ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο

Αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο


Αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο
Αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη για χρέη στο Δημόσιο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, στις 2-3-2013, δικάζοντας επιχειρηματία που είχε συλληφθεί για οφειλές προς το Δημόσιο, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αυτόφωρη σύλληψη και διαδικασία και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο για τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλλε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μανώλης Παπάς, με την οποία ισχυρίσθηκε ότι οι σχετικές διατάξεις του ν. 3943/2011, που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είναι αντίθετες στα άρθρα 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και σε θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου.
Στην ερμηνευτική εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν θεσπίστηκε το αυτόφωρο, ανέφερε ότι «η συμβατότητα της ρύθμισης με τα άρθρα του συντάγματος θα κριθεί στην πράξη από τα δικαστήρια».
Στην πράξη λοιπόν κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα μέσο πίεσης εισπρακτικού χαρακτήρα για τους σκοπούς  του οποίου δεν είναι δυνατό να καταλύει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως, εκτός από παράνομο, είναι και αναποτελεσματικό: μέχρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 1.800 φορολογούμενοι για διάφορα αδικήματα (μη καταβολή χρεών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κτλ.) για οφειλές που φτάνουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δημόσιο εισέπραξε περίπου... 20 εκατομμύρια.
Καταλήγοντας ο κ. Παπάς τόνισε: «Πρέπει η απόφαση του δικαστηρίου να λάβει ευρεία δημοσιότητα, αφού οι αυτόφωρες συλλήψεις των πολιτών-οφειλετών καταλαμβάνουν καθημερινά προεξέχουσα θέση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Πηγή: katerini-news.gr

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΛΟΓΩ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗΣ ΒΕΒΑΙΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...ΤΟ 2009 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.

ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μην ανακατευετε την θρησκεία με την πολιτική. Ειναι αισχρό δεν το καταλαβαίνετε;

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ;

Σωστα κατηγορουν τον Συριζα οτι εδωσε στεγη στο παλαιο και φθαρμενο Πασοκ αλλα μηπως και η ΝΔ δεν συνεργαζεται με το φθαρμενο και αμαρτωλο Πασοκ του Βενζελου; Δηλαδη ποια η διαφορα; Απαραδεκτο και για τους δυο. Η μηπως το Πασοκ του Βενιζελου ειναι το νεο και ηθικο; Ελεος πια.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ

Κεφαλαιακός φόρος, όχι τρίτο πακέτο στην Ελλάδα

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού εξέφρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Die Linke.

Σε γραπτή ανακοίνωση που υπογράφει η Ζάρα Βάγκενκνεχτ, πρώτη αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αποκαλεί τη γερμανική κυβέρνηση συνήγορο των Ελλήνων εκατομμυριούχων και εναντιώνεται στη νέα κίνηση σωτηρίας των τραπεζών και των πλουσίων Ελλήνων.

Η Βαγκενκνέχτ υποστηρίζει την πρόταση της Bundesbank για εφάπαξ επιβολή κεφαλαιακού φόρου.

«Για να αποφευχθεί η χρεοκοπία»

«Η εξαγγελία από τον Β. Σόιμπλε ενός τρίτου πακέτου βοήθειας είναι ένα ακόμη δώρο δισ. ευρώ προς τους Έλληνες ολιγάρχες και τους πιστωτές της Ελλάδας», αναφέρεται στη γραπτή δήλωση.

«Η γερμανική κυβέρνηση κάνει αγώνα για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, αλλά αρνείται, όπως και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καλέσει στα ταμεία τους έλληνες ολιγάρχες. Έτσι μετατρέπεται σε συνήγορο των εκατομμυριούχων».

Το κόμμα Die Linke τάσσεται υπέρ της επιβολής ενός εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου, που είναι απαραίτητος όχι μόνο «σε περίπτωση χρεοκοπίας, όπως αναφέρει η Bundesbank, αλλά και για την αποφυγή της χρεοκοπίας, όπως υποστηρίζει και το ΔΝΤ.

