ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Νέα ανατροπή στο «θρίλερ» με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών

Νέα ανατροπή στο «θρίλερ» με την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών


Ρεπορτάζ: Κανδύλη Άννα

Έφεση κατά της χθεσινής απόφασης των δικαστών με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των πρώτων τριών Τούρκων αξιωματικών, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Αντώνιος Λιώγας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε ότι βάσει των Διεθνών Συνθηκών, εσφαλμένα το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθούν.

Εισαγγελικές πηγές, πάντως, σημείωναν ότι σε κάθε περίπτωση μια τέτοια υπόθεση είναι προτιμότερο να κριθεί στην ανώτατη βαθμίδα της δικαιοσύνης.
Κατόπιν αυτού η υπόθεση για τους τρεις που ασκήθηκε η έφεση θα εισαχθεί εκ νέου προς κρίση στο Β τμήμα του Αρείου Πάγου.

Όπως προβλέπεται εκ του νόμου, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας οφείλει εντός οκτώ ημερών να έχει αποφασίσει αμετάκλητα για την τύχη των τριών εκζητουμένων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το Συμβούλιο Εφετών με άλλη σύνθεση αποφάσισε να εκδοθούν στην Τουρκία οι άλλοι τρεις αξιωματικοί.

«Ναι» στην έκδοση τριών Τούρκων από το Συμβούλιο Εφετών

Νωρίτερα, την έκδοση τριών από τους Τούρκους στρατιωτικούς που εισήλθαν στη χώρα με ελικόπτερο αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Το Συμβούλιο έκρινε ότι οι τρεις από τους οκτώ πρέπει να εκδοθούν για απόπειρα κατάληψης πολιτεύματος, απόπειρα παρακώλυσης συνεδρίασης του τουρκικού Κοινοβουλίου και για αρπαγή ελικοπτέρου.

Δεν εκδίδονται για την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας το Τούρκου Προέδρου.

Οι τρεις αναμένεται να υποβάλλουν έφεση στην απόφαση, ενώ παραμένουν κρατούμενοι.

Χθες, το Συμβούλιο Εφετών εξέτασε το θέμα για άλλους τρεις από τους οκτώ για τους οποίου αποφάσισε τη μη έκδοσή τους, μετά την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία δέχθηκε τον βασικό ισχυρισμό των τριών εκζητούμενων ότι σε περίπτωση έκδοσης τους είναι αντιμέτωποι με κίνδυνο ζωής.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει και για τους υπόλοιπους δύο στρατιωτικούς.

- Διεκόπη η συζήτηση για την έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

ΠΗΓΗ: REAL

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΟΙΚΕΤΕΣ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΗΘΟΣ ΜΑΣ.

Σόιμπλε: Αργεί η αξιολόγηση… Ο Τσακαλώτος και οι ελέφαντες!

Σόιμπλε: Αργεί η αξιολόγηση… Ο Τσακαλώτος και οι ελέφαντες!


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας μετά από το ECOFIN, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, δηλώνοντας ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος, σύμφωνα με το Reuters.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στο Eurogroup σε κάποια ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα, αλλά διχάστηκαν σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Αθήνα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Ετσι, είναι ασαφές αν το ΔΝΤ θα μπει στο πρόγραμμα, υπενθυμίζει το δημοσίευμα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την ανησυχία του για την Ιταλία, μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δήλωσε ότι ανησυχεί πως η Ιταλία μπορεί να αντιμετωπίζει μία περίοδο αβεβαιότητας. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, είναι σίγουρος ότι εκείνοι που επιβλέπουν τις ιταλικές τράπεζες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Ο Τσακαλώτος και οι… ελέφαντες

Mιλώντας μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που διεξήχθη στις Βρυξέλλες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε επίσης την απόγνωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

«Ο Τσακαλώτος μού είπε πως αισθάνεται ότι έχει κολλήσει μεταξύ δύο ελεφάντων. Μάλλον βλέπει το ΔΝΤ σαν ελέφαντα, δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος», δήλωσε δε χαριτολογώντας ο γερμανός υπουργός.

