιο η συζήτηση για το χρέος
Στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, στις 15-17 Απριλίου, είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί η συζήτηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους, όπως εκτιμά ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουνάρας.
Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Il Sole 24 ore» ανέφερε ότι αποτελεί δέσμευση που ανέλαβε το Eurogroup στις 28 Νοεμβρίου 2012, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, εάν η Ελλάδα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα και εάν εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τότε οι εταίροι θα λάβουν ορισμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
Ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να υλοποιηθούν, όχι επειδή το ζητούν οι πιστωτές αλλά επειδή είναι απαραίτητες προκειμένου να έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Επισήμανε ακόμα ότι τo κεφάλαιο Grexit έχει κλείσει οριστικά, κρούοντας ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου ως προς το κόστος της προσφυγικής κρίσης, που εκτίμησε ότι θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις για 600.000.000 ευρώ.
ΕΝΦΙΑ: Σχέδιο για αυτόματη αναπροσαρμογή συντελεστών
Στην αυτόματη αναπροσαρμογή των συντελεστών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, υπό την πίεση των δανειστών μας, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή απώλεια εσόδων από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.
Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις θα προκληθεί αύξηση του φόρου ανά τετραγωνικό μέτρο, ώστε να ακυρωθεί το όφελος που θα προέκυπτε για τους φορολογουμένους από τη μείωση των τιμών ζώνης. Επιπλέον σημαίνει, βεβαίως, ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να αντικατασταθεί από νέο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, όπως είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση. Επιβεβαιώνεται, έτσι, ο πρωτοσέλιδος τίτλος «Συμφορά και φέτος ο ΕΝΦΙΑ» της «δημοκρατίας» της περασμένης Τετάρτης.
Στο μεταξύ, πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,042 δισ. ευρώ κατέγραψε ο Προϋπολογισμός στο τέλος Φεβρουαρίου, έναντι στόχου για 1,065 δισ. ευρώ, χάρη στην υπερσυγκράτηση δαπανών και τη μικρή αύξηση των εσόδων έναντι του στόχου. Το πρώτο δίμηνο του έτους έκλεισε με πλεόνασμα 1,324 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 615.000.000 ευρώ.
Ανοίγει το TAXIS για τις δηλώσεις
Το προσεχές Σαββατοκύριακο ή τη Δευτέρα 21 Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, οι οποίες αφορούν τα εισοδήματα του 2015, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι ορισμένες νομικές εκκρεμότητες θα διευθετηθούν με την κατάθεση των αναγκαίων διατάξεων στη Βουλή σήμερα και την ψήφισή τους την Παρασκευή, ενώ συμπλήρωσε: «Οι δηλώσεις θα γίνουν νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουν νωρίς οι δόσεις, που προσπαθούμε να είναι όσες περισσότερες γίνεται». Το τελευταίο σενάριο που είχε υποβάλει το υπουργείο Οικονομικών προς έγκριση στην τρόικα προέβλεπε την εξόφληση του φόρου σε επτά μηνιαίες δόσεις.
Ούτε βήμα πίσω από τους δανειστές για «μαχαίρι» στις συντάξεις
