ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Κόντρες για το «γαλάζιο» δείπνο

Κόντρες για το «γαλάζιο» δείπνο


«Σημειώσαμε την σημασία που εξακολουθεί να έχει για την παράταξη μας ο κ. Κώστας Καραμανλής ως προσωπικότητα».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στο Star, η Μ. Γιαννάκου αναφερόμενη στο τραπέζι που οργάνωσε η πρώην υπουργός και μετείχαν ορισμένα από τα κορυφαία «γαλάζια» στελέχη.

Όπως ανέφερε «εγώ είμαι ιδρυτικό μέλος της νεολαίας της Ν.Δ. Από πάρα πολύ νέα. Είμαι 40 χρόνια εκεί και θεωρώ ότι έχω όλη την “authority” να φωνάξω κάποιους ανθρώπους να κουβεντιάσω μαζί τους, να εκφράσω τις ανησυχίες μου, τις οποίες έχω εκφράσει και δημόσια προ πολλού για ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση και με τη λειτουργία του κόμματος».


VIDEO1 -ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ από realmedialive

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει ραντεβού με τον πρώην πρωθυπουργό, η κ. Γιαννάκου απάντησε:

«Θα τον δούμε, θα του εκφράσουμε τις συγκριμένες ανησυχίες μας, γιατί υπάρχει και ΚΟ που ο κ. Σαμαράς έχει συγκαλέσει για να γίνει συζήτηση.

Αλλά αν η συζήτηση περιοριστεί στα αίτια της ήττας, δηλαδή στο πώς κινήθηκε το κόμμα προεκλογικά δεν έχει νόημα. Πρέπει να συζητήσουμε τα πράγματα σε βάθος και να ξεκινήσουμε από παλιότερα για να δούμε πώς θέλουμε πραγματικά να λειτουργήσουμε.

Αυτό που θα του πούμε είναι ότι έχει ρόλο ως πρόσωπο και προσωπικότητα μέσα στο κόμμα, γιατί απολαμβάνει της εμπιστοσύνης».

Ερωτηθείσα τι είδους ρόλο θα μπορούσε να έχει ο κ. Καραμανλής, η κ. Γιαννάκου τόνισε:

«Αυτό θα το επιλέξει ο ίδιος. Σημασία έχει ότι είναι ένα πρόσωπο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλης της ΝΔ».

Στο ερώτημα έαν αυτός ο ρόλος θα είναι ηγετικός, η πρώην υπουργός απάντησε:

«Εχω την αίσθηση ότι δεν θα το θέλει αυτό. Πρέπει να συμβάλλει και αυτός με τον τρόπο του στη δημοκρατικότητα, στους κανόνες που πρέπει πάντα να τηρούνται και πάντως απαρέγκλιτα χωρίς καμία έξοδο από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και από τις αρχές και αξίες επί των οποίων ιδρύθηκε η ΝΔ».

Αναφερόμενη στη φυσιογνωμία του κόμματος, η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι «σε πολλά ζητήματα έχουμε επιστρέψει πίσω. Η ΝΔ από την ιδρυτική διακήρυξη κινείται μεταξύ της δημοκρατικής δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας παρεξετράπη και ιδιαίτερα στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δημιούργησε υπερβολές και δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμεναν ορισμένοι ψηφοφόροι μας.

Η ΝΔ είχε πάντοτε μια αντανάκλαση στον λεγόμενο κεντρώο ή μεσαίο χώρο, τον οποίο εγκατέλειψε και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, δεν φέρνω κανένα νέο».