ΠΗΓΗ: REAL

Συγκλονιστική μαρτυρία: Μπήκα πρώτος στον Τάφο του Ιησού, μύριζε μύρο παντού


Συγκλονιστική μαρτυρία: Μπήκα πρώτος στον Τάφο του Ιησού, μύριζε μύρο παντού

«Ήμουν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε μέσα στον Τάφο του Χριστού. Ναι, μύριζε μύρο παντού. Έτσι ένιωσα. Και ένιωσα δέος, ένιωσα εξωπραγματικά. Έκλαψα όταν έμαθα ότι ήρθα εδώ γιατί το ήθελε ο Κύριος. Και δεν ήμουν και πολύ πιστός».

Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια ο 49χρονος συντηρητής Πέτρος Χαλόφτης από τα Μέγαρα, ο πρώτος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία που μπήκε στον Τάφο του Ιησού Χριστού, ανοίγει την καρδιά του αποκλειστικά στην «Freddo» και μιλάει για τις μοναδικές εμπειρίες που ζει στα Ιεροσόλυμα, κατά το άνοιγμα του Τάφου στον Ναό της Αναστάσεως.

Τα λόγια βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του. Πολλές φορές βαριανασαίνει, άλλοτε αναστενάζει, άλλοτε κομπιάζει και κλαίει. «Δεν μπορεί να τα χωρέσει ανθρώπινος νους όσα συναισθήματα βιώνω εδώ » είναι τα πρώτα του λόγια.



«Ο Τάφος κανονικά δεν ήταν να ανοίξει. Τον άνοιξαν μόνο και μόνο γιατί θα γίνονταν ενεματώσεις στην τοιχοποιία και φοβόντουσαν μήπως και τρέξουν ενέματα μέσα και καταστραφεί κάτι που πιθανώς θα υπήρχε» λέει ξεκινώντας την πολύωρη εξιστόρησή του. Αρκετά φειδωλός, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους. Ωστόσο τα συναισθήματά του είναι έκδηλα συνεχώς. «Ναι εγώ ήμουν αυτός που μπήκε πρώτος μέσα μετά τη μετατόπιση της πάνω πλάκας. Ο Τάφος είχε να ανοίξει από το 1810, που φτιάχτηκε το ιερό κουβούκλιο. Έκτοτε δεν ξανάνοιξε» λέει.

Ανέβλυζε μύρο

Πριν από λίγες βδομάδες, η είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου ανέφερε ότι κατά το άνοιγμα του Τάφου ανέβλυζε μια μοναδική μυρωδιά, που όμοιά της δεν έχει ξαναυπάρξει. «Μύρο μυρίζει έτσι και αλλιώς από αυτά που βάζουν οι μοναχοί σε όλο τον Ναό της Αναστάσεως. Ωστόσο, η μυρωδιά αυτή ήταν κάτι άλλο. Κάτι μοναδικό που δεν έχω ξαναμυρίσει. Υπάρχει όμως και μια άλλη λεπτομέρεια που ίσως σας φανεί περίεργη, ωστόσο οφείλω α την παραθέσω: πριν από καιρό στο σημείο του Τάφου στην τοιχοποιία από πίσω, μέσα στον τοίχο και σε ύψος 2 μέτρα περίπου, βρήκα μια ξύλινη σφήνα περίπου 20 εκατοστά και μόλις την έβγαλα είχε μια παρά πολύ ωραία μυρωδιά και μύριζε έτσι για τρεις μέρες περίπου. Ήταν εκεί μέσα 200χρόνια. Κανονικά έπρεπε να βρωμούσε από τη σαπίλα. Και όμως ευωδίαζε» λέει συγκλονισμένος ακόμα και τώρα που έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση του Τάφου».