Ασφυκτική πίεση για δραστικό «ψαλίδισμα» των νέων συντάξεων, μείωση της εθνικής σύνταξης και «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις, στα εφάπαξ και τα μερίσματα εξακολουθεί να ασκεί το κουαρτέτο των δανειστών μας, καθώς αναζητούνται μέτρα συνολικού ύψους 900.000.000 ευρώ επί συνολικών περικοπών και εξοικονομήσεων ύψους 1,8 δισ. ευρώ.
Το μπρα ντε φερ κυβέρνησης - πιστωτών για το ασφαλιστικό αναμένεται να συνεχιστεί αύριο με όλα τα μεγάλα μέτωπα ανοιχτά, καθώς η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει περιοριστεί. Αντιθέτως, ιδίως στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, κυβέρνηση και ΔΝΤ βρίσκονται στα δύο άκρα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.
Οι δανειστές ζητούν να αυξηθούν τα ποσοστά αναπλήρωσης για όσους έχουν 25 έως 35 έτη ασφάλισης, ενώ αντιθέτως απαιτούν μείωση για κάτω από 25 έτη ασφάλισης και άρα μικρότερες συντάξεις γι' αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων.
Η εθνική σύνταξη
Επίσης θεωρούν ότι η εθνική σύνταξη πρέπει να περιοριστεί κάτω από τα 384 ευρώ για τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης και, σύμφωνα με πληροφορίες, την τοποθετούν στα 320 ευρώ.
Η ελληνική πλευρά φέρεται ότι αποδέχεται ψαλίδισμα των 384 ευρώ μόνο για περιπτώσεις συνταξιοδότησης με 15 έως 20 έτη ασφάλισης.
Καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί αναφορικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Πάντως, η ελληνική πλευρά φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχθεί οριζόντιες μειώσεις 5% στις επικουρικές συντάξεις, μειώσεις 20%-50% στα εφάπαξ και τα μερίσματα και μείωση στο πλαφόν της κύριας σύνταξης ακόμα και κάτω από τα 2.000 ευρώ (από 2.773 ευρώ σήμερα).
Σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και εταιρίες με χρέη
Δυνατότητα σε επιχειρήσεις με ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου δίνει σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τα υπουργεία Οικονομίας και Υποδομών.
Προβλέπει επίσης σύντμηση των προθεσμιών για την υποβολή των προσφορών αλλά και σημαντικές αλλαγές στον τομέα των δημόσιων έργων και μελετών, όπου καθορίζονται 28 κατηγορίες μελετών και αντίστοιχες υπηρεσίες επίβλεψης μελετών και έργων.
Τα εργοτάξια
Με το νομοσχέδιο, για παράδειγμα, διατηρούνται τα ανώτατα και τα κατώτατα όρια στα εργοληπτικά πτυχία, τα οποία επρόκειτο να καταργηθούν καθώς είχε υπάρξει παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθορίζονται η ελάχιστη στελέχωση των εργοταξίων για έργα άνω των 3.000.000 ευρώ, αλλά και οι πειθαρχικές κυρώσεις στους υπαλλήλους της αναθέτουσας Αρχής ανάλογα με την παράβαση που έχουν διαπράξει.
Ο ανάδοχος εντός 30 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης καταθέτει το χρονοδιάγραμμα του έργου και το οργανόγραμμα του εργοταξίου. Καθορίζεται, επίσης, η παροχή μπόνους επιτάχυνσης ενός έργου, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους ένας ανάδοχος μπορεί να κηρυχθεί έκπτωτος.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Η ανοητη κυβερνηση επεισε την τροικα να μην εχουν αφορολογητο οι ελευθεροι επαγγελματιες και να φορολογουνται παλι απο το πρωτο ευρω. Ολοι οι ελευθεροι επαγγελματιες οφειλουν ενα τροπικο μαυρισμα στον Τσιπρα και την γραφικη παρεουλα του που επεσε με τα μουτρα στο βολεμα ημετερων στην κρατικη αγελαδα!

