ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ SPREAD THΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ. Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ


Νέο ρεκόρ στο κόστος δανεισμού για την Ιταλία
 Σε νέα ύψη έφτασε το κόστος δανεισμού για την Ιταλία την Τετάρτη, καθώς ούτε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, ούτε τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι κατάφεραν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών.

Η εσωτερική αντιπολίτευση στα μέτρα λιτότητας μεγαλώνει συνεχώς και οι αγορά αρνούνται να μειώσουν τις πιέσεις προς την Ιταλία, η οποία βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης. Η Ιταλία αναγκάστηκε να πληρώσει σήμερα επιτόκιο 6,47% για πενταετή ομόλογα, ξεπερνώντας το υψηλό που σημείωσε στα μέσα Νοεμβρίου που έφτασε το 6,29%.Στη δευτερογενή αγορά τα 10ετή ομόλογα ξεπέρασαν το 7%, φτάνοντας τα επίπεδα όπου η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αναγκάστηκαν να προσφύγουν στο μηχανισμό στήριξης.
Επιπλέον, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη πίεση προς τη Ρώμη, ο πρόεδρος των ιταλικών συνδικάτων δήλωσε ότι η πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι θα μπορούσε να προκαλέσει μία κοινωνική έκρηξη και τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο αν ο πρωθυπουργός παραιτουνταν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης το 2013.

πηγη www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters


 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ  
 ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΤΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΙΞΕ ΤΑ SPREAD ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΚΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΦΤΑΙΕΙ ΟΧΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ.





ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΑΥΤΗ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ

ΕΛΕΓΑ ΕΞΑΡΧΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΛΑΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΤΟ ΔΝΤ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ


ΔΝΤ: Εξαντλήθηκε η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων - Μειώστε το κράτος