Πηγή: enikos.gr

ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ

Οι ηγέτες της ΕΕ και οι τεχνοκράτες της μοιάζουν με τους ηγέτες πια της Κομεκον λίγο πριν την πτώση του τείχους. Ενώ ο κόσμος ουρλιάζει ότι δεν ακούν την φωνή του αυτοί ως αυτοικανοποιουμενη δήθεν ελιτ δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται έξω και αναμασουν θεωρίες περί λαϊκισμού κλπ. Καληνύχτα Βρυξελλες.

ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ

Ένα μέρος της ελίτ της Ιταλιας συμφώνησε να πασάρει ως μεταρρύθμιση εναν περιορισμο των δημοκρατικών διαδικασιών και θεσμών με παράδοση όπως ή Γερουσία δημιουργώντας στην ουσία μία διορισμενη έμμεσα βουλή Λορδων. Αυτήν την δημοκρατική οπισθοδρόμηση μαζί με την αποτυχημένη πολιτική της ΕΕ αποδοκίμασαν συντριπτικά οι Ιταλοί.

ΔΝΤ: «Ανεπαρκή» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

ΔΝΤ: «Ανεπαρκή» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

Σε τροχιά σύγκρουσης φαίνεται πως μπαίνουν Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαίοι εταίροι, εταίροι, μετά την απόφαση του Eurogroup να ενεργοποιήσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αλλά να μεταθέσει τη συζήτηση για βαθύτερες παρεμβάσεις για μετά το τέλος του Μνημονίου, στα μέσα του 2018. Αξιωματούχος του ΔΝΤ χαρακτήρισε ως ανεπαρκή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, τα οποία ενέκριναν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο ίδιος αξιωματούχος άφησε και αιχμές για την απαίτηση των Ευρωπαίων για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για το 2018, αλλά και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν.
«Απέχουμε πολύ από τη συμφωνία», ανέφερε ο αξιωματούχος του Ταμείου σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ελάφρυνση από τους εταίρους.
Σε ό,τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ο αξιωματούχος παραδέχθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι το Ταμείο μπορεί να «ζήσει» με τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, αλλά επέμεινε ότι το ιδανικό θα ήταν να κατέβει αυτός ο στόχος στο 1,5%.
Μάλιστα, τόνισε ό,τι όσο περισσότερα είναι τα χρόνια για τα οποία οι Ευρωπαίοι ζητούν υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, τόσο λιγότερο αξιόπιστος γίνεται αυτός ο στόχος.
Η ίδια πηγή, αναφέρει το Bloomberg, ανέφερε ακόμη ότι αδίκως κατηγορείται το ΔΝΤ ότι πιέζει για περαιτέρω λιτότητα, τη στιγμή που άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις για υψηλούς δημοσιονομικούς στόχους.

πηγη: Ελευθερος Τυπος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΔΝΤ

Νέοι και Νότος είπαν το «Νo» στον Ρέντσι

Σαρωτική επικράτηση του «όχι»

Νέοι και Νότος είπαν το «Νo» στον Ρέντσι

Νέοι και Νότος είπαν το «Νo» στον Ρέντσι
«Παραιτήθηκα» κρατά το ομοίωμα του ιταλού πρωθυπουργού: Η επικράτηση του «no» ήταν ισχυρότερη του αναμενόμενου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Η ιταλική συνταγματική μεταρρύθμιση, την οποία ο Ρέντσι είχε μετατρέψει σε κάλπη για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, κατέπεσε στο δημοψήφισμα με μεγάλη διαφορά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, όμως ισχυρότερο ήταν το «όχι» στις νότιες περιφέρειες και στις νεότερες ηλικίες. Το «ναι» περιορίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στους προσκείμενους στο κυβερνών κόμμα αλλά το «όχι» κινητοποίησε ψηφοφόρους από την Αριστερά μέχρι την ακροδεξιά Λέγκα.