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-καταυλισμό

«Κολαστήριο η Ειδομένη»

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-καταυλισμό

ΝΔ: Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα-καταυλισμό
Ο πρόεδρος της ΝΔ στον καταυλισμό   (Φωτογραφία:  Intime )
Συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη, υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως της ΝΔ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά εναντίον της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη και γενικότερα στη χώρα.

Με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ειδομένη, η ΝΔ σημειώνει ότι εκεί δεν υπάρχει πλέον καταυλισμός αλλά κολαστήριο και τονίζει ότι «η δραματική κατάσταση στην Ειδομένη δε μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε για μια ημέρα. Ο κίνδυνος είναι ήδη μεγάλος.»

«Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Αποδεικνύεται πως δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα - καταυλισμό» υπογραμμίζει.

«Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή πραγματικότητα της ανεπάρκειάς τους για την οποία είναι ήδη υπόλογοι.

»Εμείς κάνουμε το καθήκον μας με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας να μην αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα - καταυλισμός. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Ξεπέρασε τα όριά της» καταλήγει η ΝΔ.

Όλη η ανακοίνωση

«Τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, δυστυχώς, έκλεισαν. Αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Και αυτό αποτυπώνεται στη συμφωνία που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.με την Τουρκία.
Ενώ, όμως, τα σύνορα προς το βαλκανικό προσφυγικό διάδρομο έκλεισαν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη καθώς:

  • Η Κυβέρνηση παραμένει αμήχανη και πλήρως αναποτελεσματική, χωρίς συγκροτημένη αποτρεπτική πολιτική και χωρίς κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης
  • Δεν έχει προχωρήσει ουσιαστική συνεργασία Ε.Ε. – Τουρκίας. Άλλωστε, δεν έχει υπάρξει ακόμα σχετική απόφαση σε επίπεδο Κορυφής
  • Η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία επανεισδοχής, που υπέγραψε με την Ε.Ε.
  • Η Τουρκία δεν εφαρμόζει, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και σε ελάχιστες περιπτώσεις, τη συμφωνία που είχε υπογράψει με την Ελλάδα
  • Η επιχείρηση του ΝΑΤΟ δεν αποδίδει ουσιαστικά αποτελέσματα, εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο εγκλωβισμός, ολοένα και περισσότερων, προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. Αρμόδιοι Υπουργοί προαναγγέλλουν ότι οι εγκλωβισμένοι θα φτάσουν έως και τις 150.000 και ότι θα παραμείνουν έως και δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Τη θλιβερή πραγματικότητα απεικονίζει η κατάσταση στην Ειδομένη. Αυτό που υπάρχει εκεί δεν είναι πια καταυλισμός. Είναι κολαστήριο. Είναι τόπος αβάστακτης δοκιμασίας συνανθρώπων μας, που ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή.
Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι - όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εκεί επίσκεψή του - μια γροθιά στο στομάχι για τη χώρα μας, για όλη την πολιτισμένη Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας συνολικά.
Περίπου 12.000 άνθρωποι υποφέρουν σε συνθήκες πρωτόγνωρες μέσα στη βροχή και τη λάσπη. Δυστυχώς, όμως, η Κυβέρνηση και το κράτος είναι απόντες. Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει εύκολα λόγια, αλλά αποδεικνύεται ανύπαρκτος στις πράξεις.

Η δραματική κατάσταση στην Ειδομένη δε μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε για μια ημέρα.

Ο κίνδυνος είναι ήδη μεγάλος.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - κατά την εκεί επίσκεψή του - απηύθυνε ύστατη έκκληση στην Κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης του χώρου και άμεσης μεταφοράς των ανθρώπων αυτών σε χώρους με στοιχειώδεις υποδομές αξιοπρεπούς διαμονής, σίτισης και ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.

Την ίδια αυτή στιγμή, ο απών κ. Τσίπρας, αυτός που συνυπέγραψε τα κλειστά σύνορα του βαλκανικού προσφυγικού διαδρόμου, βρίσκει το πολιτικό θράσος να κατηγορεί άλλους για τη δική του παταγώδη αποτυχία.

Όμως, η δήθεν ανθρωπιστική του ευαισθησία έχει πλέον όνομα: “Ειδομένη”.

Η εκεί εφιαλτική κατάσταση είναι το όνειδος μιας παντελώς ακατάλληλης Κυβέρνησης. Ανίκανης να δώσει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα.

Αποδεικνύεται πως δεν προστατεύει ούτε τα σύνορα, ούτε τους πρόσφυγες και μετανάστες, ούτε και την ασφάλεια της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.
Έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα - καταυλισμό.

Η Νέα Δημοκρατία συνιστά στον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, να βγουν από την ασφάλεια των γραφείων τους και να δουν στην Ειδομένη τη θλιβερή πραγματικότητα της ανεπάρκειάς τους για την οποία είναι ήδη υπόλογοι.

Εμείς κάνουμε το καθήκον μας με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από την απόφασή μας να μην αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα χώρα - καταυλισμός.

Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Ξεπέρασε τα όριά της».


ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Σούπερ Τρίτη II: Κάλπες ΗΠΑ-USA ELECTIONS 2016

Προκριματικές σε πέντε πολιτείες

Σούπερ Τρίτη II: Κάλπες-δημοψήφισμα για Τραμπ σε Οχάιο- Βόρεια Καρολίνα

Σούπερ Τρίτη II: Κάλπες-δημοψήφισμα για Τραμπ σε Οχάιο- Βόρεια Καρολίνα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκριματικές εκλογές στο Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα, δύο από τις πέντε μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ που ψηφίζουν τη σημερινή Σούπερ Τρίτη, και οι οποίες αναμένεται να λάβουν τη μορφή δημοψηφίσματος για τον Ντόναλντ Τραμπ στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Έπειτα από αυτήν την Σούπερ Τρίτη 2, όπως την χαρακτηρίζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από τους μισούς εκλέκτορες θα έχουν επιλεγεί εν όψει των διασκέψεων των δύο κομμάτων το καλοκαίρι κατά τις οποίες θα δοθεί το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές, έπειτα από έξι εβδομάδες διαβουλεύσεων.

