ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ

Ειναι σαφες οτι παλαιοκομματικα στοιχεια θα κανουν το μονο που ξερουν δηλαδη θα φανε τα ρουχα τους να μην ανοιξει τις πορτες της η ΝΔ σε νεα στελεχη αφθαρτα με αποψη. Το θεμα ειναι ομως οτι λογαριαζουν χωρις τον ξενοδοχο.

ΜΙΑ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΝΔ

Ή ΝΔ έχει μία επιλογή για να πετύχει. Να αναγεννηθεί και ριζικά να ανανεωθεί. Καλή η παράδοση και η ενότητα καλύτερη όμως η προοπτική στο άμεσο μέλλον. Προχώρα ΚΥΡΙΑΚΟ! Αλλαξε τα ολα!

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ με την κινεζική CMEC για τη Μελίτη ΙΙ



Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΗ με την κινεζική CMEC για τη Μελίτη ΙΙ

ΧΡΥΣΑ ΛΙΑΓΓΟΥ

Στο κοινοπρακτικό σχήμα που θα δημιουργηθεί για την κατασκευή της Μελίτης ΙΙ θα συμμετάσχουν και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός, τον οποίο –όχι τυχαία– η ΔΕΗ αναφέρει ως «project Mελίτη». Η συγκεκριμένη αναφορά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τη ΔΕΗ να εισφέρει στο κοινοπρακτικό σχήμα και την υφιστάμενη μονάδα της Μελίτης (Ι).
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή της νέας λιγνιτικής μονάδας Μελίτη ΙΙ στη Φλώρινα με την κινεζική εταιρεία CMEC αναμένεται να υπογράψει η ΔΕΗ το διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου. Οπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ, η υπογραφή του MοU γίνεται έπειτα από πολύμηνη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία κορυφώθηκε με υπογραφή Non-Disclosure Agreement (NDA) με τον πρόεδρο της CMEC Ζανγκ Τσαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στο Πεκίνο, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Η διαφαινόμενη στρατηγική συμμαχία με την Κίνα είναι αποτέλεσμα των συστηματικών επαφών του κ. Παναγιωτάκη εδώ και περίπου ένα χρόνο για τη δημιουργία κοινοπρακτικών σχημάτων με ιδιώτες, που θα αποτελέσουν το όχημα για τη δεσμευτική από το μνημόνιο μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη χονδρική και λιανική αγορά ηλεκτρισμού. Πρόκειται για μια στρατηγική που επιχειρεί να αναπτύξει η διοίκηση της ΔΕΗ με τη στήριξη της κυβέρνησης για την αποτροπή του σχεδίου πώλησης μονάδων, που παραμένει ως ενδεχόμενο στην περίπτωση που δεν αποδώσει το εργαλείο των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ). Οι πρώτες συζητήσεις στην κατεύθυνση αυτή ξεκίνησαν με την ιταλική Edison, δεν προχώρησαν όμως γιατί η ιταλική εταιρεία έθεσε ως προαπαιτούμενο την ένταξη στο κοινοπρακτικό σχήμα και υδροηλεκτρικών μονάδων, κάτι που η ΔΕΗ απέρριψε.

Η κινεζική εταιρεία CMEC είναι διεθνής εργοληπτική εταιρεία και πάροχος υπηρεσιών και ασχολείται επίσης σε διεθνές επίπεδο με το εμπόριο και τις επενδύσεις, ενώ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, στο κοινοπρακτικό σχήμα που θα δημιουργηθεί για την κατασκευή της Μελίτης ΙΙ θα συμμετάσχουν και οι ιδιώτες-ιδιοκτήτες των λιγνιτωρυχείων από τα οποία θα τροφοδοτείται ο σταθμός, τον οποίο –όχι τυχαία– η ΔΕΗ αναφέρει ως «project Mελίτη». Η συγκεκριμένη αναφορά επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τη ΔΕΗ να εισφέρει στο κοινοπρακτικό σχήμα και την υφιστάμενη μονάδα της Μελίτης (I). Η ΔΕΗ δεν έχει γνωστοποιήσει στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής της στο νέο σχήμα, ενώ κύκλοι της επιχείρησης τόνιζαν χθες ότι τα ποσοστά θα προκύψουν μετά την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων που θα εισφερθούν. Η κινεζική εταιρεία και οι ιδιώτες επενδυτές στα ορυχεία Αχλάδας που τροφοδοτείται η Μελίτη I και Βεύης που θα τροφοδοτήσει τη Μελίτη II (Ακτωρ και ΤΕΡΝΑ) θα χρηματοδοτήσουν την επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ (μονάδα και ορυχεία).

Η συνεργασία της CMEC με τη ΔΕΗ στον σταθμό της Μελίτης σηματοδοτεί το στρατηγικό ενδιαφέρον της Κίνας για την εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, το οποίο είχε καταγραφεί νωρίτερα με τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ. Ταυτόχρονα σηματοδοτεί την είσοδο ενός νέου «παίχτη» στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και πιθανότητα και στη λιανική. Η ΔΕΗ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της τα οφέλη που θα προκύψουν στην ακριτική περιοχή της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας και την αύξηση της απασχόλησης, αλλά και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την περαιτέρω αναβάθμιση της λιγνιτικής παραγωγής. Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι κύκλοι της ΔΕΗ διευκρίνιζαν χθες ότι δεν απαιτείται διεθνής διαγωνισμός για την εν λόγω συνεργασία.ΠΗΓΗ: Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"