Η σύνθεση των δημοσκοπικών ερευνών από τα ινστιτούτα Piepoli, Demos και Quorum (ξεχωριστά για Rai, Sky Tg24 ή Repubblica) σχηματίζουν την εικόνα ότι αισθητά εντονότερης επικράτησης του «όχι» σε περιοχές του Νότου, σε στρώματα που αισθάνονται μεγαλύτερη οικονομική ανησυχία, σε νεότερες ηλικίες και φαίνεται εν γένει ότι το «όχι» συνάσπισε όσους πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, με την ψήφο δηλαδή να παίρνει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα αντί για θεσμικό (που ήταν και το αντικείμενο του δημοψηφίσματος).

Ήδη από τον χάρτη των επίσημων αποτελεσμάτων φαινόταν πως μόνο στην περιφέρεια της Τοσκάνης (πολιτική γενέτειρα του Ρέντσι) και από τα «κάστρα» του Δημοκρατικού Κόμματος μόνο στην Εμίλια-Ρομάνα επικράτησε το «ναι».

Οι υπόλοιπες περιφέρειες βάφτηκαν μεν κόκκινες, όμως τα ποσοστά ήταν υψηλότερα όσο προχωρούσε κανείς πιο νότια και στα νησιά. Στην σχετικά πλούσια Λομβαρδία (Μιλάνο) του βορρά, επί παραδείγματι, το «όχι» επικράτησε με 55,5% αλλά στις φτωχότερες Καμπάνια (Νάπολη) ή Σικελία το «όχι» έφτασε το 68% και το 71,6% αντίστοιχα.

Ηλικιακά, το υψηλότερο ποσοστό του «όχι» καταγράφεται στην ομάδα κάτω των 35 (τουλάχιστον το 68%, ενώ σε κάποιες από τις έρευνες προβάλλεται ακόμη υψηλότερα). Στην ίδια ομάδα καταγράφεται επίσης και η υψηλότερη αποχή (περίπου 38%), κάτι που ερμηνεύεται ως αδιαφορία ή απογοήτευση.

H μοναδική ηλικιακή ομάδα στην οποία επικράτησε το «ναι» ήταν στους άνω των 65, κι εκεί με ποσοστά που υπολογίζονται λίγο πάνω από το μισό.

Με εξαίρεση επίσης τους συνταξιούχους, σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες το όχι βρισκόταν στην πλειοψηφία αλλά ήταν ισχυρότερο σε αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, και τους εργάτες.

Όσον αφορά την κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού Κόμματος αποδείχθηκαν πιο «αφοσιωμένοι» στον Ρέντσι από ό,τι θα περίμενε κανείς -καθώς το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα είχε σπάσει στα δύο για τη μεταρρύθμιση.

Αν και υψηλόβαθμα στελέχη του PD είχαν κάνει «ανταρσία» για το «όχι», τελικά το 80% με 82% των ψηφοφόρων του κόμματος ψήφισαν «ναι». Αντιθέτως, στα υπόλοιπα κόμματα το «όχι» ξεκινούσε από την περιοχή «μόνο» του 60% (όπως στους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς) και έφτανε μέχρι και λίγο κάτω από το 90% στους ψηφοφόρους Λέγκας του Βορρά ή σε εκείνους του M5S του Μπέπε Γκρίλο.