Δυσμενείς είναι και οι προβλέψεις για την ανεργία, αφού την «βλέπει» να φτάνει το 2012 στο 19%. Το ελληνικό πρόγραμμα έχει επανέλθει σε τροχιά, αλλά εντοπίζονται σημαντικές καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, σημειώνει η έκθεση που συνέταξε ο Πολ Τόμσεν. Υπογραμμίζει αφενός τη λάθος συνταγή στην πολιτική που εφαρμόστηκε, με μεγαλύτερη της απαιτούμενης μείωση μισθών, και αφετέρου τονίζει ότι υπάρχει «θεσμική αντίδραση» στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να επιτύχει τη μεγάλη δημοσιονομική σύγκλιση που απαιτείται με κοινωνικά αποδεκτό τρόπο χωρίς να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, αναφέρει η έκθεση. Ομως, και ο δημόσιος τομέας παραμένει υπερβολικά μεγάλος και η μείωσή του είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο μιας αξιόπιστης δημοσιονομικής στρατηγικής. Αυτό θα απαιτήσει κλείσιμο των μη αποδοτικών δημοσίων οργανισμών, μείωση προσωπικού και προσαρμογές στα «γενναιόδωρα» επίπεδα μισθών και συντάξεων. Το ΔΝΤ προβλέπει ότι:
Η ανεργία θα φτάσει το 19% το 2012 και το 19,5% το 2013.
Η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα θα παραμείνει σφιχτή. Η πιστωτική επέκταση, αφού υποχωρεί έως το 2012, εν συνεχεία θα αυξηθεί κατά 0,6% το 2013 και κατά 3% το 2014.
Μεταρρυθμίσεις
Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν αποδώσει ακόμη τα αναμενόμενα αποτελέσματα, εν μέρει λόγω απόκλισης μεταξύ νομοθέτησης και υλοποίησης. Δύο από τις κυριότερες μεταρρυθμίσεις, σημειώνει το Ταμείο, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα: Μόλις δέκα επιχειρησιακές συμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων έχει, επίσης, καθυστερήσει. Οι ελληνικές αρχές σημείωσαν ότι οι σχετικές νομοθετικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου του 2012.
Μέτρα για το 2013-2014
Αναφορικά με τα μέτρα για την περίοδο 2013-2014, τα οποία μένει να εξειδικευτούν έως τον Ιούνιο, το ΔΝΤ σημειώνει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αναφερθεί σε προσαρμογές από το σκέλος των δαπανών της τάξεως του 0,75% του ΑΕΠ, με μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια και σε προνοιακά επιδόματα και περαιτέρω περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των νοσοκομείων. Ωστόσο, σημειώνει ότι στόχος είναι να προσδιοριστούν μέτρα ύψους 3% του ΑΕΠ για την περίοδο αυτή. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα έσοδα του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης του 2011 θα έχουν απόκλιση 3 δισ. και θα διαμορφωθούν σε 87,9 δισ. αντί για 91,9 δισ. της αρχικής πρόβλεψης. Ταυτόχρονα, τα έξοδα θα κινηθούν στα 98,8 δισ. ευρώ. Οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι μειώσεις μισθών αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση του κονδυλίου για μισθούς από τα 27,2 δισ. ευρώ το 2012 στα 19,2 δισ. ευρώ το 2014 και στα 20,6 δισ. ευρώ το 2015.
Τα κοινωνικά επιδόματα θα υποστούν, επίσης, μεγάλες περικοπές. Αναμένεται να διατίθενται γι' αυτά 43,4 δισ. ευρώ το 2015 αντί για 48,8 δισ. ευρώ το 2009. Πάντως, στην έκθεση αναφέρεται ότι υπάρχει κενό ανταγωνιστικότητας και θα χρειαστεί περισσότερο από δέκα χρόνια για να καλυφθεί. Οπως αναφέρει, η όποια βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα της χώρας έχει προέλθει από τη μείωση των μισθών και όχι από την απαιτούμενη βελτίωση της αποδοτικότητας.
Δημόσιο
Το ΔΝΤ κάνει λόγο για σχεδιαζόμενη μείωση υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000 έως το 2015 (το 22% του προσωπικού). Για να επιτευχθεί ο στόχος, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε ότι θα προωθεί μέσω του πλάνου μία πρόσληψη για πέντε απολύσεις το πρόγραμμα της εφεδρείας και ελέγχους στις νέες προσλήψεις.
Στο μέτωπο των μισθών, το ΔΝΤ σημειώνει ότι ενδέχεται να επανεξετασθεί και το επίπεδο του κατώτατου μισθού, το οποίο, όπως αναφέρει, έχει αυξηθεί και είναι σχετικά υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ : ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΜΗΝΕΣ ΦΩΝΑΖΩ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ  ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ  ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

Συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου

Συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου

Πηγαινοέρχονται στο Αυτόφωρο, αλλά δεν πληρώνουν οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες


Οι χειροπέδες «πέφτουν βροχή», αλλά το αποτέλεσμα ... μηδενικό
Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται ότι πηγαινοέρχονται στο Αυτόφορο οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες, που συλλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες. Όπως διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομικών, από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ.

Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εισροές εσόδων δεν διαφοροποιούνται αισθητά, καθώς ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον... λόγο τους. Κανένας άλλωστε από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια.

«Είναι πρόκληση. Εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ», λέει στην εφημερίδα στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τους ισχύοντες νόμους.

Έτσι, πρακτικά μπορεί οι χειροπέδες να πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα, στα ταμεία όμως έσοδα δεν μπαίνουν και όσοι συλλαμβάνονται περνούν μία νύχτα στα κρατητήρια και την επομένη αφήνονται ελεύθεροι είτε με περιοριστικούς όρους -εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 15 ημέρες-, είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είτε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, είτε με ποινή φυλάκισης τριών ετών η οποία εκ του νόμου δεν εκτελείται καθώς προβλέπεται αναστολή.

O γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 αφ' ενός ότι η υπόθεση για τους εν λόγω φοροφυγάδες δεν έκλεισε, αφού θα δικαστούν, αφ' ετέρου ότι αρκετοί άλλοι έχουν προσέλθει και συνεχίζουν να προσέρχονται για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους υπό το φόβο της σύλληψης.

Ο κ. Πλασκοβίτης σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και παραδέχθηκε προβλήματα, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, ωστόσο τόνισε ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί.

Το ζήτημα τίθεται επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"