Τα αποτελέσματα αυτής της Σούπερ Τρίτης δεν αναμένεται να αναδείξουν κάποιον νικητή μεταξύ των δύο Δημοκρατικών υποψηφίων και των έξι Ρεπουμπλικάνων που παραμένουν στην κούρσα, αλλά θα δώσουν στα φαβορί μια ιδέα για την ταχύτητα με την οποία θα μπορέσουν να φτάσουν στο τέρμα.

Η «Σούπερ Τρίτη 2» αναμένεται να φανεί πιο αποκαλυπτική όσον αφορά το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, για τους οποίους οι κανόνες αλλάζουν από σήμερα: οι πολιτείες μπορούν να δώσουν το σύνολο των εκλεκτόρων τους στον υποψήφιο που έρχεται πρώτος στην αναμέτρηση, αντί της υποχρεωτικής αναλογίας, τη μέθοδο που ακολουθούν οι Δημοκρατικοί.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Φλόριντα, όπου ο νικητής θα πάρει με τη μία 99 εκλέκτορες, την ώρα που απαιτούνται 1.237 για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκεντρώσει 462 εκλέκτορες ως σήμερα, ενώ ακολουθούν οι σαραντάρηδες γερουσιαστές Τεντ Κρουζ (371) και Μάρκο Ρούμπιο (165).

Οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν πανωλεθρία στην Φλόριντα για τον Μάρκο Ρούμπιο, παιδί της πολιτείας, ο οποίος μπορεί να αποσυρθεί στην περίπτωση αποτυχίας του εκεί. Ωστόσο σε μια εποχή στην οποία οι δημοσκοπήσεις γνωρίζουν αποτυχίες, τα αποθαρρημένα επιτελεία του προσεύχονται για μια ανατροπή από τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν δυσαρεστηθεί από τη γλώσσα και τους τρόπους του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως μετά τις συμπλοκές στις συγκεντρώσεις του αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Δεν θα κερδίσουμε αν αφήσουμε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να γίνει το κόμμα της οργής» προειδοποίησε ο Μάρκο Ρούμπιο.

Οι άλλες πολιτείες που ψηφίζουν σήμερα είναι το Οχάιο, το Ιλινόι, η Βόρεια Καρολίνα και το Μιζούρι. Περίπου 20 πολιτείες θα ψηφίσουν ακόμη ως τον Ιούνιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται λιγότερο ή περισσότερο στην πρόθεση ψήφου, με εξαίρεση το Οχάιο, όπου ο κυβερνήτης Τζον Κέισικ αγωνίζεται για να καταγάγει την πρώτη του νίκη, στην περίπτωση της οποίας έχει προειδοποιήσει ότι θα φτάσει ως το τέλος, δηλαδή ως τη διάσκεψη των εκλεκτόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον Ιούλιο στο Κλίβελαντ.

«Δεν περιμένουν από μας [...] γρονθοκοπήματα στις συγκεντρώσεις, δεν είναι αυτή η Αμερική» δήλωσε ο Κέισικ.

«Οχάιο σ'αγαπώ. Μπορείς να κάνεις τη διαφορά!» δήλωσε παράλληλα ο Τραμπ σε συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Γιανγκστάουν. Ο δισεκατομμυριούχος ματαίωσε συγκέντρωση που θα πραγματοποιούσε στη Φλόριντα όπου προηγείται του Ρούμπιο για να επικεντρωθεί στο Οχάιο.

Το αξιοσημείωτο σε αυτήν την εκστρατεία, για την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι που τάσσονται κατά του Τραμπ άργησαν να οργανωθούν, είναι ότι ο Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε εμμέσως τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τον Κέισικ στο Οχάιο για να αναχαιτίσουν την πορεία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τζον Κέισικ δεν μπορεί να χαρίσει στην Αμερική το μεγαλείο της» αντέδρασε ο δισεκατομμυριούχος τη Δευτέρα από την Γιανγκστάουν, πρώην σημαντικό τόπο της αμερικανικής σιδηρουργίας, σε συγκέντρωση για την οποία είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν σημειώθηκαν ταραχές από διαδηλωτές.

«Η βιομηχανία σας του σιδήρου είναι νεκρή. Θέλω να την κάνω να ξαναγεννηθεί» δεσμεύτηκε.