Στα δύο τελευταία πεδία, η κινητοποίηση ήταν και ισχυρότερη, με την αποχή να περιορίζεται στην περιοχή του 5% με 7%. Η αποχή κυμάνθηκε σε ενδιάμεσα προς υψηλά επίπεδα για τους ψηφοφόρους του PD (στην περιοχή του 14%) και σε ελαφρώς υψηλότερα (20%) για τους ψηφοφόρους του ευρύτερου δεξιού στρατοπέδου.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΠΡΑΞΑΝ
Οι πρωτόπλαστοι έφαγαν μήλο; Στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη “Γένεση”, όπου περιγράφεται η δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό, δεν αναφέρεται ποτέ ότι οι πρωτόπλαστοι έφαγαν το απαγορευμένο μήλο και ξέπεσαν από τον Παράδεισο. Η λέξη που χρησιμοποιείται είναι απλώς “καρπός”. Λέει συγκεκριμένα: “Από το δένδρον όμως της γνώσεως του καλού και κακού δεν πρέπει ποτέ να φάγετε από αυτό. Κατά δεν την ημέρα κατά την οποίαν θα φάγετε από τον καρπόν του, θα χάσετε το δικαίωμα της αθανασίας, θα αποθάνετε σωματικώς και θα χωρισθήτε από εμέ, που σας έδωσα την ζωήν”. (Γεν. 2,17) Όμως η εικόνα της Εύας που προσφέρει ένα μήλο στον Αδάμ, έχει επικρατήσει παγκοσμίως. Δεν υπάρχει μία γενικώς αποδεκτή θεωρία για την προέλευση της εικόνας, αλλά το μήλο αντιπροσώπευε τον “απαγορευμένο καρπό” ήδη από τον 12ο αιώνα. Σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες θεωρίες, το μήλο χρησιμοποιήθηκε επειδή η λατινική λέξη για το κακό, δηλαδή “malum”, σημαίνει και μήλο. Επομένως ήταν ένας γρήγορος και εύκολος συνειρμός για τους πρώτους Χριστιανούς. Υπήρχε άλλωστε και η ιστορία του Πάρη απ’ την Τροία, που έδωσε ένα χρυσό μήλο στην πιο όμορφη Θεά, οπότε το φρούτο ήδη αντιπροσώπευε τον πειρασμό. ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ti-efagan-i-protoplasti-ke-ekdiochtikan-ap-ton-paradiso-i-theoria-me-to-milo-den-ine-pantou-apodekti/
Τι έφαγαν οι Πρωτόπλαστοι και εκδιώχτηκαν από τον Παράδεισο; Η θεωρία με το μήλο δεν είναι παντού αποδεκτή 26/11/2014 Κατηγορίες: FEATURED, ΘΡΗΣΚΕΙΑ Ετικέτες: Genesis, malum, Αδάμ, Άλμπρεχτ Ντύρερ, Εύα, κακό, Καπέλα Σιξτίνα, μήλο, Μιχαήλ Άγγελος, σήκω f9210e0586fd34956bea7579c4e940fafece9d9e Οι πρωτόπλαστοι έφαγαν μήλο; Στο πρώτο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, τη “Γένεση”, όπου περιγράφεται η δημιουργία του ανθρώπου από τον Θεό, δεν αναφέρεται ποτέ ότι οι πρωτόπλαστοι έφαγαν το απαγορευμένο μήλο και ξέπεσαν από τον Παράδεισο. Η λέξη που χρησιμοποιείται είναι απλώς “καρπός”. Λέει συγκεκριμένα: “Από το δένδρον όμως της γνώσεως του καλού και κακού δεν πρέπει ποτέ να φάγετε από αυτό. Κατά δεν την ημέρα κατά την οποίαν θα φάγετε από τον καρπόν του, θα χάσετε το δικαίωμα της αθανασίας, θα αποθάνετε σωματικώς και θα χωρισθήτε από εμέ, που σας έδωσα την ζωήν”. (Γεν. 2,17) Όμως η εικόνα της Εύας που προσφέρει ένα μήλο στον Αδάμ, έχει επικρατήσει παγκοσμίως. Δεν υπάρχει μία γενικώς αποδεκτή θεωρία για την προέλευση της εικόνας, αλλά το μήλο αντιπροσώπευε τον “απαγορευμένο καρπό” ήδη από τον 12ο αιώνα. Σύμφωνα με μία από τις επικρατέστερες θεωρίες, το μήλο χρησιμοποιήθηκε επειδή η λατινική λέξη για το κακό, δηλαδή “malum”, σημαίνει και μήλο. Επομένως ήταν ένας γρήγορος και εύκολος συνειρμός για τους πρώτους Χριστιανούς. Υπήρχε άλλωστε και η ιστορία του Πάρη απ’ την Τροία, που έδωσε ένα χρυσό μήλο στην πιο όμορφη Θεά, οπότε το φρούτο ήδη αντιπροσώπευε τον πειρασμό. Τμήμα απ' το έργο του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιστίνα Τμήμα απ’ το έργο του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιξτίνα Παρ’ όλα αυτά, το μήλο δεν ήταν πάντα η μοναδική απεικόνιση του απαγορευμένου καρπού. Τον 16ο αιώνα, οι καλλιτέχνες της νότιας Ευρώπης χρησιμοποιούσαν το σύκο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το έργο του Μιχαήλ Αγγέλου στην Καπέλα Σιξτίνα, όπου απεικονίζεται το σύκο. Την ίδια περίοδο στη δυτική Ευρώπη, καλλιτέχνες όπως o Γερμανός Άλμπρεχτ Ντύρερ, ζωγράφιζε τους πρωτόπλαστους με ένα μήλο. Το 1644 όμως, ο Τζον Μίλτον έγραψε στα “Αεροπαγιτικά”, ότι ο απαγορευμένος καρπός ήταν μήλο και έκτοτε η εντύπωση επικράτησε σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αδάμ και Εύα, Άλμπρεχτ Ντύρερ Αδάμ και Εύα, Άλμπρεχτ Ντύρερ Στην εβραϊκή παράδοση, ο απαγορευμένος καρπός συμβολιζόταν με διάφορα φρούτα και σιτηρά από σύκα και μήλα, μέχρι σταφύλια και σιτάρι....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ti-efagan-i-protoplasti-ke-ekdiochtikan-ap-ton-paradiso-i-theoria-me-to-milo-den-ine-pantou-apodekti/