Στην ίδια ανακοίνωση δίδονται στοιχεία από την Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία, η περιουσία των ευρωπαίων εκατομμυριούχων ύψους 17 τρισ. ευρώ φθάνουν για να υπερκαλυφθούν τα χρέη και των 28 χωρών-μελών της ΕΕ ύψους πάνω από 11 τρισ. ευρώ. Επί πλέον 85 άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν περιουσία όση ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

«Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν οι φορολογούμενοι με πακέτα στήριξης την πλουτοκρατία».

Σκεπτικισμός στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Το κόμμα Die Linke καταγγέλλει τη νέα στήριξη των τραπεζών και των εχόντων με ένα νέο τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και προτείνει την επιβολή φόρου των πλουσίων σε ολόκληρη την ΕΕ για να προφυλαχθούν οι μικροαποταμιευτές.

Από την πλευρά της ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για ένα τέτοιο μέτρο.

Στην εφημερίδα Bild του περασμένου Σαββάτου (01.01) ο Όλι Ρεν, αρμόδιος επίτροπος για τις Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ δήλωσε ότι για να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο θα πρέπει να πειστεί πρώτα η εν λόγω χώρα.

Ειρήνη Αναστασοπούλου, dpa, bild
Υπεύθ. Σύνταξης Δήμητρα Κυρανούδη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΩΡΑΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ... ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ  ΘΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥ

Αριστεροί ή Δεξιοί, πάντα Γερμανοί

Αριστεροί ή Δεξιοί, πάντα Γερμανοί

Το γερμανικό κόμμα Die Linke (Η Αριστερά) είναι η ομόλογη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στον πολιτικό κόσμο της «ατμομηχανής» της Ευρώπης. Τα ιδεολογικά και κινηματικά χαρακτηριστικά του θυμίζουν αρκετά την ελλαδική αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά στο ζήτημα της αντιμετώπισης της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας δεν έχει τις ίδιες απόψεις με την παράταξη του Αλέξη Τσίπρα - έστω τις κυρίαρχες, μια και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει απλά «πολυφωνία», αλλά επικρατεί Βαβέλ.

Οι Γερμανοί αριστεροί ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, την επιβολή ενός εφάπαξ κεφαλαιακού (βλέπε κεφαλικού) φόρου στους Ελληνες «πλουσίους» και δεν συναινούν με τη χορήγηση τρίτου πακέτου στη χώρα μας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού.

Φυσικά, αν και οι ισχυρισμοί του Die Linke είναι επενδεδυμένοι με λεκτικό ουμανισμό, ο τελικός λογαριασμός στους σκληρά φορολογούμενους πολίτες της χώρας μας θα είναι η επιβολή ενός επιπλέον κεφαλικού φόρου, διότι σήμερα είναι εξαιρετικά... σχετικό ποιος μπορεί να θεωρηθεί «πλούσιος» από τους Γερμανούς.

Με αρκετά πιο λαϊκιστικό και οξύ τρόπο, περίπου το ίδιο πράγμα προτείνει η «κίτρινη», πλην ευπώλητη εφημερίδα «Bild»: Η εφημερίδα αξιώνει την επιβολή κεφαλικού φόρου στους Ελληνες, επικαλούμενη μελέτη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: «Η περιουσία ενός γερμανικού νοικοκυριού ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 51.400 ευρώ, ενώ οι Ελληνες διαθέτουν 101.900 ευρώ» γράφει το σχετικό άρθρο!

Στο ανθελληνικό πόνημα της εφημερίδας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι «οι Ελληνες έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάι Ντίκμαν, ο διευθυντής της «Bild», είναι μέλος και του διοικητικού συμβουλίου της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

Το γενικό συμπέρασμα δεν διαφέρει από τα διδάγματα που έχουμε πάρει από τις ιστορικές «επαφές» μας με αυτό το έθνος. Οι κάθε είδους διαφορές που έχουν οι Γερμανοί μεταξύ τους περιορίζονται εντός των συνόρων τους.

Οσον αφορά την αντιμετώπιση τρίτων -και εν προκειμένω ημών-, ομονοούν. Αριστεροί ή δεξιοί, οι Γερμανοί παραμένουν Γερμανοί και διαχρονικά βρίσκονται απέναντί μας, όχι δίπλα μας.

ΠΗΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"