Εξάλλου ο Τραμπ χαρακτήρισε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter τον Κέισικ «καταστροφή» λόγω της οικονομικής του πολιτικής, ενώ κατηγόρησε τον Ρούμπιο ότι δείχνει «αδυναμία απέναντι στη λαθρομετανάστευση». «Ψηφίστε Τραμπ και δώστε τέλος σε αυτήν την τρέλα!» αντέτεινε.

Την ίδια ώρα για τους Δημοκρατικούς προβλέπεται μακρά πορεία.

«Η αγάπη νικάει το μίσος» επαναλαμβάνουν οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς.

Στους Δημοκρατικούς, οι αναμετρήσεις αναμένονται αμφίρροπες. Η Χίλαρι Κλίντον είναι το φαβορί στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, αλλά στις πιο βιομηχανικές μεσοδυτικές πολιτείες, ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται πιο ανταγωνιστικός.

Σε αυτήν την περιοχή των ΗΠΑ, όπου το εκλογικό βάρος των μειονοτήτων είναι μικρότερο από αυτό που έχουν στον ιστορικό Νότο, ο Σάντερς κέρδισε αρκετές φορές την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι δύο υποψήφιοι φλερτάρουν με την εργατική τάξη, με τον Μπέρνι Σάντερς να επικρίνει τον φιλελευθερισμό της Κλίντον, η οποία στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών με το Μεξικό και τον Καναδά, τις οποίες σύναψε ο σύζυγός της.

Στην περίπτωση που έρθουν στήθος με στήθος θα εξασφαλίσουν έναν κοντινό αριθμό εκλεκτόρων, γεγονός που δεν θα προκαλέσει κάποια ανατροπή στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Μέχρι σήμερα η Κλίντον έχει ένα άνετο προβάδισμα με περίπου 770 εκλέκτορες έναντι 550 περίπου που έχει ο Μπέρνι Σάντερς, από τους 2.383 που χρειάζονται για το χρίσμα.

Ωστόσο η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον έχει επίσης την υποστήριξη σχεδόν 500 Δημοκρατικών αιρετών αξιωματούχων και στελεχών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στη διάσκεψη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Φιλαδέλφεια τον Ιούλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Οι μισοί Έλληνες έχουν χρέη προς την εφορία

Διαβάστε στον "ΕΤ": Το 84,9% των οφειλετών, δηλαδή 3,6 εκατ. πολίτες, χρωστούν ποσά μέχρι 3.000 ευρώ

Οι μισοί Έλληνες έχουν χρέη προς την εφορία

Οι μισοί Έλληνες έχουν χρέη προς την εφορία
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή υπερχρέωση και οικονομική εξαθλίωση που υπέστησαν εκατομμύρια ελληνικά νοικοκυριά εξαιτίας της υπερ-φορολόγησης την εποχή των Μνημονίων προκύπτουν από την έκθεση απολογισμού δράσεων των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το έτος 2015, η οποία δημοσιοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι Ελληνες φορολογούμενοι που έχουν φορτωθεί με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο έφθασαν τα 4.305.153 άτομα την 1η-1-2016, υπερβαίνοντας πλέον το 50% του συνόλου των ενήλικων πολιτών που είναι υπόχρεοι υποβολής φορολογικών δηλώσεων! Το συνολικό ποσό ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλουν οι 4.305.153 φορολογούμενοι έφθασε τα 86,298 δισ. ευρώ, χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα τελωνεία.

Είναι προφανές ότι τα αλλεπάλληλα φοροεισπρακτικά μέτρα που επιβλήθηκαν την περίοδο 2010-2015, με την εφαρμογή των Μνημονίων, οδήγησαν περισσότερα από 4,3 εκατομμύρια Ελληνες στην υπερ-χρέωση και τους έφεραν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους.


ΠΗΓΗ: Γιώργος Παλαιτσάκης

gpalaitsakis@e-typos.com

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Ε ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ..

Μητσοτάκης και Αβραμόπουλος στα σύνορα με Σκόπια

Μητσοτάκης και Αβραμόπουλος στα σύνορα με Σκόπια

Την Ειδομένη επισκέπτεται εκτάκτως σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.

«Κινδυνεύουμε και με μια τρίτη -διπλωματική- κρίση, τη στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση είναι παγωμένη και το προσφυγικό έχει πάρει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις», είπε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος έκανε γνωστό και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα σύνορα με τα Σκόπια.

Λίγο αργότερα με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο δρόμο για την Ειδομένη μαζί με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.


ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"