ΝΤΟΡΑ: Εθνική συνεννόηση για μια νέα εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά

Εθνική συνεννόηση για μια νέα εθνική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά

Xρειάζεται αναπροσαρμογή της εξωτερικής μας πολιτικής έναντι της Τουρκίας. H Ελλάδα οφείλει να επαναχαράξει τη στρατηγική της, με την παραδοχή ότι το ευρωπαϊκό χαρτί της Τουρκίας είναι πια αδύναμο, σχολιάζει η Ντόρα Μπακογιάννη στο pagenews.gr.
Όταν το ΑΚΡ κέρδισε πρώτη φορά τις εκλογές το 2002, ο Ερντογάν ήρθε στην Αθήνα και έκανε τολμηρές εξαγγελίες. Μίλησε για νέα σελίδα στα ελληνοτουρκικά, προκαλώντας την οργή των στρατηγών και του βαθέως κεμαλικού κράτους. Ακόμα, μίλησε για τη βούλησή του να λυθεί το Κυπριακό, στη βάση του βελγικού μοντέλου. Τάραξε τον μακαρίτη Ντενκτάς και έδωσε θάρρος στον Ακκιντζί που τότε βρισκόταν στο περιθώριο της τουρκοκυπριακής πολιτικής σκηνής. Στη συνέχεια, εφήρμοσε στην Τουρκία εκδυτικιστικές μεταρρυθμίσεις που περιόρισαν τον πολιτικό ρόλο του στρατού. Με άλλα λόγια, έδειξε ότι το πολιτικό Ισλάμ δεν απειλεί το κοσμικό κράτος.

Ο δυτικόστροφος Ερντογάν του τότε δεν έχει καμία σχέση με τον σημερινό μεγαλοϊδεάτη σουλτάνο. Ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κυριαρχεί πλήρως στο εσωτερικό της Τουρκίας και διεκδικεί για τη χώρα ρόλο περιφερειακής δύναμης σταθερότητας. Ο ίδιος φαίνεται διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να πετύχει τον πολιτικό του στόχο: να μεταβάλει την Τουρκική Δημοκρατία σε προεδρική και να καταστεί στην τουρκική ιστορική συνείδηση ως ισότιμος ή ανώτερος του Ατατούρκ. Η Συνθήκη της Λωζάνης πιστώθηκε ως ιστορική νίκη στο δίδυμο Κεμάλ-Ινονού. Για δεκαετίες αποτελούσε έμβλημα της κεμαλικής παράδοσης. Σήμερα, η αποδόμηση του ιερού «κεμαλικού» κειμένου της Λωζάνης, αποδεικνύει ότι στην Τουρκία του Ερντογάν δεν μπορεί ο πατέρας του έθνους να είναι ούτε ο Ατατούρκ ούτε κάποιος άλλος. Ο πατέρας του έθνους πρέπει να είναι πλέον ο Ερντογάν. Γι’ αυτό και στις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ο Ατατούρκ αναφέρεται συχνά ως Μουσταφά Κεμάλ, δηλαδή ως ένας κανονικός άνθρωπος με ονοματεπώνυμο.