VIDEO 2 - ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ από realmedialive

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στον realfm 97,8

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης μιλώντας στον realfm 97,8 σχολίασε δημοσιεύματα για τη συνάντηση στο σπίτι της κ. Γιαννάκου που ανέφεραν ότι «πρώτο πιάτο» ήταν το θέμα της ηγεσίας του κόμματος, σημείωσε:

«Από ό,τι άκουσα από όλα τα στελέχη και από όσους συμμετείχαν και την ίδια την κ. Γιαννάκου, είπαν ακριβώς το αντίθετο», τόνισε ο κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε:

«Αν με βάζετε να κάνω υποθέσεις, να κάνω 500 υποθέσεις, μιλώ με την πραγματικότητα και με αυτά που είπε η ίδια η κ. Γιαννάκου όπως και άλλα στελέχη. Αυτά που είπαν με την κ. Γιαννάκου είναι νομίζω αυτά που συζητάνε όλοι. Από εκεί και πέρα, τα όργανα του κόμματος θα συνεδριάσουν, εκεί θα πούμε όλες τις απόψεις μας, θα κάνουμε την κριτική μας, την αυτοκριτική μας, θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει».

Αναφερόμενος σε σχόλιο της ηγετικής ομάδας της ΝΔ που βλέπει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο «οι παρασυναγωγές μόνον κακό κάνουν σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα», ο κ. Καραγκούνης είπε:

«Δεν είναι ζήτημα παρασυναγωγών, το ζήτημα είναι ότι όντως βρισκόμαστε σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Εδώ πρέπει να βάλουν όλοι πλάτη σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση που γίνεται. Αυτό κάνει η ΝΔ. Αυτό κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος που ήταν χθες στο ΕΛΚ. Σε αυτήν την λογική, αν σε αυτές τις παρασυναγωγές συζητούνται άλλα πράγματα, όταν γίνεται αυτή η εθνική προσπάθεια, εγώ είμαι τελείως αρνητικός και είμαστε όλοι εναντίον αυτής της λογικής. Γιατί η κ. Γιαννάκου η ίδια βγήκε και διέψευσε όλα αυτά και είπε πολύ συγκριμένα πράγματα».

Χατζηδάκης: Το κόμμα δεν έχει καμία λογική να είναι μαυσωλείο

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε στις εσωκομματικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Προφανώς μας απασχολεί το μέλλον της Ν.Δ, δεν υπάρχει νεοδημοκράτης που να μην το σκέφτεται, αλλά την ίδια στιγμή το πρωτεύον είναι που πάει ο τόπος. Και επομένως και σ’ αυτές τις συζητήσεις και σε άλλες που μπορεί να γίνονται στη βουλή, με συναδέλφους όταν μιλάμε, με στελέχη του κόμματος, το κυρίαρχο και το υπογραμμίζω αυτό είναι που πάει η πατρίδα μας. Ειδικά σε αυτή τη φάση γιατί οι περιστάσεις είναι ιστορικές αυτές που ζούμε και αν το πράγμα ξεφύγει τότε δεν θα μαζεύεται», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε:

«Η Ν.Δ. έχασε τις εκλογές, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Από κει και πέρα πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της. Και από την μία πλευρά πρέπει να το κάνει με αξιοπρέπεια, πρέπει να το κάνει χωρίς να τραυματίσει τον ψυχισμό των οπαδών μας, από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να βάλει τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Και το κόμμα δεν έχει καμία λογική να είναι μαυσωλείο. Αυτό είναι εκείνο που πιστεύω εγώ».

Κυρ. Μητσοτάκης:  Η ΝΔ πρέπει να κάνει μία ισχυρή αυτοκριτική

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετείχε στο δείπνο, υπογράμμισε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ότι πρέπει να γίνει ισχυρή αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Την επόμενη Πέμπτη υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή. Είναι απολύτως σαφές ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει μία ισχυρή αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα και να δει πως θα προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Αυτά τα πράγματα συζητιούνται στα δημοκρατικά κόμματα ανοικτά και στα όργανα».

«Θα τοποθετηθεί πρώτα, εικάζω, ο πρόεδρος του κόμματος ο οποίος θα κάνει τη δικιά του εκτίμηση για το αποτέλεσμα και για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και στο εξής και στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα και στους βουλευτές να εκφράσουν κι αυτοί τις απόψεις τους».

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΑ ΔΕΙΠΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟΥΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"