Όμως, μελετώντας βαθύτερα την αναθεωρητική ρητορική του Ερντογάν, αντιλαμβανόμαστε ότι αποτελεί ταυτόχρονα ομολογία ανησυχίας στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Στο εσωτερικό μέτωπο, τα οικονομικά προβλήματα καραδοκούν. Η λίρα υποτιμάται, οι ξένες επενδύσεις έπεσαν 54% από τις αρχές του έτους, η ανεργία αυξήθηκε στο 11,3% και η συναίνεση που δημιουργήθηκε μετά το πραξικόπημα, εξανεμίστηκε: πρώτον, εξαιτίας των διώξεων βουλευτών του HDP και, δεύτερον, λόγω του πρωτοφανούς νομοσχεδίου που νομιμοποιούσε τους παιδικούς βιασμούς σε περίπτωση γάμου. Έτσι, ο αναθεωρητισμός λειτουργεί ως αντιστάθμισμα στα εσωτερικά ζητήματα, αυξάνοντας την πολιτική επιρροή στα συντηρητικά εθνικιστικά ακροατήρια. Άλλωστε έχει ανάγκη των ψήφων του Μπαχτσελί για την αλλαγή του πολιτεύματος.

Στο εξωτερικό μέτωπο, η ρητορική Ερντογάν δείχνει ανησυχία για την επόμενη μέρα στη Συρία και την πιθανή ισχυροποίηση του κουρδικού στοιχείου. Οι αναφορές στη Λωζάνη και στα διλήμματα του τύπου «συρρίκνωση ή επέκταση» θυμίζουν στη διεθνή κοινότητα, και κυρίως στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα, το προληπτικό δικαίωμα της Τουρκίας να επέμβει στο Ιράκ και τη Συρία για να προλάβει εξελίξεις στο Κουρδικό.

Ιστορικά, οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας περνούν από το Κυπριακό, το οποίο βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση του. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κινείται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Όλος ο ελληνισμός τον στηρίζει στην προσπάθειά του για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Εκτιμώ ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή της εξωτερικής μας πολιτικής έναντι της Τουρκίας. Για χρόνια, το διεθνές κλίμα ήταν ευεπίφορο για να χαράξουμε μια συγκεκριμένη πολιτική: ότι η στρατηγική μας για τη γείτονα είναι η πλήρης ένταξη στην Ε.Ε., εφόσον πληρούνται τα κριτήρια Κοπεγχάγης. Αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να σταθεί, τουλάχιστον επί του παρόντος, διότι έχουμε απέναντί μας μια διαφορετική Τουρκία.

Επομένως, η Ελλάδα οφείλει να επαναχαράξει τη στρατηγική της, με την παραδοχή ότι το ευρωπαϊκό χαρτί της Τουρκίας είναι πια αδύναμο. Χρειαζόμαστε μια εθνική στρατηγική που θα βασίζεται στα νέα δεδομένα. Για να το καταφέρουμε, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να συνεννοηθούν. Και σε αυτό το πεδίο την πρωτοβουλία την έχει η κυβέρνηση, αν ενδιαφέρεται για μια μακρόπνοη στρατηγική που θα αναδεικνύει το σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας, ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και δεν θα την οδηγεί σε απομονωτισμό.

πηγη:  http://www.pagenews.gr/

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"